PARTNER SERWISU
ggviejkq
413 414 415 416 417

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 29 stycznia 2019 18:57:52
1/ Ja też byłem na ZW, więc nie ma sensu przerzucać wersjami; każdy może mieć swoją
2/ W ostatecznych PU RW usunęliśmy konwersję m.in. z powodu problemu UOKiK, ale nie tylko - najważniejsze powody opisaliśmy w piśmie do NS (dostępne na stronie http://www.getbacksa.pl); to był rezultat "zważenia za i przeciw"; nie tylko ja miałem rozterki, inni tak samo, ale w ostatecznym rozrachunku uznaliśmy taki wariant dla najlepszy dla wierzycieli
3/ Działania w obszarze fraudów, wbrew temu co wypowiadały się poszczególne osoby, idą w dobrą stronę; wiem, że czekacie na fajerwerki, ale skupmy się na dobrej dokumentacji dla postępowań sądowych

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 29 stycznia 2019 19:00:41
Pesto napisał(a):
Panie Radku,

Proszę nie zarzucać bukos4, że coś relacjonuje a pan przedstawia fakty - on tam również był.

Poza tym dosadne stwierdzenia wobec pańskiej osoby są wynikiem tego co będący na ZW zobaczyli, w sczególności pańskiej postawy. I proszę na podstawie kilku emocjonalnych wypowiedzi nie sugerować, że dobrze się stało, że ci indywidualni nie przejęli władzy w spółce. Oni uzasadnili logicznie skąd taka postawa wobec pana i wykazali, że znają się na tym co piszą.

RW miotała się ze swoimi PU, teraz pan pisze że RW to w większości prawnicy - i obi nie wychwycili, że potrzeba tej zgody UOKIK oraz innych rzeczy, które tu na forum przytoczono. Od dawna trudno mi się dopatrzeć logiki w pańskiej komunikacji - naprawdę.

Dlatego niech wszyscy wysyłają do sądu te zastrzeżenia, które to pan bog41 przygotował - nie dajmy się znowu uśpić.

Dodatkowo, mimo wszystko, mam do pana panie Radku mam też prośbę podobna do użytkownika Joker - aby pan przypilnował tych fraudów i komunikował tu prosto w tej sprawie.

Powtórzę swoje pytanie na które mi pan nie odpowiedział: czy na którymś etapie PPU uczestniczyła w nim kancelaria Zimmerman&Filipiak ?

1/ RW musiała odnieść się do zmiany sytuacji po odstąpieniu Hoist, co zdecydowanie utrudniło pracę na końcówce
2/ Nie było miotania się - grupy układowe są te same, zasady zaspokajania tak samo; na koniec zostały do ustalenia % vs cash-sweep, konwersja i ustanowienie zastawu; cała reszta była znana
3/ Tak, przedstawiciele tej kancelarii pojawiali się na RW

PinkTool
0
Wpisów: 26
Wysłane: 29 stycznia 2019 20:03:31
sprawa jest prosta... RW z RB na czele załatwiła "w plecy" 19% tym którzy chcieli konwersji...dziękujemy

draconiss
0
Wpisów: 133
Wysłane: 29 stycznia 2019 20:06:34
@Obligatoriusz_kontakt

tak jak chciales, zadalem merytoryczne pytanie na ktore chyba nie tak szybko masz zamiar odpowiedziec. Ponawiam je wiec:

Jakie masz zaslugi i co zostalo zrobione ze w okresie czasu 6 miesiecy Waszej pracy? Splaty zostaly zmiejszone z ~50% (wtedy wlasnie Ty z tego co czytalem byles glownym inicjatorem przedluzania) do 25% nie ma zadnych akcji dla wierzycieli ktorzy tego chcieli.
I nie pierd* mi tu ze te akcje bylyby wtedy nic nie warte. Jakos nie pociesza mnie fakt ze teraz beda one wiecej warte ale w rekach Abrisu.

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 29 stycznia 2019 20:27:38
Panie Radku,

Jakie propozycje były w październiku, a jakie mamy teraz??? W październiku błagał pan sąd, żeby przeniósł głosowanie!!! Więc ile przez pana działania straciliśmy???

kryza
0
Wpisów: 101
Wysłane: 29 stycznia 2019 20:38:34
Obligatariusz kontakt napisał(a):
Okradziona napisał(a):
Nigdy w to nie uwierzę, że kakol z kilkoma kolesiami wyprowadzili w kilka miesięcy miliardy i Abris o tym nie wiedział! Takie rzeczy tylko w Polsce!

Przy zakupach portfeli wystarczyło:
- podać złe portfele referencyjne dla wyznaczenia zawyżonych odzysków
- założyć dodatnią wartość wierzytelności przedawnionych
- zaniżyć koszty sądowe/ prawne/ TFI
- zaniżyć koszty serwisowania
- wydłużyć okres prognozy
- no można jeszcze spróbować lekko przyciąć WACC (a to akurat wyczai nawet freshman w PE)

I już można kwotować min. +30% od rynku a RN, w której to kompetencjach nie było weryfikacji nabywania portfeli (to błąd), nawet nie będzie wiedziała co się dzieje.

czyli tak samo można w druga stronę aby wykazać, że spółka jest nic nie warta.

Chyba od zawsze tak było ze spółkami giełdowymi:
- jak zarząd/właściciel chcą się sprzedać np. IPO wtedy wyniki są zawyżane. Przedstawia się spółkę jak kurę znosząca złote jaja o ogromnych perspektywach.
- Potem jak chcą ściągnąć spółkę z giełdy lub zwiększyć udziały wtedy wyniki są zaniżane. Rezerwy, odpisy aktywów, zarząd narzeka na trudny rynek, brak perspektyw.

Logicznie myśląc teraz zaniżanie wycen jest na ręke zarządowi i Abrisowi.

omicron
0
Wpisów: 201
Wysłane: 29 stycznia 2019 21:15:19
Ta piramida nie udała by się, gdyby nie pomoc IB. Czy ten bank zostanie kiedyś z tego rozliczony?

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:00:19
Okradziona napisał(a):
Panie Radku,

Jakie propozycje były w październiku, a jakie mamy teraz??? W październiku błagał pan sąd, żeby przeniósł głosowanie!!! Więc ile przez pana działania straciliśmy???

Powiem więcej - głosując PPU w czerwcu 2018 mielibyśmy jakieś 65% i akcje po 8,63 zł. Papier jest cierpliwy, tym bardziej ten na którym wydrukowano ubiegłoroczne PU. A KK w marcu 2018 prosił o 100 dni aby uratować GBK. Kto da więcej?

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:04:43
draconiss napisał(a):
@Obligatoriusz_kontakt

tak jak chciales, zadalem merytoryczne pytanie na ktore chyba nie tak szybko masz zamiar odpowiedziec. Ponawiam je wiec:

Jakie masz zaslugi i co zostalo zrobione ze w okresie czasu 6 miesiecy Waszej pracy? Splaty zostaly zmiejszone z ~50% (wtedy wlasnie Ty z tego co czytalem byles glownym inicjatorem przedluzania) do 25% nie ma zadnych akcji dla wierzycieli ktorzy tego chcieli.
I nie pierd* mi tu ze te akcje bylyby wtedy nic nie warte. Jakos nie pociesza mnie fakt ze teraz beda one wiecej warte ale w rekach Abrisu.

1/ Nie pamiętam, abyśmy byli na "ty"
2/ Spółką zarządza zarząd, a nie RW; kompetencje RW wynikają z Pr. Restr.
3/ Wcześniejsze PU skonstruowane były na ówczesnych wycenach aktywów przez Spółkę; od tamtej pory skorygowali ją m.in. o przeterminowane wierzytelności oraz urealnili wartość aktywów zagranicznych o uzyskane oferty sprzedaży

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:09:03
omicron napisał(a):

Ta piramida nie udała by się, gdyby nie pomoc IB. Czy ten bank zostanie kiedyś z tego rozliczony?

IB odegrał sporą rolę, ale chyba bez przesady. Sam GBK samodzielnie sprzedał obligacje na 1 mld zł, a to sporo więcej niż cały IB. Fundamentem piramidy było fałszowanie danych finansowych Spółki. Bez tego nie byłoby IPO ani emisji obligacji przed i po IPO, także poprzez IB

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:11:57
draconiss napisał(a):
@Obligatoriusz_kontakt

Lepiej nie krytykujmy ,bo za moment łaskawi panowie z Abrisu zetną aktywa do 0.Żeby spłacić zabezpieczonych każą nam dokupić obligacji serii FF (dla podwójnych frajerów).

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:11:59
Panie Radku konkretnie ile dodatkowo % może nam wpaść z fraudow i czy wierzy Pan w realizację tego ukladu?

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:14:16
PinkTool napisał(a):
sprawa jest prosta... RW z RB na czele załatwiła "w plecy" 19% tym którzy chcieli konwersji...dziękujemy

1/Wierzyciele, w zdecydowanej większości, poparli w głosowaniu układ. Takie są zasady PPU.
2/ Do tych, którzy piszą o UOKiK i zaniedbaniach RW to zwracam uwagę, że RW oraz Spółką nie są uprawnieni do występowania do UOKiK z takim wnioskiem - takie prawo mają tylko wierzyciele/ obligatariusze
3/ Może któryś z wierzycieli-prawników wskaże, czy mając wiedzę o planowanej konwersji wystąpił z wnioskiem do UOKiK

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:15:53
kris1986 napisał(a):

Panie Radku konkretnie ile dodatkowo % może nam wpaść z fraudow i czy wierzy Pan w realizację tego ukladu?

1/ Wierzę w wariant mający w sobie duży komponent sprzedaży aktywów
2/ Możliwie dużo; to są precedensowe sprawy, więc nie będę się silił na wróżby

PinkTool
0
Wpisów: 26
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:37:44
PinkTool napisał(a):

1/Wierzyciele, w zdecydowanej większości, poparli w głosowaniu układ. Takie są zasady PPU.
2/ Do tych, którzy piszą o UOKiK i zaniedbaniach RW to zwracam uwagę, że RW oraz Spółką nie są uprawnieni do występowania do UOKiK z takim wnioskiem - takie prawo mają tylko wierzyciele/ obligatariusze
3/ Może któryś z wierzycieli-prawników wskaże, czy mając wiedzę o planowanej konwersji wystąpił z wnioskiem do UOKiK

cytując klasyka -"nie chce mi się z tobą gadać"

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:45:38
PinkTool napisał(a):

Himalaje bezczelności.

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:46:50
bukos4 napisał(a):
MA napisał(a):
[quote=Obligatariusz kontakt]1/ każdemu wierzycielowi biorącemu udział w ZW, który zagłosował przeciwko układowi przysługuje prawo do zaskarżenia go
2/ przesłanki do zaskarżenia to (z pamięci):
- niewykonalność układu (NS potwierdził wykonalność)
- rażące poszkodowanie wierzycieli - mając WF w gr. 1 oraz DNLD ze spłatą 5%, to raczej nie ma argumentu (przypomnę, że to stało się na Waszą prośbę)

Znów mija się Pan z prawdą. Kto niby prosił o 5% dla DNLD?[/quote

Była dyskusja pomiędzy Sędzią a prawnikami Spółki o możliwość obniżenia spłat dla akcjonariusza będącego wierzycielem. Po to została ogłoszona ostatnia przerwa przed głosowaniem. Po otrzymaniu zgody mec Dubiński wstał i zakomunikował o zmianie PU Spółki w tym zakresie. Następnie RW oraz K wycofali swoje nieaktualne PU z sierpnia 2018 i nastąpiło głosowanie. Mogę tak naprawdę długo:)

w pierwotnych propozycjach abris mial 1%; pan im zalatwil 10% (jest to 6,3mln z naszych pieniedzy). poprosilismy o powrot do 1%, czego pan oscentacyjnie nie poparl (tak pan reprezentuje nasze interesy ze oddal pan 6,3 mln z naszych pieniedzy); zapytalismy wiec co spolka oferuje w zamian, okazalo sie ze nic; wtedy prezes sam zredukowal abris na 5%, ale splata na poczatku, a nie na koncu.sila rzeczy poprawiliscie abrisowi splate 5 krotnie i w lepszym terminie splat. i to teraz mialoby swiadczyc przeciwko nam a o takiej wspanialomyslnosci abrisu?

1/ Różnica polega na tym, że ja zreferowałem przebieg wydarzeń (fakty), a pan podaje mi swoją interpretację; z opiniami, tym bardziej na forum, się nie dyskutuje - każdy może mieć swoją
2/ PU wymagają uchwały RW; głos Przew. RW nie ma tutaj żadnego większego znaczenia; zresztą rola ta to bardziej organizowanie prac RW oraz reprezentowanie na zewnątrz; każdy pozostały członek RW ma, poza ww. obszarami, takie same prawa i obowiązki
3/ Dlatego, wypadałoby aby patrzeć na RW jako organ kolegialny i świadomy swoich działań (większość to są prawnicy); oczywiście, pana atencja do mojej osoby bardzo mi schlebia

1. prosze mnie oswiecic co tutaj jest opinia a nie faktem?
3. zabezpieczeni, ktorzy maja wiekszosc rozgrywaja to po swojemu. z niezabezpieczonych zostal nam pan i chyba pani bucholz (?) dlatego od pana oczekujemy wiecej. widzimy w protokolach jak pan glosuje

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:47:56
PinkTool napisał(a):
PinkTool napisał(a):

cytując klasyka -"nie chce mi się z tobą gadać"

PinkTool,
masz rację, szkoda czasu.

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 29 stycznia 2019 23:57:42
PinkTool napisał(a):

jak zwykle bezczelnosc...
1. niech pan nie manipuluje. prawie nikt z obecnych na ZW nie poparl ukladu; kurator zaglosowal za ludzi ktorzy:
a) nie mieli swiadomosci co to obligacja, wszystkie te babcie kupujace w IB itd
b) maja swiadomosc i nie wylaczyli sie i nie pojechali bo byla deklaracja ze bedzie wariant inwestorski i kurator zaglosuje na propozycje NS, ktore zawieraly takze element konwersji, a przede wszystkim inny poziom zaspokojenia
c) jakas czesc ktora poparlaby PU zlozone 22.01 (mniejszosc)
PROSZĘ NIE OPOWIADAĆ NAM DYRDYMAŁÓW, ŻE WIERZYCIELE W ZDECYDOWANEJ WIĘKSZOŚCI POPARLI UKŁAD, CHAMSTWO NO...
2.skoro sie sklada PU z konwersja i wie sie ze zgoda UOKIK jest potrzebna, to trzeba dzwonic prosic naciskac na tych ktorzy moga to zrobic,a co najmniej poinformowac o takiej koniecznosci. a nie w dniu ZW cieszyc sie ze tego nie zrobili...
3.pan tu probuje uglaskac rzeczywistosc i uspic nasza czujnosc; to wszystko w tych opisach ma niby wygladac podobnie, ale rozwodnic odpowiedzialnosc...ze to wcale tak nie bylo, to tak nie do konca, moze zle pamietacie bo ZW bylo tydzien temu...otoz my wiemy jak bylo i nie zapomnimy nigdy...
Edytowany: 30 stycznia 2019 00:03

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 30 stycznia 2019 00:36:20

Największe kłamstwo PPU... Teraz można pisać, że "wierzyciele poparli PU zarządu" tylko nikt nie napisze, że wczesniej zostali oszukani, przez przedstawiciela RW oraz kuratora.

Nikt nie napisze, że ze wszystkich propozycji układowych została tylko jedna - zarządu. Zarzadu, któremu "umknęło" że na tydzień przed ZW wycofał się jedyny inwestor...

Ja rozumiem, że pierwsze propozycje mogły być oderwane od rzeczywistości - my tego się nigdy nie dowiemy - ale naprawdę Pan wierzy w co pisze?

Naprawdę wg Pana głosowanie nad układem było przeprowadzone uczciwie?

Pan myśli, że wiedząc, że będzie głosowany taki układ na ZW nie przyjechało by więcej osób?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

413 414 415 416 417

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,434 sek.

iuuuurwq
gymhxoxr
xzafvdjs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vmwwhzqi
vquqvowd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat