PARTNER SERWISU
etcbwenh
1 2 3 4 5
nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 1 maja 2009 18:25:03 przy kursie: 1,99 zł
Przekonałeś mnie Angel

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 1 maja 2009 19:26:21 przy kursie: 1,99 zł
SlawekW napisał(a):
czuje, ze stockwatch.pl daje mi przewage informacyjna nad wieloma uczestnikami rynku, przeklada sie to bezposrednio na stan mojego rachunku. Nie zalezy mi wiec na tym, by wszyscy mieli dostep do tych informacji (choc oczywiscie nie wystarczy wiedziec, trzeba jeszcze umiec te wiedze wykorzystac i miec mozliwosci).

Mam jeszcze pare argumentow za tym, by SW byl platny, ale poki co zatrzymam sie w tym miejscu.

Ja uważam ze sam serwis powinien byc za darmo, aby nie odcinac sie od wiekszosci ludzi, a platne powinny byc dostepy do wskaznikow, wycen i forum. Informacja dzisiaj to cenny towar.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 1 maja 2009 19:58:23 przy kursie: 1,99 zł
Skoro już mowa na wątku o spółce PEMUG o płatnym dostępie do Stockwatcha to dodam swoje trzy grosze. Widzę, że ktoś tu odwala kawał naprawdę dobrej roboty (na której btw, może juz teraz w pewien sposób sam zarobić (chociażby patrząc na wzrost zainteresowania daną spółką ;)). Serwis jest bardzo nowoczesny, strony szybko chodzą, do tego jest sporo cennych porad WatchDoga.

Ja bym był skłonny płacić niewielką kwotę za dostęp do tego serwisu, aczkolwiek jeśli miałbym już płacić, miło by było gdybym mógł zassać wskażniki i informacje o spółce w formie xmla lub chociażby csv (do użytku prywatnego, nie na innej stronie), byłby to całkiem przydatny feature bo teraz muszę przeglądać sporo spółek żeby wyłuskac te cenniejsze, a pisać spidera pod stockwatcha póki co (jeszcze) nie chce mi się ;)
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

andypaton
0
Wpisów: 279
Wysłane: 1 maja 2009 20:11:06 przy kursie: 1,99 zł
SlawekW napisał(a):
nocnygracz napisał(a):
Nie chciałem być sarkastyczny.
A nawet jeśli trochę byłem, to sarkazm nie dotyczył Ciebie WD, tylko użytkowników.

Ja chce, zeby ten serwis byl platny. Nie - nie chce - ŻĄDAM tego!

I wcale nie chce sie podlizac, serio...Angel

Pobudki mam czysto egoistyczne!

Wyjasnie: czuje, ze stockwatch.pl daje mi przewage informacyjna nad wieloma uczestnikami rynku, przeklada sie to bezposrednio na stan mojego rachunku. Nie zalezy mi wiec na tym, by wszyscy mieli dostep do tych informacji (choc oczywiscie nie wystarczy wiedziec, trzeba jeszcze umiec te wiedze wykorzystac i miec mozliwosci).

Mam jeszcze pare argumentow za tym, by SW byl platny, ale poki co zatrzymam sie w tym miejscu.

Z ust mi to wyjales Slawku.salute

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 1 maja 2009 20:30:27 przy kursie: 1,99 zł
I ja się dołączam do tego co napisał Sławek, z uwzględnieniem propozycji majamy.
Oczywiście z czysto egoistycznych pobudek.
Głupio mi tak korzystać z czyjejś cieżkiej pracy, kiedy nawet nie ma jak flaszki postawić.
Dlatego podpisuję sie obiema ręcami!thumbright

gre
gre
0
Wpisów: 30
Wysłane: 1 maja 2009 20:49:52 przy kursie: 1,99 zł
hi,

tylko nie zacznijcie sobie spijać z dziubków love4

WD - jeśli zechciałby - może zrobić ślepy test: niech poda nr konta i poczeka na dobrowolne wpłaty ( powiedzmy odpowiadające miesięcznemu abonamentowi ); zweryfikuje tym ilość niewymuszonych wpłat za to co jest obecnie, a przy okazji, dowie się, na ile taki abonament userzy sami wyceniają.downtown

Z "niechcianymi darowiznami" - jeśli będzie formalistą -) - może się uporać zwracając kasę lub wysyłając paragonik.

Akcjonariuszy PEMUG- przepraszam za offtopic.

WD proszę o opinię ws raportu Dudy - mam nadzieję, że sam udanie rozpoczął sezon grillowania, więc po powrocie może zerknie na gpwinfostrefę i skrobnie 2-4 zdania przed poniedziałkiem.

No to nadal miłego wszystkim.

nocnygracz
0
Wysłane: 1 maja 2009 23:17:16 przy kursie: 1,99 zł
Zawsze kiedyś (w wakacje np.?) może jednak dałoby mu się tę wódkę postawić?

Co wy na jakieś nieoficjalne spotkanie kiedyś tam (jeszcze zanim dorobimy się gabinetów prezesów)?

Można też bardziej oficjalnie jakiś "zlot" zorganizować.
Na przykład wyjazd gdzieś nad morze na parę dni - jak najbardziej z rodzinami. WD mógły jakiś wykład zrobić nawet. W dzień moglibyśmy zabawiać dzieci (ci co mają), a wieczorem przy piwie obgadywać za plecami Techmexa.

Niedzwiadek
0
Wpisów: 162
Wysłane: 2 maja 2009 00:01:29 przy kursie: 1,99 zł
musze cos dodac, bo nie moge uwierzyc. To bylby chyba ewenement w historii portali! Userzy wychodza z inicjatywa i chca placic za dostep do portalu! Sami proponuja podatek dla siebie! Swiat sie chyba do gory nogami przewraca, hehehe, w dobrym znaczneniu tych slow Angel Jak kazdy kupi flaszke WD to....obawiam sie, ze skonczy w AAA co mialoby powazne konsekwencje dla wprowadzanych danych do serwisu i ich dokladnosc moglaby ulec znacznemu pogorszeniu. Angel
Rzeczywiscie sorry, ze to PEMUG, ale skoro juz tu sie zaczelo to, a niech chlopaki z pemuga maja ubaw bo jego akcje jakos oparly sie wzrostowi.

nocnygracz
0
Wysłane: 2 maja 2009 00:14:37 przy kursie: 1,99 zł
Myślisz, że WD otrzyma ranking AAA?

andypaton
0
Wysłane: 2 maja 2009 22:31:44 przy kursie: 1,99 zł
nocnygracz napisał(a):
Myślisz, że WD otrzyma ranking AAA?

Nie wiem, czy WD otrzyma ranking AAA, bo ma troche zakumulowanej straty z lat ubieglych Liar W kazdym razie na pewno AA. A tak na powaznie to nie myslalem, ze temat oplat wywola taki odzew (tym bardziej, ze jest to watek spolki Pemug). WD masz teraz niezly orzech do zgryzienia. Choc cos czuje, ze jeszcze nie czas na ten krok. Prawda?

andypaton
0
Wysłane: 3 maja 2009 17:20:37 przy kursie: 1,99 zł
Gdybym uiszczal oplate za korzystanie z tego serwisu to bez ogrodek spytalbym Watchdog-a co to jest wskaznik, czy poziom lewarowania, jak oblicza sie wartosc likwidacyjna Wilcoxa, jaka jest roznica miedzy metoda berinska a szwajcarska. Teraz musze szukac tych inforamcji na necie i nie tylko tam i glupio mi z powodu mojej niewiedzy. Tyle w temacie jesli chodzi o oplaty.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 3 maja 2009 17:24:00 przy kursie: 1,99 zł
Myślę, że nie trzeba nawet pytać - te informacje są w zasięgu ręki.
Zobacz tutaj, dwie linie niżej vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

andypaton
0
Wysłane: 3 maja 2009 18:10:51 przy kursie: 1,99 zł
WatchDog napisał(a):
Myślę, że nie trzeba nawet pytać - te informacje są w zasięgu ręki.
Zobacz tutaj, dwie linie niżej vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

No faktycznie, zaskoczyles mnie totalnie WD. Dzieki hello1

andypaton
0
Wysłane: 7 maja 2009 01:55:06 przy kursie: 1,95 zł
WD sam musisz przyznac, ze tylu zielonych przewartosciowan w analizie wskaznikowej Pemugu jeszcze nie widziales, prawda? Uwazam, ze niezle, jak na spolke zagrozona likwidacja. Poczekajmy jeszcze do 15 maja, gdy opublikuja wyniki za 1. kwartal. To bedzie bardzo wazny komunikat.

Swierszczu
0
Wpisów: 299
Wysłane: 7 maja 2009 14:00:53 przy kursie: 1,95 zł
PEMUG: zawarcie znaczącej umowy

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 20 / 2009
Data sporządzenia: 2009-05-07
Skrócona nazwa emitenta
PEMUG
Temat
zawarcie znaczącej umowy
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieї№ce i okresowe

Treść raportu:
Zarząd Przedsiębiorstwa Montażu Konstrukcji Stalowych i Urządzeń Górniczych "Pemug" S. A. z siedzibą w Katowicach informuje, że w dniu 7 maja 2009 roku Emitent powziął wiadomość o podpisaniu z datą 30 kwietnia 2009 roku umowy zawartej pomiędzy Kompanią Węglową S. A. w Katowicach Centrum Wydobywcze "Wschód" w w Bieruniu a Emitentem na realizację zadania inwestycyjnego pn:"Remont budynku stacji przygotowania węgla na ZPM dla KW S. A. Oddział KWK "Brzeszcze". Wartość umowy netto wynosi 2.279.000,00 zł (brutto 2.780.380,00 zł). Termin wykonania umowy: 24 miesiące od daty przekazania budowy.
Jako kryterium uznania umowy za znaczącą Spółka przyjmuje wartość kapitałów własnych Emitenta.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 7 maja 2009 14:14:42 przy kursie: 1,95 zł
Ktos powinien w końcu powiedzieć tym z KNF że w komunikatach o dużych umowach powinny sie znajdowac informacje o przewidywanych zyskach, sama umowa jeszcze o niczym nie świadczy poza tym że firma cos robi. żeby nie było tak jak ze stocznia szczecińską gdzie mieli podpisane kontrakty na długie lata i wszyscy do tych umów musieliśmy latami dopłacać jako podatnicy.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

Swierszczu
0
Wpisów: 299
Wysłane: 7 maja 2009 14:17:13 przy kursie: 1,95 zł
majama napisał(a):
Ktos powinien w końcu powiedzieć tym z KNF że w komunikatach o dużych umowach powinny sie znajdowac informacje o przewidywanych zyskach, sama umowa jeszcze o niczym nie świadczy poza tym że firma cos robi. żeby nie było tak jak ze stocznia szczecińską gdzie mieli podpisane kontrakty na długie lata i wszyscy do tych umów musieliśmy latami dopłacać jako podatnicy.

Napewno zysk jest w liczony w ta umowe..

Pozatym PEMUG'u jeszcze nie odnotowal stary w długim okresie..
Edytowany: 7 maja 2009 14:18

WatchDog
50
Wysłane: 7 maja 2009 14:22:28 przy kursie: 1,95 zł
andypaton napisał(a):
WD sam musisz przyznac, ze tylu zielonych przewartosciowan w analizie wskaznikowej Pemugu jeszcze nie widziales, prawda? Uwazam, ze niezle, jak na spolke zagrozona likwidacja. Poczekajmy jeszcze do 15 maja, gdy opublikuja wyniki za 1. kwartal. To bedzie bardzo wazny komunikat.

Zielone są niedowartościowania. No i widziałem więcej; Pemug nie jest niczym szczególnym.
Zobacz też na wyceny:
www.stockwatch.pl/gpw/pemug,wy...
"Wartość jednej akcji spółki mieści się w przedziale od 0,90 zł do 1,51 zł. Aktualna cena jednej akcji wynosząca 1,95 zł wskazuje na przewartościowanie."

andypaton
0
Wysłane: 9 maja 2009 00:26:39 przy kursie: 1,95 zł
WatchDog napisał(a):
andypaton napisał(a):

Zielone są niedowartościowania. No i widziałem więcej; Pemug nie jest niczym szczególnym.
Zobacz też na wyceny:
"Wartość jednej akcji spółki mieści się w przedziale od 0,90 zł do 1,51 zł. Aktualna cena jednej akcji wynosząca 1,95 zł wskazuje na przewartościowanie."

Przepraszam - przejezyczylem sie z tym zielonym przewartosciowaniem (taki lokalny oksymoron mi sie nieopatrznie utworzylAngel ). Natomiast wydaje mi sie, ze zle mnie zrozumiales w kwestii tej calej zieleni przy wskaznikach Pemuga. Chodzilo mi o to, ze spolka PEMUG w swej dotychczasowej historii na SW nie miala tylu niedowatrosciowan ile ma w tej chwili wlasnie. Nie chodzilo mi wogole o porownania ze wskaznikami zadnych innych spolek. Pozdrawiam.

WatchDog
50
Wysłane: 9 maja 2009 11:16:23 przy kursie: 1,95 zł
Analiza wskaźnikowa to właśnie porównanie z innymi spółkami. Na giełdzie nie ma co do zasady wartości bezwzględnych, są tylko odniesienia do różnych punktów. Zmiany wskaźników w czasie można zgrubnie śledzić na wykresie:
Natomiast analizy zmian porównania do średniej niestety nie robię. Wg mnie to nie wskaźniki spółki się poprawiły, tylko rynek jej uciekł.
Edytowany: 9 maja 2009 11:17

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,982 sek.

yynsoymm
rqubvnre
ffdejqjn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mfkqukpq
hwrvpzwc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat