Cytat:nie wiem czego można oczekiwać w tej sytuacji, że co , że główny dosypie kasy i obejmie papiera za 1mld po 10 zł razem z inwestorami z dubaju usa i sanEscobar, bo będzie mu wstyd - no błagam Cię ;)
No jakby nie było to już dosypuje, 85mln, teraz 25mln euro jako pożyczki, ale przecież bankrutowi nie dałby nic.
Mnie zastanawia że najpierw miała być emisja akcji bez żadnego raportu rocznego, a teraz szybka restrukturyzacja nadal bez żadnego raportu. Czasy jakie ma sąd i czas opublikowania raportu są bardzo ciekawie ułożone....
A swoją drogą to czy ktoś wie czy jeśli spółka nie pojdzie w likwidację to czy ona po zawarciu układu wróci na górę na NC czy sprzedaż akcji tylko już a umówe,?
Możecie polecić jakąś książkę czy coś co nie jest bełkotem prawiczym (kodeks) gdzie można dowiedzieć się czegoś o tej sytuacji?
Albo anty_teresa czy grupa stockwatcha, może stworzcie jakieś małą symulację czy poradnik co do scenariuszy i ewentualnych wyjść dla akcjonariuszy - ale tak szczegółowiej.
Znalazłem na wyszukiwarce Google artykuł od was z 2010 roku "z NC na GPW" ale link jest nieaktywny i mimo że wydaje się poruszać ten temat to artykułu nie ma.