PARTNER SERWISU
vfljjgfx
126 127 128 129 130

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 3 sierpnia 2018 16:52:48
A do dalszej działalnoście niezbędny jest nowy inwestor...

mar56
0
Wpisów: 55
Wysłane: 3 sierpnia 2018 17:52:05
voyager747 napisał(a):
Ken wziął, bo mu się po prostu należały.
Po aferze od 16 kwietnia Ken przytula co miesiąc 1,5 mln zlotych przez niecale 2 miechy razem 3 bańki, bo mu się nalezy,a co takiego dokonał w tym czasie,moze mnie ktos oswieci bo jestem tępy w przekrętach prawnych!!!!!!!!poza wywaleniem KK?

draconiss
0
Wpisów: 133
Wysłane: 3 sierpnia 2018 18:10:45
a ja dodam, co robil obecny zarzad przez 3 miesiace pobierajac sowite wynagrodzenia ze teraz chca sanacji?
ok niech bedzie sanacja ale moze tak przedstawic raport, i wszystkie detale akcji spolki w celu zwrotu wierzytelnosci na samym poczatku.
moze tak informacja dlaczego zatrudnili ludzi dodatkowo do dzialalnosci operacyjnej - czy oni maja kompetencji tj co zrobili aby byly odzyski. czy sa odzyski? ja na przyklad nie wiem bo nie ma zadnych informacji.

ci wszyscy ludzie z zarzadu obecnego powinni zostac teraz podani do CBA bo wlozyli bajki obligatoriuszom , za czas konstruowania tych bajeczek wyludzaja pieniadze - w rezultacie brak raportu.

cinis_
3
Wpisów: 264
Wysłane: 3 sierpnia 2018 19:37:08
Ken był po prezesem dwa tygodnie... przypomnę, za które wziął 3 mln złotych.

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 3 sierpnia 2018 19:48:02
draconiss napisał(a):
a ja dodam, co robil obecny zarzad przez 3 miesiace pobierajac sowite wynagrodzenia ze teraz chca sanacji?
ok niech bedzie sanacja ale moze tak przedstawic raport, i wszystkie detale akcji spolki w celu zwrotu wierzytelnosci na samym poczatku.
moze tak informacja dlaczego zatrudnili ludzi dodatkowo do dzialalnosci operacyjnej - czy oni maja kompetencji tj co zrobili aby byly odzyski. czy sa odzyski? ja na przyklad nie wiem bo nie ma zadnych informacji.

ci wszyscy ludzie z zarzadu obecnego powinni zostac teraz podani do CBA bo wlozyli bajki obligatoriuszom , za czas konstruowania tych bajeczek wyludzaja pieniadze - w rezultacie brak raportu.
Popieram tu już dawno powinien być zarząd przymusowy!

mar56
0
Wpisów: 55
Wysłane: 3 sierpnia 2018 20:01:41
cinis_ napisał(a):
Ken był po prezesem dwa tygodnie... przypomnę, za które wziął 3 mln złotych.
przepraszam za pomyłkę,to się chlop napracował,teraz może odpocząć.

krisek
0
Wpisów: 48
Wysłane: 3 sierpnia 2018 23:13:46
Przypomnę: Ken wziął ot tak sobie 3M OPRÓCZ wynagrodzenia za 2 tygodnie + chyba jeszcze odprawa

krisek
0
Wysłane: 3 sierpnia 2018 23:36:46
GBK samo nie wie co chce: w maju przedstawiają napisane na kolanie propozycje do PPU, w lipcu ponagleni przez sąd podają inne, które nijak się mają do poprzednich a teraz wyskakują z sanacją.
A RW dowiaduje się tego z oficjalnego komunikatu.
To wszystko ma służyć tylko przeciąganiu sprawy!!!!
Ciekawe z czy jeszcze wyskoczą.

voyager747
0
Wpisów: 528
Wysłane: 3 sierpnia 2018 23:39:36
Najlepsze jest to, że nie było pieniędzy na nic, pożyczali od lichwiarzy, a Ken przyjechał i dla niego 3 mln się znalazły.

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 3 sierpnia 2018 23:48:27
krisek napisał(a):
GBK samo nie wie co chce: w maju przedstawiają napisane na kolanie propozycje do PPU, w lipcu ponagleni przez sąd podają inne, które nijak się mają do poprzednich a teraz wyskakują z sanacją.
A RW dowiaduje się tego z oficjalnego komunikatu.
To wszystko ma służyć tylko przeciąganiu sprawy!!!!
Ciekawe z czy jeszcze wyskoczą.
Dokładnie CZAS to słowo klucz. Chcą zyskać go jak najwięcej naszym kosztem.Tu trzeba działać dynamicznie.RW propozycje układowe,28 08 głosowanie i żadnych sanacji sracji !

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 4 sierpnia 2018 07:43:53
Nie zdziwilbym sie jakby obecny zarzad tez byl rownie chojnie nagradzany puke_l
Poza tym nie wiem jak ktos ze starego totalnie skompromitowanego zarzadu mogl sie znalezc w nowym d'oh!

cinis_
3
Wpisów: 264
Wysłane: 4 sierpnia 2018 09:28:43
Nie piszcie tak Shame on you , nerwy trzymajcie na wodzy. Prezes w jednym z wywiadów znacznie wcześniej mówił, że sanacja byłaby lepszym rozwiązaniem.

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 4 sierpnia 2018 09:35:13
1/ Dzisiaj będziemy tworzyć dość obszerny komunikat dot. ostatniej RW, ale też szerszego kontekstu dalszych działań - chciałbym abyśmy przez weekend dali radę go opublikować
2/ Będę przekonywał pozostałe osoby z RW, aby w tym tygodniu rozpocząć szerszą komunikację z mediami - pozwoli to na przedstawienie koncepcji RW na restrukturyzację oraz związane z tym oczekiwania wobec GBK, Abis, UKNF, Atlus, Trigon oraz banków
3/ Odniesiemy się do wniosku spółki o sanację

MA
MA
0
Wpisów: 119
Wysłane: 4 sierpnia 2018 10:04:48
Czy do szerszej komunikacji z mediami potrzebujemy pozostałych osób z RW? Myślę, że to jeden z obszarów, w których brakuje naszej aktywności - zarząd publikuje jakieś listy otwarte do obligatariuszy, kilka osób wypowiada się krytycznie na ich temat na forum i cisza... Wspominaliście, że działa "zespół prasowy" - może dobrze byłoby przygotowywać odpowiedzi na takie listy otwarte i inne komunikaty spółki prezentujące nasze stanowisko i wytykające bezczynność/brak rzetelnej komunikacji itp. itd. Można je publikować na forach plus wysyłać do tych mediów, które publikują te listy zarządu. Temat jest "ciepły", więc raczej nie powinni odmawiać publikacji.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 4 sierpnia 2018 10:15:00
1/ prowadzimy wiele rozmów z różnymi uczestnikami sprawy - zbyt wczesne pójście do mediów może po prostu zaszkodzić
2/ GBK to BARDZO złożona firma, tym bardziej w restrukturyzacji (wierzyciele spółki, funduszy, zabezpieczenie na majątku spółek, funduszy, same regulacje dot. FIZ., itd.); w zgodnej opinii profesjonalnych uczestników obecnej sytuacji GBK to najtrudniejsza restrukturyzacja w historii; małe pocieszenie dla nas
3/ dopiero teraz kształtuje się w miarę holistyczny plan działań, oczywiście z różnymi wariantami, więc trudno aby wcześniej podawać deklaracje z których za chwilę byśmy musieli się wycofywać
4/ dla dobra sprawy konieczne jest pozostawienie miejsca dla adwersarzy, tak aby mogli wyjść z twarzą; tam gdzie zaczyna się ego, kończy się biznes

krisek
0
Wysłane: 4 sierpnia 2018 10:25:27
Apeluję - żadnego przeciągania sprawy - mam wrażenie, że z każdym dniem ubywa kasy. A jak już wydoją wszystko to wyskoczą z likwidacją.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 4 sierpnia 2018 11:16:01
Spółka bardzo mocno obcięła koszty. Wydaje mi się, że operacyjnie powinno się stabilizować, ale to pokażą następne tygodnie. Szczerze, to nie zazdroszczę im, gdyż operacyjnie GBK nie był zarządzany, bo zarząd miał bardziej intratne zajęcia niż mozolna praca u podstaw. Czas potrzebny jest na rozmowy z tymi, którzy powinni dofinansować spółkę w układzie. Nie dając sobie czasu na negocjacje, wyświadczymy im przysługę. A operacje chcemy wesprzeć poprzez udział w RN. W najbliższych dniach przejdziemy do rozmów z DNLD o szczegółach

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 4 sierpnia 2018 11:47:59
Nie wiem jak to jest u Was, ale ja odczuwam po każdym tu opisanym poście obligatariusza_kontakt taki spokój wewnętrzny. Mam wrażenie, że sprawy idą w dobrym kierunku, pomimo tych licznych niekorzystnych informacji jakie dochodzą z różnych stron. Widać w tych wypowiedziach spokój i odpowiedzialność. Byłem przekonany głosując na kandydaturę P. Radka do RW , że będzie to osoba, która będzie potrafiła odnaleźć się powierzonych mu zadaniach w Radzie, ale teraz to już jestem PEWIEN w 100%, że lepszej osoby nie mogliśmy tam wysłać aby mogła walczyć o nasze interesy. Panie Radku, duży ciężar ma Pan na swoich barkach, liczę że uda się go Panu udźwignąć,choć wiem,że nie jest i nie będzie to łatwe, bo zapewne nie na jedną przeszkodę się Pan napotka. Proszę pamiętać, że tak jak mógł Pan liczyć na Nas, gdy oddawalismy swoje głosy na Pana kandydaturę do RW, tak i teraz jesteśmy w Pana drużynie bo czujemy,że kapitan tej drużyny poprowadzi Nas do zwycięstwa. Miejmy nadzieję że pozostali członkowie RW, będą też chcieli grać po Naszej stronie. Jeszcze raz powtórzę, w przypadku jakichkolwiek problemów, prosimy o informację, postaramy się pomóc.

omicron
0
Wpisów: 201
Wysłane: 4 sierpnia 2018 12:01:53
Ostatnie dane z Getback (wycena + propozycje) były dla mnie dość załamujące, ale informacje od pana Radka uspokajają mnie. Wierzyłem na początku w pomysł Porozumienia - odzyskanie pieniędzy poprzez uratowanie działalności firmy - i po zalewie złych wiadomości znów widzę nadzieję. Nie mogliśmy wybrać lepszego kandydata.

draconiss
0
Wpisów: 133
Wysłane: 4 sierpnia 2018 12:58:52
ja nie neguje tu bardzo dobrej postawy p. Radka ale apeluje o wiecej informacji, juz i tak poprzedni i obecny zarzad swoim spokojem uswiadamial nas ze wszystko jest super pieknie a pozniej coraz to nizsze splacanie wierzytelnosci. czy nie lepiej komunikowac szczerze? wedlug mnie to podstawa w obecnej sytuacji.

panie Radku ( @Obligatoriusz_kontakt ) moze RW moglaby w jakikolwiek sposob zmusic zarzad do tego zeby pokazal:
- raport za I kwartal
- raport za II kwartal
- obecne odzyski i koszty operacyjne
- wykres poprawy zyski/koszty i prognoza na najblizsze 3 miesiace / 6 miesiecy / rok - jesli nie potrafia tego zrobic to wyrzucic na "zbity pysk" darmozjadow bo to jest kpina a nie rzetelni profesjonalni widnykatorzy

przeciez mowa jest o propozycji ukladowej czy tez sanacji. jak my mamy tu decydowac jak nic nie jest wiadome?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

126 127 128 129 130

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,349 sek.

qzkbmzaa
iadviyxt
dfhkguxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
areunzir
mxyhluul
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat