Ja przepraszam - nie bardzo rozumiem w tym momencie co to znaczy pekniecie wsparcia przy 16 :).
Rozumiem ze z wysublimowanego jezyka technicznego dzisiejsze wsparcie peklo ale szybko sie zagipsowalo bo o ile widzialem to minimum bylo 15.25. Zawsze myslalem ze wsparcie to taki punkt/ linia na wykresie gdzie "siedzi" rzesza "inwestorow" lub jeden pseudo grubas i czycha na tani zakup.
Powiedzcie mi jak bardzo powaznie podchodzicie do formacji z analizy tehnicznej tudziez formacji harmonicznych?
Bo jak dla mnie to czysto abstrakcyjne figury a ich potwierdzenia lub nie wiecej maja wspolnego z danymi i ogolna kondycja samego rynku tudziez firmy niz z wystepowaniem powtorzen na wykresach.
P.S. (off topic) Uwazam ze cos jest z moim inwestowaniem nie tak

- (moja strata rosnie nieublaganie i jak na mnei przestaje byc juz mala)
Wybralem do swojego portfela kilka spolek po przeanalizowaniu danych finansowych ogolnodostepnych dla mas
Wybralem kilka spolek na podstawie plotek (spekulacji).
wybralem kilak spolek na podstawie wykresow pseudotechnicznych i formacji harmonicznych...
Moj portfel radykalnei sie pomniejsza
Oczywiscie mialem spolki ktore przyniosly mi jakies tam mniejsze plusy naogol jednak po tym jak jest plus albo sie ich pozbylem albo plus przechodzi w minus. Rozumiem ze rynek uczy pokory i cierpliwosci.
Ale jednak moze spolki z ktorymi siedze w portfelu na chwile obecna nie powinny jednak sie w nim znajdowac ?
Czy mozna utworzyc tutaj temat aby dyskutowac o calym portfelu ?