GAMFACTOR - spojrzenie na wykres
Interwał dzienny. Główny trend to trend wzrostowy, ale wygląda na to, że czeka nas głębsza korekta. Kurs porusza się od 9 miesięcy kanałem wzrostowym, ale ostatnia próba sięgnięcia górnego pułapu nie wypaliła. Elder w swoich pracach zwracał uwagę, że w takich sytuacjach rośnie ryzyko wybicia z kanału dołem. A to zazwyczaj zwiastuje kontynuację ruchu i jego zasięg należy mierzyć wysokością opuszczonej formacji. Na wykresie rozrysowałem linię, odpowiadającą wysokości kanału. Jeżeli więc nastąpi wybicie, to kupującym przyjdzie bronić dwucyfrowych notowań.
Nie mniej, do opuszczenia kanału jeszcze nie doszło, zatem warto bacznie obserwować efekty potyczki z dolnym pułapem. Droga w górne partie jest zamknięta na razie za sprawą szpetnej świecy podażowej, powstaniu której towarzyszył spory wolumen.
PS. W trakcie analizowania wykresu odniosłem wrażenie, że widziałem już podobne układy na wykresie innego waloru. I faktycznie, korelacja GAMFACTOR i GAMEOPS jest niemal 100% - patrz dolny wykres

kliknij, aby powiększyć 
kliknij, aby powiększyćPowyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.