PARTNER SERWISU
rmrycfcx
6 7 8 9 10
sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 27 października 2016 14:41:55 przy kursie: 47,20 zł
1337 napisał(a):
@leniuch, czy mógłbyś rozwinąć swoją myśl na temat tej rewolucji i roli LVC?

Leniuch się tak zlenił, że nie chciało mu się odpowiedzieć. Ale wydaje mi się, że chodziło mu o technologię jaką od lat oferuje spółka STANUSCH TECHNOLOGIES SA notowana od 2010r na GPW . Ale czy to jest to teraz aż taka rewolucja ?

Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 27 października 2016 20:07:10 przy kursie: 47,20 zł
leniuch napisał(a):
Na tym rynku dokonuje się obecnie rewolucja, związana z modą na "boty" napędzane często AI/machine learningiem. Coraz powszechniej stosowane są technologie rozpoznawania mowy (a nawet emocji). Pytanie, czy będzie to rewolucja, która LIVECHAT wyniesie, czy pogrąży.

Odnosząc się do tej kwestii warto spojrzeć na VOI. Nikt tej spółki nie dostrzegł na forum co jest dla mnie wręcz zadziwiające...
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 28 października 2016 01:11:01 przy kursie: 47,20 zł
ucofb napisał(a):
Odnosząc się do tej kwestii warto spojrzeć na VOI. Nikt tej spółki nie dostrzegł na forum co jest dla mnie wręcz zadziwiające...

Ale tu tajemnicze towarzystwo. Albo milczą z odpowiedziami, albo sypią skrótami myślowymi.
I teraz mnie tu zdołowałeś. Poczułem się jakbym nie zachował czujności czekisty.Dlatego proszę oświecić mnie z tej niewiedzy.
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.
Edytowany: 28 października 2016 01:13

rojeqq
0
Wpisów: 13
Wysłane: 12 listopada 2016 18:38:27 przy kursie: 45,90 zł
Czy moglby mi ktos udostepnic o ile posiada konto premium na stockwatchu, wskazniki z dolu spolki live chat

www.stockwatch.pl/gpw/livechat...

glownie interesuje mnie c/wk i c/zo

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 12 listopada 2016 20:34:26 przy kursie: 45,90 zł
W drodze wyjątku Shhh
c/wk 30,59
c/zo 30,61
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

rojeqq
0
Wysłane: 14 listopada 2016 13:54:29 przy kursie: 46,10 zł
chodzilo mi o srednie w sektorze i te wartosci ktore sa zamazane jak sie nie ma premium

mam jeszcze jedno pytanie:

czemu spolki posluguja sie glownie wartoscia EBIDTA opisujac swoja rentownosc?

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 14 listopada 2016 17:56:36 przy kursie: 46,10 zł
Odpowiedź jest tutaj: www.stockwatch.pl/forum/wpis-n...
Jeśli coś nadal nie jest zrozumiałe, to na tamtym wątku dopytaj. Ktoś Ci z pewnością odpowie ;)
Jako że wpis nie dotyczy spółki zostanie za jakiś czas skasowany

rojeqq
0
Wysłane: 3 grudnia 2016 13:48:55 przy kursie: 49,19 zł
czy moglby mi ktos pomoc, jak sie oblicza free float tej spolki? (czy uwzlegdniam inwestorow insytutcjonalnych (fundusze))? Jak obliczyc wartosc akcji bedacych w obiegu przy biezacej kapitalizacji?

Pozdrawiam

Piter18pl
0
Wpisów: 150
Wysłane: 3 grudnia 2016 14:35:16 przy kursie: 49,19 zł
Cytat:
Jak obliczyc wartosc akcji bedacych w obiegu przy biezacej kapitalizacji?

Metod wyceny akcji jest dużo :) Dla livechata zapewne bardziej miarodajne będą wyceny typowe dla spółek wzrostowych a więc obliczanie różnych dynamik zysku , przychodów , przepływów pieniężnych. Temat rzeka pogogluj troche i poczytaj na necie jest tego dużo a i w serwisie stockwatcha są różne metody wyceny akcji :) Myślę że chłopaki ze stockwatcha powiedzą ci coś więcej :) Pozdrawiam

rojeqq
0
Wysłane: 3 grudnia 2016 15:19:52 przy kursie: 49,19 zł
Ok dziekuje bardzo. A jeszcze mam pytanie odnosnie prognoz. Spolka w sprawozdaniach zarzadu nie podala informacji o prognozach na rok 2015,2016 (rok obrotowy). A czy sa jakies firmy/strony internetowe ktore sie tym zajmuja i sa w miare zaufane? Chodzi mi o prognozy z przychodow, zysku netto ..

Piter18pl
0
Wpisów: 150
Wysłane: 3 grudnia 2016 17:16:05 przy kursie: 49,19 zł
tutaj masz rekomendacje :

a tutaj masz prognozy trigona na dany kwartał :

www.trigon.pl/wiedza/trigon-da...

Na samym dole masz POBIERZ BIULETYN otwierasz go i masz w livechata na samej górze :)

Jak wygoglujesz livechata i rekomendacje powinieneś znaleść ceny docelowe i ile prognozują na dany rok zysku netto i przychodów :)

Kod:
mod: zmieniono link na wewnętrzny
Edytowany: 3 grudnia 2016 21:47

pacpaw
3
Wpisów: 228
Wysłane: 9 grudnia 2016 18:56:46 przy kursie: 51,05 zł
W końcu jakieś większy ruch na akcjach spółki. W okolicach historycznego maximum, ktoś nabył w dwóch transakcjach blisko 320 tyś akcji (udział rzędu 1%). Czyżby niedługo poznamy kogoś nowego w akcjonariacie?

rojeqq
0
Wysłane: 11 grudnia 2016 20:25:33 przy kursie: 51,05 zł
To znowu ja!
Przepraszam z góry za lekkie offtopy:)

Pytanie odnosnie analiz finansowych, planów strategicznych, oceny perspektyw, analizy wskaznikow.

Gdzie moge tego szukać?

Chodzi mi o subiektywny raport stworzony przez analityka giełdowego na podstawie danych finansowych (czym młodszy artykul tym lepiej) Pozdrawiam

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 11 grudnia 2016 22:38:18 przy kursie: 51,05 zł
Właśnie w rekomendacjach. Tu masz aktualne dla spółki:

Ostatnią wydał DM BZWBK. Niestety one są często dostępne tylko dla klientów tych DM. Tak jest w przypadku BZWBK

pablodiablo2
0
Wpisów: 1
Wysłane: 10 stycznia 2017 14:52:19 przy kursie: 49,54 zł
Witam, ostatnio jakoś cicho na forum. Mało też informacji ze spółki.
Jak oceniacie obecną sytuację firmy i zachowanie kursu? Bujamy się na poziomach pod oporem na 52 zł. Było kilka ataków na opór ale na razie jest konsolidacja. Na razie silny trend długoterminowy wydaje się na razie niezagrożony. Ale lekką stagnację mamy...

Nasdaq
0
Wpisów: 144
Wysłane: 11 stycznia 2017 01:37:48 przy kursie: 49,54 zł
Stagnacja może trwać do wyników, ciekawe na ile mocny dolar pomoże, bo trochę spada im tempo przyrostu nowych klientów...Think

investkid
3
Wpisów: 499
Wysłane: 28 stycznia 2017 23:12:02 przy kursie: 53,30 zł

Witam

Moge sie mylic ale:

1. wycena w kosmosie w stosunku do wynikow
2. spowolnienie zdobywania abonentow
3. czas gra przeciw spolce - konkurencja sie pojawia i nie ma szans utrzymac dynamike pozyskiwania nowych klientow
4. zyski juz nie beda sie podwajac - sadze ze o 30% max r/r a w nastepnym juz kolo 20%
5. pojawia sie artykul z wycena na 73 zl? hmmmm... 2 mld zl
6. wielki wolumen z dnia 20 stycznia wskazujacy na wybicie szczytow na wzmozonym wolumenie - sadze ze to pulapka - siegajac wzrokiem na nizsze interwaly mozna dopatrzec sie przezucenia duzej ilosci akcji z worka do worka po tej samej cenie !!!!

Mysle ze zaczynamy budowe procesu dystrybucji - warto myslec o zabezpieczeniu pozycji badz baczniej obserwowac pojawiajace sie dane oraz ruch ceny.

Scenariusze:
1.na zmniejszajacej sie dynamice wynikow ale wciaz wzrastajacych wynikach mozna powoli opychac rynkowi kartofel ktory jeszcze nie parzy - kilka miesiecy
2.PRowzrostowy : firma przejmuje konkurencyjne spolki skokowo zwiekszajac dynamike zyskow pograzajac sie w zadluzeniu - wtedy kurs dalej ma szanse jechac do gory z coraz wiekszymi korektami - dokad - sky is the limit - do momentu braku mozliwosci dalszej ekspansji badz przeinwestowania - jak np nasz szanowny Integer - kilka lat

Warto obserwowac naplywajace informacje oraz przyjete strategie dzialania.

Pozdrawiam
IK

leniuch
2
Wpisów: 875
Wysłane: 29 stycznia 2017 12:55:10 przy kursie: 53,30 zł
Słabo znam sytuację Livechata, ale dość dobrze orientuję się w kwestiach technologicznych i postęp jaki tam się dokonuje jest niesamowity, związany z big data, AI, interfejsami głosowymi itd. Mam poważne obawy, czy Livechat nadąży z innowacjami, zwłaszcza, że pewnie będzie wielokrotnie stał przed "innovator dilemma".

pacpaw
3
Wpisów: 228
Wysłane: 30 stycznia 2017 14:59:09 przy kursie: 53,00 zł
investkid napisał(a):

Witam

Moge sie mylic ale:

3. czas gra przeciw spolce - konkurencja sie pojawia i nie ma szans utrzymac dynamike pozyskiwania nowych klientow
4. zyski juz nie beda sie podwajac - sadze ze o 30% max r/r a w nastepnym juz kolo 20%
6. wielki wolumen z dnia 20 stycznia wskazujacy na wybicie szczytow na wzmozonym wolumenie - sadze ze to pulapka - siegajac wzrokiem na nizsze interwaly mozna dopatrzec sie przezucenia duzej ilosci akcji z worka do worka po tej samej cenie !!!!

Rozwiniesz swoje tezy bo tak to jest zwykły bełkot?

Tam, gdzie odpowiedzią są liczby takowe podaję:

ad 1. z wyceną trudno dyskutować. dla jednych jest kosmiczna, inni widzą pole wzrostu i akcje kupują. Kto miał rację dowiedzą się tylko zainteresowani

ad 2. przez ostatni rok średnia na kwartał to 1166. Liczba klientów za IIIQ2016 1121. Gdzie widzisz spowolnienie?

ad 3. spółka jest kompaktowa jak na swoją skalę działalności, zatem mocno elastyczna i gotowa na zmiany. Kolejne branżowe nagrody wydają się potwierdzać, że nie śpią i starają się ciągle dopasowywać. Zatem klienci wpadają dwoma strumieniami - od konkurencji, którzy wybiorą produkt najlepszy oraz od nowych graczy, którzy przygodę zaczną też od produktu najlepszego.

W największym zagrożeniu tutaj upatrywałbym w zupełnie nowym rozwiązaniu, jakimś substytucie live-chata o zupełnie innej funkcjonalności i mechanizmie. Ale jak narazie o tym za głośno nie słychać (FB chyba coś takiego próbuje) no i kto wie, może tegoż autorem będzie i nasza spółka.

ad 4. gdzie ty na tej spółce widziałeś podwajające się zyski? Biorąc 2015/2014 było 66%. Dynamika pewnie spadnie, ale na jakiej podstawie sądzisz, że 2016 będzie już tylko w okolicach 30%? (po IQ i IIQ mają blisko 20%). Twierdzisz, że przez te dwa kwartały podbiją maksymalnie 10%. Uważam, że po 10 lutym wykażą więcej niż Twoje max 30%.

ad 5. patrz punkt 1.

ad 6. wychodził Tar Heel Capital

zbieracz
0
Wpisów: 148
Wysłane: 30 stycznia 2017 18:00:18 przy kursie: 53,00 zł
investkid napisał(a):

Witam

Moge sie mylic ale:

Mysle ze zaczynamy budowe procesu dystrybucji - warto myslec o zabezpieczeniu pozycji badz baczniej obserwowac pojawiajace sie dane oraz ruch ceny.

Scenariusze:
1.na zmniejszajacej sie dynamice wynikow ale wciaz wzrastajacych wynikach mozna powoli opychac rynkowi kartofel ktory jeszcze nie parzy - kilka miesiecy
2.PRowzrostowy : firma przejmuje konkurencyjne spolki skokowo zwiekszajac dynamike zyskow pograzajac sie w zadluzeniu - wtedy kurs dalej ma szanse jechac do gory z coraz wiekszymi korektami - dokad - sky is the limit - do momentu braku mozliwosci dalszej ekspansji badz przeinwestowania - jak np nasz szanowny Integer - kilka lat

Warto obserwowac naplywajace informacje oraz przyjete strategie dzialania.

Pozdrawiam
IK

To jest giełda, więc wycena spółek niewiele ma wspólnego z dochodem spółki uzyskiwanym w danym okresie, a już w ogóle z dochodem dla akcjonariuszy. Do chwili obecnej kupujący się nie mylą, tj. zarabiają. W przypadku tej spółki póki co, otoczenie tj. to pod co się gra, nie uległo zmianie, więc trudno wróżyć, że w przewidywalnym terminie kurs zaliczy głęboki spadek. Zawsze w końcu przychodzi moment, gdy ktoś "gasi światło" i trend się zmienia. Na peweno wycena jest kosmiczna i trudno jest mi sobie wyobrazić czy i kiedy wyniki spółki uzasadnią tą wycenę. Uzasadnienie ceny 73 zł? To już dla mnie SF. Ale to giełda i petrolinwest kosztował ponad 800 zł, kiedy to było modne. Nie porównuję spółek tylko nastroje inwestorów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE Text
  • Przerwa w korekcie na GPW, w grze CCC, KGHM, Text i Medinice
    Przerwa w korekcie na GPW, w grze CCC, KGHM, Text i Medinice

Pierwsza we wrześniu sesja na GPW rozpoczęła się od odreagowania 3-dniowych spadków, które w piątek cofnęły indeks WIG20 do poziomów z końca czerwca. Nie zmienia to jednak podażowego spojrzenia na polski i globalny rynek akcji, stąd pomimo optymistycznego startu miesiąca, wrzesień raczej przyniesie kontynuację spadkowej korekty.

• Duża korekta na GPW stała się faktem, w grze CD Projekt, Text i Voxel
    Duża korekta na GPW stała się faktem, w grze CD Projekt, Text i Voxel

Giełda w Warszawie przerywa serię 8. kolejnych wzrostowych miesięcy. Obserwując ostatnie zachowanie rodzimego rynku raczej nikt nie może mieć wątpliwości, że mamy początek nieco większej i głębszej spadkowej korekty. To nie jest jeszcze koniec hossy, ale na powrót wzrostów prawdopodobnie przyjdzie nam nieco dłużej poczekać.

6 7 8 9 10

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,437 sek.

mkpdasfw
sjsmixvp
dvmqlfwr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fjpfhike
ohgqkpwo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat