hfccwjue
Advertisement
PARTNER SERWISU
jareykkm
424 425 426 427 428
Ping-Pong
21
Wpisów: 140
Wysłane: 31 maja 2021 21:00:50 przy kursie: 168,74 zł
@cinis_

To możliwe :)
Jak widzisz kasy na rachunkach jest ~2 mld. Te dywidendy nie byłyby zbyt wysokie, ale są możliwe.
To przynajmniej lepszy argument niż próby obrony wyników "wysokimi przepływami operacyjnymi" czy jakimiś innymi zabawnymi komentarzami typu, że tej kasy faktycznie jest 2 mld. Cóż z tego... Gdyby wypłacić całość to od mcap'u odjęło by się te 2 mld, zostałoby 15 mld... Ile trzeba zysku by uzasadnić taką wycenę..... ?

PS. Przychody były mniejsze także dlatego, gdyż w 4Q20 ileś pudełek spółka przekazała do sklepów. Te pudełka się nie rozeszły w 4Q20. One są dalej w magazynach. Są na nie rezerwy w sprawozdaniu. I co więcej, o co btw. miałem dyskusję z Antyteresą one przeszły przez wynik 4Q20. Jak pewnie większość osób z tego wątku wie, kopie pudełkowe są pewnie w zdecydowanej większości na konsole (przynajmniej te, które nie zeszły). Szkoda, że spółka nie ujawniła jaki to jest wolumen. Tak czy owak, dopóki cały ten nakład nie zejdzie dopóty nie będzie z tego kanału nowego przychodu.
Inna sprawa to, że koszty "naprawy" gry są w kosztach bieżącego okresu, nie są kapitalizowane jak normalne nakłady na prace rozwojowe. A więc pogarszają wynik.
Tak czy owak, nawet jakby zdjąć te koszty (13 mln w 1Q21)
źródło
biznes.pap.pl/pl/news/all/info...(aktl-)

to wynik jest po prostu słaby.

magellan
35
Wpisów: 196
Wysłane: 31 maja 2021 21:06:21 przy kursie: 168,74 zł
Tu dyskusja jest nie tylko o zysku za I kw., ale o obecnej sytuacji spółki zarówno finansowej jak i operacyjnej, biznesowej, zarządczej itp. W kontekście obecnej sytuacji spółki pojawiła się nawet (zabawna) ocena umiejętności inwestycyjnych jednego z założycieli Redów - jak widać z lekkością gołębicy można rzucić uwagę, że gość który potrafił stworzyć firmę wartą miliardy nie potrafi inwestować milionów.

Oczywiście patrząc na oczekiwania i obecny zysk, nie jest różowo, ale jak pokazuje GPW zysk to nie jedyny parametr decydujący o obecnej jak i przyszłej sytuacji podmiotów gospodarczych.

Wielokrotnie doświadczyłem pokrętnej logiki inwestorów - że strata choćby ogromna, ale mniejsza niż zakładana wywołuje euforię i wzrost kursu, zysk choćby duży, ale mniejszy niż zakładany wywołuje panikę i dramatyczny spadek kursu.

CDR mam ponownie od niedawna (poniżej 160pln), ale pierwszy raz wchodziłem przy 3pln, drugi raz przy 20pln - i za każdym razem wychodziłem za wcześnie. Skrajne oceny i wyciągane wnioski na podstawie tych samych parametrów dokonywane przez "ekspertów" skutecznie siały strach niepewności co do przyszłości i ostatecznie tak jak wieli akcjonariuszy wolałem opuścić pokład. Teraz mniej słucham kategorycznych wypowiedzi i niepodważalnych wniosków i lepiej na tym wychodzę, bo właśnie one najczęściej okazywały się błędne.

Nadal wielokrotnie słyszę w zależności od zapotrzebowania - nie liczy się zysk, nie liczy się przychód, nie liczy się kasa w kasie, nie liczy się sprzedaż, nie liczy się sentyment itp. itd.
Inwestorzy nomen omen marcowi, zapominają, że wszystko się liczy, bo kurs/wycena to wypadkowa wielu parametrów i wskaźników - a który w tym wypadku zdecyduje, tego nie wie nikt.

yellowshadow
103
Wpisów: 422
Wysłane: 31 maja 2021 21:13:44 przy kursie: 168,74 zł
Punkt widzenia po raz kolejny potwierdzony punktem siedzenia. I sposobem zaslepienia. Ale akurat kapitalowo to wlasciciele CDR kompletnie nie umieja inwestowac co chociazby pokazala sprzedaz pakietow swoich akcji po cenie 7-9 zl (?) kilka dobrych lat temu. A dodatkowo trzymajmy sie faktow, bo brat prezesa nie ma nic wspolnego z obecnym ksztaltem CDR czy tez ksztaltem tej firmy od prawie 10 lat, kiedy to sie wypalil, odszedl z firmy i pojechal medytowac. Wiec kolego najpierw sprawdz fakty zanim cos z takim przekonaniem napiszesz.

A jego inwestycje bardzo szybko zweryfikuje rynek. Juz jutro a pozniej przez kolejne kwartaly.
Edytowany: 31 maja 2021 21:14

Fexo
6
Wpisów: 78
Wysłane: 31 maja 2021 21:29:09 przy kursie: 168,74 zł
tgolik napisał(a):

Spodziewalem sie 400 zl w 2024 a nie 2020 roku. I z tego co widze tak pewnie bedzie. Za 2-3 lata zmierzymy sie wg mnie z ATH. A po drodze 2-3 dywidendy.

Widze, że ruch na tagu spółki ogromny. Wiszący na haku się gotują, ale proszę Cie o uzasadnienie do swoich założeń.

Zakładałes sukces CP2077 i stąd przewidywany szczyt w 2024 - roku bez żadnej premiery i kilka lat po wydaniu game changera jakim miał być CP2077?

Mimo, że zapowiada się po kilkanaście milionów zysku kwartalnie przez kolejne 5 lat szacujesz powrót na ATH w 2024? Skąd taka wiara w spółkę?

magellan
35
Wpisów: 196
Wysłane: 31 maja 2021 21:44:12 przy kursie: 168,74 zł
Jesteś pewien, że wszystko co czytasz ma tylko jeden kolor? Tylko jedno przesłanie?
Wszyscy czytaliśmy o jego medytacjach, o jego luksusie bycia offline itp. itd., ale mnie bardziej przekonują liczby które za nim stoją i osiągnięcia mierzalne czyli w tym wypadku posiadanie przez niego 10 433 719 akcji Spółki warte miliardy, dających prawo do wykonywania 10 433 719 głosów w Spółce, reprezentujących 10,36% kapitału zakładowego Spółki i uprawniających do 10,36% głosów w ogólnej liczbie głosów na walnych zgromadzeniach Spółki.

Potrafisz lepiej inwestować? strzeliłeś bramkę kontaktową i porównasz się z tymi liczbami?

Jak prześledzisz historię transakcji różnych Guru to dowiesz się po jak śmiesznej cenie (z dzisiejszej perspektywy) sprzedawano wiele firm, przykład pierwszy z brzegu np. Kruk, a ostatnio np. Mercatora, XTB i wiele innych.

yellowshadow
103
Wysłane: 31 maja 2021 21:45:34 przy kursie: 168,74 zł
Wg mnie jesli sie uwzgledni amortyzacje kosztow CP77, dolozy biezace koszty zwiazne z gra od strony dystrybucji, marketingu oraz jej poprawiania, a dodatkowo alokuje koszty firmy (ogolne) w podziale na projekty i uwzgledni te dla CP77, to moze sie okazac, ze przy 120 mln zl przychodow, CP77 juz dzisiaj jest nierentowny (jedzie na stracie) i spolka zyski generuje tylko z W3.

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 31 maja 2021 21:50:19 przy kursie: 168,74 zł
@Fexo
Nie liczylem na sukces Cyberpunka tylko na sukces CDR. A ten spolka niewatpliwie osiagnela. Maja 2 mld zl, co starczy im na 4 gry AAA klasy Cyberpunka.
Czego tu sie obawiac?
Moderator:
...
Edytowany: 31 maja 2021 21:55

Ping-Pong
21
Wpisów: 140
Wysłane: 31 maja 2021 21:55:04 przy kursie: 168,74 zł
@tgolik

Sukces jest. Co by nie było to jednak jest 2 mld keszu.
Tylko kurs tak jakby był pół roku temu w innym miejscu.
Dyskusja raczej toczy się o perspektywy. Kolejna gra w 2026 pewnie dopiero. A ile jeszcze tego keszu wygeneruje CP.... ?

randomdziad
27
Wpisów: 108
Wysłane: 31 maja 2021 21:56:00 przy kursie: 168,74 zł
tgolik napisał(a):
@cmc
Widze, ze mocno wtopiles na CDR. Strasznie emocjonalnie reagujesz. A CDR to inwestycja dla cierpliwych. Dla mnie zeszloroczne kursy byly przerazajaco wysokie. Spodziewalem sie 400 zl w 2024 a nie 2020 roku. I z tego co widze tak pewnie bedzie. Za 2-3 lata zmierzymy sie wg mnie z ATH. A po drodze 2-3 dywidendy.
P.S.
Jednak to CDR a nie TEN czy PLW ma prawie 2 mld wolnych srodkow na kontach.

2-3 dywidendy i nowe ath? serio rozumiem inwestowanie dlugoterminowe ale to co prezentujesz to raczej mozna nazwac inwestowaniem zyczeniowym.
Moim zdaniem prezentujesz typowy przyklad efektu zakotwiczenia na historycznym poziomie ceny CDR. Bylo 400 a wiec 150 to tanio i wroci do 400 predzej czy pozniej zaczekajmy tylko 2-3 lata. A moze lepiej spojrzec na chlodno na fundamentalna sytuacje spolki ?
Kurs 400 zakladal ze CP bedzie najlepsza gra dekady, w najgorszym wypadku gra po prostu swietna. Do tego sama spolka miala chyba najlepsza renome wsrod liczacych sie firm w game devie jezeli chodzi o postrzeganie przez graczy. No i pomimo sluchow ze jest crunch i atmosfere na nizszym szczeblu moze byc srednia to chyba jednak konsensus co do kompetencji zarzadu byl taki ze to swietni ludzie ktorzy wiedza co robia.
Premiera CP wywrocila to wszystko do gory nogami. Przychody ze sprzedazy CP przyniosa moze 1/3 tego co zakladali (a wez pod uwage ze mimo wszystko na fali hajpu CP sprzedal sie rewelacyjnie po prostu oczekiwania byly kosmiczne), spolka stala sie przez spora czesc graczy znienawidzona, a zarzad... coz tutaj nawet szkoda slow na komentarz, kurs akcji jest najlepszym podsumowaniem.
To nie jest tak ze teraz jezeli w koncu naprawia CP albo oglosza wiedzmina 4 to kurs leci na 400 bo po prostu postrzeganie spolki i ryzyka z niej zwiazanego zmienilo sie bezpowrotnie. Dopiero po genialnej premierze W4 bedzie mozna mowic o tym ze no CP to byla jednorazowa wtopa ale CDR wyciagnal lekcje i wrocil do dawnej formy. Do tego czasu nie potrafie sobie wyobrazic wyceny CDR na poziomie 40mld ale oczywiscie rynek zweryfikuje kto mial racje.

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 31 maja 2021 22:10:16 przy kursie: 168,74 zł
@randomdziad
Nie wiem, jak Ci to wytlumaczyc, zeby moder nie skasowal.
Mysle, ze oprocz mnie jest tutaj paru inwestorow, ktorzy siedza od poczatku. I byc moze ktos jeszcze planuje tu zostac kilkadziesiat lat. W kazdym razie te 2 mld zl i marki Wiedzmin oraz Cyberpunk to wielki sukces patrzac z perspektywy premiery W2 sprzed 10 lat. I jest to doskonala podstawa do rozwoju CDR w kolejnej dekadzie, czego potwierdzeniem mam nadzieje, beda kolejne dywidendy.
Edytowany: 31 maja 2021 22:21

toronto_84
2
Wpisów: 11
Wysłane: 31 maja 2021 22:33:35 przy kursie: 168,74 zł
Randomdziad zakładasz że z CP nie da się już zarobić? Dodatki same w sobie mogą dużo namieszać, nie ma co zakładać że będzie jak z premierą. W gamedevie są takie przypadki, chociażby No Man Sky. Do tego Monster Slayer, tutaj tez jest duże pole do popisu zwłaszcza jeżeli połączymy to z premierą drugiego sezonu Wiedźmina na Netflixie. Nie będę zdziwiony jeżeli MS zarobi duże pieniądze, nie będę też zdziwiony jeżeli zniszczą go pokrętne mechaniki. Tutaj wszystko przed nami.

yellowshadow
103
Wysłane: 31 maja 2021 23:12:20 przy kursie: 168,74 zł
Co do jednego sie zgodze. Jesli firma ma 17 mld zl kapitalizacji i zysk ok. 30 mln zl kwartalnie po premierze swojego najwiekszego dziela. To zdecydowanie wszystko przed nami. Albo pod nami. Natomiast zwracam uwage, ze po premierze W3 i w oprciu o jego potencjal spolka byla wyceniana jakies 85% nizej. Wiec nie wiem czy dobrym kierunek jest opieranie kapitalizacji na Monster Slayer, Wiedzminie 4 za 5-6 lat i Cyberpunku, ktory sie nie sprzedaje. Kolejnym dowodem na to, ze gra sie skonczyla jest sprzedaz na Xboxa (4 gen), ktora pokazuje, ze nawet jesli gra bylaby obecna w PS Store to efekt tego prawdopodobnie okazalby sie mizerny po takim fuckupie nie tyle z jakoscia co kontentem. Tak wiec odgrzewanie gry na PS5 jest tylko skokiem na kase krotkoterminowo a nie ratowaniem projektu, szczegolnie, ze tych konsol jakos za bardzo nie ma na rynku. A gdy beda to gra juz sie zestarzeje na tyle, ze bedzie po 30% ceny i w nieporownywalnie nawet do W3 wolumenowo nakladzie co pokazuje zestawienie zainteresowani na steamdb CP77 vs. W3 w czasie.

randomdziad
27
Wpisów: 108
Wysłane: 31 maja 2021 23:36:34 przy kursie: 168,74 zł
toronto_84 napisał(a):
Randomdziad zakładasz że z CP nie da się już zarobić? Dodatki same w sobie mogą dużo namieszać, nie ma co zakładać że będzie jak z premierą. W gamedevie są takie przypadki, chociażby No Man Sky. Do tego Monster Slayer, tutaj tez jest duże pole do popisu zwłaszcza jeżeli połączymy to z premierą drugiego sezonu Wiedźmina na Netflixie. Nie będę zdziwiony jeżeli MS zarobi duże pieniądze, nie będę też zdziwiony jeżeli zniszczą go pokrętne mechaniki. Tutaj wszystko przed nami.

oczywiscie ze CP da jeszcze zarobic, tylko po prostu ulamek tego co mial dac.Spolka miala wydac CP, zgarnac z niego 2mld, potem wydac 2 dodatki z ktorych (plus dalsza sprzedaz CP) wyciagnie kolejny miliard, a do 3 lat CP multi ktory mialby dac kolejne zniwa. I tak plan 5mld zysku na lata 2020-2025 dalo sie wykonac. Zamiast tego bedziemy miec z Cp w porywach 2mld zysku w tej samej perspektywnie czasowej i to zakladajac ze spolka naprawi gre i dodatki beda swietne. Skoro zostanie zrealizowane 40% zysku to moze wycena na 40% z 400 nie powinna dziwic?
Co do No Man Sky - wszyscy powoluja sie na ten przyklad jakby to mial byc najbardziej prawdopodobny scenariusz. Tylko ze to bylo relatywnie male studio, tutaj mamy jednak juz troche korpo molocha i po ostatnich posunieciac zarzadu (wydanie gry w tym stanie i jeszcze te premie) nie mam watpliwosci jaki jest priorytet spolki. A dlugotrwale latanie gry i wydawanie darmowych DLC pieniedzy nie przyniesie.
Zreszta jezeli ktos troche sie interesuje sama gra to tez wie ze tempo prac jezeli chodzi o naprawe CP nie napawa optymizem. Glupi przyklad ale jestesmy pol roku od premiery a dalej nie naprawili oddalania sie minimapy w czasie jazdy - to cos na co narzeka KAZDY i doslownie trzeba zagrac w gre godzine zeby ogarnac jak denerwujace to jest. Niby detal ale pokazuje jak mozolnie czy moze bezmyslnie sie do tego zabieraja.

WS to duza niewiadoma faktycznie moze zaskoczyc pozytywnie chociaz z gwintem sie nie udalo. Takze spore ryzyko ale jezeli wypali na pewno wplynie to na kurs. Ale to by musial byc sukces na miare pokemon go zeby kurs wrocil na 400 a szanse na to jednak chyba minimalne.
Edytowany: 31 maja 2021 23:38

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 1 czerwca 2021 00:19:17 przy kursie: 168,74 zł
No Man Sky od początku miał genialny engine proceduralnie generujący światy, owszem był na starcie nudny, i brakowało mu mnóstwo obiecanego kontentu na premierze, generowane światy były trochę zbyt podobne, a całość gry baaardzo ograniczona do powtarzalnych czynności, ale sam engine był genialny od startu i było na czym ratować produkt. Cyberpunk ma dokładnie odwrotny problem - ma całkiem niezła linię fabularną, ciekawą historię, ale dramatycznie słaby rdzeń gry, RedEngine wygląda przy produktach Rockstara jak archeologia, zresztą wrzucałem tu filmiki dlaczego Cyberpunk nie zostanie naprawiony i nic nie dadzą żadne DLC do niego - bo sam rdzeń gry wygląda jakby to było rok 2010, i hi-res tekstury tego nie oszukają

mówcie co chcecie - moja opinia giełdowego leszcza - zakopać produkt, zapewnić darmowe updatey i parę darmowych DLC przez rok-dwa i jak najszybciej uciekać z toksycznego aktywa. Czym szybciej CDP wróci do klimatów fantasy, czym szybciej przejdzie na inny engine (choć w świecie fantasy przestarzałość RedEngine moim zdaniem dużo mniej razi i łatwiej byłoby ją ukryć) tym lepiej. Witcher to ciągle super marka i znak rozpoznawczy firmy, nie Cyberbug, i ten nigdy już moim zdaniem Witchera nie zastąpi. Robić W4, robić coś obok w klimacie Sapka, zapomnieć o projekcie, któremu nie podołali

Cytat:
chociaz z gwintem sie nie udalo

taki Gwint był wręcz stworzony na tablety z iOS, jednak gracze z iPadami musieli czekać na wersję tabletową coś ok półtora roku jak pamiętam. No właśnie.... coś co mogło być genialnym produktem tak długo zostało przeciągnięte aż wyszło po tym jak ludziom minęła ochota
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 1 czerwca 2021 00:30

flesz
PREMIUM
78
Wpisów: 1 835
Wysłane: 1 czerwca 2021 01:26:50 przy kursie: 168,74 zł
tgolik napisał(a):
A od siebie dodam, ze CDR ma, po odliczeniu dywidendy 1,4 mld gotowki. I ma za soba kolejny kwartal, ktory mimo prowadzenia prac nad nowymi projektami oraz prowadzenia na szeroka skale remontu Cyberpunka powiekszyl o kilkadziesiat milionow stan wolnych srodkow w skarbcu spolki.

To se ne vrati.
Te przepływy są w większości efektem grudniowej sprzedaży. Sprzedaż w 1Q już znamy, więc przepływów takich już nie będzie, a koszty (wydatki) są wciąż spore co podkreślał zarząd na konferencji.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 1 czerwca 2021 01:29:35 przy kursie: 168,74 zł
eee - właśnie przeczytałem że firma w raporcie odnowuje stratę na GOG 1,9 mln? Że jakim cudem nawet tutaj wtopili ?
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 1 czerwca 2021 08:06:05 przy kursie: 168,74 zł
Scarry napisał(a):
eee - właśnie przeczytałem że firma w raporcie odnowuje stratę na GOG 1,9 mln? Że jakim cudem nawet tutaj wtopili ?

GOG lubi wtapiać - rzadkością są okresy, kiedy przynosi zysk.
Myślę, że niestety GOG też oberwał wizerunkowo cyberpunkowymi drzazgami.

lesgs
38
Wpisów: 907
Wysłane: 1 czerwca 2021 08:38:09 przy kursie: 168,74 zł
@baks

O porzuceniu produktu pisałem i dyskutowałem kilka miesięcy temu. Nadal uważam to za niezłą opcję. Tylko, jeżeli tak będzie to oni się do tego nie przyznają. Nie mają tyle odwagi. Będą więc marudzić, ze to, że owo.

Na CP zupa się wylała i nie wygląda na to, by coś, nawet marzenia inwestorów - miały to odwrócić.

Jeżeli tego nie zrobią, obciążenie zapasów gotówki będzie bardzo duże i nigdy nie starczy na nowy "rewelacyjny" produkt .

Teraz należy patrzeć na to, kto w firmie zostaje i kto odchodzi - symptomy rozpadu zespołu tworzącego CP mogą świadczyć o tym, że rozsądna, raczej nieunikniona decyzja o porzuceniu CP staje się faktem.

To klasyczny "case" z zarządzania. Jeżeli tego nie zrobią, dołączą do Kodaka, Polaroid i wielu innych, którzy topili koszty w projekty, które nie miały szans powodzenia.

Właścicielom nie zależy na tym, jaki los spotka inwestorów. Oni dawno pokryli koszty zakupu akcji i mają na tym olbrzymie zyski.

Co do notowań, kiedyś pisałem o ważnym wsparciu w okolicach 130 zł. Nadal uważam to za istotny punkt zwrotny; po jego utracie tym, którzy liczyli na wzrosty pozostanie tylko gra w ich ulubioną grę.

igen
47
Wpisów: 276
Wysłane: 1 czerwca 2021 08:38:42 przy kursie: 168,74 zł
Ciekawi mnie jak na te wyniki (i perspektywy) zapatrują się instytucjonalni.
Kilkadziesiąt takich podmiotów ma akcje CDR.
Być może część z nich postanowi zredukować swoje pozycje w tym roku.
Dla części z nich obecny poziom cenowy jest wciąż atrakcyjny do sprzedaży (wielu z nich nabywało akcje CDR po cenie dwucyfrowej).
Czy hedge pod to grają na krótko ? Czas pokaże...

P.S.
Po takim wyniku (za IQ21) zastanawiam się nad wynikami za 2Q21....
Jeżeli CP w IQ sprzedał się za ok. 75-80 mln pln - gdzie podejrzewam, że styczeń wygenerował ok 70% tej kwoty - to co dalej ?
Oby nie było takiej sytuacji (w następnych kwartałach), że projekt CP bieżąco zejdzie pod wodę...

.
Edytowany: 1 czerwca 2021 08:53

trtr
9
Wpisów: 101
Wysłane: 1 czerwca 2021 08:53:07 przy kursie: 168,74 zł
Kakarotto napisał(a):
Spółka czysto hazardowa, akcjonariusze obstawili czarne na ruletce a wypadło czerwone.
Cała branża taka jest, albo gra się uda albo nie

Oby jak najszybciej spółka dostała kopa z wigu20, bo zwyczajnie go topi.

Naprawdę dziwny post.
CDP wypuścił pełen błędów CP2077, z tego powodu sprzedaż szybko wyhamowała i teraz Spółka "zbiera" plony. Gdzie tu jest hazard? Wystarczyło logicznie pomyśleć. Pewnie mało kto spodziewał się aż tak niskiego zysku netto, ale mimo wszystko i tak miało być słabo. 2Q też nie zapowiada się dobrze i rynek może to zaraz zdyskontować.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE cdprojekt
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

424 425 426 427 428

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,358 sek.

smyabdfx
dwnspdve
uphhjpvj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yixsyarj
hyyveynd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat