PARTNER SERWISU
gbhzlupv
15 16 17 18 19
irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 28 grudnia 2009 17:34:28 przy kursie: 4,65 zł
Joker napisał(a):

W S1 jest Zremb. Tym samym Jago unika wezwania.
A ES zwiększyła swój udział płacąc 1,12/akcję.

Czyli M.N przerzuca papiery z wora do wora niczym jakiś Karkosik, tyle że bez jego skuteczności (w rozumieniu wzrostu kursu towarzyszącemu takim zachowaniom). Tyle że nie pojmuję, po co ta szopka z S1? Nie prościej było od razu przerzucić te 19 % z hakiem do E.S, zamiast bawić się w rosyjskie matrioszki?
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 29 grudnia 2009 09:44:00 przy kursie: 4,70 zł
Cytat:
Interwał: Dzienny Zakres: 6 miesięcy Ostatnie sesje 2009 roku przyniosły zdecydowane przyspieszenie trendu spadkowego. Niedźwiedziom udało się pokonać psychologiczny poziom 1 zł co doprowadziło do deprecjacji kursu do poziomu 0,89 zł. Jednak od tego czasu pojawił się mocno zdeterminowany popyt, a efektem tego są bardzo długie cienie na ostatnich dwóch świecach. Bardzo ważnym faktem jest również udana obrona poziomu 0,92 zł czyli 76,4% zniesienia całej fali hossy. Jeżeli jutro pojawi się jeszcze jedna świeca czarna o małym korpusie i z krótkim cieniem bądź cieniami lub w ogóle bez cieni to będziemy mieć do czynienia z trzema gwiazdami południa, czyli bardzo rzadką formacją odwrócenia trendu. Dodając do tego nieśmiałe sygnały kupna generowane przez STS oraz Ultimate wcześniej wspomniana formacja może nabrać bardzo silnego znaczenia dla przyszłego rozwoju wypadków. Najbliższym wsparciem pozostaje ostatnie low czyli 0,89 zł natomiast opór znajduje się w okolicach zgęszczenia 23,6% fali spadkowej z poziomu 1,65 zł oraz 61,8 % zniesienia fali hossy czyli poziom 1,06 – 1,07. Oczywiście ważnym oporem ale raczej intra będzie cena 1 z

daniel23651
0
Wpisów: 250
Wysłane: 29 grudnia 2009 10:05:26 przy kursie: 4,70 zł

irfy
0
Wysłane: 29 grudnia 2009 16:51:48 przy kursie: 4,70 zł
A wiadomo już może chociaż w przybliżeniu, kiedy te zuchy mają zamiar opublikować zaudytowany, skonsolidowany raport roczny? Bo w zasadzie to już stęskniłem się za komunikatami w stylu "Ze względu na złożoność sytuacji i konieczność znalezienia lepszego kalkulatora, termin opublikowania sprawozdania zostaje przesunięty na czerwiec. Pieczęć i podpis." Zresztą, na początek może być nawet 4 kwartał Angel Jakieś wieści?
Edytowany: 29 grudnia 2009 16:52

Joker
127
Wysłane: 29 grudnia 2009 22:09:55 przy kursie: 4,70 zł
irfy napisał(a):
A wiadomo już może chociaż w przybliżeniu, kiedy te zuchy mają zamiar opublikować zaudytowany, skonsolidowany raport roczny? Bo w zasadzie to już stęskniłem się za komunikatami w stylu "Ze względu na złożoność sytuacji i konieczność znalezienia lepszego kalkulatora, termin opublikowania sprawozdania zostaje przesunięty na czerwiec. Pieczęć i podpis." Zresztą, na początek może być nawet 4 kwartał Angel Jakieś wieści?
Zamiast marnować czas na forumowe uszczypliwości lepiej poczytać ustawy. Dzięki temu unikniemy bezsensownych pytań. A Ty poznasz w przybliżeniu terminy publikacji raportów okresowych.

isap.sejm.gov.pl/DetailsServle...

Na pewno spółka dostosuję się do terminów wskazanych w rozporządzeniu.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 30 grudnia 2009 23:03:24 przy kursie: 4,75 zł
Janoosik napisał(a):
A ja wchodzę w ZREMB po ,95 i myślę że dojadę do 1,20-1,30 i będę zarobiony na maxa. Wspomnicie moje słowa...

Spokojnie, są utrwalone na wieczność na tym właśnie forum. Zawsze będzie można się cofnąć.

Joker
127
Wysłane: 31 grudnia 2009 10:21:17 przy kursie: 4,70 zł
Cytat:
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 138 / 2009
Data sporządzenia: 2009-12-30
Skrócona nazwa emitenta
ZREMB-CHOJNICE S.A.
Temat
Zawiadomienie Spółki - JAGO S.A.
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd ZBM "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, że w dniu 30 grudnia 2009r. otrzymał zawiadomienie o następującej treści:
"Działając w imieniu Firmy Handlowej JAGO S.A. z siedzibą w Krzeszowicach ("Spółka"), na podstawie art. 69 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych ("Ustawa"), Spółka zawiadamia, iż:
1. w związku z zawarciem w dniu 28 grudnia 2009 roku umowy sprzedaży 100% udziałów w spółce zależnej – S1 Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie będącej właścicielem 6.246.497 ( słownie: sześć milionów dwieście czterdzieści sześć tysięcy czterysta dziewięćdziesiąt siedem ) akcji zwykłych na okaziciela spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach ("ZREMB"), Spółka pośrednio zbyła 6.246.497 akcji w kapitale zakładowym w/w podmiotu;
2. przed zbyciem 100 % udziałów w spółce S1 Sp. z o.o., Spółka pośrednio posiadała 16.641.496 akcji ZREMB, uprawniających do 16.641.496 głosów na walnym zgromadzeniu ZREMB, co odpowiadało 52,83 % kapitału zakładowego ZREMB oraz stanowiło 52,83 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu ZREMB.
3. aktualnie Spółka posiada 10.394.999 akcji spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach, które to akcje stanowią 32,99 % kapitału zakładowego Zakładu Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach i uprawniają do wykonywania 32,99 % głosów na walnym zgromadzeniu tej spółki;
4. Spółka rozważa w okresie 12 miesięcy zarówno zwiększenie jak i zmniejszenie swego udziału w kapitale zakładowym spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach;
5. Spółka nie posiada podmiotów zależnych posiadających akcje spółki pod firmą Zakład Budowy Maszyn ZREMB-CHOJNICE S.A. z siedzibą w Chojnicach. Spółka nie zawierała żadnych umów z osobami, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c) Ustawy."

Cytat:
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 137 / 2009
Data sporządzenia: 2009-12-30
Skrócona nazwa emitenta
ZREMB-CHOJNICE S.A.
Temat
Zawiadomienie o zwiększeniu ogólnej liczby głosów.
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd Zakładu Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A. informuje, że w dniu 30 grudnia 2009r. wpłynęło do Spółki zawiadomienie od Pani Elżbiety Sjoblom, o zwiększeniu ogólnej liczby głosów w Zakładzie Budowy Maszyn "ZREMB-CHOJNICE" S.A., o następującej treści:
"Działając w trybie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, niniejszym zawiadamiam, że zwiększyłam udział w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu ZREMB. Zmiana liczby głosów nastąpiła poprzez nabycie przeze mnie w dniu 28 grudnia 2009 roku 100% udziałów w spółce S1 Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.
Przed zajściem w/w czynności posiadałam 3.782.000 akcji ZREMB, co stanowiło 12,01 % kapitału zakładowego i uprawniało do 12,01 % głosów na Walnym Zgromadzeniu ZREMB.
Obecnie posiadam 3.782.000 akcji ZREMB, co stanowi 12,01 % kapitału zakładowego i uprawnia do 12,01 % głosów na Walnym Zgromadzeniu ZREMB, oraz przez spółkę zależną S1 Sp. z o.o. 6.246.497 akcji ZREMB, co stanowi 19,83 % kapitału zakładowego i uprawnia do 19,83% głosów na Walnym Zgromadzeniu ZREMB. Łącznie wraz ze spółką zależną S1 Sp. z o.o. posiadam 10.028.497 akcji ZREMB, co stanowi 31,84 % kapitału zakładowego i uprawnia do 31,84 % głosów na Walnym Zgromadzeniu ZREMB.
W okresie kolejnych 12 miesięcy od dnia złożenia niniejszego zawiadomienia rozważam zwiększenie jak i zmniejszenie zaangażowania w ogólnej liczbie głosów w ZREMB."

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 6 stycznia 2010 18:43:42 przy kursie: 4,80 zł
do wybicia z trendu zremb potrzebuja lekko 0,20zl (przebicie 1,18) i na odtrabianie sukcesu jeszcze troche za wczesnie.
chcialbym wierzyc, ze mamy odbicie od dna i wlasnie zaczal sie marsz w gore, ale jak dotad widze tylko lizanie ran z 16-23.12.2009.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

Joker
127
Wysłane: 7 stycznia 2010 17:19:42 przy kursie: 4,85 zł
Powrót powyżej 1,08-1,10 zmieniłby obraz i wniósł więcej optymizmu.
Póki co mamy wiele ukrytej sprzedaży na obecnym poziomie, co przy tak mizernych obrotach stanowi istotną przeszkodę. Jeżeli ją przejdą, a więc ok .98 zapewne zostanie zaatakowane 1,08 zł.
Wsparcie: .90 -> .76

Joker
127
Wysłane: 7 stycznia 2010 20:40:38 przy kursie: 4,85 zł
irfy napisał(a):
Joker napisał(a):
Panowie może tak konkretniej? Sprzedam w tym roku Zremb powyżej 1,80? ;)

Haha! Jak znajdziesz kogoś odpowiednio nietrzeźwego, kto kupi za tą cenę, to pewnie sprzedasz :) Zresztą, niech będzie :) Na urodziny czy w inne święto mogę od ciebie wziąć jedną sztukę za tyle thumbright

W krótkim terminie wygląda to tak jak pisałem czyli..
Joker napisał(a):
Powrót powyżej 1,08-1,10 zmieniłby obraz i wniósł więcej optymizmu.
Póki co mamy wiele ukrytej sprzedaży na obecnym poziomie, co przy tak mizernych obrotach stanowi istotną przeszkodę. Jeżeli ją przejdą, a więc ok .98 zapewne zostanie zaatakowane 1,08 zł.
Wsparcie: .90 -> .76

Mamy styczeń 2010. Fajnie będzie wrócić w grudniu do naszych dzisiejszych postów.
Dlatego pytam poważnie, czy Zremb zawita w tym roku powyżej 1,80 zł? I proszę o krótką odp bez dywagacji, zbędnego rozpisywania, uzasadnień.
Według mnie tak będzie. Choć na chwilę obecną myślami jestem przy powrocie powyżej strefy 1,08-1,10.

Posty z początku roku 2009 to także ciekawa lektura. Na takim Gancie na przełomie lutego/marca bałem się pisać o 15 zł choć zasięg korekty wychodził mi powyżej 20. Tak straszne bluzgi leciały w tym okresie i okolicach 10 zł.
Paged z kolei łykałem jak młody pelikan po 2,50 aby oddać po kosztach i ominąć ruch na 20 zł.
I mnóstwo innych przypadków.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 7 stycznia 2010 21:07:29 przy kursie: 4,85 zł
Joker napisał(a):
Panowie może tak konkretniej? Sprzedam w tym roku Zremb powyżej 1,80? ;)

Ok Joker,chcesz na poważnie,to spróbuję podjąć rękawicę.
Na gieldzie wszystko jest możliwe,więc każdego poziomu nie można wykluczyć,ale po kolei:
W krótkim terminie:
-wszystkie średnie są skierowane w dół,więc póki co mamy trend spadkowy
-wybicie z trójkąta w dół może sugerować zasięg spadków nawet na 0,60 za sztukę,choć po drodze mamy wsparcia na 0,89;0,75,
-ostatnie wzrosty mogą być po prostu ruchem powrotnym do wyłamanych wsparć,granica 1zl jest tu dość istotnym oporem
-nie ma pozytywnej dywergencji na MACD,więc bez względu czy widzieliśmy juz dno na 0,89 czy nie,to przynajmniej powinien być spadek w okolice 0,89-i jest to wariant dość optymistyczny
-wzrost kiedyś na 1,80 oczywiście,że jest możliwy,tylko ,że musiałaby być wtedy niezła hossa,gdzie wszelkie wskaźniki są nienormalnie wysokie
-ZREMB jest eksporterem,a kursy walut ostatnio nie sprzyjają wynikom i jeśli nawet ZREMBowi uda się się utrzymać wynik za IV kwartal na poziomie r.2008,to raczej nie ma szans na powtórzenie rewelacyjnego wyniku z I kwartalu 2009
-co do sygnalu K na wykresie miesięcznym-to pewnie sam wiesz ,że są to już takie bzdury milego,że nie ma co się rozgadywać,choć komus kazał iść do nauki-szkoda gadać...
-jeśli Ty-lub ktoś inny-ma inne koncepcje,to chętnie się zapoznam,ja nie mam monopolu na nieomylność

irfy
0
Wysłane: 9 stycznia 2010 00:10:56 przy kursie: 4,80 zł
inwestor1234 napisał(a):
Jola Rutowicz wychodzi dopiero przy 1,09. Jeszcze trochę musi wzrosnąć. Przystanek przy 1,00. Zlecenie sprzedaży już złożone.

Pozdrawiam wszystkich techników technicznych i fundamentalistów.

No, to sobie poczekasz co najmniej do kwietnia :) Przy założeniu oczywiście, że 4 kwartał nie będzie jakiś szczególnie tragiczny. Bo jakby jednak był, to poczekasz dłużej. Nie wiem, co oznacza "przystanek przy 1,00, zakładam, że zamierzasz stanąć wtedy i pobiadolić nad swoim marnym losem Eh? Chociaż jeśli wchodziłeś po 0.95, to na złotówce już coś tam ugrasz.

barabaszek
0
Wpisów: 4
Wysłane: 11 stycznia 2010 01:31:35 przy kursie: 4,80 zł
Witam.Postaram się :-).Przede wszystkim poczytałem sobie Wasze opinie i "milego" jak również glosy krytyczne co do jego wypowiedzi.Mój komentarz:
- nie wiem czemu nikt sobie nie zadał trudu aby się dowiedzieć ....dlaczego? ....walor spadał,
- pisanie o walorze który jest na giełdzie od 20 miesiecy,że nie można w analizach brać pod uwagę interwału miesięcznego jest....niedorzeczne (wiele spółek notuje wzrosty od marca zeszłego roku tak więc wykres w tym przypadku 10-cio miesięczny niespełna jest dla większości "techników" wystarczającym dla określenia lokalnych wsparć i oporów obecnych wzrostów...mało tego, jest wykresem, na którym bazują przewidując przyszłe zachowania się akcji w okresie krótkoterminowym (jak dla mnie)),
- nawiązując do wypowiedzi inwestora1234: Pani Jalanta Rutowicz, jak mniemam nie bedzie wychodzić z walora po cenie wskazanej przez Ciebie.... :-),
- co do ostatniego komentarza forumowicza "pop"....cytuję" wszystkie średnie są skierowane w dół,więc póki co mamy trend spadkowy"....a więc juz nie są,
- aby nie narażać się na totalną krytykę po moim pierwszym poście...to życzę wszystkim spokojnych wzrostów na akcjach(tym doświadczonym... tym niedoświadczonym...rakiety) w nowym roku ....
- reasumując : Stormm musiał chcąc nie chcąc wywalać akcje, co było powodem, iż walor nie rósł w okresie wybicia naszego "grajdoła" .....dlaczego musiał?....na to pytanie znajdźcie moi mili odpowiedź w ramach szkolenia o podstawach "bycia" walorów na giełdzie (szczególnie polecam fragment o free float),
- dla mnie cena jest dobra z poślizgiem kilku-groszowym....zakupię...oczywiscie ze stopem....w dwóch etapach ...po cenie obecnej i kilka groszy nizej na wsparciu (pod warunkiem ,że walor zejdzie niżej ....a tak właśnie może (nie musi) się stać....a moje działania jak zwykle oceni Pan Rynek....
PS."Pop" warto zaglądnąć na Monitor spółki....wszystko jak na dłoni....nawet na tle szerokiego rynku.....a spólka JEST niedowartościowana i to jest fakt.
Pozdrawiam serdecznie.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 11 stycznia 2010 09:07:15 przy kursie: 4,80 zł
barabaszek napisał(a):
.
PS."Pop" warto zaglądnąć na Monitor spółki....wszystko jak na dłoni....nawet na tle szerokiego rynku.....a spólka JEST niedowartościowana i to jest fakt.
Pozdrawiam serdecznie.

Wyceny w serwisie Stockwatch są wycenami automatycznymi. Nie uwzględniają jakości sprawozdania ani prawdziwości zawartych danych. Zremb w 4q przepuścił przez wynik 6.8 mln ujemnej wartości firmy. Jest to zdarzenie jednorazowe i niepowtarzalne.
W związku z tym trzeba by zweryfikować samemu wyceny. CZ wyniesie 20 a nie 4 CWK 1.05 a nie 0,85. Rentowności polecą na łab a za tym także premia wieczysta oraz szwajcarska berlińska i zyski dodatkowe.
Wartość księgowa spadnie o 20%.
W świetle tego co napisałem ciężko napisać iż spółka jest niedowartościowana. W cenach jest zawarta spora premia i nadzieję na poprawę wyników po przejęciu hanczke.

Joker
127
Wysłane: 11 stycznia 2010 09:30:29 przy kursie: 4,80 zł
anty_teresa napisał(a):
barabaszek napisał(a):
.
Pozdrawiam serdecznie.

Wyceny w serwisie Stockwatch są wycenami automatycznymi. Nie uwzględniają jakości sprawozdania ani prawdziwości zawartych danych. Zremb w 4q przepuścił przez wynik 6.8 mln ujemnej wartości firmy. Jest to zdarzenie jednorazowe i niepowtarzalne.
W związku z tym trzeba by zweryfikować samemu wyceny. CZ wyniesie 20 a nie 4 CWK 1.05 a nie 0,85. Rentowności polecą na łab a za tym także premia wieczysta oraz szwajcarska berlińska i zyski dodatkowe.
Wartość księgowa spadnie o 20%.
W świetle tego co napisałem ciężko napisać iż spółka jest niedowartościowana. W cenach jest zawarta spora premia i nadzieję na poprawę wyników po przejęciu hanczke.
W świetle tego co napisałeś to może zacząć dochodzić do kuriozalnych sytuacji w przeprowadzanych wycenach. Wykazali ujemną wartość firmy, co dla nikogo zaskoczeniem nie było. I słusznie postąpili.
Teraz należy poczekać na możliwość oceny wyników Henczke.

Poza tym nie o wyniki tutaj się rozchodzi, a głównym hamulcowym póki co jest Niebrzydowski.
Ale to już inna bajka.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 11 stycznia 2010 09:38:37 przy kursie: 4,80 zł
To, że wykazali ujemną wartość firmy jest w porządku. Nie koniecznie musieli to puszczać przez wynik, a już na pewno nie przez operacyjny i o to na razie trzeba zweryfikować te 2 wskaźniki. Zgadzam się iż należy poczekać na wyniki po konsolidacji. wtedy będzie widać jak zarabiają i za 3 kwartały urealnią się wyceny na SW. Do tego odniosłem post. barabaszek zasugerował zerknięcie do wycen w monitorze...
Edytowany: 10 kwietnia 2010 08:40

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 11 stycznia 2010 11:27:40 przy kursie: 4,80 zł
barabaszek napisał(a):

- co do ostatniego komentarza forumowicza "pop"....cytuję" wszystkie średnie są skierowane w dół,więc póki co mamy trend spadkowy"....a więc juz nie są,

Pozdrawiam serdecznie.

-No to podaj te średnie,które są skierowane w innym kierunku,nie mówiąc już o tym,że kurs nie przebił od dołu żadnej z nich-no chyba,że przebił,to też podaj...
-Znałem te dane z MONITORA,ale zerknąłem jeszcze raz -zgodnie z życzeniem.Jeśli argumentujesz niedowartościowanie danymi z monitora,to jak uzasadnisz,że po podaniu "rewelacyjnego"raportu wyników skonsol. i tym samym b.korzystnym uaktualnieniu wskaźników na monitorze,kurs ZREMB-u zamiast ogromnych wzrostów,zaliczył poważne tąpnięcie,pomimo b.dobrej sytuacji na GPW...?

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 12 stycznia 2010 17:25:55 przy kursie: 4,70 zł
mily napisał(a):
wiesz rece opadaja jak sie na to patrzy...

wiem, ze rece opadaja. przerabialem to m.in. na HBP, CPS aktywnie i na jeszcze kilku innych pasywnie. wczoraj na trionie byl klasyczny-wzorcowy-ksiazkowy mlot i co? i nic, dalej w dol.
pisalem to juz wczoraj, ale sie powtorze - mam wrazenie, ze jest zmiana nastrojow inwestorow. chyba ustepuje zmeczenie strachem przed mega zwalka, bo niektore muly ruszyly z miejsca bez wiekszej zachety.
siedzisz na zrembie zdaje sie co najmniej od wrzesnia i jeszcze pousredniales - moim zdaniem to nie masz wielkiego wyboru jak tylko czekac na wiosne, albo... sprzedac i zapisac sie na szparagi. z drugiej strony, skoro juz nawet Ty zaczynasz watpic w sensownosc tego bajzlu, to moze to TEN czas? ostatnio w modzie jest podwojne testowanie dna, a tutaj od sytuacji sprzed roku oddziela nas jakies 0,10zl.
mysle, ze za 2-3 miesiace bedziemy przy 1,40.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 12 stycznia 2010 17:26

Echinos
0
Wpisów: 70
Wysłane: 14 stycznia 2010 19:20:34 przy kursie: 4,75 zł
Coś w tym może być irfy. ;)

O ile na wykresie ukształtowała nam się prowzrostowa formacja rozstania, o tyle dzisiejsza biała świeczka została wyciągnięta trochę za uszy.

Wyciąg transakcji z dzisiejszej sesji:
Kod:
16:20:01    0,95    2,15    1000    38    TRANSAKCJA
Dogrywka
14:48:32    0,93    0,00    463     37    TRANSAKCJA
14:48:32    0,94    1,08    1200    36    TRANSAKCJA
14:48:32    0,94    1,08    1880    35    TRANSAKCJA
14:48:32    0,94    1,08    2000    34    TRANSAKCJA
14:48:32    0,94    1,08    2457    33    TRANSAKCJA
14:14:59    0,94    1,08    1020    32    TRANSAKCJA
12:51:34    0,94    1,08    1423    31    TRANSAKCJA
12:51:34    0,94    1,08    577     30    TRANSAKCJA
12:20:46    0,95    2,15    900     29    TRANSAKCJA
12:19:09    0,95    2,15    4000    28    TRANSAKCJA
12:17:49    0,95    2,15    5100    27    TRANSAKCJA
11:58:34    0,95    2,15    5000    26    TRANSAKCJA
[...]

O 14:48:32 mieliśmy atak podaży, po którym do czasu dogrywki nie nastąpiła żadna transakcja. Na dogrywce, jedną jedyną transakcją, ktoś wyciągnął kurs pakietem 1000 szt. akcji na poziom 0,95 PLN.

Posiadam niewielki pakiet akcji ale do końca nie jestem przekonany do wzrostów. Do spadków zresztą też. Stawiam raczej, że jakiś czas pokisimy się w przedziale 0,92-0,98 PLN.

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 stycznia 2010 12:16:10 przy kursie: 4,75 zł
inwestor1234 napisał(a):
(...) spółkę na której się siedzi należy reklamować, a nie obrzydzać innym potencjalnym kupującym

Nie wolno jednego ani drugiego. I to we własnym interesie.

Cytat:
Art. 177. 1. Kto sam lub w porozumieniu powoduje sztuczne podwyższenie lub obniżenie ceny papierów wartościowych, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3 i grzywny do 5.000.000 zł.
2. Kto wchodzi w porozumienie mające na celu sztuczne podwyższanie lub obniżanie ceny papierów wartościowych, podlega karze grzywny do 5.000.000 zł.

www.abc.com.pl/serwis/du/1997/...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ZREMB

15 16 17 18 19

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,312 sek.

tkkxckjw
jgqmkhih
kcwwzhqp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ceftejnt
ssizlnfr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat