Taurus80 -Twoje slowa: ‚Lepiej niech sie kluca kradnac anizeli ktos mialby kras po cichu‘ ??? Zlodziej to zlodziej - gdzie tu widzisz roznice?
Albo ‘Dla mnie PO zlamalo slowo a slowo jest dla mnie swiete‘ – rozumie, ja tez belkowego wolalbym nie placic, ale Jarek tez obiecywal, m.in. ze nie zostanie premierem jezeli jego brat zostanie prezydentem, wspomniane 3mln. mieszkan, ze nigdy nie beda wspolpracowac z grupa przestepcza pod auspicjami bodajze ‚komunistycznej WSI‘ (czyli Samoobrona). 300zl tez jakos nie potrafie zapomniec, ‚ciemny lud wszystko kupi‘ i bezczelnych klamstw Kurskiego tez nie, itp, itd.
Nie jestem fanem PO– nie obnizaja podatkow, nie wprowadzaja liniowego, boja sie pogonic zwiazki, boja sie zaczac jakichkolwiek trudnych reform I duzo jeszcze mozna pisac, ale przynajmniej nie siali paniki na poczatku kryzysu, nie zaczeli rodzawnictwa pod publiczke, nie kupili za grube miliony niesprawdzonych szczepionek na ptasia grype, nie sieja zametu w polityce zagranicznej, pod ich wladza Polska (patrzac z zewnatrz) wyglada na prawie europejskie panstwo w ktorym mozna zaryzykowac inwestycje – a jak to wygladalo za kolalicji PIS-SO-LPR?
Wiem, to nie wybory parlamentarne – te beda za 1,5 roku i PIS przerznie w nich z kretesem, bo obecnie Jarkowi w gigantycznym stopniu pomogla powodz i katastrofa, oraz niby metamorfoza, a 1,5 roku nie wytrzyma udajac kogos kim nie jest. I co wtedy? Znowu prezydent-veto-Kaczynski II? przy ciaglosci wladzy byc moze, jak Kamil napisal, PO zabierze sie za jakies reformy. Inaczej z braku reform dalej bedziemy sie pograzac.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...