PARTNER SERWISU
epnhrfjj
407 408 409 410 411

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

maciej_61
0
Wpisów: 803
Wysłane: 28 stycznia 2019 14:23:47
Cóż. Wpisy Pana RB domniemują wielką pychę i samozadowolenie z dobrze wykonanej roboty. Z tym że nie dla nas akurat. Ale wszystko wygląda na doskonale rozegrany scenariusz. Tu akurat nie jestem żadnym "odkrywcą". I pozwalam też domniemywać innym iż jestem jeszcze "trzecią postacią" a właściwie tą samą ukrywającą się pod różnymi nickami.
Tak BTW, otrzymałem dwa PW od dwojga (nie dwoje) uczestników tego forum w którym okazało się że w zakup tego papieru toaletowego po zawyżonej cenie, wkopała nas fizycznie ta sama osoba z LB w 3mieście. Stąd może podobne a może nawet identyczne odczucia.

Tak czy owak mam pytanie - znowu odnosząc się do mądrzejszych. Przyjmując na chwilę że przechodzi wariant z konwersją. Jak rozumiem większość tych co była za konwersją liczyła na odpis podatkowy strat z przyszłych zysków z operacji giełdowych. I OK. Tyle że strata/zysk to różnica między kosztami nabycia i sprzedaży. Czyli żeby była strata/zysk, musi nastąpić sprzedaż. Jak tego dokonać gdy notowania GBK zawieszone i odwieszone pewnie nie będą? Można zrobić to np umową cywilno-prawną i sprzedaż akcje po symbolicznym 1 gr Cioci Kloci. A fundusze mogą zawrzeć takie umowy między sobą. W efekcie będą miały tyle samo akcji ale sprzedanych/kupionych. No tyle że US zacznie to na pewno "prześwietlać" i to do bólu. A tego nikomu nie radzę. Więc gdzie tu minimalizacja strat?

MA
MA
0
Wpisów: 119
Wysłane: 28 stycznia 2019 14:48:43
Dlaczego zakładasz, że transakcja będzie nierynkowa i że US coś znajdzie? Jeśli spółka padnie, to sprzedaż tych akcji za symboliczną kwotę chwilę wcześniej nie powinna być podważana.
To w ogóle nie byłby problem, gdybyśmy nie mieli takich chorych przepisów podatkowych. Ale co się dziwić, jak wszystko po kolei leży...

cbie1
0
Wpisów: 103
Wysłane: 28 stycznia 2019 14:53:36
sprzedaz jest legalna akcje nie maja zadnej wartosci w momencie sprzedarzy US nie robi klopotow strata jest autentyczna i legalna do odliczenia w najblizszych 5 latach

orekki
1
Wpisów: 357
Wysłane: 28 stycznia 2019 14:56:54
Fundusze nie podlegają pod ustawe o podatku od osób fizycznych. Nie musza się martwić sprzedażą by odliczyć to od zysku. Dlatego też te akcje do niczego im nie są potrzebne, to jedynie problem.
Za to osoby fizyczne jak najbardziej mogą wykorzystać taka sprzedaż, także na umowę znajomej cioci czy sąsiadowi.
Edytowany: 28 stycznia 2019 14:59

maciej_61
0
Wysłane: 28 stycznia 2019 15:03:47
MA napisał(a):
Dlaczego zakładasz, że transakcja będzie nierynkowa i że US coś znajdzie? Jeśli spółka padnie, to sprzedaż tych akcji za symboliczną kwotę chwilę wcześniej nie powinna być podważana.
To w ogóle nie byłby problem, gdybyśmy nie mieli takich chorych przepisów podatkowych. Ale co się dziwić, jak wszystko po kolei leży...

Ano zakładam to z tzw "własnej autopsji" jak powiedział klasyk. Ale nawet pomijając to - bo to dla mnie problem tych co by tak postąpili - oczywiście transakcje takie były by jak najbardziej legalne. Po opłaceniu 2% podatku PCC przez kupującego. Nie mniej przekrętem tu będzie zionąć na kilometr. A kogo "pociągną za odpowiedzialność" najpierw? "Zwykłego Kowalskiego" czy LC. Odpowiedzcie sobie sami.

maciej_61
0
Wysłane: 28 stycznia 2019 15:05:11
orekki napisał(a):
Fundusze nie podlegają pod ustawe o podatku od osób fizycznych. Nie musza się martwić sprzedażą by odliczyć to od zysku. Dlatego też te akcje do niczego im nie są potrzebne, to jedynie problem.
Za to osoby fizyczne jak najbardziej mogą wykorzystać taka sprzedaż, także na umowę znajomej cioci czy sąsiadowi.

Zgadza się, "mea qulpa".

orekki
1
Wpisów: 357
Wysłane: 28 stycznia 2019 15:10:53
Sprzedaż nic nie wartych papierów "wartościowych" , nawet za symboliczną złotówkę to żaden przekręt. Trzeba tylko dopilnować przeniesienia tych akcji na rachunek nabywcy (bo są przecież zdematerializowane) załatwiając to w biurze maklerskim. A potem tylko mieć jakies zyski z giełdy przez kolejne pięć lat by odpisać od podatku. Nie ma tu nic nielegalnego.

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 28 stycznia 2019 15:16:26
oczywiscie ze legalne.no ale rozwazania czysto teoretyczne bo RB pozbawil nas takiej mozliwosci.

MA
MA
0
Wpisów: 119
Wysłane: 28 stycznia 2019 15:22:14
maciej_61 napisał(a):
MA napisał(a):

Ano zakładam to z tzw "własnej autopsji" jak powiedział klasyk. Ale nawet pomijając to - bo to dla mnie problem tych co by tak postąpili - oczywiście transakcje takie były by jak najbardziej legalne. Po opłaceniu 2% podatku PCC przez kupującego. Nie mniej przekrętem tu będzie zionąć na kilometr. A kogo "pociągną za odpowiedzialność" najpierw? "Zwykłego Kowalskiego" czy LC. Odpowiedzcie sobie sami.

Wszystko zależy od okoliczności. Jak zrobisz taki numer gdy spółka jest ileś tam warta, to pewnie, że mogą się przyczepić, ale to nie ten przypadek. PCC od transakcji za grosze nie będzie (zwolnienie kwotowe). Najwięcej będzie kosztowało przeniesienie papierów w BM.
Zresztą jakiś czas temu p. Maupa się tu chwaliła podobną transakcją - możesz zapytać o szczegóły.

maciej_61
0
Wysłane: 28 stycznia 2019 15:58:47
MA napisał(a):

Otóż ja tak nie zakładam. Co innego US. A tamten może "założyć" wszystko.

Okradziona
0
Wpisów: 161
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:15:30
Skoro Nikt nam nie chce pomoc, a Państwo Polskie dopuściło grabieży swoich obywateli, to zacznijmy wnioskować, żeby straty na obligacjach zaliczono nam jako podatek dochodowy!

basik
0
Wpisów: 52
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:22:41
Czy moze ktos przeslac gotowca by moc zaskarżyć uklad. Kompletnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac. Chciibysmg szybko wyslac.

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:38:43
maciej_61 napisał(a):
Abris się nie wycofa bo za dużo "trupów w szafie". Ale tak zastanawiam się i może ktoś mądrzejszy wie. Nie byłem za konwersją licząc na dochodzenie swoich pieniędzy w ramach odszkodowań. Jednak 141 podmiotów zdecydowało inaczej i mieli być zaspokojeni w ramach konwersji. Czyli te 141 pomiotów (potencjalnie bo sam fakt wycofania się spod opieki KS i NS nie oznacza z automatu głosowania za konwersją) przejmuje władzę w spółce odsuwając tym samym Abris. Na wcześniejsze pytanie "i co dalej" odpowiedź jest prosta. Zbiera się NWZA i wybiera nową RN a ta powołuje Zarząd. Wydaje się że te 141 podmiotów, przepraszam 142 bo należy doliczyć Abris, To 142 ludzi na NWZA. Doliczając do tego obecną RN, RW, Zarząd i prawników plus pewnie kilku drobniejszych akcjonariuszy którzy nabyli akcje GBK na GPW to gdzieś ok 200 ludzi. Nie znam Wrocławia ale wydaje mi się że jest tam możliwość wynajęcia sali w które wszyscy by się zmieścili. Tym bardziej że pamiętam przypadki wynajęcia "Spodka" w Katowicach czy Ergo Areny w 3mieście w celu odbycia WZA. Wydaje mi się że te 142 podmioty było by w stanie wybrać RN. I tu tłumaczenie Pana Radka mnie nie przekonywują. Bo mielibyśmy do czynienia nie z "rozwodnieniem" akcjonariatu ale z koncentracją. No chyba że ktoś uważa że koncentracja oznacza dalszą władzę jednego podmiotu, z czym mamy teraz i po ewentualnym zatwierdzeniu układu do czynienia.

Co do trupów w szafie - mam przed sobą przepastny dokument (raport) dotyczący mechanizmów mających miejsce w GBK. Nie ma w nim nic co wskazywałoby na udział akcjonariuszy. Z tego raportu wynika, że to co miało miejsce, a co dotyczyło fałszowania realnego obrazu wartości aktywów GBK, czy też świadomego nabywania portfeli powyżej wartości rynkowej, miało miejsce w ramach samego GBK

bog41
0
Wpisów: 122
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:40:46
Zgodnie z wcześniejszą deklaracją przygotowałem zastzreżenia do układu. Jak wspominałem, zastrzeżenia opierają się na koncepcji, że jeśli układ zostanie zatwierdzony, to zmierzamy do maksymalnej kontroli nad spólką (dlatego żądamy kompetentnego nadzorcę wykonania układu), w później - do zmiany układu na korzystniejszych warunkach (np.uwzględniający fraudy). Zastrzeżenia może złożyć obligatariusz, którego sąd dopuścił do uczestnictwa w postępowaniu. ZASTRZEŻNIA NALEŻY WYSŁAĆ DO SĄDU JUTRO (WE WTOREK), listem poleconym. Wysłanie zastrzeżeń tej teści nie pozbawia obligatariusza prawa późniejszego żalenia postanowienia o zatwierdzeniu układu z powołaniem sie na inne argumenty (np, żadając uchylenia układu w całości).
A oto pismo do sądu.

......................., 29 stycznia 2019 r.

Sędzia – komisarz SSR Jarosław Mądry
Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej
Wydział VIII Gospodarczy dla spraw
upadłościowych i restrukturyzacyjnych
ul. Poznańska 16
53-630 Wrocław

Dłużnik:
Getback S.A. w restrukturyzacji
ul. Powstańców Śląskich 2-4
53-333 Wrocław

Wierzyciel:
.....................................
PESEL ................................

Sygn. akt: VIII GRp 4/18

ZASTRZEŻENIA PRZECIWKO UKŁADOWI

Jako obligatariusz Dłużnika dopuszczony przez Sąd do udziału w postępowaniu, na podstawie przepisu art. 164 ust.3 ustawy Prawo Restrukturyzacyjne

składam zastrzeżenia
przeciwko układowi przyjętemu w dniu 22 stycznia 2019 r.

UZASADNIENIE

Przedmiotem niniejszych zastrzeżeń są postanowienia zawarte w pkt 10 przegłosowanych propozycji układowych pod nazwą "nadzorca wykonania układu”.
Przepis art. 164 ust. 3 ustawy Prawo Restrukturyzacyjne daje uczestnikowi postępowania prawo złożenia zastrzeżeń przeciwko układowi. Przedmiotem zastrzeżeń nie muszą być niewątpliwie wszystkie postanowienia układu, a lege non distinguente Sąd może odmówić zatwierdzenia niektórych postanowień układu, zatwierdzając układ w pozostałej części. Przedmiotem niniejszych zastrzeżeń jest wyznaczenie "Kaczmarek i Skonieczna Doradcy Restrukturyzacyjni" spółki jawnej na stanowisko nadzorcy wykonania układu i określenie jego wynagrodzenia, ze wskazaniem, iż zapis ten rażąco narusza zarówno interes obligatariuszy, jak i przepisy prawa:
1.
Na mocy przepisu art. 171 ust.1 ustawy Prawo Restrukturyzacyjne z dniem uprawomocnienia się postanowienia zatwierdzającego układ nadzorca albo zarządca obejmują funkcję nadzorcy wykonania układu, chyba że układ stanowi inaczej. Nie ma zatem wątpliwości, iż pkt 10 przegłosowanych propozycji układowych jest zbędny. Co istotniejsze jednak, z przepisu tego wynika, iż funkcję nadzorcy wykonania układu obejmuje osoba (lub jednostka organizacyjna) będąca nadzorcą sądowym w dacie uprawomocnienia się postanowienia w przedmiocie zatwierdzenia układu. Wierzyciele-uczestnicy postępowania (w tym Wnioskodawca) zamierzają podjąć działania zmierzające do odwołania "Kaczmarek i Skonieczna Doradcy Restrukturyzacyjni" spółki jawnej ze stanowiska nadzorcy sądowego. Jeżeli wniosek taki zostanie uwzględniony i powołany zostanie nowy nadzorca sądowy, to nastąpi jednoznaczna sprzeczność pomiędzy przepisem art. 171 ust.1 ustawy Prawo Restrukturyzacyjne (na mocy którego nadzorcą wykonania układu powinien zostać nowo wyznaczony nadzorca sądowy), a pkt 10 przegłosowanych propozycji układowych (na mocy których nadzorcą wykonania układu ma zostać aktualny nadzorca sądowy, nawet, jeżeli zostanie odwołany z tego stanowiska). Wyeliminowanie tej sprzeczności może nastąpić wyłącznie poprzez wyeliminowanie pkt 10 z treści przegłosowanego układu.
2.
Przedstawione przez zarząd Dłużnika propozycje układowe zawierające (zbędnie, jak wykazano wyżej) wskazanie "z góry" "Kaczmarek i Skonieczna Doradcy Restrukturyzacyjni" spółki jawnej jako nadzorcy wykonania układu wraz z określeniem wynagrodzenia stwarza zasadne przypuszczenie, iż to właśnie ten zapis stanowił motywację wycofania przez nadzorcę sądowego swoich wcześniejszych propozycji układowych i poparcie propozycji zarządu, mniej korzystnych dla obligatariuszy (np. poprzez wyłączenie z nich konwersji wierzytelności na akcje Dłużnika). Sytuacja, w której Dłużnik jeszcze przed głosowaniem nad układem zapewnia nadzorcy sądowemu wynagrodzenie w kwocie 30 000 złotych netto za każde trzy miesiące pełnienia funkcji (przez okres co najmniej 8 lat), a nadzorca de facto popiera takie propozycję należy uznać za quasi - korupcyjną, która w żadnym wypadku nie może być zaakceptowana przez Sąd.
3.
"Kaczmarek i Skonieczna Doradcy Restrukturyzacyjni" spółka jawna dała się poznać - w ocenie Wierzyciela - jako podmiot nieprofesjonalny, nie dający gwarancji prawidłowego nadzoru nad wykonaniem układu: Wbrew zarządzeniu Sądu nadzorca sądowy nie przedstawił własnych propozycji układowych, uzgodnionych z Kuratorem i Radą Wierzycieli, lekceważąc swoje obowiązki i działając na szkodę wierzycieli. Na rozprawie w dniu 22 stycznia br. wykazał się niekompetencją, nie potrafiąc udzielić jednoznacznych informacji co do żadnej z kwestii będących przedmiotem postępowania oraz skarżąc się (sic!), iż Dłużnik nie udziela mu żądanych informacji. Kierując się słusznym interesem pokrzywdzonych obligatariuszy Sąd nie powinien dopuścić do powierzenia funkcji nadzorcy wykonania układu podmiotowi nie dającemu rękojmi należytego wykonywania obowiązków. Należy podnieść, iż Sąd dysponuje odpowiednimi instrumentami prawnymi zmierzającymi do zmiany Nadzorcy Sądowego.
4.
Przepis art. 38 ust.2 ustawy Prawo Restrukturyzacyjne stanowi, iż na wniosek dłużnika, do którego dołączono pisemną zgodę wierzyciela lub wierzycieli mających łącznie więcej niż 30% sumy wierzytelności (...) sąd, w postanowieniu o otwarciu przyspieszonego postępowania układowego (...), powołuje do pełnienia funkcji nadzorcy sądowego osobę spełniającą wymogi, o których mowa w art. 24, wskazaną przez dłużnika. W postępowaniu niniejszym Sąd powołał "Kaczmarek i Skonieczna Doradcy Restrukturyzacyjni" spółkę jawną na stanowisko nadzorcy sądowego na wniosek Dłużnika, bez zgody wierzycieli, o której mowa wyżej. Powołanie "Kaczmarek i Skonieczna Doradcy Restrukturyzacyjni" spółki jawnej nastąpiło zatem z naruszeniem prawa i słusznych interesów wierzycieli gwarantowanych przez konieczność uzyskania zgody odpowiedniej części wierzycieli. Jeżeli zatem nadzorca sądowy został powołany z rażącym naruszeniem prawa, to tym bardziej nie może pełnić funkcji nadzorcy wykonania układu.

................................

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:43:53
draconiss napisał(a):
przeciez RB Ci nie odpowie, on jest w zmowie z Abrisem.

RB ma normalną pracę i to na prowincji, a w przemyśle oznacza to co najmniej od 7-16/17 i do tego dojeżdża, więc nie ma czasu na ciągłe odpisywanie 20-30 osobom. Wiem, rozczarowałem bo przecież miałem być bufonem, który teraz świętuje z Abris strzyżenie wierzycieli (a przez to i chyba samego siebie), przechadzając się triumfalnym krokiem po Koszykach. Taka proza życia

draconiss
0
Wpisów: 133
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:48:47
jak nie masz czasu na wywiazywanie sie z RW/RN to wypad a nie sie tu jeszcze kurcze zalisz.

a i sie pomyliles , jestes bufonem do potegi!

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:56:30
Pesto napisał(a):
Draconiss mam dokładnie to samo.

Panie Radosławie,

Co pan wypisuje ? To co pan pisze świadczy tylko o tym, że to pan zaniedbał swoje obowiązki informacyjne jako nasz/mój przedstawiciel w RW, na którego głosowsłem. Jacy informatorzy z RW mają nam przekazywać informacje ? Dlaczego nie poinformował Nas pan o tym, że pomysł z brakiem konwersji pojawił dię jak pan sam pisze na tydzień przed terminem zgromadzenia wierzycieli ?

To pan jako Nasz przedstawiciel w RW powinien nas o tm wszystkim informować - jak to było dobrym zwyczajem kiedyś.
Od tygodni jak nie miesięcy już pan Nas tu niczym nie informuje - chodzi mi o to co siè dzieje w RW, że nastąpiło całkowite odwrócenie od konwersji (wcześniej sama RW wpisywała to w swoich propozycjach, jak również te 50% spłaty). Niech Pan się nie dziwi (słusznej) irytacji ludzi - bo pańskie działania i zmieniające siè propozycje RW są niespójne i niezrozumiałe.

Proszę wybaczyć, ale nie rozumiem działalności GBK. Nakupowali tyle portfeli, czy oni te najnowsze zakupy wogóle obsługują. W prasie już sam KNF przyznaje, że GBK nie przepłacał za portfele ( choć z drugiej strony jest też informacja, że może za niektóre + 20%). Taki BEST rarytasów też nie kupuje, w zasadzie to ostatnio prawie nic nie kupił, i też ma 300 mln spłat rocznie - choć zyskiem nie powala. Trudno też nie uwierzyć w to, że taki BEST nie ma co kupić bo wszystkie portfele skupił GBK. Ja rozumiem, że jest część ludzi w tych portfelach, która nie rokuje ale to jest jakaś część reszta jest do ściągnięcia. Główną przyczyną jest obecna sytuacja spółki - ta medialna. To nie upoważnia jednak RW do przyjęcia tak skandalicznych warunków spłaty obligatariuszy 25 % w 8 lat.

ABRIS (akcjonariusze) powinni wcześniej dokapitalizować spółkę po takich zakupach portfeli i takich emisjach obligacji. Ale istnieje duże prawdopodobieństwo, że zrobiono to specjalnie, aby ogolić obligatariuszy. I proszę nie pisać, że jest to śmieszne, bo śmieszna to jest raczej teoria, że to ABRIS o tym nie wiedział. Ja tego nie rozstrzygnę, tu by była chyba potrzebna jakaś publiczna konfrontacja odpowiednich osób z panem KK, ale jego zamknęli i cicho sza.

A skoro to taki syf ten GBK to czemu ABR się po prostu nie wycofa ? Chce coś jeszcze dla siebie ugrać czy są inne powody ?

1/ Mam dostęp do dużej ilości informacji, podpisane dziwaczne NDA, do tego odpowiedzialność członka organu nadzoru spółki publicznej - nie ma w takiej sytuacji możliwości prowadzenia komunikacji medialnej; mogę tylko nad tym ubolewać, to duże zaniedbanie obecnego zarządu GBK
2/ Co do przepłacania za portfele to jak pisałem przed chwilą - mam przed sobą przepastny raport, więc nie będę komentował co w nim jest; wspomnę tylko tyle, że wg raport DM BOŚ Pekao SA w IV kw. 2017 r. na sprzedaży portfela NPL (podana jest liczba pojedyncza) zanotował 108 mln zł zysku; przypomnę, że w IV kw. 2017 GBK kupił portfel od Pekao SA. za chyba 143 mln zł (mogę się mylić w kwotach, co cytuję z pamięci dane z artykułów prasowych)
3/ Z już dostępnych danych prasowych wiecie, że GBK:
- zawyżał ceny zakupu portfeli (polecam analizę funduszu Perspective - przede wszystkim jego wycenę od początku 2017 r.)
- manipulował stawką serwisową, obniżając ją poniżej faktycznego poziomu a przez to sztucznie zawyżał wartość aktywów
- prowadził rolki na portfelach sztucznie podwyższając wartość aktywów
- działał w obszarze "manipulacji" krzywymi odzysków dla zwiększenia wartości aktywów
- ze spółki wyprowadzane zostały setki mln zł
- emitował na gwałt obligacje przez własną sieć sprzedaży oraz IB aby zasypać dziurę płynnościową
4/ Myślę, że na wczesnym etapie afery, padliśmy ofiarą manipulacji medialnych, które wykonywały agencje medialne działające na rzecz byłego zarządu GBK; parę informacji w mediach się już o tym ukazało; sam dałem się zmanipulować

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 28 stycznia 2019 17:56:57
Obligatariusz kontakt napisał(a):
draconiss napisał(a):
przeciez RB Ci nie odpowie, on jest w zmowie z Abrisem.

RB ma normalną pracę i to na prowincji, a w przemyśle oznacza to co najmniej od 7-16/17 i do tego dojeżdża, więc nie ma czasu na ciągłe odpisywanie 20-30 osobom. Wiem, rozczarowałem bo przecież miałem być bufonem, który teraz świętuje z Abris strzyżenie wierzycieli (a przez to i chyba samego siebie), przechadzając się triumfalnym krokiem po Koszykach. Taka proza życia
Ponawiam apel do p RB w imieniu swoim i wielu obligatariuszy o złozenie mandatu przewodniczacego i członka RW.Jeżeli pan tego nie zrobi dobrowolnie ,zadziałamy inaczej.

maciej_61
0
Wysłane: 28 stycznia 2019 18:00:40
Cytat:
Co do trupów w szafie - mam przed sobą przepastny dokument (raport) dotyczący mechanizmów mających miejsce w GBK. Nie ma w nim nic co wskazywałoby na udział akcjonariuszy. Z tego raportu wynika, że to co miało miejsce, a co dotyczyło fałszowania realnego obrazu wartości aktywów GBK, czy też świadomego nabywania portfeli powyżej wartości rynkowej, miało miejsce w ramach samego GBK

Publikuj ! Jak nie sam bezpośrednio to znajdzie się parę usłużnych dziennikarzy. Tzw dobrze poinformowanych.
Edytowany: 28 stycznia 2019 18:01

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 28 stycznia 2019 18:07:37
draconiss napisał(a):
czytam i nie wierze. "Obligatoriusz kontakt" drwi i straszy za nieprzychylne uwagi i pytania innych obligatoriuszy zamiast odpowiadac na pytania. RW i RN a glownie on sam powinien byc na celu prokuratory.
Ciekawe czy dostaje cos od Abrisu i zasiadania w RN - to chyba jedyna droga aby sie o tym przekonac?

Dość asymetryczne standardy - jak indywidualni obnoszą się z hasłami o donosach do prokuratury na wszystkich dookoła to jest to zrozumiałe, uzasadnione i niezbędne, bo przecież są poszkodowanymi. Gdy ktoś inny przeprowadzi rozmowę nt prawdopodobieństwa wycieku danych poufnych, to jest to zastraszanie za nieprzychylne uwagi:) Przypomnę przy okazji, że bezpodstawne doniesienia też mogą być przedmiotem postępowania tejże samej prokuratury (bodajże art. 238 kk)

Re wynagrodzenie - proszę przejrzeć komunikaty GBK w zakresie powoływania członków RW. W moim przypadku nie ma żadnej uchwały na temat wynagrodzenia, więc go nie było i nie ma. Zmiana tego wymagałaby kolejnego WZA, co wynika wprost z ksh

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

407 408 409 410 411

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,434 sek.

miqkvncm
flkqzuec
mbrqticx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dgydufvx
ttloiurj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat