PARTNER SERWISU
xoejmcwo
815 816 817 818 819

Kiedy dno bessy?

Gorbashow
6
Wpisów: 271
Wysłane: 28 kwietnia 2020 15:56:28
adamura napisał(a):
Od jakiegoś czasu jest tylko game dev, game dev, każdy o tym mówi. Pytanie, ile jeszcze może rosnąć? Czy CD projekt może zwiększyć zyski 10 krotnie? Obecnie C/Z = 200.

I to by musiałyby być zyski coroczne regularne z widokami na zwiększenie się. Nie wydaje mi się to możliwe do osiągnięcia, no ale póki co rynek twierdzi, że się mylę.
Edytowany: 28 kwietnia 2020 15:57

szamot-kb
0
Wpisów: 444
Wysłane: 28 kwietnia 2020 22:23:05
Przykre ale na WIG20 nic więcej niż dotychczas bym nie oczekiwał , banki jeszcze spadną a CD projekt i Dino nie pójdziemy do góry...na kontraktach Gruby się bawi 30 do 40 punktów góra dół a zamknięcia niestety dołki, ta nasza giełdka zaorana już o tym pisałem...przykre bo patrząc na rynki bazowe jesteśmy dużo dużo w tyle...

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 29 kwietnia 2020 14:51:00
Dzisiejszy rajd chyba związany z przemówieniem premiera, że nie pozwoli upaść żadnej firmie bo chroni miejsca pracy. Niby ładny gest, ale zastanawiam się czy bankruci nie powinni zbankrutować zamiast żyć z kreowanych przez państwo pieniędzy. W przypadku niektórych firm to raczej ślepa uliczka, odłożenie problemów w czasie. A jednak się tak stało, że czym bardziej zagrożone firmy tym dzisiaj lepiej rosną (patrz CCC). Not talking

To jest gra. Zabawa na pieniądze.

Adagio
48
Wpisów: 843
Wysłane: 29 kwietnia 2020 15:53:45
Nie chce Ci przerywac pieknego snu o wielkim wplywie wypowiedzi premiera na gpw, ale chyba powdy sa nieco inne..,-)
Moze ogolny sentyment i sytuacja na glownych rynkach !? wave
Nieuchronnie zblizamy sie do sufitu imo Think

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 29 kwietnia 2020 16:02:42
CCC faktycznie wybiło po informacji o otwarciu galerii, ale to nie ma wpływu na W20, faktycznym powodem jest wybicie Daxa powyżej konsolidacji, którą niemiłosiernie kręcił w tym miesiącu.
Co do CCC wcale nie oznacza to końca problemów, liczba klientów jest ograniczona i tak pewnie zostanie ... no właśnie - do kiedy ?

januszw
26
Wpisów: 479
Wysłane: 29 kwietnia 2020 20:20:01
[quote=majama]Dzisiejszy rajd chyba związany z przemówieniem premiera, że nie pozwoli upaść żadnej firmie bo chroni miejsca pracy. Niby ładny gest, ale zastanawiam się czy bankruci nie powinni zbankrutować zamiast żyć z kreowanych przez państwo pieniędzy. W przypadku niektórych firm to raczej ślepa uliczka, odłożenie problemów w czasie. A jednak się tak stało, że czym bardziej zagrożone firmy tym dzisiaj lepiej rosną (patrz CCC). Not talking

[/quote w przypadku CCC to raczej miejsca pracy w Chinach,hello1 i

januszw
26
Wysłane: 29 kwietnia 2020 20:26:37
Patrząc na dzisiejsze zachowanie giełd to chyba trzeba już zastanowiać się ile czasu potrzeba do pobicia rekordów mam tu na myśli głownie USA, obstawiam termin grubo przed wyborami w USA .

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 29 kwietnia 2020 21:42:56
januszw napisał(a):
(...) w przypadku CCC to raczej miejsca pracy w Chinach,hello1

Możliwe że masz rację, ale wzrost nastąpił po wystąpieniu Morawieckiego o ochronie miejsc pracy Polaków, pomocy dla firm itd, więc chyba chodziło o miejsca pracy w galeriach handlowych a nie te przy samej produkcji butów.

Jedna sesja wyraźnie wzrostowa jeszcze nie przesądza o bliskim atakowaniu szczytów. Jutro może się to wszystko wywalić z powrotem, ale wszystko możliwe, ogłoszenia z różnych stron o pieniądzach z pomocą dla firm to sugestia wprowadzenia większych kwot pieniądza do obiegu, to bardzo byczy argument. Jak się doda do tego teorie polityczne o wpływie indeksów na wybór prezydenta w USA to tym bardziej to realne.

Przy tym wszystkim wiadomo że recesja pewna i rok będzie świat wychodził z tego spowolnienia. Są argumenty i za czarnym scenariuszem dla giełdy, teorie powrotu zatrzymania gospodarki razem z nowymi falami zarazy na jesieni.

Ja myślę, że żaden z tych skrajnych scenariuszy się nie sprawdzi na GPW. Z mozołem powoli coś podrośniemy aż kolejny kryzys wywali naszą giełdę. Podejrzewam, że następny może być polityczny jak ktoś kogoś przyłapie na fałszowaniu wyborów.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 29 kwietnia 2020 22:00:59
po dzisiejszych rozmowach ze znajomymi takie przemyślenie mnie naszło:
jeszcze trochę i świeżo zwolnione korpoludki zaczną ostatnią kasę pchać na giełdę, w końcu na bezrobociu z nudów można poinwestować, a jak trochę zarobią to jeszcze podpuszczą swoich rodziców emerytów, żeby kasę zamiast na lokatach na 0,5% rocznie dać w giełdę...

dlaczego? zamożni znajomi,którzy przez ostatnich parę lat tylko w nieruchomości pakowali kasę teraz podpytują o akcjebinky

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com
Edytowany: 29 kwietnia 2020 22:02

mikhael
6
Wpisów: 19
Wysłane: 30 kwietnia 2020 07:27:56
majama napisał(a):
Podejrzewam, że następny może być polityczny jak ktoś kogoś przyłapie na fałszowaniu wyborów.

Nie ma potrzeby fałszować wyborów, które z założenia są nieuczciwe.
Nie są ani tajne, ani równe, ani powszechne, ani bezpośrednie.
W caritasach i domów pomocy społecznej prognozuję stuprocentową frekwencję.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 30 kwietnia 2020 08:31:40
majama napisał(a):

Ja myślę, że żaden z tych skrajnych scenariuszy się nie sprawdzi na GPW. Z mozołem powoli coś podrośniemy aż kolejny kryzys wywali naszą giełdę. Podejrzewam, że następny może być polityczny jak ktoś kogoś przyłapie na fałszowaniu wyborów.

u nas to nie wiadomo, drukarki nie są tak skuteczne na naszej giełdzie, ale w żaden kryzys polityczny to tu nie wierzę. Wystarczy cofnąć się czasem co organizował Pan Sasin 10 lat temu i co ? No właśnie. Będzie oczywiście walenie opozycji, że to nie wyszło, że to sfałszowane -i co z tego ? Skończy się na biciu piany.

VeRtO
3
Wpisów: 122
Wysłane: 30 kwietnia 2020 08:37:59
bankrucik napisał(a):
jeszcze trochę i świeżo zwolnione korpoludki zaczną ostatnią kasę pchać na giełdę, w końcu na bezrobociu z nudów można poinwestować, a jak trochę zarobią to jeszcze podpuszczą swoich rodziców emerytów, żeby kasę zamiast na lokatach na 0,5% rocznie dać w giełdę...

dlaczego? zamożni znajomi,którzy przez ostatnich parę lat tylko w nieruchomości pakowali kasę teraz podpytują o akcjebinky

Pytanie jaka będzie siła nabywcza w obrotach GPW takiej jakby nie patrzec jednak "drobnicy" czy "drobnicy+" blackeye Ja też ten wzrost zainteresowania giełdą widzę, ale raczej ludzi nieogarniętych którzy szybko wejdą i szybko mogą wyjść ze stresu. Myślę że napływ takiego kapitału może podciągnąć ładnie małe spółki na których nie ma dużych obrotów, ale na WIG-u 20 chyba nie zrobią odczuwalnej różnicy.

januszw
26
Wysłane: 30 kwietnia 2020 09:10:08
będą kupować skrajnie niedowartosciowane akcjie typu Dino czy producent jednej gry .to takie Polskie odpowiedniki taniej Tesli?np i przy oprocentowaniu loktat będzie jeszcze trochę bardziej wysublinowanych metod dystrybucji oszczędności np.metodą na Coronavirus itp,tak bedzie kończylo się trzymanie gotówki w domu.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 30 kwietnia 2020 14:40:16
VeRtO napisał(a):
bankrucik napisał(a):

Pytanie jaka będzie siła nabywcza w obrotach GPW takiej jakby nie patrzec jednak "drobnicy" czy "drobnicy+" blackeye Ja też ten wzrost zainteresowania giełdą widzę, ale raczej ludzi nieogarniętych którzy szybko wejdą i szybko mogą wyjść ze stresu. Myślę że napływ takiego kapitału może podciągnąć ładnie małe spółki na których nie ma dużych obrotów, ale na WIG-u 20 chyba nie zrobią odczuwalnej różnicy.

pamiętaj, że to napływ tych "nieogarniętych" ludzi wywindował ceny mieszań w górę, zwykle jest potrzebny pierwszy krok a potem to już idzie z górki, kolejni ludzie wchodzą i się nie zastanawiają bo rośnie.
do tego dołoży cegiełkę PPK oraz kapitał zagraniczny skuszony niskimi wycenami ( w USD) ciekawych firm przemysłowych.

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

Adagio
48
Wpisów: 843
Wysłane: 30 kwietnia 2020 14:58:34
To moze byc naprawde ciekawe, wiekszosc mysli, ze to sytuacja taka jak w 2009 gdzie wystarczalo "cos" kupic i sie zarabialo krocie.
Zobaczymy jaki poziom strat akceptuje ulica Think

Kakarotto
83
Wpisów: 1 586
Wysłane: 1 maja 2020 00:49:52

Przypomniała mi się ta stara już piosenka o wydawania mamony. Nic się nie zmieniło.

VeRtO
3
Wpisów: 122
Wysłane: 1 maja 2020 09:55:42

kliknij, aby powiększyć
via Imgflip Meme Generator

To co traderzy bedzie to drugie dno na WIG-u czy nie? Boo hoo! To jest najważniejsze pytanie na najbliższe miesiące - drugie dno czy konsola. Wszyscy wróżyli to drugie dno i na razie go nie ma. Temat ucichł co na traderskiego nosa sugeruję że najwyższy czas. Chętnie wdam się w jakąś ambitniejszą dyskusję w tym kierunku niz mój powyższy mem ;-)

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 1 maja 2020 10:30:58
Ej, mem jest przedni!
A co do perspektyw, to wciąż jest to nierozstrzygniętą kwestią. Poniżej wykres z 17 marca, zapodałem na nim dwa kluczowe poziomy. I jak na razie, popyt potrzebował 2 tygodnie, by przejść ten pierwszy i wciąż nie zdołał okiełzać tego drugiego. Owszem, było zamknięcie o 0,4% powyżej, ale dobrze wiemy, że procentowy filtr wybicia dyskwalifikuje je. Zatem nie pozostaje nic innego jak wiaderko popkornu i uważna obserwacja

kliknij, aby powiększyć

mlutek68
PREMIUM
7
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 306
Wysłane: 1 maja 2020 11:08:33
Pewnie jakas korekta wzrostów tych 2-tygodniowych.
Pozatym obecnie okres wakacyjny idzie, chociaz z tym mam wątpliwości bo ludzie mniej wyjezdzaja i wiecej albo bedą pracować po obecnej przerwie albo znowu siedzieć w domu.
Oj chyba nie bedzie testowania tych dołków, jesli juz to korekta do 1500 , za duze jest zainteresowanie giełdą i chyba wiekszy ruch wiec mimo kiepskich wyników nie powinno byc juz takiej paniki,
Chyba troche szkdoa ze sie przegapiło okazję na korekcie społek gamingowych bo byla okazja do niezlego zarobku.
CDR tez jesli juz to pewnie nie spadnie nizej niz do luki ok 300 bo za blisko jest do nowej gry
Pozdrawiam

Ammianus
52
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 688
Wysłane: 1 maja 2020 11:36:40

A jak można o tym dyskutować?

Drugie dno albo będzie, albo go nie będzie.

Poza tym, o których indeksach piszecie bo syt. na WiG i WiG20 pod wzg. książkowej AT wygląda inaczej.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

815 816 817 818 819

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,286 sek.

clqnhetr
cuvfhofx
jyykfnym
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hesxkbwh
oxnrsyqm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat