0 Dołączył: 2015-05-19 Wpisów: 8
Wysłane:
31 lipca 2015 10:59:04
Romuś oczywiście odwoła się od decyzji sądu. Upadek szpitala w takiej Górze to tragedia - największy pracodawca w powiecie...
|
|
0 Dołączył: 2014-06-13 Wpisów: 104
Wysłane:
31 lipca 2015 11:23:58
Romuś stracił kontakt z realem myślę że obecnie nie powinien interesować się szpitalem w Górze a szpitalem z innej specjalizacji bo wydaje mi się że potrzebuje pomocy!!!!
Edytowany: 31 lipca 2015 11:42
|
|
0 Dołączył: 2012-02-21 Wpisów: 2
Wysłane:
31 lipca 2015 12:10:23
Marek Butelka napisał(a):Poprawka - kupił (aportem) akcje PCZ za 10 zł sztuka. Moim zdaniem jest to optymistyczne, zwłaszcza cena za jaką kupił i to że jest to insider. Taka cena (za spory pakiecik!) daje wycenę spółki ponad 300 mln zł, czyli przepłacił znacznie względem wartości księgowej. Tyle, że ten Bąk to z zawodu ...lekarz :/ Czyli może być też tak, że może nie umieć liczyć. zał. 1 biznes.pap.pl/espi/pl/reports/... Bąk to członek zarządu w spółce polskie centrum zdrowia instytut medyczny sp zoo oraz dyrektor przychodni na ul. Sienkiewicza we wrocławiu. Pracował jako lekarz również. Pracowałem w tej firmie przez rok. Gdybyście wiedzieli jak wyglądało zarządzanie, jak wykorzystywani byli ludzie, jak ryzykowało się życiem pacjentów. Nigdy byście złotówki nie zainwestowali. Swoją drogą dziwi mnie naprawdę, jak firma tak oszczędzająca na swojej działalności podstawowej mogła popłynąć...
|
|
|
|
0 Dołączył: 2015-03-18 Wpisów: 19
Wysłane:
31 lipca 2015 12:43:28
dr andrew napisał(a):Kto nie przystąpił do klubu niech żałuje. Może jeszcze drzwi są uchylone...? nie sądzę. był podany termin do 15 lipca, trzeba by spytać Pana Rafała z Nomadu.[/quote] Niby dlaczego mają żałować sami muszą przesłać dokumenty. Jeżeli jest inaczej to uzasadnij swoją wypowiedź.
|
|
0 Dołączył: 2015-05-14 Wpisów: 63
Wysłane:
31 lipca 2015 12:53:01
Żałować to ja mogę, że w to gó... wdepnąłem, a nie sprzedałem gdy była okazja ku temu. Patria o Muerte.
|
|
0 Dołączył: 2012-11-26 Wpisów: 494
Wysłane:
31 lipca 2015 13:40:38
Jeśli sąd nie dał szansy na układ to musi być naprawdę źle. Raczej bym nie liczył na zwrot czegokolwiek. Najważniejsze jest przecież zdrowie. Kulczyk miał kasę i juz go nie ma. Wy nie macie kasy ale żyjecie i wszytko przed wami. Powodzenia
|
|
0 Dołączył: 2015-03-12 Wpisów: 191
Wysłane:
31 lipca 2015 14:06:18
Sąd nie dał szansy na układ, bo uznał, że prawdopodobieństwo wyprowadzania reszty kasy ze spółki jest bardzo duże, zwłaszcza biorąc pod uwagę ruchy Ściborskiego w kilku ostatnich miesiącach.
|
|
5 Dołączył: 2015-06-24 Wpisów: 194
Wysłane:
31 lipca 2015 14:06:55
pio24 napisał(a):dr andrew napisał(a):Kto nie przystąpił do klubu niech żałuje. Może jeszcze drzwi są uchylone...? nie sądzę. był podany termin do 15 lipca, trzeba by spytać Pana Rafała z Nomadu. Niby dlaczego mają żałować sami muszą przesłać dokumenty. Jeżeli jest inaczej to uzasadnij swoją wypowiedź. [/quote] Cytowałem grzeh0
|
|
0 Dołączył: 2015-07-03 Wpisów: 36
Wysłane:
31 lipca 2015 14:08:53
Bardzo dobra wiadomość dla wierzycieli PCZ.
W ciągu miesiąca wypędzono lisy z kurnika, które w przeciwnym wypadku (upadłość układowa), dalej by "wspaniale zarządzały kurnikiem PCZ", skutecznie wykradając resztkę złotych jajek, zamiatając wszelkie brudy pod dywan lub paląc je w piecach... Tymczasem do kurnika wchodzi syndyk zabezpiecza to co zostało w kurniku przed dalszą grabieżą przez lisy.
Wierzyciele PCZ nie powinni jednak biernie czekać, tylko pomagać złapać liski, które zagrabiły wcześniej najlepsze kury znoszące złote jajka, celem ich przywrócenia do kurnika, tak by było co dzielić w drodze licytacji przez syndyka.
A miejsce cwanych lisów jest wśród ich przyjaciół w Zakładach Karnych, o co Państwo Prawa powinno dbać, wspierane przez wierzycieli wskazujących pozostawiony trop! ;)
Edytowany: 31 lipca 2015 14:28
|
|
0 Dołączył: 2015-05-16 Wpisów: 5
|
|
|
|
0 Dołączył: 2012-03-04 Wpisów: 171
Wysłane:
31 lipca 2015 17:01:22
Kalashnikov napisał(a):Cytat:Sprawa PCZ jest kolejnym po Gancie, e-Kancelarii czy Uboat-Line silnym ciosem dla reputacji rynku Catalyst w ostatnim czasie. Uwzględniając tegoroczny skup obligacji, wartość zgłoszonego we wniosku o upadłość długu obligacyjnego opiewa na ok. 61 mln zł (plus odsetki). Więcej niespłaconych obligacji w historii rynku długu miał tylko Gant Development. źródło: artykuł stockwatchI teraz zacznie się dopiero hucpa i chocoli taniec - szukanie pieniędzy pochowanych po spółkach (także cypryjskich), umorzenie postępowania upadłościowego, przesłuchania, zażalenia, zwolnienia lekarskie, itepe, itede. Wybaczcie mi pytanie bo może jest lekko nie na miejscu, ale jednak ciekawość przeważa - Ilu z was docelowo rezygnuje z Catalyst? Czy nie jesteście zmęczeni tą ciągłą walką o pieniądze, tym żałośnym i do bólu ch...ym Państwem które nie potrafi zabezpieczyć niczyich interesów z wyjątkiem swoich pieszczochów i znajomków? To pójdzie jak domino. Upadnie jeszcze ze dwie spółki i inwestować tu będą wtedy chyba same fundusze inwestycyjne, a i to nie jest pewne. Ja już na pewno tego g. nie tknę. Zastanawiam się też nad emigracją. Zdecydowanie za długo już żyję w tym szambie. Dziś obligacje, a jutro wejdę np. na czołówkę z jakimś pijakiem, albo będę grzebał po śmietnikach na "emeryturze"...
Edytowany: 31 lipca 2015 17:08
|
|
0 Dołączył: 2012-10-16 Wpisów: 33
Wysłane:
31 lipca 2015 20:43:41
Ja juz po UBOAT zdecydowałem się na nie inwestowanie na Catalyst. Nie wyprzedałem jednak obligacji które miałem. To był poważny błąd. Obecnie każda szumna oferta obligacji na pierwotnym rynku wywołuje mój ironiczny uśmiech.
|
|
0 Dołączył: 2015-03-18 Wpisów: 19
Wysłane:
31 lipca 2015 20:52:43
Znalezione na bankier.pl
art. 300 § 1 K.k
Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście lub pozornie obciąża albo uszkadza składniki swojego majątku, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3!!!!!!!!!!!!!!
|
|
0 Dołączył: 2012-04-09 Wpisów: 1 241
Wysłane:
31 lipca 2015 21:53:49
Dla mnie catalyst to też już melodia przeszłości.. aż mnie wzdryga jak pomyślę że miałbym tutaj coś jeszcze zakupić.. żałuję że znalazłem info o tym rynku i tak mnie wciągnęło ale już jestem całkowicie uleczony.. ogólna wtopa na około 7tysi - na szczęście byłem ostrożny i lokowałem tutaj mało...( 3 firmy)... pacjent przeżył :-).. każdemu doradzam aby nie ruszał nawet kijem ale nie każdy słucha i musi sam zostać wytrzepany kasy wtedy skuma co i jak....
Edytowany: 31 lipca 2015 21:58
|
|
0 Dołączył: 2015-07-03 Wpisów: 36
Wysłane:
31 lipca 2015 22:14:44
pio24 napisał(a):Znalezione na bankier.pl
art. 300 § 1 K.k
Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście lub pozornie obciąża albo uszkadza składniki swojego majątku, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3!!!!!!!!!!!!!! Powinno być nie 3 a 30 lat, to by może bandyci w białych kołnierzykach 100 razy się zastanowili, nim zrobiliby taki przekręt... Ciekawe czy ktoś prowadzi statystyki, ile samobójstw rocznie w Polsce występuje z powodu działań bandytów w białych kołnierzykach?
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 9
Wysłane:
31 lipca 2015 22:16:44
Dlaczego wszyscy przeszkadzacie Mosci Sciborskiemu w uczciwym dorobieniu sie ? Wszystko wydaje sie byc zgodne z litera prawa, on tylko odpowiednio manewrowal zeby Wasze pieniadze staly sie jego wlasnoscia. Wiec dlaczego tyle nienawisci ???
Hehehe, a tak na serio, tez polecialem na PCZ. Teraz puszczam reszte innych obligacji i odwracam sie tylkiem do Catalyst juz na dobre. A Sciborskim zycze Wszystkiego Najgorszego.
|
|
0 Dołączył: 2015-05-16 Wpisów: 5
|
|
PREMIUM
4 Dołączył: 2013-12-02 Wpisów: 366
Wysłane:
2 sierpnia 2015 09:49:02
Trzeba trzymać kciuki za Syndyka, aby udało mu się anulować ostatnie ruchy Ściborskiego powodujące wyprowadzenie kasy z PCZ. Nie będzie to łatwe, ale podobno ten Syndyk jest dobry, więc liczę na to, że da radę.
|
|
0 Dołączył: 2015-03-12 Wpisów: 191
Wysłane:
2 sierpnia 2015 16:21:32
Czy to nie jest ten sam syndyk co szuka zaginionej kasy po Gancie? To ja nie wiem, czy on taki dobry jest, pewne jest jedno, że sam, za to "syndykowanie" sporo kasy przytuli, ale żeby znalazł coś dla obligatariuszy to ja już taki przekonany nie jestem.
|
|
PREMIUM
4 Dołączył: 2013-12-02 Wpisów: 366
Wysłane:
2 sierpnia 2015 20:41:31
Ten sam, ale po Gancie się chyba nauczył trochę ;). Zobaczymy, syndyka i tak nie zmienimy
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.