0 Dołączył: 2019-01-01 Wpisów: 22
Wysłane:
30 stycznia 2019 19:42:27
Ja poproszę
|
|
0 Dołączył: 2014-04-23 Wpisów: 101
Wysłane:
30 stycznia 2019 19:58:57
Szanowni, jeżeli jesteście oburzeni tym co się stało proponuje wysłać zastrzeżenia. BOG i Mheavydrumm przygotowali trochę materiałów więc możemy zaoszczędzić nasz czas i nie musimy przygotowywać materiałów od zera.
|
|
0 Dołączył: 2018-07-21 Wpisów: 103
Wysłane:
30 stycznia 2019 20:01:06
ja tez poprosze
|
|
|
|
0 Dołączył: 2019-01-22 Wpisów: 161
Wysłane:
30 stycznia 2019 20:05:40
Wyślijmy pisma-to jedyna szansa.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-16 Wpisów: 69
Wysłane:
30 stycznia 2019 20:18:35
NoDoubt napisał(a):Byłem osobiście na zjeździe 22 stycznia we Wrocławiu.
Moja opinia jest identyczna jak większości tam obecnych RW i zarząd spółki to jedna banda i komitywa. Zarząd pytany o to dlaczego wycofał konwersję z propozycji układu odparł, że na wniosek opini RW czyli tak naprawdę banków. Im jest na rękę, że Abrys został głównym udziałowcem bo jest gwarantem dowiezienia układu w takiej wersji, że banki dostaną 90% całości wierzytelności pierwotnej. Ich nie interesuje, czy my skorzystany z straty podatkowej itp itd oni wolą mieć pewność dowiezienia swoich 90%.
Zatem RW=zarząd GB a przynajmniej ich cele.
Nadzorca sądowy wypadł okropnie słabo, jak sam przyznawałł, że jest ryzyko, że jego propozycje mogą mieć wadę prawną. GB wyskoczył z tym przepisem na sam koniec wiedząć, że to ich as w rękawie i dzięki temu tylko ich propozycja będzie głosowana i parł do tego stanowczo. Ich prawnik wręcz upominał sędziego, że przystąpić do głosowania chociaż głosów z sali protestujących było dużo.
Znamienna była jedna sytuacja. Gdy już wiekszość osób opuściła salę po głosowaniu do Pana Radka podszedł Prezes Dąbrowski i powiedział: "no Radek teraz do roboty".
Moim zdaniem on w tej robocie był także podczas całego ZW. Jest tak jak piszesz. Zabezpieczonym na rękę obecny Zarząd. Chaos po zmianie władzy byłby wielki. Natomiast Zarząd będzie po prostu bawił się w syndyka, zakańczał działalność i likwidował przez lat osiem kasując pensyje. Jak wcześniej się nie wywróci na braku płynności. RB się skumplił i za jakieś obietnice robi PR gdzie się da. Musi się chłopak odkuć na stracie, wiele by tak samo zrobiło. Mimo, że jest w RN i w RW to jest na posyłki Zarządu. Jeżeli jest jednak inaczej to oczekujemy jasnych, konkretnych informacji o stanie spółki w cyfrach a nie : trochę lepiej , ale tragicznie. Oczekujemy konkretnych pomysłów: - jak szybciej wyciągnąć kasę, która jak wiadomo odkłada się powoli w funduszach, gdzie GB ma certyfikaty, ale wypłacana nie jest, bo jest z tym jakiś problem - jak zwiększyć opłaty za serwisowanie, przez co podratować płynność od ręki - jak zdjąć spółkę z GPW przez co uwolnić się od zakazów nt informowania o stanie spółki bez ściemniania i przemilczania faktów, zresztą Zarząd i tak już ma w d. obowiązki informacyjne - jak przyspieszyć procesy związane z fraudami - jak współpracować z Państwem aby wzorem sytuacji z Madoffem odzyskać nie 25% a 70% i żeby różnica nie trafiła do Abrisa et consortes a do wierzycieli? I jasnej informacji: co Pan Radek ma przyobiecane przez Abris / Zarząd GB i za jakie czynności? Co do tego , że niby Abris nic nie wiedział co KK ze swoim dworem wyprawiał , to nie ma ch. we wsi. Jestem biegłym rewidentem i nie wierze, że Abris - profesjonalny inwestor z całą wiedzą i doświadczeniem nie wiedział, że GB stosuje "agresywne" zasady rachunkowości. Dopisywanie do odzysków wyniku na rolkach? Niby jak miał o tym nie wiedzieć? Wystarczyło zapytać: a weźcie mi Kąkolewski rozpiszcie z czego te odzyski ... no dobra... gotówka rozumiem, a to drugie? Co to za odzysk, który odzyskiem nie jest.... Na to KK bajeruje, że wicie rozumicie, to nie jest duży grzech i audytor przeszkód nie widzi, bo sam podpowiedział, że będzie dobrze a fundusze mogą szybciej rozpoznawać zyski przez co wyceny rosną .... grzech nie skorzystać. Sukces w IPO murowany. Lewe wyceny portfeli? Profesjonalny, ale niezależny rzeczoznawca , ba nawet mało rozeznany ale upierdliwy audytor by to wychwycił i zaraportował ponad Zarządem a nawet ponad RN do Abris, jeżeli miałby podejrzenie, że RN jest w zmowie z Zarządem. Gdzieś w kwitach Deloitte może być dowód, że były jakieś zarzuty do działania kontroli wewnętrznej wokół procesu wyceniania, wadliwości modeli itp. Zbyt wiele jednak osób było opłacane za efekt a nie za jakość wyceny. Gdyby Kąkolewki nie oszalał z emisjami po to by spłacać opcje put to długo by te wyceny nie były korygowane. Kupno EGB, które w krótkim czasie przed kupnem nabrało niebotycznej wartości? Po co? To był deal za obrabianie rolek przez Altus, na który Abris przystał. W poczekalni była chodowana na New Connect podobna firma , tym razem przez Trigona. Kurs poszedł przez sufit, bo płynność była rzadna, ale to miało uzasadnić wysoką cenę odkupienia - wdzięczność za obsługę rolek. Tak więc albo Abris to skończeni idioci, bo nic nie zauważyli i nie powinni dalej prowadzić tej firmy dla zasady, albo wiedzieli że jest niehalo z rachunkowością i dlatego też powinni być odsunięci, przez konwersję.
|
|
0 Dołączył: 2019-01-22 Wpisów: 161
Wysłane:
30 stycznia 2019 20:50:40
Jest tak jak piszesz. Zabezpieczonym na rękę obecny Zarząd. Chaos po zmianie władzy byłby wielki. Natomiast Zarząd będzie po prostu bawił się w syndyka, zakańczał działalność i likwidował przez lat osiem kasując pensyje. Jak wcześniej się nie wywróci na braku płynności. RB się skumplił i za jakieś obietnice robi PR gdzie się da. Musi się chłopak odkuć na stracie, wiele by tak samo zrobiło. Mimo, że jest w RN i w RW to jest na posyłki Zarządu.
Jeżeli jest jednak inaczej to oczekujemy jasnych, konkretnych informacji o stanie spółki w cyfrach a nie : trochę lepiej , ale tragicznie.
Oczekujemy konkretnych pomysłów: - jak szybciej wyciągnąć kasę, która jak wiadomo odkłada się powoli w funduszach, gdzie GB ma certyfikaty, ale wypłacana nie jest, bo jest z tym jakiś problem - jak zwiększyć opłaty za serwisowanie, przez co podratować płynność od ręki - jak zdjąć spółkę z GPW przez co uwolnić się od zakazów nt informowania o stanie spółki bez ściemniania i przemilczania faktów, zresztą Zarząd i tak już ma w d. obowiązki informacyjne - jak przyspieszyć procesy związane z fraudami - jak współpracować z Państwem aby wzorem sytuacji z Madoffem odzyskać nie 25% a 70% i żeby różnica nie trafiła do Abrisa et consortes a do wierzycieli?
I jasnej informacji: co Pan Radek ma przyobiecane przez Abris / Zarząd GB i za jakie czynności?
Co do tego , że niby Abris nic nie wiedział co KK ze swoim dworem wyprawiał , to nie ma ch. we wsi. Jestem biegłym rewidentem i nie wierze, że Abris - profesjonalny inwestor z całą wiedzą i doświadczeniem nie wiedział, że GB stosuje "agresywne" zasady rachunkowości.
Dopisywanie do odzysków wyniku na rolkach? Niby jak miał o tym nie wiedzieć? Wystarczyło zapytać: a weźcie mi Kąkolewski rozpiszcie z czego te odzyski ... no dobra... gotówka rozumiem, a to drugie? Co to za odzysk, który odzyskiem nie jest.... Na to KK bajeruje, że wicie rozumicie, to nie jest duży grzech i audytor przeszkód nie widzi, bo sam podpowiedział, że będzie dobrze a fundusze mogą szybciej rozpoznawać zyski przez co wyceny rosną .... grzech nie skorzystać. Sukces w IPO murowany.
Lewe wyceny portfeli? Profesjonalny, ale niezależny rzeczoznawca , ba nawet mało rozeznany ale upierdliwy audytor by to wychwycił i zaraportował ponad Zarządem a nawet ponad RN do Abris, jeżeli miałby podejrzenie, że RN jest w zmowie z Zarządem. Gdzieś w kwitach Deloitte może być dowód, że były jakieś zarzuty do działania kontroli wewnętrznej wokół procesu wyceniania, wadliwości modeli itp.
Zbyt wiele jednak osób było opłacane za efekt a nie za jakość wyceny. Gdyby Kąkolewki nie oszalał z emisjami po to by spłacać opcje put to długo by te wyceny nie były korygowane.
Kupno EGB, które w krótkim czasie przed kupnem nabrało niebotycznej wartości? Po co? To był deal za obrabianie rolek przez Altus, na który Abris przystał. W poczekalni była chodowana na New Connect podobna firma , tym razem przez Trigona. Kurs poszedł przez sufit, bo płynność była rzadna, ale to miało uzasadnić wysoką cenę odkupienia - wdzięczność za obsługę rolek.
Tak więc albo Abris to skończeni idioci, bo nic nie zauważyli i nie powinni dalej prowadzić tej firmy dla zasady, albo wiedzieli że jest niehalo z rachunkowością i dlatego też powinni być odsunięci, przez konwersję.
Ten tekst należy rozesłać do wszystkich -rzàd, prokurator, posłowie, senatorzy, prasa. Komunikujemy się tutaj lub na bankier, a musi być o nas głośno! Ja nie znam się na inwestowaniu, więc nie przygotuję merytorycznego komunikatu, ale gdyby pan go przygotował to zajmę się jego dystrubucją w mediach społecznościowych. Jeśli jest tutaj prawnik-to proszę o komentarz, jakie mogących konsekwencje publikacji „moich przemyśleń o getback i Abris”.
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
30 stycznia 2019 21:22:15
Mheavydrumm napisał(a):Z forum Bankiera: Cytat: "Byłem dzisiaj w sądzie. Zadałem w Biurze Podawczym dwa pytania: 1. Ile wpłynęło pism w sprawie ZW getback 22-01=19? Odp. Nie wolno nam odpowiadać na to pytanie. 2. Do kiedy można składać Zastrzeżenia do głosowania na ZW 22-01-19? Nie wiemy, proszę pójść do sekretariatu wydziału p.112. Poszedłem. odp. na 1, - do nas nic nie wpłynęło. 2. Nie wiemy. I skierowano mnie do naczelnika wydziału. Na 1. odpowiedział: dwa. Na 2. odpowiedział: 7 dni czyli do piątku. Chyba 7 dni roboczych powiedziałem. Nie! Do piątku w tym tygodniu. Wolno Wam składać tylko Zastrzeżenia. Wszyscy mamy pretensje do PiS, że mruży oczy na aferę getback. A czym jest wysłanie dwóch zamiast 150 pism (od osób obecnych) pt. "Zastrzeżenia" do sądu w sprawie przebiegu ZW 22-01-19? Jeśli 100% obecnych na ZW nie zareaguje na tę farsę, to przegraliśmy". W związku z tym, apeluję o wysyłanie najpóźniej do piątku zastrzeżeń przeciwko układowi. Jeśli nie chcemy być okradzeni do zera, złożenie zastrzeżeń jest obowiązkiem każdego wierzyciela ! Jeszcze jest szansa żeby wziąć sprawy w swoje ręce ! Jestem gotów na priv dać każdemu zainteresowanemu do wykorzystania tekst zastrzeżeń, które przygotowałem i jutro będę wysyłał do sądu. wyslalem wczoraj ale chetnie zobacze tez twoje
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
30 stycznia 2019 21:29:46
rozlozyla mnie paskudna grypa.. ale wrzucam szkielet na ktorym oparlbym zasztrzezenia Cytat:Wysoki Sądzie, do Obligatariuszy na kartach do głosowania rozesłano 3 propozycje układowe, ja przynajmniej tyle propozycji otrzymałem.Propozycje te były złożone miesiące temu i zakładały one konwersję na akcje. Przy skladaniu propozycji ukladowych przewidujacych konwersje skladajacy powinien dolaczyc zgode prezesa UOKIK albo udowodnic, ze zgoda nie jest wymagana (artykuł 118 PR). Zaden ze skladajacych tego nie zrobil, dlatego Wysoki Sąd powinien wezwac do uzupelnienia propozycji albo je odrzucic, czego nie zrobil.
Tylko dluznik, zarzadca i nadzorca maja prawo zmienic zlozone propozycje, Kurator i RW juz nie. Dlatego nie moga ich wycofac, na co pozwolil Sedzia we wtorek, tym samym ich propozycje powinny byc poddane glosowaniu.
Żądamy ponownego przeprowadzenia glosowania po dostarczeniu zgód Prezesa UOKiK do propozycji przewidujacych konwersje. Wysoki Sąd dwukrotnie zgodzil sie na przelozenie ZW na wnioski dluznika i RW, teraz wzywamy do tego samego na wniosek wierzycieli niezabezpieczonych, ktorzy maja mniejszosc w RW. De iure Zgromadzenie Wierzycieli trwa nadal, bowiem Wysoki Sąd zarządził jedynie przerwę do piątku.
Czy Wysoki Sąd, zamierza zatwierdzić układ z oczywistymi wadami prawnymi? -(art 112 prawa restrukturyzacyjnego – rażące pokrzywdzenie wierzycieli (brak kontroli nad wykonaniem układu, większe umorzenie niż w przypadku konwersji), dobre obyczaje (brak możliwości równego zapoznania się z propozycjami układowymi, tajna uchwała RW podczas ZW ogłoszona dzień później) – artykuł 118 prawa restrukturyzacyjnego(niewystąpienie o zgodę UOKIK i niewykazanie że jest ona niepotrzebna w przypadku wszystkich składanych propozycji układowych zakładających konwersję ).
|
|
0 Dołączył: 2018-07-06 Wpisów: 23
Wysłane:
30 stycznia 2019 21:36:48
Mheavydrumm napisał(a):Z forum Bankiera: Cytat: "Byłem dzisiaj w sądzie. Zadałem w Biurze Podawczym dwa pytania: 1. Ile wpłynęło pism w sprawie ZW getback 22-01=19? Odp. Nie wolno nam odpowiadać na to pytanie. 2. Do kiedy można składać Zastrzeżenia do głosowania na ZW 22-01-19? Nie wiemy, proszę pójść do sekretariatu wydziału p.112. Poszedłem. odp. na 1, - do nas nic nie wpłynęło. 2. Nie wiemy. I skierowano mnie do naczelnika wydziału. Na 1. odpowiedział: dwa. Na 2. odpowiedział: 7 dni czyli do piątku. Chyba 7 dni roboczych powiedziałem. Nie! Do piątku w tym tygodniu. Wolno Wam składać tylko Zastrzeżenia. Wszyscy mamy pretensje do PiS, że mruży oczy na aferę getback. A czym jest wysłanie dwóch zamiast 150 pism (od osób obecnych) pt. "Zastrzeżenia" do sądu w sprawie przebiegu ZW 22-01-19? Jeśli 100% obecnych na ZW nie zareaguje na tę farsę, to przegraliśmy". W związku z tym, apeluję o wysyłanie najpóźniej do piątku zastrzeżeń przeciwko układowi. Jeśli nie chcemy być okradzeni do zera, złożenie zastrzeżeń jest obowiązkiem każdego wierzyciela ! Jeszcze jest szansa żeby wziąć sprawy w swoje ręce ! Jestem gotów na priv dać każdemu zainteresowanemu do wykorzystania tekst zastrzeżeń, które przygotowałem i jutro będę wysyłał do sądu. Proszę o tekst zastrzeżeń, chętnie wyślę.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-21 Wpisów: 582
Wysłane:
30 stycznia 2019 21:46:27
anty_teresa napisał(a):Obligatariusz kontakt napisał(a):2/ W ostatecznych PU RW usunęliśmy konwersję m.in. z powodu problemu UOKiK, ale nie tylko - najważniejsze powody opisaliśmy w piśmie do NS (dostępne na stronie http://www.getbacksa.pl); to był rezultat "zważenia za i przeciw"; nie tylko ja miałem rozterki, inni tak samo, ale w ostatecznym rozrachunku uznaliśmy taki wariant dla najlepszy dla wierzycieli O ile rozumiem do pewnego stopnia brak konwersji, bo z tego co mi wiadomo nie zgadzała się na nią grupa facebookowa (która jest o najliczniejsza), to uzasadnienie o braku konwersji przedstawione prze RW dla mnie jako osoby postronnej dobrze nie wygląda... Względem sierpnia 2018 r. kiedy RW składała swoje pierwotne propozycje układowe chyba niewiele się zmieniło pod względem prawnym. Więc jeśli teraz czytam, że RW miała wątpliwości prawne co do stanowiska UOKiK, to pytam czy Prawo Restrukturyzacyjne zmieniło treść od sierpnia? Dlaczego wtedy takich wątpliwości nie było, skoro proponowano konwersję 25 proc.? Akcje też chyba nie straciły na wartości od tegoż sierpnia, bo w lipcu poznaliśmy raport roczny, który pokazywał już stan finansów GetBack i ujemną wartość kapitałów własnych. Nie bardzo też rozumiem co konwersja zmienia w przypadku wierzycieli zabezpieczonych. Wydawałoby się, że z punktu widzenia zabezpieczonych jest wszystko jedno czy przystąpią do układu z konwersją czy bez. Tak czy owak mają być spłaceni w ciągu miesiąca z hakiem od dnia uprawomocnienia układu. Kto wie, czy spłata nie nastąpiłaby szybciej niż przy egzekucji zabezpieczenia... omicron napisał(a):Ta piramida nie udała by się, gdyby nie pomoc IB. Czy ten bank zostanie kiedyś z tego rozliczony? Z treści artykułów prasowych i tego co da się policzyć z ujawnionych informacji wynika, że przez IB sprzedała się tylko polowa obligacji GetBacku. Inaczej mówiąc, przekręt KK udałby się tak samo jak w chwili obecnej, ale na mniejszą skalę. Czy sprawdził pan kto jest uprawnionym do występowania do UOKiK z takim zapytaniem? Proszę sprawdzić
|
|
|
|
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:00:09
hektorek napisał(a):NoDoubt napisał(a):Byłem osobiście na zjeździe 22 stycznia we Wrocławiu.
Moja opinia jest identyczna jak większości tam obecnych RW i zarząd spółki to jedna banda i komitywa. Zarząd pytany o to dlaczego wycofał konwersję z propozycji układu odparł, że na wniosek opini RW czyli tak naprawdę banków. Im jest na rękę, że Abrys został głównym udziałowcem bo jest gwarantem dowiezienia układu w takiej wersji, że banki dostaną 90% całości wierzytelności pierwotnej. Ich nie interesuje, czy my skorzystany z straty podatkowej itp itd oni wolą mieć pewność dowiezienia swoich 90%.
Zatem RW=zarząd GB a przynajmniej ich cele.
Nadzorca sądowy wypadł okropnie słabo, jak sam przyznawałł, że jest ryzyko, że jego propozycje mogą mieć wadę prawną. GB wyskoczył z tym przepisem na sam koniec wiedząć, że to ich as w rękawie i dzięki temu tylko ich propozycja będzie głosowana i parł do tego stanowczo. Ich prawnik wręcz upominał sędziego, że przystąpić do głosowania chociaż głosów z sali protestujących było dużo.
Znamienna była jedna sytuacja. Gdy już wiekszość osób opuściła salę po głosowaniu do Pana Radka podszedł Prezes Dąbrowski i powiedział: "no Radek teraz do roboty".
Moim zdaniem on w tej robocie był także podczas całego ZW. Jest tak jak piszesz. Zabezpieczonym na rękę obecny Zarząd. Chaos po zmianie władzy byłby wielki. Natomiast Zarząd będzie po prostu bawił się w syndyka, zakańczał działalność i likwidował przez lat osiem kasując pensyje. Jak wcześniej się nie wywróci na braku płynności. RB się skumplił i za jakieś obietnice robi PR gdzie się da. Musi się chłopak odkuć na stracie, wiele by tak samo zrobiło. Mimo, że jest w RN i w RW to jest na posyłki Zarządu. Jeżeli jest jednak inaczej to oczekujemy jasnych, konkretnych informacji o stanie spółki w cyfrach a nie : trochę lepiej , ale tragicznie. Oczekujemy konkretnych pomysłów: - jak szybciej wyciągnąć kasę, która jak wiadomo odkłada się powoli w funduszach, gdzie GB ma certyfikaty, ale wypłacana nie jest, bo jest z tym jakiś problem - jak zwiększyć opłaty za serwisowanie, przez co podratować płynność od ręki - jak zdjąć spółkę z GPW przez co uwolnić się od zakazów nt informowania o stanie spółki bez ściemniania i przemilczania faktów, zresztą Zarząd i tak już ma w d. obowiązki informacyjne - jak przyspieszyć procesy związane z fraudami - jak współpracować z Państwem aby wzorem sytuacji z Madoffem odzyskać nie 25% a 70% i żeby różnica nie trafiła do Abrisa et consortes a do wierzycieli? I jasnej informacji: co Pan Radek ma przyobiecane przez Abris / Zarząd GB i za jakie czynności? Co do tego , że niby Abris nic nie wiedział co KK ze swoim dworem wyprawiał , to nie ma ch. we wsi. Jestem biegłym rewidentem i nie wierze, że Abris - profesjonalny inwestor z całą wiedzą i doświadczeniem nie wiedział, że GB stosuje "agresywne" zasady rachunkowości. Dopisywanie do odzysków wyniku na rolkach? Niby jak miał o tym nie wiedzieć? Wystarczyło zapytać: a weźcie mi Kąkolewski rozpiszcie z czego te odzyski ... no dobra... gotówka rozumiem, a to drugie? Co to za odzysk, który odzyskiem nie jest.... Na to KK bajeruje, że wicie rozumicie, to nie jest duży grzech i audytor przeszkód nie widzi, bo sam podpowiedział, że będzie dobrze a fundusze mogą szybciej rozpoznawać zyski przez co wyceny rosną .... grzech nie skorzystać. Sukces w IPO murowany. Lewe wyceny portfeli? Profesjonalny, ale niezależny rzeczoznawca , ba nawet mało rozeznany ale upierdliwy audytor by to wychwycił i zaraportował ponad Zarządem a nawet ponad RN do Abris, jeżeli miałby podejrzenie, że RN jest w zmowie z Zarządem. Gdzieś w kwitach Deloitte może być dowód, że były jakieś zarzuty do działania kontroli wewnętrznej wokół procesu wyceniania, wadliwości modeli itp. Zbyt wiele jednak osób było opłacane za efekt a nie za jakość wyceny. Gdyby Kąkolewki nie oszalał z emisjami po to by spłacać opcje put to długo by te wyceny nie były korygowane. Kupno EGB, które w krótkim czasie przed kupnem nabrało niebotycznej wartości? Po co? To był deal za obrabianie rolek przez Altus, na który Abris przystał. W poczekalni była chodowana na New Connect podobna firma , tym razem przez Trigona. Kurs poszedł przez sufit, bo płynność była rzadna, ale to miało uzasadnić wysoką cenę odkupienia - wdzięczność za obsługę rolek. Tak więc albo Abris to skończeni idioci, bo nic nie zauważyli i nie powinni dalej prowadzić tej firmy dla zasady, albo wiedzieli że jest niehalo z rachunkowością i dlatego też powinni być odsunięci, przez konwersję. 1/ Nieźle się uśmiałem - ze sługusa banków, potem Abris, w końcu awansowałem do roli pracownika GBK:) nie było jeszcze chłopca na posyłki LC:) 2/ Hair-cut są na innym poziomie niż wynika z teksty powyżej; proszę dokładnie sprawdzić spis wierzycieli zabezpieczonych to co pojawiło się w mediach
|
|
0 Dołączył: 2018-05-03 Wpisów: 121
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:03:20
@Obligatariusz Kontakt Cytat:Czy sprawdził pan kto jest uprawnionym do występowania do UOKiK z takim zapytaniem? Proszę sprawdzić A Pan jeszcze tu ? Proszę swoją energię skierować na dalsze, równie skuteczne, "działania restrukturyzacyjne".
|
|
0 Dołączył: 2018-05-16 Wpisów: 69
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:21:47
Cytat:1/ Nieźle się uśmiałem - ze sługusa banków, potem Abris, w końcu awansowałem do roli pracownika GBK:) nie było jeszcze chłopca na posyłki LC:) Do RB: wszedł Pan w opłacalny alians z dużymi rybami, bo to się opłaca osobiście Panu, zapominając że reprezentuje Pan oszukane setki i tysiące ludzi. Abris i jego Zarząd trzeba odsunąć, to albo fatalni inwestorzy nie potrafiący dopilnować swojej i cudzej kasy, albo przeżarci nieuczciwą chciwością a teraz próbujący się wybielić degeneraci. Obecny Zarząd to mogą być dobrzy ludzie, ale i tak w odpowiednim momencie zrobią (i już pewnie robią) to co dokładnie od nich zażąda mocodawca. Mocodawca się skompromitował, co chyba jasne. Źle Pan to rozgrywa. Po konwersji mógłby Pan być za godziwe pieniądze Prezesem. UOKiK to tylko pretekst to skreślenia konwersji.
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:25:33
nic dodać nic ująć. 100% racji
|
|
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:28:39
PPU jest prowadzone w interesie wszystkich wierzycieli, a nie wyłącznie tych, którzy wierzą w argument siły. Miażdżąca większość wierzycieli przegłosowała układ w obecnej formie. Zawsze będą niezadowoleni, bo mieli indywidualne cele, rozbieżne od większości reprezentowanej przez Kuratora
|
|
0 Dołączył: 2011-05-25 Wpisów: 3
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:28:43
Jest to mój pierwszy post na tym forum ale z racji, że jestem szczęśliwym posiadaczem obligacji GetBack śledzę temat od początku afery. Nie głosowałem z p. Radkiem bo od początku swoimi wpisami nie wzbudził mojego zaufania I szczerze mówiąc byłem bardzo zdziwiony gdy ogłoszono wyniki głosowania do RW I zdobył tak duże poparcie. Osobiście poznałem p. Wójcika I to na niego oddałem swój głos. Marna to pociecha ale przynajmniej mam satysfakcję, że nie oddałem głosu na p. Radka co jak się teraz okazuje moje przeczucia były właściwe. Nie byłem osobiście na głosowaniu ale przez cały dzień śledziłem relacje na żywo I nie mogłem uwierzyć w to co czytam. Po 9 miesiącach " ciężkiej pracy " na stole w ostatniej chwili zostały PU w wersji dłużnika, które z oczywistych względów są najgorsze dla poszkodowanych obligatariuszów niezabezpieczonych. Gdybym w życiu przychodził tak przygotowany na egzaminy jak RW, NS to był wyleciał ze studiów po pierwszym semestrze albo I wcześniej, gdybym tak przygotowany pojechał do klienta to bym wyleciał z hukiem .... Ciężko mi się pogodzić, że w tym kraju o takich sprawach decydują ludzie którzy nie mają honoru ambicji widzą tylko swój interes. Twierdzenie, że większość poparła PU uważam za manipulację, bo ich do ostatniej chwili nie znaliśmy I nie wiedzieliśmy co będzie głosowane. Nie znamy zupełnie sytuacji spółki I musimy podejmować tak ważne decyzje to jest dramat.
Oprócz zastrzeżeń do PU interesująca jest również wypowiedz pana prezesa podczas ZW, który stwierdził, że wiedział o rezygnacji Hoist z zakupu wierzytelności już w czwartek, a podał tą informację dopiero w poniedziałek wieczorem, kilka godzin przed ZW. Nie podaruje tego I zgłoszę to do prokuratury zachęcam do tego samego inne osoby.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-03 Wpisów: 121
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:33:42
@Obligatariusz kontakt Cytat:PPU jest prowadzone w interesie wszystkich wierzycieli, a nie wyłącznie tych, którzy wierzą w argument siły. Miażdżąca większość wierzycieli przegłosowała układ w obecnej formie. Zawsze będą niezadowoleni, bo mieli indywidualne cele, rozbieżne od większości reprezentowanej przez Kuratora Jak jeszcze ze sto razy pan to powtórzy to może się zdarzyć, że sam w te głupoty uwierzy. Radzę się zatem pohamować z wypisywaniem tych dyrdymałów.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 803
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:34:17
Obligatariusz kontakt napisał(a):PPU jest prowadzone w interesie wszystkich wierzycieli, a nie wyłącznie tych, którzy wierzą w argument siły. Miażdżąca większość wierzycieli przegłosowała układ w obecnej formie. Zawsze będą niezadowoleni, bo mieli indywidualne cele, rozbieżne od większości reprezentowanej przez Kuratora Proszę Pana. Z całym szacunkiem. Ale "traktuje Pan fakty w sposób nie ortodoksyjny" jak powiedział klasyk. O takiej formie układu dowiedzieliśmy się w ostatniej chwili nie mając już czasu na reakcję. Pewnie wyjdą jakieś nowe "trupy z szafy" tym razem Pańskiego tworu.
Edytowany: 30 stycznia 2019 22:34
|
|
0 Dołączył: 2017-11-07 Wpisów: 143
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:37:10
Ponownie do "Obligatariusz kontakt": jenes napisał(a):Obligatariusz kontakt napisał(a):jenes napisał(a):Do Obligatariusz kontakt: widzę, że odpowiada Pan na pytania innych, ponownie proszę o odpowiedź na moje pytania, jeśli są zbyt trudne dla Pana, proszę dać znać. Nie mogę znaleźć. Oczywiście, jeżeli będą przekraczały moje możliwości to uprzejmie poinformuję Uprzejmie proszę o przeczytanie mojego posta z pytaniami z 26.01 godz. 23:42, ten sam post umieściłem 28.01 o 00:11.
|
|
0 Dołączył: 2017-11-07 Wpisów: 143
Wysłane:
30 stycznia 2019 22:39:17
Mheavydrumm napisał(a): Jestem gotów na priv dać każdemu zainteresowanemu do wykorzystania tekst zastrzeżeń, które przygotowałem i jutro będę wysyłał do sądu.
Poproszę
|
|