Coś rzeczywiście optymizm przygasł ostatnio. Według mnie zupełnie niesłusznie

.
Moim zdaniem powinno być 18 milionów zysku, a nie zdziwię się jak będzie ponad 20 milionów.
Jako uzasadnienie powtórzę swoje wyliczenie sprzed kilku tygodni:
Steam Weekly Top Sellers:
weekend premierowy 10 miejsce
1 tydzień sprzedaży 2 miejsce
2 tydzień sprzedaży poza pierwszą 10
3 tydzień sprzedaży 9 miejsce
4 tydzień sprzedaży 9 miejsce
5 tydzień sprzedaży poza pierwszą 10
6 tydzień sprzedaży poza pierwszą 10
7 tydzień sprzedaży 7 miejsce
Skoro zatem w weekend premierowy spółka zarobiła 2 mln i znalazła się na 10 miejscu weekly top sellers (mimo, że z całego tygodnia liczyły jej się jedynie 2-3 dni - raczej 2 bo z tego co pamiętam lista bestsellerów tygodniowych ukazuje się w niedzielę rano), to przez cały kolejny tydzień musiała sprzedawać się znacznie lepiej - jako, że dotarła do 2 miejsca. O ile lepiej nie wiemy - więc przyjmijmy konserwatywne założenie, że było to 2 razy lepiej. Wychodzi więc 4 miliony za cały drugi tydzień. Tydzień 3 był poza pierwszą dziesiątką - ale to był tydzień wyprzedaży na steam i w jednym z wywiadów prezes wspomniał, że sprzedaż wtedy była znacznie wyższa niż w premierowy weekend. Przyjmijmy zatem wówczas również 4 miliony - myślę, że to dość realne założenie. Kolejne dwa tygodnie to miejsca 9-te, a zatem podobne poziomy co miejsce w pierwszym tygodniu - czyli po 2 mln na tydzień. Tygodnie 5 i 6 - poza pierwszą dziesiątką, ale jakiś znacznych spadków na liście bestsellerów nie było - więc przyjmijmy po 1 mln (przy czym jeśli chodzi o tydzień 6 to już był okres wyprzedażowy - więc pewnie było znacznie więcej) Tydzień 7 - wyprzedaż - końcowy etap i 7 miejsce. Myślę, że pomimo promocji 25% można mówić spokojnie o 4 milionach, bo to najgorętszy okres - końcowe promocje.
Łącznie to wychodzi 20 milionów...
Zysk niższy niż 15 mln będzie dla mnie nieco rozczarowujący, ale tragedii przecież nie będzie nawet jak zarobią tylko 10 mln