Cytat:Idziemy dalej odpis na 44 mln zł ze studia usa. Zamiast zrobić to przy dobrych wynikach za 2022 to nie zrobimy to tydzień przed.
Przepraszam z góry nie chcę żeby to zabrzmiało jak osobista wycieczka, ale mam silne wrażenie, że członek zarządu dużej firmy powinien mieć świadomość, że informację poufną raportuje się bezwłocznie po jej powstaniu.
Cytat:Damy ładny prezent funduszom.
A także, że zadaniem zarządu jest rozwój spółki a nie MANIPULACJA (bo tym byłoby granie czasem publikacji raportu) kursem akcji. Polecam zapoznanie się z dyrektywą MAR.
Cytat:I co mnie najbardziej dziwi to o tak sobie straciliśmy 44 mln zł i nawet nie zrobimy konferencji i postaramy się wyjaśnić sytuację.
Przykre, negatywne, ale to się w branży zdarza nie wmawiajmy sobie, że to tak olbrzymie pieniądze przy obecnej skali Grupy.
Polecam sprawdzić ile projektów ubił ostatnio Ubisoft i nie uznał przy tym za koniecznie zwołania konferencji, żeby dokonać publicznego samobiczowania.
Więc nie widzę sensu, żeby spółce mogło pomóc rozdmuchiwanie średniej wpadki do rozmiarów katastrofy o biblijnej skali.
Cytat:Przed wszystkim brak tutaj marketingu.
Brak. Ale nawet krytycy przyznają, że CDR w marketing potrafi jak nikt. Z tego co pamiętam to było to tutaj zarzutem, bo inwestorzy (sic) z forum uznają wyraźnie, że lepiej byłoby żeby C2077 w ogóle się nie sprzedał, niż rozczarował graczy (podziwiam tą głęboko moralną postawę).
Podejrzewam, że marketing jest dziś niewidoczny bo jeszcze nie czas. I oczywiście tu jest prawdziwy problem, bo to znaczy, że do premiery jeszcze daleko, a być może Spółka jeszcze nie wie kiedy będzie gotowa z DLC. To jest słabe, ale przynajmniej jakaś lekcja z C2077 jest wzięta.
Osobiście podejrzewam, że problemem jest robienie pożegnalnego projektu na RED Engine, który też trzeba poprawiać, tylko po to, żeby zaraz wyrzucić.