0 Dołączył: 2009-08-24 Wpisów: 5
Wysłane:
4 września 2009 16:54:11
przy kursie: 15,01 zł
To normalne, że są spekulacje i z pewnością chodzi o różnice poglądów. Nie znam tych panów i nie wiem, kto tak naprawde jest winny stagnacji w jakiej tkwi SYG. Jedno jest pewne: zmiany osobowe to KONIECZNOŚĆ, skoro od 2 lat spółka regularnie rozczarowywuje. Szkoda tylko, że te zmiany tak późno ... mam nadzieję, że na lepsze.
... i jeszcze jedno, nie rozstrzygając kto jest dobry w zarządzie a kto zły. Fakt, że ktoś założył firmę nie świadczy o tym, że automatycznie potrafi nią dobrze zarządzać. Jeśli sobie nie radzi a jest mądry, oddaje zarząd w ręce fachowców (patrz: POLAQUA).
... a Kardach, kierując Emax'em miał bardzo dobre wyniki. Może i tutaj miał wizję, ale nie miał wsparcia. Ale to już jego samego trzebaby zapytać.
|
|
0 Dołączył: 2008-09-04 Wpisów: 418
Wysłane:
4 września 2009 23:57:08
Morpheus napisał(a):To normalne, że są spekulacje i z pewnością chodzi o różnice poglądów. Nie znam tych panów i nie wiem, kto tak naprawde jest winny stagnacji w jakiej tkwi SYG. Jedno jest pewne: zmiany osobowe to KONIECZNOŚĆ, skoro od 2 lat spółka regularnie rozczarowywuje. Szkoda tylko, że te zmiany tak późno ... mam nadzieję, że na lepsze.
... i jeszcze jedno, nie rozstrzygając kto jest dobry w zarządzie a kto zły. Fakt, że ktoś założył firmę nie świadczy o tym, że automatycznie potrafi nią dobrze zarządzać. Jeśli sobie nie radzi a jest mądry, oddaje zarząd w ręce fachowców (patrz: POLAQUA).
... a Kardach, kierując Emax'em miał bardzo dobre wyniki. Może i tutaj miał wizję, ale nie miał wsparcia. Ale to już jego samego trzebaby zapytać. Tylko, ze za wyniki Sygnity, ktora ma straty odpowiada bardziej Kardach, niz Kosturkowie. Kostrukowie zarzadzali Winuelem, ktory nie ma problemow i jest zdrowa spolka. Wiec jesli ktos powinien poleciec to raczej nie Kosturkowie. Sam fakt zalozenia firmy o niczym nie swiadczy, ale prowadzenie jej w taki sposob, ze nie przynosi strat, juz o czyms swiadczy. Tak naprawde, to trzeba uporzadkowac samo Sygnity, bo spolki zalezne calkiem dobrze sobie radza. Zgadza sie, ze Kardach zarzadzajac Emaxem mial dobre wyniki, tylko, ze wiekszosc grupy Emax to byl Winuel i Max Elektronik, czyli spolki, ktore nadal bardzo dobrze sobie radza, poniewaz byly zarzadzane przez te same osoby od kilkunastu lat. Wiec nie jestem pewien czy dobry wynik Emaxu nie byl w duzej mierze zasluga tych ktorzy zarzadzali spolkami zaleznymi. Dobrym posuniecie Kardacha bylo pozostawienie zarzadu spolkami w rekach tych ktorzy sie tym wczesniej zajmowali. To dawalo efekt. Widac teraz zmienil strategie i wcale nie jestem pewien czy na lepsze. Dla mnie wyglada to troche jak akt desperacji, ale to czas pokaze kto mial racje
|
|
0 Dołączył: 2009-07-11 Wpisów: 208
Wysłane:
6 września 2009 16:11:33
Sygnity to nastepny trup na naszej giełdzie. pisałem ze bedzie po 10 pln,ale Dzieci Hossy mnie zakrzyczały. teraz zmnienaim zdanie, Sygnity niedługo wogóle nie bedzie.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-10-26 Wpisów: 130
Wysłane:
6 września 2009 20:41:06
Wszyscy naganiają na spadki, media niekorzystnie wypowiadaja się o spółce. Zastanawiam sie czy to nie celowe, ale czy wszyscy maja racje ? Sytuacja podobna była kiedys na softbanku , jak spadł ze 130 na 11, a teraz jest potentatem w branży. Może te zmiany w wewnątrz sa naprawde potrzebne ?
|
|
0 Dołączył: 2009-04-05 Wpisów: 134
Wysłane:
6 września 2009 20:52:51
Wielki_Szu napisał(a):Sygnity to nastepny trup na naszej giełdzie. pisałem ze bedzie po 10 pln,ale Dzieci Hossy mnie zakrzyczały. teraz zmnienaim zdanie, Sygnity niedługo wogóle nie bedzie. Do 10 zł jeszcze troche brakuje a Ty już wieszczysz upadek! Do trupa im daleko. Czas pokaże jak będzie, ale widzę że Ty już jesteś pewny swego. Don't worry life is only temporary :D
|
|
0 Dołączył: 2009-08-01 Wpisów: 1 344
Wysłane:
6 września 2009 21:18:58
Wielki_Szu napisał(a):Sygnity to nastepny trup na naszej giełdzie. pisałem ze bedzie po 10 pln,ale Dzieci Hossy mnie zakrzyczały. teraz zmnienaim zdanie, Sygnity niedługo wogóle nie bedzie. proponuje zorganizowac tu obrot alternatywny z krotka sprzedaza, byloby ciekawie :)
|
|
0 Dołączył: 2009-08-28 Wpisów: 1 035
Wysłane:
6 września 2009 22:19:38
Też myślę że zbankrutują, ale nawet jeśli przetrwają to otrą się o plajtę. Raczej zejdą poniżej 10zł. Przynajmniej na jakiś czas.
|
|
0 Dołączył: 2009-09-05 Wpisów: 278
Wysłane:
7 września 2009 15:11:13
przy kursie: 15,14 zł
Już nie raz i nie dwa wieszczono tej spółce bankructwo. I tym razem nic takiego się nie stanie. Akcja za 10 zł też wg mnie jest mało prawdopodobna, choć nie wykluczone, że jak Sygnity w drugim półroczu zaliczy podobną stratę, to na początku przyszłego roku kto wie - może będziemy kupować i po 10 albo mniej.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-08 Wpisów: 253
Wysłane:
7 września 2009 16:02:23
przy kursie: 15,14 zł
Prezes zapowiada że II półrocze to bedzie poprawa wyników ((bo niby co ma powiedzieć) ale być może jakis niezły wynik osiągnie Cytat:Sygnity, Comp i ATM znalazły się na krótkiej liście w przetargu na wdrożenie ogólnopolskiej sieci teleinformatycznej na potrzeby numeru alarmowego 112. Z kolei na krótkiej liście na wykonanie zintegrowanego modułu obsługi końcowego użytkownika są Asseco Poland, Sygnity i HP - podał za nieoficjalnymi informacjami PAP serwis GPW Infostrefa. Oba ww. przetargi odbywają się z wyłączeniem ustawy Prawo Zamówień Publicznych. Pierwszy projekt - OST 112 - wyceniany na 165 mln zł, ma na celu poprawę jakości współdziałania jednostek organizacyjnych Policji, Państwowej Straży Pożarnej i Państwowego Ratownictwa Medycznego w zakresie obsługi wywołań na numery alarmowe.
Z kolei pl.ID, o szacunkowej wartości 370 mln zł, to elektroniczny dowód tożsamości z funkcją uwierzytelnienia w systemach IT jednostek sektora publicznego. A to info z wczoraj wieczór ngi24.pl/article/345/dramatycz...źle się dzieje, że brudy publicznie piorą Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek
股票是这么多的价值,市场将会尽可能多
Edytowany: 8 września 2009 09:11
|
|
0 Dołączył: 2008-09-04 Wpisów: 418
|
|
|
|
1 Dołączył: 2008-08-13 Wpisów: 52
Wysłane:
8 września 2009 11:56:16
przy kursie: 15,04 zł
Nieciekawa sprawa. Nie wiem za bardzo co chcą osiągnąć, upubliczniając to. Przywrócenie Kosturków jest oczywiście niemożliwe, chyba że poprzez odejście Kardacha. A może to presja na zarząd Sygnity, żeby faktycznie ich sprzedał, tylko nie wiem czy pracownicy tego chcą, myślę, że powrotu do takiej spółki jaką był Winuel już nie ma, zostaną w tej strukturze czy zostaną kupieni przez Asseco, to i tak już będzie korporacja, a nie mała spółka, nieomal rodzinna.
W każdym razie Sygnity zgotowało sobie niezły problem, albo szybko opanują to co się dzieje w Winuelu, albo powinni go sprzedać za dobrą cenę.
Edytowany: 8 września 2009 11:57
|
|
0 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 498
Wysłane:
8 września 2009 12:15:34
Ciekawe co wymyślą. Albo przywrócą te osoby na stanowiska, i wtedy jest kompromitacja Kardacha. Kosturkowie będą mieli silniejszą pozycję od Kardacha. Albo uprą się i własne ego przerośnie rozum, i to wtedy będzie początek końca tej spółki. Zacznie się powolny odpływ pracowników. Zresztą kontakty w jakiś sposób już zostały naruszone z tymi spółkami co współpracowały z Winuelem. Uwierzyłem w tego Prezesa, że dużo dobrego robi dla Sygnity, że widać postępy restrukturyzacji, że naprawia, czyści, przekształca... I myślałem też, że bardziej koncentrując się na rynku utilities firma istotnie zwiększy przychody i rentowność, bo tam będzie, czy jest wzrost. No ale cóż... psuć też potrafi, więc będę teraz patrzył na spółkę z boku i przez dłuższy czas nie tykam. Nawet jak jakimś cudem kurs poleci w górę, to żałować nie będę. Za dużo złego ostatnio pokazało się w spółce. Powoli do celu
|
|
0 Dołączył: 2008-10-12 Wpisów: 533
Wysłane:
8 września 2009 15:31:31
Macie rację, dużo nieciekawych info pojawiło sie na temat Sygnity a jednak kurs nie leci w dół. W większości przypadków mielibysmy 20-30% na minusie.
I to jest zastanawiające czemu nie spada?
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
8 września 2009 16:02:46
Fundy bronią kursu - bo niżej przepaść.
|
|
0 Dołączył: 2009-07-11 Wpisów: 208
Wysłane:
8 września 2009 18:17:02
Albo trwa dystrybucja...
|
|
Wysłane:
9 września 2009 13:12:22
Wielki_Szu napisał(a):Albo trwa dystrybucja... Ja odnosze wrażenie, że jednak wieksze pakiety są brane z prawej strony. Don't worry life is only temporary :D
|
|
0 Dołączył: 2008-10-12 Wpisów: 533
Wysłane:
9 września 2009 13:58:37
White_Wolf napisał(a):Wielki_Szu napisał(a):Albo trwa dystrybucja... Ja odnosze wrażenie, że jednak wieksze pakiety są brane z prawej strony. Prawa strona to S wiec biorą czy pozbywaja się?
|
|
Wysłane:
9 września 2009 15:21:22
JAG napisał(a):White_Wolf napisał(a):Wielki_Szu napisał(a):Albo trwa dystrybucja... Ja odnosze wrażenie, że jednak wieksze pakiety są brane z prawej strony. Prawa strona to S wiec biorą czy pozbywaja się? Kupowane są wieksze pakiety niż sprzedawane. Don't worry life is only temporary :D
|
|
Wysłane:
9 września 2009 15:24:29
Sygnity zaprojektuje Regionalny System Informacji Medycznej 9.9.Warszawa (PAP) - Sygnity podpisało umowę na realizację pierwszego etapu budowy systemu o nazwie Regionalny System Informacji Medycznej Województwa Łódzkiego - poinformowała spółka w komunikacie prasowym. Zadaniem informatycznej spółki będzie opracowanie zakresu funkcjonalnego, merytorycznego i technicznego systemu. Pierwsza faza projektu potrwa cztery miesiące. Regionalny System Informacji Medycznej docelowo ma wspomagać zarządzanie systemem ochrony zdrowia oraz umożliwić poprawę efektywności i jakości usług zdrowotnych. Rozwiązanie obejmie swym zasięgiem 18 zakładów opieki zdrowotnej. W komunikacie podano, że województwo łódzkie jest pierwszym w Polsce regionem, który realizuje wytyczne Komisji Europejskiej poprzez aktywne zastosowanie narzędzi informatycznych w zakresie wspomagania zarządzania i planowania opieki zdrowotnej w swoim regionie. Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2007-2013 w ramach IV Osi Priorytetowej Społeczeństwo Informacyjne.(PAP) Don't worry life is only temporary :D
|
|
0 Dołączył: 2009-09-05 Wpisów: 278
Wysłane:
10 września 2009 15:18:47
przy kursie: 15,00 zł
Kurs trzyma się na poziomie 15 pln od kilku dni. Pytanie czy Sygnity odbije w górę czy nadal będzie iść w bok - spaść raczej nie spadnie bo nie ma za bardzo z czego. Rynek entuzjastycznie nie zareagował na wiadomości o zleceniu dla Sygnity. Olbrzymia strata i zawirowania wokół byłych prezesów ciągle chyba kładą się cieniem na notowania spółki. Patrząc na wolumen rewelacji też nie widać, niewiele się kupuje i niewiele sprzedaje.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.