PARTNER SERWISU
ztqihztu
1 2 3 4

Co dalej z forum? ANKIETA

mankomaniak
0
Wpisów: 572
Wysłane: 20 listopada 2010 19:31:43
Addi teraz to żeś mnie niemało rozbawił swym komentarzem, który miał jak rozumiem być "naukową" próbą udowodnienia skuteczności AT i nieskuteczności samej AF. Niestety owa naukowośc skończyła na stwierdzeniu: "od iluś tam lat prowadzę wiele symulacji opartych zarówno o AF jak i o AT". Niestety nie jest to wątek odpowiedni, więc nie będę się wdawał w dalszą dyskusję, a tylko zwrócę uwagę na Twoją deklasyfikację w rozmowie ze mną od samego początku ostatniej Twej wypowiedzi. Otóż najpierw stwierdzasz, że analiza fundamentalna ma skuteczność losowej próby. W kolejnym poście twierdzisz, że stosujesz AF, ale w połączeniu z AT, bo to jest dopiero skuteczna metoda. Jest to oczywista sprzeczność, jako że skoro wartość AF miałaby mieć wartość próby losowej, to należy ją odrzucić nawet w połączeniu z innymi metodami. Co miałaby bowiem dodawać (do AT) takiego metoda, która sama w sobie daje efekt rzutu monetą. Co innego, gdyby AF miała nieco większą wartość niż rzut monetą, a w połączeniu z AT jeszcze większą. Niestety tak nie twierdzisz, a więc Twa deklasyfikacja staje się faktem.

Natomiast spółki, które przedstawiłeś, które rzekomo miały dowodzić nieskuteczności analizy fundamentalnej są chyba jakimś żartem, więc pozostawię go bez komentarza.
Co cię nie zabije, to cię udziwni

[**usunięto zakazaną treść**]
Edytowany: 21 listopada 2010 22:14

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 20 listopada 2010 20:05:57
Przykro mi, ale każdy kolejny post na tym wątku, nie związany z jego tematem będzie wycięty.

Dyskusja ciekawa, ale nie tutaj proszę.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 20 listopada 2010 20:09

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 21 listopada 2010 21:31:28
Mnie zadziwia, że nawet jeden procent użytkowników nie wziął udziału w głosowaniu...
Przecież to realny wpływ na kształt miejsca w którym chce się bywać...
To tak jakby w czyimś domu ktoś zupełnie inny wybierał kolor ścian czy rodzaj kamienia na ścianie.
Jak w kraju ma być dobrze, jak społeczeństwo wydawałoby się, że tu nad reprezentowane przez ludzi powyżej średniej wiedzy i świadomości, nie jest zainteresowane kształtowaniem realiów.
Załamało mnie to troszkę...

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 21 listopada 2010 22:10:20
@Anty,
ja np. nie dostrzegłem ankiety i głos oddałem sporo po dokonaniu wpisu, gdy zorientowałem się, że istnieje taka możliwość. mam nadzieję, że nie jestem jedynym tak nierozgarniętym ;)
z przyzwyczajenia czyta się wpisy a nie szuka się możliwości oddania głosu. może w tym tkwi niska frekwencja?

Frog
13
Wysłane: 21 listopada 2010 22:16:09
Ośmieliłem się dodać do tytułu wątku słowo ANKIETA. Mam nadzieję że zwiększy to frekwencję, zadowoli anty_teresę i pozwoli innym zagubionym duszom jak krewa ją odnaleźć wave

Na tą chwilę mamy 68 głosujących...
Follow me on Twitter
Edytowany: 21 listopada 2010 22:17

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 21 listopada 2010 22:34:15
Samo oddanie głosu wiele nie daje, więc dodam, że zgadzam się z diagnozą mili odnośnie całego tematu.

Ewentualnie 3 grosze odnośnie moderacji.

Wycinanie postów "jedzin na pińcet", postów z personalnymi wyjazdami czy ewidetne naganianie na mało płynnego śmieciucha z NC ma moje pełne poparcie.

Co do wycinania postów, które ewidentnie pokazują stosunek pozytywny/negatywny autora do danej akcji, ale mają poparcie merytoryczne byłbym za tym, żeby je zostawiać o ile dotyczą płynnych spółek.
W końcu nie da się całkowicie uchronić ludzi od utraty pieniędzy. Chcą się pakować w Triony, Techmexy czy co tam innego to i tak to zrobią.

Inną miarę przykładałbym do akcji o niewielkim obrocie. Tam pisząc posta można nagonić człowieka na pakiet akcji, który właśnie mamy przypadkiem po prawej stronie i którego od długiego czasu nie możemy sprzedać.

Sam mam wrażenie, że moderacja to generalnie marnowanie czasu (tzn: możnaby ten czas przeznaczyć na bardziej użyteczne cele). Sugerowałbym zautomatyzowanie tego procesu. Na przykład możliwośc oflagowania postu przez userów. Wtedy taki moder miałby gdzieś tam listę rzeczy, na które warto zwrócic uwagę wraz z powiedzmy ilością donosów ;-) na jakiś post.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 21 listopada 2010 22:49:54
Anty, welcome to the real world.

Pamiętam, że w moich ankietach, stworzonych kilka miesięcy temu, głosowało również niewielu użytkowników. Bo co to jest ledwo stówka na 25k kont...
Klika się i sprzedaje ;-)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 21 listopada 2010 23:10:54
V3, ale ta ankieta ma inny charakter. TU jest realny wpływ na kształt.
Co innego jak się komuś nie chce kliknąć aby zaspokoić czyjąś ciekawość, a co innego jak mu się koloru ścian nie chce kliknąć ;P

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 22 listopada 2010 00:48:22
Ale co Ty z tym malowaniem ścian ciągle, remont chałupy masz, czy co? blackeye

Ankieta jest dla wszystkich, więc to także kwestia "zaspokojenia swojej ciekawości".

PS. O mało co nie usunąłem Twojego postu, bo zniknął przycisk "odpowiedz cytując". Zawsze korzystałem z tej opcji do podglądu oryginalnej wiadomości, nawet jak nie cytowałem. Ale co zrobić, WD zabrał Shame on you Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 22 listopada 2010 19:53:04
anty_teresa napisał(a):
Mnie zadziwia, że nawet jeden procent użytkowników nie wziął udziału w głosowaniu...
Przecież to realny wpływ na kształt miejsca w którym chce się bywać...
...
Załamało mnie to troszkę...

Myślę że problem tkwi w konstrukcji ankiety - 5 odpowiedzi jest za (mniejszym lub większym) zwiększeniem restrykcji, jedna odpowiedz jest neutralna (pozostawienie bez zmian) i jedna bardzo liberalna (brak moderacji).
Jak widać siła cięzkości jest już z założenia przesunięta w stronę zaostrzenia reguł - a co ma wybrać osoba która chce po prostu nieco lżejszej moderacji? jaką ma zaznaczyć odpowiedz jeśli takowej w ogóle nie uwzględniono?
A skoro nie ma pełnego spektrum odpowiedzi to wyniki takiej ankiety będą przekłamane bo udział w niej wezmą głównie Ci którzy chcą zwiększenia restrykcji (po prostu ich poglądy mają zdecydowanie szerszą reprezentację w odpowiedziach ankiety).
Edytowany: 22 listopada 2010 20:06

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 22 listopada 2010 21:34:09
@Mila Dla spekulantow gieldowych dzialanie w warunkach fragmentarycznych danych oraz przy rozkladach nie-normalnych to chleb powszedni blah5
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

del-20130918
0
Wpisów: 257
Wysłane: 1 grudnia 2010 12:47:56
Witam

Ja również jestem wyłącznie za lekkim liftingiem forum.

Uważam, że jest w miarę dobrze podzielone tematycznie (może tu jest jakaś działka do obrobienia?), naprawdę jest gdzie się "wyżyć" w razie potrzeby.

SW - mam do Ciebie ogromny szacunek za wsłuchiwanie się w to, co piszą ludzie również ci małaaktywni. I proszę, nie poprzestawaj, bo według mnie to najwłaściwsza droga.
Nawet dla osoby z taką charyzmą jak Twoja.

Myślę, że jest bardzo mało osób, które wpadają w określoną tematykę i dokładnie wiedzą, czego poszukują. Według mnie to ciągły proces i utracisz to forum zdając się wyłącznie na nich. Jestem za otwartością.

@ v3
Horyzont to kobieta :-)

Edytowany: 1 grudnia 2010 13:04

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 1 grudnia 2010 13:11:14
Watchdog,oddałem głos,żeby zostawić forum takim jakim jest.
Wiem,że ciężko jest zadowolić wszystkich,a w Twoim przypadku głosy,opinie użytkowników płacących abonament liczą się conajmniej tak samo,jak nie więcej.
W czym problem?Płatne narzędzia SW i bezpłatne forum dla reszty.Stockwatch potrafi to pogodzić,moderatorzy działają bez zarzutu,nie można im zarzucić wiele,choć pewnie jakieś małe wycinanie się zdarza.
Mnie tylko brakuje dawnej otwartości,swobodnego dialogu,WD.Miało być jak w gaju oliwnym,mądre dyskusje wartościowych ludzi.Jest na poziomie,kulturalnie i grzecznie.(Moderzy na posterunku).
Rozumiem,pasja to jedna rzecz,obowiązki admina,udziałowca to drugie.
Pozdrawiam.
"Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 1 grudnia 2010 13:14

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 1 grudnia 2010 13:33:28
Dzięki.
W weekend przemyślę wyniki ankiety i podsumuję jakoś ten wątek.
Gaj oliwny... chwilowo zasypało śniegiem. Nie chcę się skarżyć, ale realia są takie, że pracuję od 6:30 do co najmniej północy, codziennie. A jeszcze doszło odśnieżanie. Na pogawędki zostaje mało czasu i prawie nic siły, dlatego przysiadłem z aktywnością na forum. Nad czym bardzo boleję i planuję to zmienić.
A na forum zapanował spokój i nie trzeba roztrząsać problemu, którego już nie ma. Znów się czegoś nauczyłem i zastosuję na przyszłość.

Frog
13
Wysłane: 1 grudnia 2010 13:58:08
WD, wypada odświeżyć metody delegowania obowiązków. Inaczej nam tu padniesz Eh?
Follow me on Twitter

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 2 grudnia 2010 22:43:51
WD, wszyscy wiemy, że Pańskie oko... ale kobyłka bez Pana to i psu na budę się nie przyda ;) Flight Crew całkiem dobrze sobie radzi i chyba możesz chętnym wrzucić więcej na plecy - vide Frog (sorry Frog, ale skoro tak nalegałeś salute)

A tak na serio, to zastanawiają mnie wyniki tej ankiety. Jak czytałam wątek, to większość opowiadała się za pozostawieniem forum bez zmian, tak mówiła stara gwardia, ale nie tylko oni. Sama jestem za zachowaniem forum raczej w obecnym kształcie.. choć może czasami cenzura jest za ostra, ale jeszcze się taki nie urodził.. wiec przyjmuję, że obecny poziom moderacji jest właściwy. Niestety wyniki ankiety mówią co innego, zachęcając do ciaśniejszej moderacji. Nie żeby węszyć tu spisek, bądź próbę sabotażu ze strony konkurencji ;) ale zalecam duużą ostrożność w ocenie wyników, bo nie pokrywają się z wypowiedziami zapisanymi pod ankietą - tam proporcje są odwrotne.

Na szczęście w weekend niebo będzie dla Ciebie łaskawe, zero śniegu, więc ze spokojem będziesz mógł oddawać się swobodnemu snuciu wizji przyszłości... świetlanej oczywiście Boo hoo! Trzymam kciuki.
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 27 grudnia 2010 18:30:59
Dziękuję za wszystkie bez wyjątku wpisy na tej ankiecie, oraz za głosy.
80% osób powiedziało: nie ruszać lub nieco zacieśnić zasady - i tak się stanie.
Rzeczywiście, jak zauważył Snake, ankieta była wyrazem mojego zagubienia. Chyba nie potrafiłem przez chwilę być jednocześnie twórcą i tworzywem.

Powstał nowy regulamin, który dookreśla funkcje forum oraz - mam nadzieję - rozwiewa wątpliwości co do tego, jakich treści wspólnie nie chcemy. Zaordynowałem lekkie przykręcenie moderacyjnej śrubki, tak o ćwierć obrotu. Wszystkie wątki będą stopniowo przeczytane od początku, a posty zbędne starannie pousuwane. To co przyrasta w ramach codziennych zmagań, będzie traktowane z grubsza tak jak dotąd, przy czym co weekend będzie miało miejsce czyszczenie tygodnia np. ze zdezaktualizowanych wpisów daytraderskich. Czyli działamy dalej, tyle że staranniej i wg dookreślonych reguł.

Nie miałem wątpliwości, że tak się to właśnie potoczy, ale wolałem zapytać salute

Snake
0
Wpisów: 403
Wysłane: 13 czerwca 2020 22:49:17
Czołem, WatchDog!

Jakieś nowe przemyślenia po ponad dekadzie?

PS. U mnie duże zmiany, ale wciąż na zasadzie "dobrze i coraz lepiej". Co u Ciebie? Co dalej z forum? Sporo fajnych ludzi odeszło, nie? Widać, tak być musi... a może wcale nie? Think

czasem zaglądam, powodzenia!

Zielarz
0
Wpisów: 457
Wysłane: 15 czerwca 2020 19:46:29
Dzień dobry salute
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 15 czerwca 2020 21:24:02
Co za powroty! Snake, Zielarz.
Za chwilę pewnie wpadną buldi, szooler, jarbas, opennetpr, owner, TheBlackHorse, addi, JAG, karoldvl, nocnygracz...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,544 sek.

enrtsglz
roonvidf
geibrjux
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fcnbgzpv
mpisdlny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat