Dlatego dla porównań ja używałem poziomów sprzedaży podawanych na vgchartz choć nie są to całościowe poziomy sprzedaży pudełek to dają dość przybliżony obraz takiej sprzedaży. Pozostaje tylko dewagowanie jaki jest stosunek wersji pudełkowych PC do wersji elektronicznych. Ja na początkach sprzedaży brałem pod uwagę proporcję 1 do 1 ale później ukazały się informacje pozwalające zakładać dużo korzystniejszą proporcję.
Porównania można oprzeć na sprzedaży FC4 ale za TWOM były chociażby Dragon Age, Farm Simulator 2015 czy CoD ale ten niestety w tygodniu do 22.11 nie jest już podawany w liczbach na PC. Więc wymienione gry będąc za TWOM sprzedawały się od niego gorzej , więc są w miarę dobrym medium porównawczym. A te dane można spokojnie odczytać z portalu.
Co zaś do moich szacunków to także liczę na wyższą sprzedaż niż podałem nie pogardzę wysokim zyskiem ale nie jest mi on na razie potrzebny bo wręcz "zaburzałby" mi moje oczekiwania. Na liczby nie ma się co przerzucać - moje oczekiwania nie zmalały ale nie chce mi się polemizować. Przecież to dopiero początek programu motywacyjnego i początek ekspansji firmy. A że ma potencjał to wszyscy widzieli - i nad czym tu dyskutować. Oceniam, że po zakończeniu programu przychody i zyski powinny być kilka razy wyższe o ile to sądzę, że nawet Zarząd nie jest w stanie dość precyzyjnie oszacować.
I na tym poprzestańmy. I tak ci co wierzą zostaną na spółce a ci co nie sprzedadzą na pierwszych większych wahaniach kursu.
Teraz Panowie zgłaszać obecność, bo sam nie wiem czy się tak daleko wybierać.
Ciekawe co będzie na konferencji - był już ktoś z Was (będzie jakiś "bufet" jadąc kilkanaście godzin warto by wiedzieć czy będzie gdzie zjeść obiad .... a liczę, że będzie za co po sesji ...
Zna ktoś okolice Książęcej ja nie bujałem się w tych okolicach - podajcie namiary na dobry bufet. Kanapek przecież nie będę zabierał.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)