Cytat:To dziwne że tak ostro wyskakiwaliście dzisiaj... ?
Właśnie dlatego że paniki generalnie nie ma (w mediach uspokajają, wiele osób odmienia na wszelkie sposoby słowo korekta) można się bać. Na wielu akcjach poszły i SLe (głównie świeże pozycje), na innych do SLi był kawałek ale wolałem zrealizować zysk. Kluczowe jest też to że na wszystkich indeksach polskich są wyraźne sygnały sprzedaży.
Cytat:W zasadzie to zastanawiam sie dlaczego Wojtek rozpoczynając taki temat nie podjął się szybkiego wyciągnięcia tych 7 % z kilku spółek pod odbicie.
Do FIND LOW mam pomysł na parę zagrań obecnie - ale nie wchodzę w tematy intra-day. Tutaj skupiam się na tym by walor odbił od wsparcia a nie szukaniu dołka intraday i sell następnego dnia - nie ta strategia ;).
Cytat:Zanim zaczniecie że ATT wygenerowały sygnał sprzedaży w średnim terminie zwracam uwagę że istotny jest wykres tygodniowy. Poza tym ten walor tak ma że bardzo często są tu fałszywe zanegowania wybić :) zobaczymy jak będzie tym razem.
ATT wywaliłem w piątek - powód to negacja sygnału kupna. W takim przypadku nie ma zmiłuj - jeśli zdezaktualizowały się dane na podstawie których kupowałem - nie mogę takiej pozycji utrzymywać. Taka strategia częściej się sprawdza niż nie :).
Cytat:Wczoraj wszedłem w kontrakty na spadki , na WIG 40 i WIG 20 (na innym portfelu, bo na IKE nie ma możliwości). Początkowo miały stanowić zabezpieczenie portfeli. Portfele wyprzedałem ale kontrakty trzymam. Pozwoliły odrobić część strat, zarabiają a i perspektywy dla rynku raczej niedzwiedzie. Trzymam
Jeśli masz spory zapas już zysku na nich to można trzymać zgodnie z trendem. Odbicie jednak przyjdzie - jako ostatnia szansa na wyjście z pozycji długich (no chyba że wyjdzie mniej prawdopodobny wariant wybicia górą i wszyscy stwierdzą że to był kolejny flash-crash jak np w 2005).
Po 2051 1xFW20 na L do FIND LOW - SL 15 pkt. (Idealnie było wczoraj ok 2010 bo już wsparcia blisko były).
Po 10,74 EEX 186 szt (dawne wsparcia ok 10) SL 9,90.
PS. Wam też się tak java i cały stooq krzaczy ? Gdyby nie stary Fibotrader na danych EOD to bym wczoraj nic nie widział :P Teraz z ciekawości sobie testuje Bośiowe narzędzie - w którym nic nie mam poustawiane;d