PARTNER SERWISU
ywdbtlao
414 415 416 417 418

Kiedy dno bessy?

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 4 marca 2010 16:02:59
Pending home sales -7,6% lipa ale za to Factory Orders m/m +1,7%
EEX

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 4 marca 2010 16:05:44
buldi napisał(a):
Zwróćcie jednak uwagę, że te dzisiejsze mizianie odbywa się na dosyć niskich obrotach szerokiego.Think

Nie tylko dzisiaj :) od jutra mamy spadki troche odpoczniemy :) dzisiaj bym nic nie wybral poczekam jak na byczka przystalo na dolek moze po raz kolejny uda sie wylapac :)

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 4 marca 2010 16:39:59
Taurus gratki za poziom 2380. weszły mi Ski,
i jestem bardzo zadowolony,

Taurus80
0
Wysłane: 4 marca 2010 16:46:45
Vox napisał(a):
Taurus gratki za poziom 2380. weszły mi Ski,
i jestem bardzo zadowolony,

Vox to tobie graty sie naleza :) ty zarobisz ja tylko trenuje przed publicznoscia :) ale przyznam ze po raz kolejny sam sobie w brode pluje :) ale jak to mowia cierpliwosc i wytrwalosc jest cnota :) i hartuje

limagraf
0
Wpisów: 412
Wysłane: 4 marca 2010 19:57:40
Small-business hiring increased 1.9 percent nationwide last month, led by gains in western states including California and Nevada, though without higher wages. SurePayroll said its pay index was flat last month, after 23 months of declines.

The private-sector surveys come amid tentative signs of improvement in the U.S. economy.

Most retailers posted better-than-expected February sales results.

The number of U.S. workers filing new applications for unemployment insurance fell last week, a government report showed on Thursday, while those continuing to receive benefits dropped to the lowest level in over a year.

Troche dobrych wiesci wg mnie.

Male firmy zwiekszyly zatrudnianie o 1.9% wcalym kraju w ostatnim miesiacu, wzrost ten zawdzieczamy zwiekszaniu zatrudnienia w satanch zachodnich wlaczajac kalifornie i nevade, aczkolwiek nie odnotowano wzrostu pensji. Poziom plac pozostal na niezmienionym poziomie w ostatnim miesiacu, po 23 miesiacach spadkow.

W lutym wiekszosc sprzedawcow odnotowala lepsze niz oczekiwano wyniki sprzedazy.

Ilosc pracownikow ubiegajacych sie o ubezpieczenie bezrobotnego spadla w ostatnim tygodniu, podczas gdy ilosc tych korzystajac z tych przywilejow spadla do najnizszego poziomu od ponad roku.

Nie sa to moze porazajace pozytywne dane, ale zwazywszy ze jestesmy w trakcie lub po najwiekszym kryzysie od 10leci to nie oczekujmy zeby wszystko w eksprsowym tempie wroci do stanu sprzed kryzysu, o ile to w ogole mozliwe.... salute
Płyń za rekinem trafisz do ludzi.

mkk
mkk
0
Wpisów: 477
Wysłane: 4 marca 2010 20:25:19
Trochę optymizmu w Wasze serca wleję :) Na giełdzie moim skromnym zdaniem czeka nas teraz trochę więcej wzrostów niż spadków. Abstrahując od tego, co w gospodarce - bo tutaj myślę z grubsza tak, jak w tekście z pierwszej strony SW.

Poniżej wykres Kagi, na świecowym to też widać, ale tu jest bardziej klarownie. Mamy sygnał zakupu (gruba linia ;) ) i całkiem przyzwoite odejście od linii trendu, który moim zdaniem istnieje w wersji, którą narysowałem. Jak przełamiemy opory nieco poniżej 2400 to jesteśmy niemal w niebie. A to niedaleko już. A dalej? Kluczowe jest wyjście ponad 2500, czyli pokonanie szczytu z drugiej połowy stycznia. Jak się nie uda, to wracamy do linii trendu.
Tyle wróżenia z wykresu WIG20 :)

kliknij, aby powiększyć

PS: Już po wrzuceniu screena zauważyłem, że nie widać linii jin i jang, tylko wszystkie takie same. Jak uda mi się ten problem rozwiązać, to podmienię wykres, jak nie, to proszę sobie wyobrazić, że jang jest od 2269 punktów.
Edytowany: 4 marca 2010 20:31

limagraf
0
Wpisów: 412
Wysłane: 4 marca 2010 20:25:45
Factory Orders Up 1.7%, Biggest Increase in Four Months
Orders to U.S. factories posted the biggest increase in four months in January, led by a surge in demand for commercial aircraft. The increase was another sign that manufacturing is helping to support the economic recovery.
The gain was propelled by a 118.6 percent surge in orders for commercial airplanes. Excluding transportation, orders were up a much more modest 0.1 percent.

But that was still the sixth consecutive monthly increase.

I tu niby dobre dane, ale niezupelnie gdyz:

Zamowienia w przemysle odnotowaly najwiekszy wzrost w styczniu w ciagu ostatnich 4 miesiecy, zawdzieczamy to glownie gwaltownemu zapotrzebowaniu na samoloty. Wzrost ten jest kolejnym sygnalem ze produkcja wspomaga odbudowe gospodarki.
Wzrost zostal podkrecony przez 118% wzrost zamowien na samoloty.
Wylaczajac transport, zamowienia zwikeszyly sie skromnie o 0.1%, niewiele ale byl to 6 kolejny miesiac ze wzrostem.

Wydaje mi sie ze jestesmy teraz w wielkim kotle, ktory za moment eksploduje, tylko czy bedzie to mialo pozytywny skutek ????? salute
Płyń za rekinem trafisz do ludzi.

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 4 marca 2010 21:28:48
do kolegi mkk: czy to ty?
http://pierro.analiza-gieldowa.pl/

przyznam, że w sieci spotkałem tylko jednego gościa, który zajmuje się wykresami kagi (wszyscy "jadą" na oklepanych świeczkach i liniowych) i całkiem skutecznie mu to wychodzi(również przyjął podobny współczynnik odwrócenia, poza tym analizuje indeks, a nie FW).

Nie musisz odpowiadać, jeśli nie chcesz - pytam z czystej ciekawości wave

filedil
0
Wpisów: 25
Wysłane: 4 marca 2010 21:43:31

kliknij, aby powiększyć

Narysowałem sobie takie proste coś (FW20, średnie 5,20,45), ale zadziwia mnie ciągle jak często przy tych zniesieniach i średnich dzieją się istotne rzeczy. Szczególnie dzisiaj widać ciekawe odbijanie od jednego poziomu do drugiego.

PS. Czy sposób w jaki to wyznaczyłem ma sens? Niby pasuje do tego co można wyczytać z różnych analiz, ale może ktoś widzi jakiś kardynalny błąd...

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 4 marca 2010 22:21:35

jestem skołowaciały :) jutro chyba zamknę eski i poczekam z boku, bo kręcenie rynkami jest zbyt duże. z AT wynika orgr ale i również spadająca gwiazda. sprzeczności. zwyżkujący klin i fałszywe wybicie niby i nic. edek niby zleciał bardzo mocno, nie ma siły rosnąć, co opowiadałoby za spadkami, a tu na s&p rośnie. kołomyja.

chyba jednak elki. chyba, bo zbyt wiele osób na eskach. a krótkoterminowy trend jest wzrostowy. za Voxem: "trend is your friend"

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 4 marca 2010 22:24:08
nie ma żadnego klina. jutro może korekcyjny spadek? piątki częściej są spadkowe.
EEX

filedil
0
Wpisów: 25
Wysłane: 4 marca 2010 22:31:10
Cytat:
jestem skołowaciały :)

Ja też. Podejrzewam, że dzisiaj dużo osob otwierało krótkie pozycje na tym 2380 licząc, że USA w końcu trochę spadnie po paru dniach wzrostu. A tu jak zwykle niespodzianka. Mieszane dane makro, wskaźniki generują mieszane sygnały i znowu nie bardzo wiadomo co dalej.

Niedzwiadek
0
Wpisów: 162
Wysłane: 4 marca 2010 22:32:10
krotkoterminowo - nie wiem, ale jest regula - sell double tops, a na NASDAC, FTSE, Russel2000 pojawily sie podwojne szczyty. I bez dwoch zdan, rynek daje rozne sygnaly. HSH, RSHS, swieczki, double tops - mysle, ze za duzo przemawia za niepewnoscia. W DT - bierzesz kazda transakcje - jedna po jednej. Krotkoterminowo obstawialbym spadki, ale w srednim terminie - wzrost. No musi byc. Masakra nadejdzie pozniej. Taka mam nadzieje.

life
0
Wpisów: 155
Wysłane: 4 marca 2010 22:57:50
Czy to mozliwe ze tutaj lub zdecydowanie wyzej?
Jak myslą ?
Dax ( sorry za nie usuniete zbedne kreski )
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/p...
Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...

Taurus80
0
Wysłane: 4 marca 2010 23:38:23
filedil napisał(a):
Cytat:
jestem skołowaciały :)

Ja też. Podejrzewam, że dzisiaj dużo osob otwierało krótkie pozycje na tym 2380 licząc, że USA w końcu trochę spadnie po paru dniach wzrostu. A tu jak zwykle niespodzianka. Mieszane dane makro, wskaźniki generują mieszane sygnały i znowu nie bardzo wiadomo co dalej.

Na tym forum duzo ludzi nie bylo tylko JA :) no i Buldi cos zauwazyl wave
USA nie spadlo dzisiaj spadnie jutro :P ze zdwojona sila popatrz na konie na RSI porownaj moze ci cos wyjdzie :)
Jak juz mowilem jestem pod kazdym wzgledem BYKIEM S-ek nie ruszam za to w 3 tygodnie mam 305pkt do przodu :)
Jutro z rana moga ruszyc na + a skonczymy na - :) tak mysle nawet amerykanie nie pociagna wyzej bez malej przerwy :]

Taurus80
0
Wysłane: 4 marca 2010 23:41:45
serpico napisał(a):

jestem skołowaciały :) jutro chyba zamknę eski i poczekam z boku, bo kręcenie rynkami jest zbyt duże. z AT wynika orgr ale i również spadająca gwiazda. sprzeczności. zwyżkujący klin i fałszywe wybicie niby i nic. edek niby zleciał bardzo mocno, nie ma siły rosnąć, co opowiadałoby za spadkami, a tu na s&p rośnie. kołomyja.

chyba jednak elki. chyba, bo zbyt wiele osób na eskach. a krótkoterminowy trend jest wzrostowy. za Voxem: "trend is your friend"

Stanie z boku daje wiekszy efekt jak zajmowanie pozycji bez wiekszej pewnosci :)
Polecam zajmowac pozycje po berdzo duzych przemysleniach :) z wieksza pewnoscia jak 50% :) strzal za ciosem nie daje efektu.

Taurus80
0
Wysłane: 4 marca 2010 23:44:50
filedil napisał(a):

kliknij, aby powiększyć

Narysowałem sobie takie proste coś (FW20, średnie 5,20,45), ale zadziwia mnie ciągle jak często przy tych zniesieniach i średnich dzieją się istotne rzeczy. Szczególnie dzisiaj widać ciekawe odbijanie od jednego poziomu do drugiego.

PS. Czy sposób w jaki to wyznaczyłem ma sens? Niby pasuje do tego co można wyczytać z różnych analiz, ale może ktoś widzi jakiś kardynalny błąd...

Pelne "W" przynajmniej tak mysle :) i pod to gralem a co bedzie pozniej ??
Moze jutro bedzie jasniejsze :)

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 4 marca 2010 23:50:56
Usiaki już dawno przeszły przez ten opór i my też musimy do nich dorównać, nawet jeśli będą stać w miejscu.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

serpico
0
Wpisów: 1 335
Wysłane: 5 marca 2010 00:27:14

abstrahując od rzeczywistości rynkowej, to chciałem napisać kilka zdań. a dokładnie to, iż rynki, czy to surowców, walut, giełdy straciły kontakt z podłożem, tj. rzeczywistością. mam wrażenie patrząc swobodnie na koperek, ropę i inne, że to nie dotyczy rynku, czyli popytu i podaży na dany produkt. tak na prawdę, to wartość ustalana jest przez grę spekulacyjną. to nie pies kręci ogonem, a odwrotnie. w chwili obecnej na miedzi, czy ropie nie gra się towarem, a kontraktami, które ustalają ceny surowca (sic!)

co raz częściej dopada mnie myśl, że te "nierynkowe" zasady muszą doprowadzić do jakiejś burzy, bo w końcu to my wszyscy, jako detaliści płacimy za te ich gierki. bo to my jesteśmy odbiorcami finalnymi produktu. uważam osobiście, że świadomość i napięcia społeczne rosną, a to znając historię, to niczego dobrego nie wróży. pazdrawlaju

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 5 marca 2010 08:28:47
Cytat:
05.03. Londyn, Szanghaj (PAP/Bloomberg) - Ceny miedzi na giełdzie metali w Londynie rosną w reakcji na informacje, że Chiny chcą podwyższyć zapasy surowców, w tym metali przemysłowych - podają maklerzy.

Miedź w dostawach trzymiesięcznych na LME drożeje o 1,1 proc. do 7.480,50 USD za tonę.

Metal w dostawach na czerwiec na giełdzie w Szanghaju zdrożał za to o 0,5 proc. do 59.690 juanów za tonę (8.744 USD).

"Obstawiamy, że miedź może przekroczyć poziom 8.000 USD za tonę już w przyszłym tygodniu, bo chińscy konsumenci wracają na rynek gotówkowy" - mówi Li Jingyuan, manager inwestycyjny Haitong Futures Co.(PAP)

jak widać nie wszyscy uważają że są oderwane Think

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

414 415 416 417 418

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 3,518 sek.

dfyoeiqa
hmakufcm
obpphico
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eheervni
tmjpuqmh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat