Temat:
GETIN
Czyzby szykowalo sie tradycyjne domykanie luki ?
|
|
Temat:
GETIN
Dywidenda odcieta ale na razie nie widac checi do wiekszego wyprzedawania akcji, ciekawe co dalej z kursem ?
|
|
Temat:
MIRBUD
Zglaszam problem, analizy Krewy nie sa widoczne dla abonentow portfela Cfr
|
|
Temat:
GETIN
Bardzo dziekuje za opinie, wlasnie buduje portfel dywidendowy na IKE i perspektywa szybkiego splacenia akcji wydaje sie kuszaca. Z drugiej strony wyglada to jednak na zamykanie i wyprzedawanie biznesu, ryzyko jest jednak stosunkowo nieduze a moze faktycznie pojawi sie jakis extra bonus. Gdzies czytalem o trwajacej batalii sadowej czy ew korzystne rozstrzygnieci moglyby Waszym podbic kurs, czy raczej nie maja zwiazku ze spolka ? Przepraszam za swoje slabe zorientowanie.
|
|
Temat:
GETIN
Czy Waszym zdaniem oplaca sie jeszcze wchodzic w akcje, czy jest zagrozenie wycofaniem z gieldy?
|
|
Czy są jakieś informacje, relacje z targów np. w kwestii tego czy Cdr cokolwiek zaprezentował?
|
|
Temat:
ZAMET
Dziekuje za szybka odp. widac ze perspektywa div nie wystarcza :(
|
|
Temat:
ZAMET
Skad dzisiejsza przecena Waszym zdaniem ?
|
|
Temat:
CIGAMES
mam pytanie dlaczego majac abonament cfr nagle utracilem widocznosc analiz z watku Krewy czy cos sie zmienilo ?
Pełna treść wpisu zarezerwowana jest dla osób posiadających abonament do Strefy Premium i stanie się ogólnodostępna dnia 20-05-2024 10:22:3. Zamiast czekać, zamów abonament, a uzyskasz natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.
|
|
Temat:
THEDUST
a na kiedy planowane sa premiery ?
|
|
Temat:
MONNARI
jezeli wprowadzilem kogos w blad do przepraszam, nie sledze tej spolki, w Lodzi P.Misztal to znany biznesmen ktory zajmuje sie deweloperka, na swoja obrone przypomne tylko ze na samym poczatku zaznaczylem ze nie wiem czy spolka Monnari ma cokolwiek wspolnego z ta inwestycja, jednak przyznaje bylem przekonany ze to ten sam...Misztal :( sorry
|
|
Temat:
MONNARI
przepraszam wprowadzilem w blad, central 2 stoi nieuzywany, P.Misztal buduje obok wlasnie to zapowiada sie ekskluzywnie zwlaszcza jak na Lodz, lodz.naszemiasto.pl/golden-tow...
|
|
Temat:
MONNARI
P.Misztal planuje budowe atrakcyjnego wiezowca w samym centrum Lodzi (w miejscu tzw Centralu 2) jednak nie jestem zorientowany czy ma to obslugiwac spolka Monnari
|
|
zauwazylem ze walor technicznie jest rozgrywany w skali logarytmicznej, obecnie jestesmy w polowie kanalu spadkowego wiec zagranie spekulacyjne raczej ryzykowne
|
|
Temat:
GETIN
Kiedy mozna spodziewac sie uchwalenia dywidendy ? Ta telenowela chyba nieprzypadkowo sie aktywowala teraz w TV ? Piszecie ze klopoty prawne GNB nie maja przelozenia na Getin ale moze jest jakis plan o ktorym nie wiemy ?
|
|
Temat:
MIRBUD
moze nastapi zmiana sentymentu do spolek wykonujacych tzw roboty publiczne po informacji o uwolnieniu funduszy ?
|
|
Temat:
GETIN
dawno tu nie zagladalem a tu takie newsy! myslicie ze to sie ma szanse zrealizowac, czy moze jest to cos w rodzaju mission impossible w celu podpompowania spekulacyjnie wyceny, podczas gdy w rzeczywistosci "ma sie nie udac"
|
|
nowa zabawka spekulantów, pytanie czy 0,60 to już poziom docelowy czy też będzie jakaś druga i trzecia fala ? :)
|
|
Temat:
MIRBUD
Mam pytanie na jakiej podstawie okreslasz ww. strefy niedowartosciowania itd. ?
|
|
Witam, mam pytanie dot. dnia dywidendy. Rozumiem że do otrzymania dywidendy konieczne jest posiadanie akcji 2dni przed wyznaczonym dniem dywidendy ?
Czy oznacza to że 1 dzień przed dniem dywidendy można już nie mieć akcji na rachunku maklerskim ?
Czyli w przypadku CD PRojekt można dzisiaj już sprzedać akcje i dostać dywidendę ?
|
|
Temat:
PGE
jak mawia stare powiedzenie Czech ..... trzech
|
|
Dziekuje za odpowiedz, teraz gracze chyba czekaja na wyniki pozostalych przetargow ? Mysle ze na razie bedzie 'kiszenie'.
|
|
Jaka jest wartość tego przetargu ?
|
|
Nie zastanawia Was brak reakcji kursu na szacunkowe wyniki?
|
|
Temat:
UNIMOT
Krewa gdzie obecnie znajduja sie wsparcia dla Unimot ?
|
|
Wojetek napisał(a):
W kwestii PZU pod dywidendę z otwartą pozycją krótką, to jest ciekawe rozwiązanie, zwłaszcza jeśli walor by wszedł w trend spadkowy. Obecnie jednak mamy wzrostowy/konsolidacje między 35 a 29 zł. Taką strategię tj. short dla hedge'u spadków kursu i skupienie się na dywidendzie bardzo często stosuje się na spółkach amerykańskich, u nas z racji iż nie na wszystkie dywidendowe walory są kontrakty nie zawsze to jest możliwe, ale w przypadku PZU to jest ciekawe rozwiązanie, choć gdyby tu byłoby wybicie 35 zł i przyśpieszenie trendu wzrostowego wtedy byłoby zbędne.
czy przy takim hedgu mozna brac pod uwage ew. sl zarowno dla pozycji krotkiej jak dlugiej ktore mozna byloby aktywowac po spelnieniu okreslonych kryteriow np wybiciu kluczowego wsparcia lub oporu lub wejsciu w trend ? co prawda zamiast ubezpieczenia robi sie z tego zagrywka spekulacyjna... ale po co placic za ubezpieczenie jezeli ryzyko maleje ? i jeszcze mam pytanie na jakiej serii kontraktow lepiej sie oprzec przy takim dywidendowym zagraniu ?
|
|
Dziekuje za odpowiedz, czy dzien dywidendy jest juz ustalony dla Pzu ? ps. czytalem analize w ktorej wskazano zagrozenie formacja podwojnego szczytu
|
|
Wojetek, w zwiazku z tym ze rozwazasz Pzu w portfelu dywidendowym, co sadzisz o zakupie akcji i jednoczesnie pozycji krotkiej na kontrakcie w celu wyeliminowania ryzyka spadku ceny akcji i skupieniu sie tylko na dywidendzie ?
|
|
zaciekawil mnie watek dotyczacy zaleznosci pomiedzy duza wymiana free float a zmianami w akcjonariacie, czy moglibyscie to wyjasnic poczatkujacemu leszczowi ?
|
|
Temat:
TSGAMES
Podoba mi się sformułowanie "krzyż śmierci może dodać otuchy" :)))
|
|
Temat:
MABION
Ciekawe jest to, że Mabion od pewnego czasu dawał symptomy wybycia na wykresie cenowym i te sygnały zostały wychwycone - widziałem analizy na tradingview sugerujące zmianę sentymentu.
Okazało się jednak, że nie była to żadna zmiana sentymentu tylko, jak też kolega zauważył, chamskie insajderstwo.
|
|
Temat:
MABION
Wyczuwam ironię...
|
|
Temat:
MABION
było coś na rzeczy, ale już za późno - pewnie stąd ta cisza :)
|
|
Temat:
MABION
ostatnio cos drgnelo, wybili ma30 tyg i ma50 , czy cos jest na rzeczy ? kloci sie to z negatywnym info o emisji
|
|
nic nie widać - za mały obrazek
|
|
Nie ma sensu łapanie dołków, poczekaj aż korekta wyhamuje i pojawią się długie dolne cienie świec zwiastujące wzmożone zainteresowanie popytu - możliwe zakończenie korekty.
|
|
Ewentualne chłodzenie będzie miało chyba raczej lokalny charakter bo dywergencja jest tylko na wykresie dziennym, wydaje się że wsparciem jest ostatnio MA30 dniowa czyli okolice 2,56 jak uważacie ?
|
|
Martin, nie martwi cię negatywna dywergencja na rsi ?
|
|
krewa napisał(a):Dlatego, że udział inwestorów indywidualnych w obrotach na GPW stanowi zazwyczaj jakieś -naście % (jedynie w pierwszym półroczu 2020 ich udział wzrósł do 22%). A oceniając średnią wartość transakcji, udział indywidualnych w obrocie walorami spółek wchodzących w skład WIG20 jest jeszcze mniejszy. Czyli "ubieranie ulicy" mozliwe jest raczej na walorach zwanych grzankami przy obrotach rzedu kilku mln. A gdyby "ulica" byly w tym przypadku mniejsze fundusze ktore mityczny grubas - wiekszy fundusz - wlasnie "ubiera" :) PS. Czy gdzies na forum stockwatcha zostal w sposob przystepny omowiony mechanizm pump and dump ?
|
|
Czy obecne wzrosty to moze byc tylko taka zagrywka spekulacyjna jakiegos funduszu zmierzajaca do pozbycia sie akcji poprzez wcisniecie ich 'ulicy' ?
|
|
co w sytuacji "znikniecia" akcji ideabanku dzieje sie z kontraktami terminowymi ?
|
|
na co moga liczyc wlasciciele akcji ideabanku w tej sytuacji?
|
|
_olo_ napisał(a):Wczoraj poczytałem trochę negatywnych recenzji na Steam-ie, i tam znalazłem jedną, w której ktoś anglojęzyczny stwierdził, że developerzy z Polski a w szczególności z Europy nie powinni się brać za takie gry, bo takie są złe skutki ich działań. Cytat:-Polish developers (biggest mistake in trusting developers from europe) I wtedy przypomniało mi się takie zdarzenie, w którym brałem udział. 23 stycznia 2020r. w Wawerskim Centrum Kultury odbyło się spotkanie z prezydentem Trzaskowskim. Było ono otwarte i każdy mógł zgłosić jakiś problem, pojawiła się tam osoba, która zgłosiła problem smogu. Osoba ta przedstawiała się jako Kanadyjczyk pracujący w CD Red a jego żona w banku inwestycyjnym. To ta osoba, która patrzy na telefon komórkowy (jedyna, która wypowiadała się po angielsku). Na Facebook-u (Rafał Trzaskowski Spotkajmy się w Wawrze - podsumowanie) są zajawki z tej wizyty (materiał ma ok 2:04 a o 1:37 widać tego gościa przy mikrofonie), więc może miasto posiada całość nagrania ze spotkania i może je udostępnić.  kliknij, aby powiększyć czy moglbys rozwinac swoja wypowiedz, bo nie zalapalem co chciales przez to powiedziec i jaki to ma zwiazek z kursem cdr
|
|
Czy moglby ktos objasnic dla noobow co to jest ten Adr Cdr i czy odzwierciedla to wycene akcji na GPW ? zwlaszcza biorac pod uwage, ze notowania Adr w usa sa przesuniete w czasie. Czy ten Adr moglby zostac w jakis sposob wykorzystany do zmanipulowania reakcji na gpw ? Sytuacja wydaje sie ku temu sprzyjajaca, najpierw usa bierze shorty na gpw, potem po info (gdy gpw jest nieczynna) wywoluje sie ruchy tego Adra ,na podstawie ktorych akcjonariusze z gpw moga probowac zajac pozycje , przynajmniej na otwarciu...
Przepraszam za nie poparte wiedza snucie domyslow i teorie spiskowe, ale zaciekawila mnie ta sytuacja
|
|
Piotrek92 napisał(a):Dziękuje, czy normalni ludzie jak ja czy wy możemy grać na shortach czy jedyne co możemy robić to kupować akcj
I czemu fundy się uzwieły na cdpr? Tam siedzi zespół analityków i podejmuje decyzje czy jakis młody "wilk z wallstret" siedzi i sobie szortuje ? dla ulicy dostepne sa kontrakty terminowe fcdru21 mozesz poczytac o nich jest jakis artykul na forum ale sa one malo grywalne, cena akcji x mnoznik 100 i spora roznica miedzy ofertami K / S powoduja ze w kilka minut mozna stracic nawet kilka tys zl... a uwzieli sie na nas pewnie dlatego ze nasz prezydent za pozno zlozyl gratulacje Bidenowi ;)
|
|
przeczytaj sobie wczesniejsze posty w tym posty Scarryego , ja nie posluchalem i niezle sie przejechalem a byl jeszcze czas na lagodne wyjscie, moim zdaniem zeszmacili ten papier i nie predko wroci tu sentyment rynku
|
|
Temat:
PCFGROUP
Czy orientujecie się z doświadczenia, jak zwykle wyglądają notowania prawa do akcji względem notowań akcji, czy są mniej płynne, czy występuje różnica w kursach ?
|
|
Po takim info (poziom redukcji) moze byc zwiekszone zainteresowanie kolejnym IPO (trend wzrostowy poziomów redukcji) :)
|
|
Mam pytanie, czy jak okaze sie ze redukcja bedzie 99proc to Waszym zdaniem warto od razu dobierac ?
|
|
Ja zdazylem sie zapisac jakies 5min przed awaria i teraz zastanawiam sie czy moje zlecenie nie zniknie w tajemniczych okolicznosciach.
|
|
Temat:
FARM51
Scarry, nie czytalem tego co tam "wypisujesz" ale moim zdaniem to moga byc specyficzne wyrazy uznania dla twojej wiedzy. Ja np. mam wielki szacunek po tym jak swego czasu skrytykowales Forever. Nie posluchalem i bolalo ;(
|
|
Temat:
ELZAB
Słuszna uwaga - budżet będzie potrzebował pieniędzy. Duży może więcej więc mało prawdopodobne że będą przejmować się kosztami zmiany kasy fiskalnej w zakładach fryzjerskich tym bardziej że koszt wymiany będzie w znacznym stopniu kompensowany (odliczany od podatku chyba w 90% z tego co pamiętam).
|
|
Temat:
ELZAB
Czy są jakieś firmy konkurencyjne dla e-kas fiskalnych na GPW ? Nie jestem pewien czy od strony analizy technicznej jest już właściwy moment na zakup akcji czy jeszcze poczekać na korektę.
z powyzszej analizy wynika że
"Ryzykiem jest też rodzaj działalności podmiotów, które mają być objęte obowiązkiem wprowadzenia kas on-line w 2021 r. Musimy zwrócić uwagę, że wśród nich znajdują się sektory mocno dotknięte pandemią i ewentualne przedłużenie się ich złej sytuacji mogłoby skłonić ustawodawców do kolejnego przesunięcia terminu."
|
|
goral09mat napisał(a):Prezes sam przyznał, że działania marketingowe nie zostały jeszcze rozpoczęte ale nie skomentował dlaczego bo to robi ich wydawca.
To chyba jeden z głównym punktów, który mnie martwi. Do premiery już niecałe 3 miesiące a marketingu zero. Może z góry zakładają że termin premiery zostanie przesunięty - i poczekają aż zmniejszy się szum medialny wokół Cyberpunka
|
|
Temat:
ELZAB
to mogloby dac wreszcie paliwo do wybicia
|
|
Ten hype na CDR to chyba efekt naplywu kapitalu zagranicznego patrzac po dzisiejszych obrotach. To moze byc pompowanie kursu pod premiere...
|
|
Temat:
PCFGROUP
Witam mam pytanie techniczne, na jakiej zasadzie uruchamia sie to lewarowanie pod ipo ? Ja w ing moge tylko wpisac ilosc lub wartosc akcji a slyszalem ze niektore bm oferuja wlasnie typowo lewarowanie przy zapisach na akcje
|
|
Temat:
FARM51
Nie zastanawia Was stosunkowo niewielki wolumen na obecnym wybiciu, w porownaniu do wczesniejszych wybic ?
|
|
Temat:
MONNARI
Witam gracie na odbicie po covid czy pod to zdjecie z gpw ?
|
|
Temat:
CCC
Dziękuję, jak oceniasz dzisiejszą sesję na CCC ? Spodziewałem się że docisną do 58-60zł a tymczasem 56 i odwrót.
Po czym (w miarę szybko) poznać że konfrontacja była trwale nieudana (lub trwale udana) ?
Wykres aż prosi się o spadkowe odbicie w celu uformowania ORGRa
|
|
Ostatnie odbicia na indeksach daja moim zdaniem nadzieje na udany debiut.
|
|
Temat:
PGE
Wydaje się że impuls już nadszedł.
|
|
Temat:
Drageus
Widze ze walor malo popularny, a dzisiaj znowu obronili kurs czyli ktos wyczul okazje i zebral na duzym spadku
|
|
Temat:
Drageus
witam, ostatnio mam wrazenie ze ktos zbiera akcje na spadkach, czy orientujecie sie "pod co grają" ?
|
|
Temat:
FOREVEREN
Poprzednie wyniki były podbite wydarzeniem jednorazowym. Jak Twoim zdaniem teraz mają być lepsze zakładając że nie będzie tego zdarzenia jednorazowego ?
|
|
Temat:
TBULL
Akcjami innej spolki sie nie sugeruj, akcjonariusze nie biora pod uwage ew. zdarzen jednorazowych typu sprzedaz superakcji w celu podbicia wyniku.
Podobnie bylo z Forever - niby superwynik ale zrobiony zdarzeniami jednorazowymi - spowodowalo to zalamanie kursu.
|
|
Temat:
PZU
dot. PZU Jaki może być najbardziej prawdopodobny potencjał ew. odreagowania zwyżkowego ?
|
|
Temat:
TBULL
Jakiś czas temu publikowali szacunki trzeba by było do tego zajrzeć ew. ruchy kursu pewnie beda uzaleznione od relacji szacunkowych do wynikowych
|
|
Temat:
MERCATOR
Po wybiciu 400zl spodziewalem sie bardziej zdecydowanego rajdu a mamy realizacje przy pierwszym mozliwym zasiegu, czyzby zapowiadalo sie dluzsze kiszenie przed osiagnieceim poziomow docelowych ?
|
|
Temat:
MERCATOR
Przymierzają się do wybicia 400zl to zdaje sie byłby sygnał kupna...
|
|
Temat:
TBULL
@Elemis Aktualnie debiut DUALITY nie wskazuje na jakieś szczególnie optymistyczne nastawienie rynku. cena emisyjna była co prawda 3,75 (w marcu 2019) kurs odniesienia 6,32 obecnie tko 8,45 to już nie to samo co we wcześniejszych debiutach
|
|
Temat:
TBULL
Zgadzam się, tylko w takich sytuacjach zastanawiają mnie inne spółki które jeszcze mniej pokazały a jednak mają lepszą wycenę. Jednak nie będę ich wymieniał bo nie chcę wdawać się w szczegółową polemikę - moim zdaniem jak była hossa na gamedevie to rosło wszystko, często nieracjonalnie. Chwilowo hossa najwyraźniej się skończyła.
|
|
Temat:
TBULL
Ja też tak myślałem (o niskiej wycenie) jeszcze przy kursie 35zł. Niestety spółka popadła w niełaskę inwestorów. Podobnie jak cały gamedev. Wyniki - nie wiem czy dużo się zadzieje bo spółka niedawno podawała szacunki - były bardzo dobre.
|
|
Temat:
MERCATOR
Dziekuje, czyli chodzi o zlecenia wazne na fixing, zrozumialem ze cena w tej fazie jest stala. Jednak na czym polega korzysc z zakupu akcji w tej fazie np. Mercatora, ktorego cena wlasnie byla najwyzsza z calej sesji.
|
|
Dziekuje, idee przewodnia w miare rozumiem, ale z tego co piszesz wynika raczej ze sprawa nie dotyczy kontraktu terminowego ktory musieliby "odswiezac" tylko jakiegos innego instrumentu pochodnego ? Z tego co czytalem kontrakty sa bardziej wirtualne w sensie nie sa fizycznie zwiazane z faktem posiadania akjcji.
|
|
BearHand napisał(a):[quote=Joker] Notabene ludzie, którzy wywodzą się ze spółek LC zagrali krótką na IDEA w lutym 2019 przy kursie 6,10, pozycje mają do dzisiaj rss.knf.gov.pl/RssOuterView/fa... Przepraszam za niewiedze ale dopiero zaczalem zglebiac temat instr. pochodnych. Czy chodzi o to ze 'maja' kontrakt terminowy i go na biezaco roluja?
|
|
Temat:
MERCATOR
Witam czy moge poprosic o w miare przystepne wytlumaczenie mechanizmu 'zbierania na fiksie' ?
|
|
Temat:
RELPOL
a już zaczynałem żałować że tego nie kupiłem bo "tanio" i zaczynał odbijać po korekcie zapowiada się długie kiszenie na tym walorze
|
|
Temat:
JRH
Witam mam pytanie, jakie wskaźniki wyprzedzające zastosowałbyś w tym przypadku ?
|
|
Temat:
TBULL
Wygląda na to że wybił dołem.
|
|
Temat:
CIGAMES
Dix22 napisał(a):
Technicznie patrząc na 1,2 jest tak mocne wsparcie, że kurs nie ma szans tam zejść. Maksymalnie 1,37 , ale ile razy - skoro kurs tam lądował i po kilku dniach odbijał do 1,5. W mojej ocenie mieliśmy formację podwójnego dna (przyjrzyjcie się dokładnie na 1D)
Witam nie sledze na biezaco tej spolki ale mysle ze niebawem pewnie sie wyjasni czy obroni sie 1,2, chociaz natknalem sie tu na informacje o planowanej emisji po 1,2 ktora mnie mocno zaniepokoila, w obecnej niekorzystnej sytuacji rynkowej to moze byc noz w plecy dla kursu, w koncu powazna korekte zaliczyly juz duzo mocniejsze walory
|
|
Temat:
ULTGAMES
ostatnio na wszystkich walorach leci bez roznicy czy byly dobre czy zle wyniki - takie czasy nauczka dla mnie na przyszlosc - wyskoczyc z akcji przed wakacjami i predko nie wracac
|
|
Wojetek napisał(a):Aktualizacja portfela dywidendowego: kliknij, aby powiększyćWpłynęła dywidenda z GPW - pierwotnie w planie miałem dokupienie za nią oraz pozostającą w portfelu gotówkę akcji GPW aby mieć porównywalną ekspozycję na GPW i ACP. Ostatecznie zdecydowałem się jednak na zakup Toya (TOA), która tym roku jeszcze wypłaci dywidendę na poziomie minimum 5,5% (0,38 zł), a Rockbridge chce nawet 0,80 zł. Dotąd spółka płaciła "w kratkę", w 2018 było to 0,45 zł, w 2016 0,35 zł na akcję. TOA tyg.  kliknij, aby powiększyćNa kursie od końca lipca trwa trend wzrostowy. Jeśli uda się pokonać trwale okolice 7,40 zł to i 8,50 zł w przyszłości jest do zdobycia dla strony popytowej. Wyniki spółki również raczej nie ucierpiały zbyt mocno w pandemii - pełny raport otrzymamy jutro (27.08.) - możliwe że dzisiejsze wzrosty są właśnie grą pod te wyniki za 2H2020. W tym roku nie planuję już zmian w portfelu dywidendowym. Na 2021 po wpłacie nowych środków do IKZE oraz otrzymanej dywidendzie z Toya w grudniu będzie możliwość dokupienia akcji Toya i GPW aby zrównać ich poziom z ACP i ew dodać kolejną spółkę. Czy moglbys okreslic wsparcia dla TOYA na ktorych mozna ustawic zlecenia stoplimit ? Spolka zdecydowala sie jednak na 0,8zl...
|
|
Temat:
JSW
Witam zainteresowala mnie informacja o wdrazaniu wodorowych instalacji przemyslowych, chcialbym przy tej okazji zapytac czy na GPW notowane sa jakiekolwiek spolki 'zamieszane' w ten wodorowy przemysl?
|
|
Temat:
RELPOL
Bardzo dziękuję za wyczerpujący komentarz, długi termin nie leży w mojej naturze, ale spółkę warto obserwować, może będzie kolejne wybicie. Sytuacja na GPW ostatnio nie nastraja mnie optymistycznie, mam nadzieję że to efekt wakacji.
|
|
Temat:
ONEMORE
Jak dla mnie transmisje z rozgrywki prezentują się bardzo dobrze, aż chce się od razu w to zagrać. Tylko jak rynek zareaguje na ogłoszenie daty premiery - obawiam sie ze nastapi realizacja zysków
|
|
Temat:
RELPOL
|
|
Temat:
RELPOL
W newsletterze pojawiła się informacja na temat atrakcyjnej wyceny - czy uważacie że korekta już się zakończyła ?
|
|
Temat:
PCCEXOL
martin207 napisał(a):24 mln zysku netto po 1 półroczu, popyt na środki od kwietnia ? Moim zdaniem 2 półrocze będzie kluczowe, wszystko ruszyło, gdzie nie spojrzysz płyn. Sam sobie odpowiedziales - gdzie spojrzysz tam plyn - wiec juz na tym nic nie zarobia w 2 polroczu, rynek jest przesycony
|
|
Temat:
CFG
Czy można stwierdzić że średnia została wybita dołem ?
|
|
Dziekuje za wyjasnienia, tak wlasnie podejrzewalem, moze jednak warto zwrocic uwage rowniez na wzrastajace przychody ze sprzedazy, co jest zjawiskiem pozytywnym ale fakt faktem koszty tez rosna. Pytanie czy wzrost kosztow tez byl 'zjawiskiem jednorazowym' czy raczej spodziewamy sie ze powtarzalnym ?
|
|
Zysk netto za 2q 9,8mln a za pol roku 13,4mln A wiec po odjeciu za 1q wychodzi 3,6mln zysku Zysk za 2q byl zatem 270% wiekszy niz za 1q... a nie jak twierdzisz o polowe mniejszy... Moze piszesz o jakiejs innej spolce?
Podobna prawie 300% poprawa wynikow wystepuje rok do roku...
Co do ksiegowania kosztow, to chyba normalne, ze kazdy prezes stara sie, jezeli jest to mozliwe, ksiegowac koszty wtedy kiedy ma najwieksze przychody zeby nie placic podatku.
Nadal nie rozumiem na czym polega ta tragedia wynikow ?
|
|
Przepraszam ale nie bardzo rozumiem dlaczego uważacie, że wyniki za 2Q zawiodły oczekiwania ?
|
|
Temat:
RAFAKO
Moim zdaniem to co pojawia się na wykresie nie wróży nic dobrego dla kursu.
|
|
|
|
Temat:
HARPER
Witam ja trochę z innej beczki, zastanawiam się jak to możliwe że kilkukrotnie "przemielono" freefloat, kurs został mocno podbity a nikt nowy nie ujawnił się w akcjonariacie spółki ?
|
|
"Do końca 2019 r. Biomed miał jednak potwierdzić źródła finansowania pozostałych kosztów w wysokości 10 mln zł, czego nie zrobił. Termin został na razie przesunięty do 31 maja 2020. Nie wykluczano również, nowego wniosku o dofinansowanie o istotnie większej wartości w związku z dynamicznie rozwijającą się sytuacją wywołaną epidemią COVID-19."
Czy coś wiadomo na temat uzyskania finansowania ?
|
|
Bardzo szeroki ten kanal :)
|
|
Temat:
MOONLIT
Witam, nie bardzo rozumiem dlaczego ew. emisja akcji mialaby wplynac na podbicie kursu? Wydawalo mi sie ze powinno byc raczej odwrotnie.
|
|
Temat:
THEDUST
rubik napisał(a): Bieżąca kapitalizacja THE DUST wynosi niespełna 23kk PLN i jest jedną z najniższych kapitalizacji spółki sektora gamedev na rynku.
Porównanie kapitalizacji - dane z 3 lipca DRAGEUS___ 16,53 MOONLIT____ 22,50 THEDUST____ 22,85 JUJUBEE____ 25,79 ARTGAMES__ 27,23 REDDEV_____ 29,79 CANNABIS___ 30,34 7LEVELS____ 35,18 DDISTANCE__ 35,93 NGGAMES___ 37,95 ECCGAMES__ 45,88
Czy zdaniem znawców gamedev - THE DUST ma rzeczywiście jedne z najniższych "szans na sukces" w sektorze?
Czy na tej spółce są jakieś dodatkowe czynniki ryzyka, które rzutują na taką wycenę?
W obszarze 14-16 zł jest bardzo duża podaż (kurs już trzykrotnie próbował pokonać tą strefę) - dodatkowo do obrotu zostały dopuszczone akcje obejmowane po 8 zł (225k sztuk).
Do Twojej listy dopisałbym jeszcze DIGITAL, PREMIUM FUND (choć to dopiero zalążki firm) PUNKPIRAT HGAMES PBGAMES
|
|