Dajmy już sobie spokój z tą dyskusją. Jednak to wymaga komentarza. Wielkie przychody z W3 to już historia. Spółka jest aktualnie wyceniana pod znacznie większy sukces CP .... którego de facto nie ma i długo nie będzie . Więc o akim zanadrzu piszesz .... obudź się zanadrze sugeruje 2018/2019 - a prawie nikt już nie marzy nawet o takim scenariuszu.
O jakich 2 grach w zanadrzu piszesz ?
Z tymi grami "w zanadrzu" jest tak jak z Frostpunkiem/Industrialem w 2014/2015 ....
Tak na prawdę prace nad grą rozpoczęto rok temu ..... a już po kilku miesiącach rozleciał się cały Team kreatywny ...
Odeszło 4 kluczowych szefów projektu przynajmniej o tylu wiemy.
Ubytki są znacznie większe o czym może świadczyć skala naboru.
Oczywiście należy wziąć pod uwagę, że spółka chce powiększyć kadry stąd pewna ilość ma zwiększyć potencjał produkcyjny. Jednak dziwnie zbieżne są te fakty. Nie zapaliła Ci się lampka ostrzegawcza ...?
Ubytki załogi produkcyjnej to pryszcz.
Ale wymiana Zarządców projektu to zupełnie inna sprawa inny kaliber i inna skala problemów.
Chyba zdajesz sobie sprawę, że w Polsce jest co najwyżej kilka/kilkanaście osób które są zdolne poprowadzić tak duży projekt jak W3 lub większy ..... i odnieść wielki sukces.
Strata całego szefostwa projektu jest niemożliwa do pełnego uzupełnienia przez co najmniej 2 lata.
Tyle lub więcej według mnie potrwa stworzenie odpowiedniej jakości nowych liderów projektu. To optymistyczna wersja o pesymistycznej nie chcę rozważać.
Każdy ma swoje zdanie i opinie zależnie od tego czy ma akcje czy nie.
Spółka będzie jeszcze długo zarabiać na W3 i Gwincie .... ale nie o taką skalę przychodów chodził spółce i akcjonariuszom.
W strategii mówiło się o wielu miliardach przychodów w ciągu kilku lat. Ciekawi mnie ile z tego zrealizują. Nie przytaczam bo nie pamiętam założeń ale na tym akcjonariusze budowali "bańkę" swoich marzeń o zyskach.....
Co z tego zostało na dzień dzisiejszy ?
Tak spółka dalej będzie zarabiać MILIARDY ..... ale pewnie znacznie później niż obiecywano
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)