PARTNER SERWISU
gflkcuan
3 4 5 6 7

POLITYKA

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 20 czerwca 2010 11:02:49
siekoo napisał(a):
Taurus80 - zeby ten koles zostal premierem, jego partia musialaby wygrac - mission impossible w naszym grajdolku. a prezydent owszem, pelni funkcje reprezentatywna, ale moze zglaszac projekty (oczywista, zaden tego nie robi, bo po co sie meczyc).
ja tez wolalbym rzad pod jego kierownictwem, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie wybiera najlepsza dostepna opcje - moze jakby przez te 5 lat byl 'popularny' w mediach, to i w nastepnych wyborach jego ugrupowanie mialoby szanse wygrac salute

Niestety masz racje :(
Ja sie caly czas zastanawiam nad niemozliwym mianowicie w drugiej turze pan Komorowski i Mikke :) a pytanie ktore mnie nurtuje to kogo poparlby w takiej sytuacji ten co sie zmienil o 180 stopni w jeden dzien :) bardzo interesujaco byloby :)
Ahh pomarzyc niezla rzecz :(

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 20 czerwca 2010 20:30:38
JKM na czwartej pozycji! Żenada w wieczorach wyborczych w TV - nikt nie ma ekipy u Korwina, liczyli że Pawlak będzie 4-ty...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Kamil
0
Wpisów: 637
Wysłane: 20 czerwca 2010 22:19:01
Też jestem rozczarowany, po cichu liczyłem na 10%. Może w 2020 jak już ZUS upadnie i ludzie na fali rewolucyjnego zrywu będą głosować na skrajną prawicę:) Przy okazji naszła mnie refleksja, ile by kosztował ZUS gdyby miał wchodzić na giełdę?
Aktualnie: MRB(100%)

Arkuos
1
Wpisów: 212
Wysłane: 20 czerwca 2010 22:58:02
Oddawanie głosu na "mniejsze zło" nie ma sensu, to tak jak pół narodu nie idzie do wyborów, bo co tam 1 głos, nie liczy się. Wynik JKM nie najgorszy, ale apetyt był :-) Może uda się w parlamentarnych za rok uzyskać 5 % ? ;-)

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 20 czerwca 2010 23:26:53
a ja powiem, ze jestem zaskoczony (pozytywnie!) wynikiem JKM, bo myslalem, ze poparcie dla niego zostanie zmarginalizowane do poziomu wartosci bledu statystycznego - czyzby nasze sieroty po socjalizmie zaczynaly dostrzegac pewne zaleznosci?
4-ta pozycja!!! bez zaplecza, znanej partii, klakierow, za to przy wrogosci lub pomijaniu ze strony mediow, przy finansowania z darowizn, gloszeniu niepopularnych (bo logicznych i niepopulistycznych), radykalnych pogladow?
czyzby oznaka powolnych zmian w mentalnosci? oby! pozyjemy, zobaczymy.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 20 czerwca 2010 23:29

Kamil
0
Wysłane: 20 czerwca 2010 23:38:31
problem w tym że pan Janusz ma 68 lat, już wkrótce starość da się we znaki. Najgorsze że nie ma następcy, który reprezentowałby myśl konserwatywno-liberalną w polityce. Struktury partyjne upru i wipu są póki co śmiesznie małe. JKM i długo długo nic:/ Nie ma czasu panowie, trzeba się zwołać pod broń i zrobić przewrót:D

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 21 czerwca 2010 08:26:52
Kamil napisał(a):
problem w tym że pan Janusz ma 68 lat, już wkrótce starość da się we znaki. Najgorsze że nie ma następcy, który reprezentowałby myśl konserwatywno-liberalną w polityce. Struktury partyjne upru i wipu są póki co śmiesznie małe. JKM i długo długo nic:/ Nie ma czasu panowie, trzeba się zwołać pod broń i zrobić przewrót:D

Zgłaszam się na ochotnika. Za 5 lat przekroczę już odpowiedni wiek. Potrzebuję tylko 100 tys. podpisów i pieniędzy na kampanię king
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

tOfi
0
Wpisów: 387
Wysłane: 21 czerwca 2010 11:06:46
Wybory nie tylko w Polsce ;)

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 10:01:54
I co jakies pomysly kogo poprzec w drugiej turze ??
Jeden zawsze i wszedzie widzial spiski, a drugi wywodzi sie od klamcow w zywe oczy Not talking
Zakladajac iz w tym wypadku nalezy zaglosowac na mniejsze zlo chyba wybiore SPISKI
Lepiej niech sie kluca kradnac anizeli ktos mialby kras po cichu.
Dla mnie PO zlamalo slowo a slowo jest dla mnie swiete.
Pamietam jak dzisiaj ryzawego jak pare dni po wyborach naplul mi w twarz mowiac ze zniesienie podatku Belki jest nie realne a gadanie o tym bylo tylko na potrzeby kampani.
Pamiec moze mam i wybiorcza ale klamstwa zawsze pamietam najbardziej.

Wiec zostalem zmuszony w koncu zaglosowac szkoda ze nie na dobro Polski a na mniejsze ZLO Not talking

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 958
Wysłane: 22 czerwca 2010 10:11:56
wg mnie Komorowski to taka ciapa, wypisz-wymaluj Juszczenko.
teoretycznie powinien być ktoś, kto utemperuje zapędy platformy i to przemawia za Jarkiem (do jasnej cholery, to ja napisałem?!! Anxious ).
lecz za rok w sejmie pozostanie garstka obecnej platformy i wypadałoby mieć nadzorcę nad poczynaniami obecnej opozycji...

p.s. bardzo ucieszył mnie fakt, że młodzi oddali głosy na Napieralskiego i K-M.

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 10:18:24
krewa napisał(a):
wg mnie Komorowski to taka ciapa, wypisz-wymaluj Juszczenko.
teoretycznie powinien być ktoś, kto utemperuje zapędy platformy i to przemawia za Jarkiem (do jasnej cholery, to ja napisałem?!! Anxious ).
lecz za rok w sejmie pozostanie garstka obecnej platformy i wypadałoby mieć nadzorcę nad poczynaniami obecnej opozycji...

p.s. bardzo ucieszył mnie fakt, że młodzi oddali głosy na Napieralskiego i K-M.

Akurat Napieralskiego uwazam za najwieksza szuje i glizde wystarczy posluchac co teraz za brednie gada w mediach :)
Wytlumaczcie mi bo moze jestem glupi ale po co kandydaci do 2 tury maja sie spotykac z kimkolwiek i w dupe wlazic aby ten ktos go poparl ??
Albo sie kogos lubi i popiera przeciez poglady sie ma jedne albo najzwyczajniej w swiecie czeka na przehandlowanie wlasnego glosu, a jak dla mnie to jest najzwyklejsza korupcja :)
Oczywiscie politycy powiedza ze to sa zwykle negocacje a nie korupcja bo oni wszystko zawsze inaczej widza.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 22 czerwca 2010 10:20:40
A mnie przeraża ta cała metamorfoza Jarka. Zwrot o 180 stopni w ciągu zaledwie kilku tygodni. Sztab odpowiedzialny za PR pracuje pełną parą, aż im się mózgi gotują od planowania. Czułbym się jak osiał, jakbym dał się na to nabrać.

Taurus, na wybory trzeba iść, ale obietnice przedwyborcze traktować z przymrużeniem oka. Ja nie pozwolę, aby obszczmurki spod sklepu (między innymi, bez obrazy ;-) ) za mnie decydowały. Ale pełna zgoda, wybór jest niełatwy i jak zwykle sprowadza się do wyboru mniejszego zła.
Klika się i sprzedaje ;-)

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 10:29:21
Naturalnym jest ze Jarek sie nie zmienil i zawsze bedzie dalej piane bil :) on ma to w genach jednak jakos te 3mln mieszkan mnie tak nie urazilo jak podatek Belki z tego wzgledu ze to bylo kompletnie nierealne a zniesienie podatku jak najbardziej.

I jestem pewien na wiecej jak 50% ze wole Spiski i bicie piany jak dac pelna wladze tym co klamia w zywe oczy.

Kamil
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 11:20:47
Politycy nie są z natury głupi czy źli. Oni po prostu muszą dbać o popularność. To system jest chory. Ogólnie to nie mam nic przeciwko PO. To ludzie ze środowiska solidarności, później UW i AWS-u. Wierzę że jeśli za rok będą mieli 4 lata do kolejnych wyborów bedą mieli odwagę wprowadzić jakieś konkretne reformy, którymi narażą się spółeczeństwu., ale zrobią coś pożytecznego. Wiem że się rozczaruję, ale lepsze to niż kolejna kadencja politycznego impasu.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 958
Wysłane: 22 czerwca 2010 11:40:53
Kamil,
politycy z definicji zmuszeni do kłamstw i akceptują to bezwarunkowo.
a to co Ty uważasz za zaletę -
Cytat:
To ludzie ze środowiska solidarności, później UW i AWS-u
dla mnie jest zwykłym szujostwem (istnieje takie słowo?). zmiany barw w zależności od sytuacji. te same twarze od lat, tylko pod innymi szyldami.
Edytowany: 22 czerwca 2010 11:41

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 22 czerwca 2010 12:09:30
krewa napisał(a):
zmiany barw w zależności od sytuacji. te same twarze od lat, tylko pod innymi szyldami.

tu świetny przykład to Komorowski w 1997 z list aws a już w 2001 czując uciekający grunt z list po.
Na Komorowskiego nie zagłosuję bo nie lubię kłamczuszków z platformy, natomiast Jarek jest mi obojętny. Albo zagłosuje na Jarka albo nie będę głosował. Natomiast obecny proces między kandydatami to jakaś farsa, która obnaża "liberalność" platformy. Co do umizgów obu panów do Napieralskiego tu jest ciekawy filmik:
Edytowany: 22 czerwca 2010 12:10

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 22 czerwca 2010 12:15:19
Cytat:
Co do umizgów obu panów do Napieralskiego tu jest ciekawy filmik:

te umizgi to dopiero żenada. ale liczy się tylko władza.
władza PKC! blackeye
Edytowany: 22 czerwca 2010 12:15

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 22 czerwca 2010 13:21:10
Taurus80 -Twoje slowa: ‚Lepiej niech sie kluca kradnac anizeli ktos mialby kras po cichu‘ ??? Zlodziej to zlodziej - gdzie tu widzisz roznice?
Albo ‘Dla mnie PO zlamalo slowo a slowo jest dla mnie swiete‘ – rozumie, ja tez belkowego wolalbym nie placic, ale Jarek tez obiecywal, m.in. ze nie zostanie premierem jezeli jego brat zostanie prezydentem, wspomniane 3mln. mieszkan, ze nigdy nie beda wspolpracowac z grupa przestepcza pod auspicjami bodajze ‚komunistycznej WSI‘ (czyli Samoobrona). 300zl tez jakos nie potrafie zapomniec, ‚ciemny lud wszystko kupi‘ i bezczelnych klamstw Kurskiego tez nie, itp, itd.

Nie jestem fanem PO– nie obnizaja podatkow, nie wprowadzaja liniowego, boja sie pogonic zwiazki, boja sie zaczac jakichkolwiek trudnych reform I duzo jeszcze mozna pisac, ale przynajmniej nie siali paniki na poczatku kryzysu, nie zaczeli rodzawnictwa pod publiczke, nie kupili za grube miliony niesprawdzonych szczepionek na ptasia grype, nie sieja zametu w polityce zagranicznej, pod ich wladza Polska (patrzac z zewnatrz) wyglada na prawie europejskie panstwo w ktorym mozna zaryzykowac inwestycje – a jak to wygladalo za kolalicji PIS-SO-LPR?
Wiem, to nie wybory parlamentarne – te beda za 1,5 roku i PIS przerznie w nich z kretesem, bo obecnie Jarkowi w gigantycznym stopniu pomogla powodz i katastrofa, oraz niby metamorfoza, a 1,5 roku nie wytrzyma udajac kogos kim nie jest. I co wtedy? Znowu prezydent-veto-Kaczynski II? przy ciaglosci wladzy byc moze, jak Kamil napisal, PO zabierze sie za jakies reformy. Inaczej z braku reform dalej bedziemy sie pograzac.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

nowy1960
0
Wpisów: 126
Wysłane: 22 czerwca 2010 13:35:15
Nazwijmy rzecz po imieniu. To że politycy to kłamcy i szuje to jedno. To że najwięksi kłamcy i największe szuje są z PO to drugie. Kandydaci na urząd prezydenta obiecują to, tamto i jeszcze coś. Co tak naprawdę może prezydent?? Nic takiego nie może bo zakres jego praw określa konstytucja. Wszystko to obiecanki cacanki, gościa w rogi walnąć byleby tylko jego głos zyskać.

Taurus80
0
Wysłane: 22 czerwca 2010 13:37:03
Jakos te wybryki PISu mnie obeszly bo na ich pierdzenie o obietnicach nie dalem sie nabrac bo byly kompletnie nierealne i niemozliwe do spelnienia :) za to na obietnice PO szczegolnie tej o podatku dalem sie nabrac i zaglosowalem reszta ich obietnic mnie nie interesuje bo mnie bezposrednio nie tyczyly ale z tego co wiem PO zadnej z obietnic wyborczych nie spelnila, dzisiaj tlumacza to tym ze nie mogli bo prezydent by zawetowal :) dla mnie smieszne bo nawet nie PROBOWALI a checi sa wazniejsze od pierdzenia.

Dzisiaj moge sie zalozyc ze nawet jak beda mieli pelna wladze i tak nie spelnia wiekszosci przedwyborczych obietnic.

Kaczynski moze i ma cos nie tak z mysleniem ma ale on zostal jako jedyna alternatywa wiecej mozliwosci wyboru nie ma :( wiec moge powiedziec ze pojde na niego glosowac wiedzac ze nic dobrego nie zrobi ale mysle ze PO obecnie bedzie wiekszym zlem :( wystarczy popatrzec co Komorowski mowil o wycofaniu wojsk z Afganistanu a co mowi dzisiaj jeszcze prezydentem nie zostal a juz robi zamieszanie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6 7

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,355 sek.

xqlmkywe
eixnrljp
lvfucipj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ajqfwgch
suknukqm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat