Cytat:Faktycznie można wyrysować spodek i ucho/filiżankę (C&H) - problemem na tym wybiciu jednak dla mnie są obroty.
Na obecną chwilę na PGE przy wybiciu nie ma znaczącego wzrostu wolumenu co jest kluczowe dla wszelkiego rodzaju formacji wybiciowych:
PGE week

kliknij, aby powiększyćFaktycznie obrót w samym środku "spodka" też nieksiążkowy, bo rósł a nie malał. Dlatego póki co faktycznie formacja nie spełnia założeń (podobnie mniejszy możliwy "spodek" na wykresie dziennym). Podtrzymuję tezę o możliwym teście 14 zł przez kurs.
Branża windykacyjna - bardzo mocna, tak długo jak stopy procentowe są nisko i jest dużo wierzytelności do kupna spółki te powinny pokazywać mocne wyniki. Problemem będą podwyżki stóp procentowych. Co do VIN pozwolę sobie skopiować analizę z zamkniętego forum sprzed paru dni
VIN week

kliknij, aby powiększyćCytat:Na wykresie tygodniowym mamy dalej silny trend wzrostowy na walorze. Ostatnio sygnał typu B kontynuacji wzrostów był z obrotami, szybko przebił tez historyczne maksima co jest bardzo dobrym symptomem. Teoretycznie nie ma więc już żadnego podażowego nawisu po drodze a w tym tygodniu kurs próbuje ustanowić nowe maksy (niestety kiepskie obroty tym razem). Póki co jednak sytuacja jest dobra i martwić się można dopiero po wybiciu 8,2 zł dołem. Oznaczyłem też obroty w korektach, dla ostatnich dwóch był raczej spory spadek obrotów na słabszych sesjach a wzrost na mocniejszych co rokuje dobrze.
MVP - było wybicie z konsolidacji górą w połowie czerwca, niestety obroty mocno średnie/słabe. Obecnie w korekcie więc pozostaje czekać co dalej.
ROB - od dawna w trendzie wzrostowym, ostatnie 2 tyg to korekta wzrostów mogąca stanowić okazję na powiększenie pozycji.
PND - było ciekawe wybicie w połowie maja, niestety niepotwierdzone obrotami, po korekcie kurs się lekko podniósł, generalnie jednak sygnału zmiany trendu tu ciągle dla mnie jasnej nie ma.