PARTNER SERWISU
mvkyvzze
448 449 450 451 452

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 12 marca 2019 14:21:14
jeszcze w kwestii RW to wyjasniam:
podczas ZW w styczniu zrezygnowal p. Wojcik
na jego miejsce wszedl Mbank, ktory do tej pory byl czlonkiem-zastepca bez prawa glosu
teraz miejsce czlonka-zastepcy jest wolne, i w to mialbym wejsc

ja sie nie upieram, jesli ktos inny bardzo chce i sie nadaje to spoko mozemy zglosic...

sasky
PREMIUM
49
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 2 767
Wysłane: 12 marca 2019 14:56:01
Trzech klientów jednego z banków Leszka Czarneckiego wygrało sądową batalię o unieważnienie umowy kredytu indeksowanego do franka szwajcarskiego. Po roku od uprawomocnienia się wyroku komornik w imieniu poszkodowanych zajął 3 mln zł z konta Getin Noble Banku.

Cytat:
– Zastanawiałem się, czy nie iść z tym wyrokiem na ostro. Wejść do siedziby i windykować z krzeseł biurek i samochodów. To dodałoby otuchy wielu osobom procesującym się w sprawach o tzw. kredyty frankowe, polisolokaty, obligacje GetBack. Ostatecznie cieszymy się zwycięstwem po windykacji 3 mln zł w gotówce bezpośrednio z konta banku – powiedział WP.pl mec. Dariusz Wółkiewicz, prawnik z Warszawy.

www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 12 marca 2019 15:03:34
My się tu przepychamy a tymczasem nasza sprawa została pogrzebana na dzisiejszej komisji finansów publicznych.Poszkodowanych reprezentował Arti i R Momot.Wystawili prokuraturze laurkę taką ,że jak któś nie jest zorientowany to po wysłuchaniu tego mógłby pomyśleć ,że poszkodowani już odzyskali swoje pieniądze. Generalnie ci panowie reprezentują TYLKO osoby ,które zakupiły obligacje w Idea banku. Inni się nie liczą.Pani Paulina Hennig-Kloska siedziała jak zamurowana po tym co usłyszała.Poddała w wątpliwość dalsze istnienie specjalnej podkomisji ds wyjaśnienia afery GB.Dziękujemy Panom za załatwienie nas.

bukos4
6
Wysłane: 12 marca 2019 15:12:25
Trzeba jechac na nastepne...

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 12 marca 2019 15:13:11
Nic dziwnego - bo oni jeżdzą na spotkania twarzą w twarz nie pierwszy raz.
trudno spodziewać się efektów, gdy się tylko pisze na forach

bukos4
6
Wysłane: 12 marca 2019 15:25:32
A kogo mamy w waw?

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 12 marca 2019 15:27:32
Dzisiejsze posiedzenie komisji finansów publicznych.

Rozpatrzenie odpowiedzi Ministra Sprawiedliwości na dezyderat nr 2 w sprawie nadużyć i nieprawidłowości zidentyfikowanych w toku postępowania w sprawie GetBack S.A.

www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/tran...

_olo_
30
Wpisów: 690
Wysłane: 12 marca 2019 15:56:09
W mojej ocenie Pietkiewicz działa ale chyba głównie na korzyść głównego udziałowca czego przykładem jest komunikat Idea Bank w sprawie wezwania do ugody, bo ktoś może wskazać jeden komunikat Dąbrowskiego i spółki, który dotyczyłby kondycji firmy w okresie jej zakupu przez DNLD/Abris. I tu pytanie dla KNF-u czy nie przekazuje informacji poufnych?
Edytowany: 12 marca 2019 15:56

jenes
0
Wpisów: 143
Wysłane: 12 marca 2019 16:36:51
bukos4 napisał(a):

a ja sie nie zamierzam jakos szczegolnie reklamowac, bo startuje na prosbe obligatariuszy obecnych na ZW, niech oni zaswiadcza czy sie nadaje czy nie, bo tu sa wazne czyny, nie slowa...
wiele zalezy od tego jak sie potoczy PPU.
RW w tej chwili ma juz ograniczone kompetencje, ale naszym glownym celem jest patrzenie na rece Spolce przy obecnej planowanej wyprzedazy aktywow.z tego co pamietam na wyprzedaz powyzej 30mln zł musi byc zgoda RW. Obecnie poza p. Bucholz i jej pelnomocnikiem Pawlem nie mamy tam zadnej reprezentacji. Jest tez nadreprezentacja zabezpieczonych. Barczynski nas mamil ze ma byc konwersja, a na ZW prezes zarzadu powiedzial ze konwersji nie ma na prosbe RW. Wtedy Barczynski sie do tego przyznal i pojawily sie magiczne uchwaly RW z przerwy w ZW. po prostu nas zdradzil i oszukal. Prawdopodobnie tez wiedzial juz od czw ze Hoist sie wycofal, ale tak jak Dabrowski zapomnial nam o tym powiedziec. Chodzi wiec glownie o to by kontrolowac spolke i dopilnowac zeby te 25% nie zostaly rozkradzione.

PS: mam dosw w spolkach kapitalowych, prowadzilismy z ojcem wiele spolek na terenie Irlandii, Wielkiej Brytanii i oczywiscie w Polsce. Obecnie jestem pelnomocnikiem jednej z nich. mam tez kilka innych zawodow...

Jestem obligatariuszem obecnym na wszystkich posiedzeniach ZW, widziałem Bukosa w akcji, jest złośliwy, spostrzegawczy, upierdliwy i inteligentny, czyli ma wszystkie zalety, które powinien mieć zasiadając w Radzie Wierzycieli, ja na niego głosowałem, polecam go innym.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 12 marca 2019 16:45:38
Cytat:
Jestem obligatariuszem obecnym na wszystkich posiedzeniach ZW, widziałem Bukosa w akcji, jest złośliwy, spostrzegawczy, upierdliwy i inteligentny, czyli ma wszystkie zalety, które powinien mieć zasiadając w Radzie Wierzycieli, ja na niego głosowałem, polecam go innym.

Ja również widziałem go w akcji na ZW.
Zgadzam się w 100%, jest zaangażowany, nie boi się zadawać niewygodnych pytań, inteligentny. Będzie dobrym reprezentantem w RW. Również na niego głosowałem.

leonek7
0
Wysłane: 12 marca 2019 16:57:12
Powiem wam jedno.dzisiaj straciliśmy szansę na odzyskanie czegokolwiek w tzw aferze GB.Jedyne ,naprawdę zainteresowane pomocą dla nas posłanki p K Skowrońska i P Hennig-Kloska zostały zgnojone przez panów Atrtiego i Momota.My deliberujemy nad RW ,która za chwilę i tak przestanie być potrzebna.GB spłaci kolesi z banków i najdalej w maju pójdzie w upadłość.Osoby żywo zainteresowane pomocą nam najprawdopodobniej już więcej tego tematu nie podejmą.Partia rządząca ,której dzisiaj w/w panowie wystawili laurkę odtrąbi sukces.(Już widzę te wypowiedzi TVP)i wszyscy uznają że poszkodowani odzyskali pieniądze.Mam nadzieję ,że chociaż osoby ,które zakupiły w Idea Banku stosując zasadę ,,po trupach do celu'' z pomocą ,,wzorowo ''wg nich pracującej prokuratury coś po latach od Czarneckiego wydębią.

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 12 marca 2019 18:06:02
Ja również popieram bukosa!

bukos4
6
Wysłane: 12 marca 2019 18:41:26
dziekuje

leonek a mozemy bardziej szczegolowo prosic co tam sie wlasciwie stalo dzis?

leonek7
0
Wysłane: 12 marca 2019 21:43:46
@bukos Polecam odsłuchać posiedzenie z dzisiejszej komisji.Nie jest długie .To co zapreprezentowali Panowie Arti i Momot to porażka.

Edytowany: 12 marca 2019 21:44

myśliwy
0
Wpisów: 9
Wysłane: 12 marca 2019 22:38:21
Porażką
to jesteście wy towarzystwo wzajemnej adoracji
a co zrobiłeś jeden z drugim aby odzyskać kasę oprócz oczywiście intensywnego udzielania sie na forach jakie masz prawo oceniać innych którzy fizycznie działają masz przedstawiciela w radzie którego wybrałeś i to jest twój sukces wara od Pana Artiego do pięt nie dorastasz !!!!!

leonek7
0
Wysłane: 12 marca 2019 22:45:57
@mysliwy.Idź polować na fb do swojej grupy .Podzieliliście ludzi na tych bardziej i mniej poszkodowanych.Wprowadzacie ferment.Myślicie,że wam Czarnecki dobrowolnie kasę odda bo go prokuratura zmusi. Dzielcie skórę na niedzwiedziu.Po dzisiejszej laurce prokuratura więcej palcem nie kiwnie a wy latami będziecie Giertycha w sądzie oglądać.

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 12 marca 2019 23:07:22
Nie ukrywam wzruszenia, że za mną tęsknicie. Póki co mamy na liście priorytetów zatwierdzenie układu, bo upadłość GBK oznaczałaby, że obligatariusze odzyskają (może) 1-2%. Ci, którzy myślą, że z 3x7 coś im da w sytuacji odmowy zatwierdzenia układu, to nie mają pojęcia o strukturze aktywów GBK i tego gdzie są środki. Po 9 miesiącach PPU nie mam czasu ich edukować. A przy okazji przejrzę sobie ze spokojem listę wierzycieli, którzy złożyli protest przeciwko układowi - zakładam, że są tam też aktywiści ze SW, którzy (o zgrozo) przedstawiają się jako obrońcy 9 tysięcy poszkodowanych.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 12 marca 2019 23:13:46
jenes napisał(a):
bukos4 napisał(a):

a ja sie nie zamierzam jakos szczegolnie reklamowac, bo startuje na prosbe obligatariuszy obecnych na ZW, niech oni zaswiadcza czy sie nadaje czy nie, bo tu sa wazne czyny, nie slowa...
wiele zalezy od tego jak sie potoczy PPU.
RW w tej chwili ma juz ograniczone kompetencje, ale naszym glownym celem jest patrzenie na rece Spolce przy obecnej planowanej wyprzedazy aktywow.z tego co pamietam na wyprzedaz powyzej 30mln zł musi byc zgoda RW. Obecnie poza p. Bucholz i jej pelnomocnikiem Pawlem nie mamy tam zadnej reprezentacji. Jest tez nadreprezentacja zabezpieczonych. Barczynski nas mamil ze ma byc konwersja, a na ZW prezes zarzadu powiedzial ze konwersji nie ma na prosbe RW. Wtedy Barczynski sie do tego przyznal i pojawily sie magiczne uchwaly RW z przerwy w ZW. po prostu nas zdradzil i oszukal. Prawdopodobnie tez wiedzial juz od czw ze Hoist sie wycofal, ale tak jak Dabrowski zapomnial nam o tym powiedziec. Chodzi wiec glownie o to by kontrolowac spolke i dopilnowac zeby te 25% nie zostaly rozkradzione.

PS: mam dosw w spolkach kapitalowych, prowadzilismy z ojcem wiele spolek na terenie Irlandii, Wielkiej Brytanii i oczywiscie w Polsce. Obecnie jestem pelnomocnikiem jednej z nich. mam tez kilka innych zawodow...

Zgadzam się - wystąpienia godne mównicy sejmowej, bądź co najmniej ambony w bazylice mniejszej;)
pal licho merytorykę, ale ta retoryka czerpana garściami z "Erystyki" Schopenhauera:)

leonek7
0
Wysłane: 12 marca 2019 23:20:15
Proponuję Wszyskim ZIGNOROWAĆ tego ,,pana''.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 12 marca 2019 23:27:21
Miesiące mijają, setki nowych wpisów, a Leonek7 jak zwykle w merytorycznym nastroju i pełnej formie intelektualnej:) Nawet wiosenne przesilenie go nie zmogło. Gieroj!hello1

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

448 449 450 451 452

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,565 sek.

bppttuux
fuqlafne
sylawdqo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tnbzotvx
szrvefgc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat