PARTNER SERWISU
pumtmgga
108 109 110 111 112
Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 6 października 2010 09:50:02 przy kursie: 20,10 zł
Około południa pojawi się artykuł - "Co z tym Boryszewem" - postaramy się wyjaśnić co i jak z PP.

jacenty70
0
Wpisów: 197
Wysłane: 6 października 2010 09:54:15 przy kursie: 20,10 zł
Szok co się dzieje na arkuszu zleceń. Temperatura wrzenia to mało powiedziane. Warto było czekać hello1
I nie sprzedaję - inwestuję aby zarobić. Pozdrawiam wszystkich longowców salute
Edytowany: 6 października 2010 09:55

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 października 2010 09:56:28 przy kursie: 20,10 zł
style napisał(a):
Takie zawieszanie to ingerencja w wolny rynek !!! Patałachy nie dadzą ludziom w spokoju zarobic kasy ale podatek to biorą 30% puke_l . Kto chce sprzedac nich sprzedaje a kto kupic niech kupuje, przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza. Czuje sie zirytowany tym zamieszaniem d'oh!

Style, zapewne byłbyś bardziej zirytowany jakby kiedyś jedna z Twoich spółek zamiast zatrzymać się na dolnych widłach -10% i dać czas na ochłonięcie i przemyślenie sytuacji, poleciała na -50%. Wtedy dopiero byłbys podirytowany thumbright
Klika się i sprzedaje ;-)

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 6 października 2010 09:56:49 przy kursie: 20,10 zł
Co sie tak wszyscy gotuja :) przeciez dzisiejsza sesja ma bardzo male znaczenie dla wchodzacych w emisje :)
Co innego ci co z emisji zrezygnowali, dzisiaj maja nielada problem do rozwiazania kupic nie kupic :)
Dla nas obejmujacych emisje fizycznie na rachunkach zmalalo o ponad 50% wartosci portfela zainwestowanego w borka :) kazdy kto chce zrealizowac strate podatkowa spokojnie zdazy :) wiec nie ma co sie gotowac wave
Najwazniejsze pytanie po ile beda akcje za miesiac czy dwa :) lub do czasu notowania PP
Dzisiaj mozna spokojnie isc na spacer, odpoczac i tak mamy maly wplyw na to co bedzie sie dzialo wave

ArekB
0
Wpisów: 29
Wysłane: 6 października 2010 10:12:30 przy kursie: 20,10 zł
Taurus dobrze gadasz, ale ta cholerna ciekawość mnie przerasta. Takie czekanie w zawieszeniu ...... Mimo że dziś nie zamierzam robic żadnych ruchów, siedze i czekam na rozwój sytuacji, ale bliżej mi do dokupienia niz do wyjscia z Borka

style
7
Wpisów: 333
Wysłane: 6 października 2010 10:13:41 przy kursie: 20,10 zł
JA mam rachunek w pko sa i na moim koncie jest taki stan jak wczoraj o 16. Aż byłem zdziwiony że nic nie zmalałbo bo na ostatnich PP była zmiana na koncie jeszze tej samej nocy w ktorej było odciecie PP . dziwne Think

sbyszek
0
Wpisów: 807
Wysłane: 6 października 2010 10:14:56 przy kursie: 20,10 zł
Taurus80 napisał(a):
Co sie tak wszyscy gotuja :) przeciez dzisiejsza sesja ma bardzo male znaczenie dla wchodzacych w emisje :)
Co innego ci co z emisji zrezygnowali, dzisiaj maja nielada problem do rozwiazania kupic nie kupic :)
Dla nas obejmujacych emisje fizycznie na rachunkach zmalalo o ponad 50% wartosci portfela zainwestowanego w borka :) kazdy kto chce zrealizowac strate podatkowa spokojnie zdazy :) wiec nie ma co sie gotowac wave
Najwazniejsze pytanie po ile beda akcje za miesiac czy dwa :) lub do czasu notowania PP
Dzisiaj mozna spokojnie isc na spacer, odpoczac i tak mamy maly wplyw na to co bedzie sie dzialo wave

Taurus a co sądzisz o wczorajszym obrocie ?
Kopanie się z koniem jest najlepszą reklamą konia.

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 6 października 2010 10:21:47 przy kursie: 20,10 zł
Reasumujac mamy ponad miliard akcji, kapitalizacja wzrosla kilkunastokrotnie od dna bessy, ten dynamiczny okres dopasowania kursu do oczekiwan i wizji spolki mozna uznac za zakonczony.
Spolka przeprowadzila dwie emisje, pierwsza - quasi ratunkowa - 30 mln zl na biezace wydatki, druga na sfinansowanie inwestycji (zykup Maflow).

Zastanawiam sie teraz jak spolka ma zamiar finansowac kolejne inwestycje.. przeprowadzenie trzeciej emisji bylo by rozwiazaniem, ale to bylaby juz chyba lekka przesada.. zwlaszcza, ze dwie popzrednie emisje przyniosly minimalne wplywy a na dodatek 2/3 kasy wyklada wlasdciciel tj. Karkosik.. emisje te maja moim zdaniem raczej charakter spekulacyjny, ale o to wlasnie przeciez chodzi na gieldzie;)
Z ostatnich wypowiedzi Karkosika mozna wywnioskowac, ze spolka stawia na najbardziej rentowne biznesy i zagospodarowanie setek hektarow gruntow, ktore np w przypadku hutmena sa wiecej warte niz obecnie jest wyceniany hutmen!
Celem spolki (i wszystkich spolek zaleznych - grupa impexmetal) z tego co zrozumialem jest osiagniecie jak najwiekszej rentownosci, redukcja zobowiazan - celem jest w zasadzie calkowite uniezaleznienie sie od bankow - maksymalizacja zysku i inwestycje.

Moim zdaniem spolka spekulacyjnie jest nadal bardzo interesujaca, w dluzszej perspektywie nawet bardzo..

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

style
7
Wysłane: 6 października 2010 10:27:54 przy kursie: 20,10 zł
doncarlos, jednym słowem, miód malina dziewczyna, ta spółeczka thumbright a przypominam że hossa dopiero sie zaczyna. ( choc patrzac na cene kghm i jej ostatnie szczyty w 2007 roku to troche patrze na to z niepokojem)king
Edytowany: 6 października 2010 10:36

doncarlos
0
Wysłane: 6 października 2010 10:32:53 przy kursie: 20,10 zł
Kilka minusow tez sie znajdzie;) przede wszystkim nalezy oczekiwac w pewnym momencie korekty, na razie nie prognozuje z jakiego poziomu, bo do czasu notowan PP mozna robic z kursem cuda.. szczyt historyczny jest na 2,31.. wiec skoro tutaj jestesmy powinnismy go przynajmniej lekko pobic.. wsparcie ok 1,6.. ogolnie chyba w tym zakresie 1,5-2,5 powinna byc jakas stabilizacja, na poczatku listopada, przed wynikami pewnie podrzuca kilka newsow.. spekula jest naprawde z eksrtaklasy, wiec nie zdziwilbym sie gdyby w euforii zrobili nawet 3 zl przed dopieciem emisji..

Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
Edytowany: 6 października 2010 10:39

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 6 października 2010 10:36:58 przy kursie: 20,10 zł
A ja na otwarciu sprzedałem swój cały pakiecik akcji po 2,2. Plan był taki że jak będzie ok 30% wzrostu to będę sprzedawać od razu bo to wzrost już lekko spekulacyjny. Oczywiście PP będę obejmował i tamte akcje nie będę szybko sprzedawał i potrzymam do przyszłego roku.

Teraz kurs powinien się lekko osuwać. Jeśliby zeszedł w kolejnych dniach poniżej 2 zł to pewnie znów dokupię. salute

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 6 października 2010 10:37:53 przy kursie: 20,10 zł
sbyszek napisał(a):
Taurus a co sądzisz o wczorajszym obrocie ?

NIC Angel
Przewala z konta na konto :) 16mln w jednej sekundzie oznacza umowiana transakcje, osobiscie jakos mi sie zdaje ze pan Roman przewalal miedzy swoimi rachunkami jednak ciezko mi jest zrozumiec efekt takiego dzialania :)
Jak juz ktos policzyl 16mln papiera to jest mniej jak 5% wiec jakos nie spodziewam sie infa o przekroczeniu progu choc kto wie :) fundamentalnie spolka bardzo interesujaca moze ktos wiekszy to zauwazyl. Ale to tylko spekulacja a tak naprawde nikt nie jest w stanie przewidziec wszystkich posuniec pana Karkosika on daje na jakis specjalnych falach wave

Obecnie czekam na info o zlozeniu oferty na nowe przejecie ktore zapewne ukaze sie lada dzien.
Pozniej czekam na rozstrzygniecie dofinansowan na 40mln na torunskie grunty :)
W miedzyczasie bardzo wazne beda wyniki impexa :) zaraz po przejecie maflow szef impexa mowil ze spodziewa sie znacznych wzrostow sprzedazy i zyskow :)
No i wyniki Boryszewa beda bardzo ciekawe :) bardzo mnie interesuje czy przelicza wartosc maflow :) jezeli tak to bedzie znaczny wzrost zysku :)
Ogolnie do konca roku nie bedziemy narzekali na brak wrazen Dancing
Edytowany: 6 października 2010 10:38

smyrko1
0
Wpisów: 157
Wysłane: 6 października 2010 10:38:40 przy kursie: 20,10 zł
a można już dziś sprzedać nie tracą PP?

sbyszek
0
Wysłane: 6 października 2010 10:39:51 przy kursie: 20,10 zł
love4 otwarcie 2,20 odpowiada wg wczorajszych notowań 6,4 co dalej przeliczając daje PP na poziomie 4,2 , wpisuję to po to, by przy następnej emisji ktoś miał te dane historyczne do wglądu.3some
Edytowany: 6 października 2010 10:41

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 6 października 2010 10:48:58 przy kursie: 20,10 zł
smyrko1 napisał(a):
a można już dziś sprzedać nie tracą PP?

PP są przyznane, wartość jest odcięta od kursu, nie mają one nic wspólnego z aktualnie znajdującymi się w obrocie akcjami. Można sprzedać, bo PP żyją własnym życiem.
Ale nie jest to życie wieczne, po pierwsze żeby objąć w ich miejsce nowe akcje, trzeba będzie w swoim czasie wpłacić gotówkę (a nie środki pod zlecenia - to różnica!), a jak się tego nie zrobi, to PP wygasną i... znikną.
Dawno temu popełniliśmy tekst na ten temat i myślałem, że Everyone go przeczytał, ale wrzucenie linka jeszcze raz, jak widzę, nie zaszkodzi.
www.stockwatch.pl/artykuly/pos...

style
7
Wysłane: 6 października 2010 10:49:51 przy kursie: 20,10 zł
ja sprzedałem 1/3 akcji po 2.16. Strata podatkowa wykazana a z reszta pakietu siedze i nie ruszam. Juz nie mogę sie czekać az dokupie sobie PP love4

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 6 października 2010 11:00:11 przy kursie: 20,10 zł
Style, pamiętaj, że podczas pierwszych dni notowań poprzednim razem, była okazja do objęcia akcji z mega dyskontem (po cenach sprzed odcięcia)! Do zgarnięcia było z tego co pamiętam kilkadziesiąt procent w ciągu kilkunastu sesji. To może być pierwsza sensowna okazja do wejścia w spółkę osób, które nie posiadały akcji na zamknięciu 5 października.

Takiego scenariusza oczekuję, w myśl motta ze stopki Doncarlosa wave
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 6 października 2010 11:04

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 6 października 2010 11:02:03 przy kursie: 20,10 zł
Tak jak powiada Taurus80
czekamy na kilka informacji które będą kształtować kierunek
ja przedewszystkim czekam infa odnośnie nowej akwizycji (tj. złożenia oferty zakupu)
co do wyników to mniejsza sprawa, choć niepowine zaskoczyć na minus
oraz infa o przejeciu ostatecznym pozostałych załadów Maflo
co do pozostałych sądze że większego wpływu na kurs nie bedą mieć

doncarlos
0
Wysłane: 6 października 2010 11:12:53 przy kursie: 20,10 zł
v3nom napisał(a):
Style, pamiętaj, że podczas pierwszych dni notowań poprzednim razem, była okazja do objęcia akcji z mega dyskontem (po cenach sprzed odcięcia)! Do zgarnięcia było z tego co pamiętam kilkadziesiąt procent w ciągu kilkunastu sesji. To może być pierwsza sensowna okazja do wejścia w spółkę osób, które nie posiadały akcji na zamknięciu 5 października.

Takiego scenariusza oczekuję, w myśl motta ze stopki Doncarlosa wave

Mnie ogarnela jakas taka dziwna niechec do robienia czegokolwiek z tymi akcjami, wiec nie mam zamiaru ich sprzedawac..salute nawet chyba nie bede sledzic kursu do listopada..salute

ps ale intuicyjnie mysle, ze na tych poziomach je chyba jednak sprzedam..Think psychologia gieldy.. jak ogarnia nas takie uczucie, to oznacza, ze cos nie gra..

Edytowany: 6 października 2010 11:18

sbyszek
0
Wysłane: 6 października 2010 12:06:43 przy kursie: 20,10 zł
style napisał(a):
ja sprzedałem 1/3 akcji po 2.16. Strata podatkowa wykazana a z reszta pakietu siedze i nie ruszam. Juz nie mogę sie czekać az dokupie sobie PP love4

nie graj pod stratę - graj pod zyski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Osobiście wolę zapłacić duży podatek z dużych zysków, niż te zyski dla straty podatkowej sobie obniżać. Stratę podatkową wykorzystuj tylko wtedy gdy możesz sobie tym odroczyć termin podatkowy. No ale każdy ma swój cel inwestycyjny.
Twoje spontaniczne wyczekiwanie na PP może ciebie równie dobrze rozczarować jak i usatysfakcjonować ( masz na to szanse 50/50), a to dlatego,że PP (jak to dobrze określił WD) żyją własnym życiem.
A czy pomyślałeś jak rozliczysz podatek za PP (w przypadku ich posiadania po odcięciu, sprzedaży, kupna czy niwykorzystania)?
Ja dzisiaj (jak wcześniej pisałem) na otwarciu sprzedałem wszystkie akcje i liczę na tańsze zakupy. Obstawiam wersję notowań z przeszłości, chociaż świeczki z 5 stycznia i obecnie dzisiejsza są różne (wielkość i kolor).

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE BORYSZEW
  • Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.
    Boryszew z 3,18 mln zł zysku netto w II kw. 2025 r., przychody spadły o 5,8 proc.

Boryszew odnotował 3,18 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w II kwartale 2025 r., wobec 38,94 mln zł rok wcześniej. Przychody spadły do 1 231,14 mln zł z 1 306,42 mln zł rok wcześniej – podała spółka w raporcie.

• Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji
    Fiasko ABB. Akcjonariusz Boryszewa nie sprzedał akcji

Unibax - akcjonariusz Boryszewa posiadający 37 654 159 akcji, reprezentujących 15,69 proc. ogólnej liczby głosów w spółce - nieskutecznie zakończył proces przyspieszonego budowania księgi popytu (ABB), którego celem była sprzedaż łącznie do 24 mln sztuk zdematerializowanych akcji zwykłych na okaziciela Boryszewa.

108 109 110 111 112

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,349 sek.

kbhlkwil
eegwlabs
luukthok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
obwcpnhf
gxyccdcg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat