PARTNER SERWISU
eazdtijs
84 85 86 87 88
macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 2 lutego 2011 09:42:50 przy kursie: 8,16 zł
Dziwi mnie podawanie zasobów z dokładnością 0,3% (311mln baryłek), gdy tak naprawdę jeszcze nie dowiercili się do ropy.

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 2 lutego 2011 09:56:28 przy kursie: 8,16 zł
Szok byłby gdyby przeszło przez trendline. Na razie trend spadkowy utrzymany.

kliknij, aby powiększyć

Edit: Pytanie czy dziś odwzoruje ostatnią wieżę 1:1
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...
Edytowany: 2 lutego 2011 09:59

macgregor
0
Wysłane: 2 lutego 2011 10:08:31 przy kursie: 8,16 zł
Może szykuje się kolejna bańka spekulacyjna w sektorze palwowo poszukiwawczym tak jak 12 lat temu bańka w sektorze IT, kilka lat temu w sektorze budowlanym i developerce i ostatnio w branży gier komp.? Przecież nie tylko Oil ostro idzie do góry. KOV też podąża za nim, Bogdanka wczoraj 5% do góry, kilka dni temu Lotos też miał ładny skok pod pretekstem poprawy wyników.

michalp_1
PREMIUM
0
Wpisów: 10
Wysłane: 2 lutego 2011 10:20:53 przy kursie: 8,16 zł

macgregor
0
Wysłane: 2 lutego 2011 11:00:52 przy kursie: 8,16 zł
Tak lał wodę, że nie zrozumiałem czy będzie dodruk nowych akcji w ciągu roku czy nie? (poza tymi 19mln o których wiadomo)

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 2 lutego 2011 11:18:04 przy kursie: 8,16 zł
Najlepsze były słowa;

"(..)Prawdopodobnie jesteśmy bardzo blisko (..)"

Kiedyś Żywiec pokazał że "prawie/prawdopodbnie" robi różnice Angel
A "bardzo blisko" na petrolu to póki co, odcinek około 3 lat ( od debiutu), przy czym ma tendencję do ciągłego wydłużania się..
Edytowany: 2 lutego 2011 11:19

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 2 lutego 2011 11:19:50 przy kursie: 8,16 zł
666 napisał(a):
Ci co przecierali oczy ze zdziwienia wczoraj, dzisiaj przechodzą ultra-szokowy szybki kurs ćwiczenia wyobraźni hello1

v3nom napisał(a):

666, wczoraj napisałem, że moim zdaniem dobiją do 15. Jak widać niewiele brakowało, ale kabel w windzie urwał się szybciej. Widocznie zbyt wielu czekało na ten poziom. Z ciekawości po pracy obejrzę sobie wywiad, ale po zachowaniu kursu wnioskuję, że rozczarował Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 2 lutego 2011 11:22:26 przy kursie: 8,16 zł
Jasne że doceniamy wysiłek intelektualny prezesa ale PR powinien robić ktoś przekonująco. A co byś o obiedzie w drogiej restauracji, który by smakował jak przegląd miesiąca i powiedziano by ci, że zrobił go gość który od kilku lat usilnie stara się nauczyć gotować?

doncarlos
0
Wpisów: 1 244
Wysłane: 2 lutego 2011 11:37:21 przy kursie: 8,16 zł
Zabawny komentarz "specjalisty" (maklera).. po czesci ma jednak duzo racji, taka jest niestety polska rzeczywistosc.. wystarczy spojrzec na new connect, polskie sady, etc..
Cytat:
Kiedy dobry moment do inwestowania?

Zdaniem maklera dobry moment do inwestowania w spółkę nadejdzie, gdy rzeczywiście dokopie się ona do ropy. - Równie dobrze mogą za jakiś czas powiedzieć, że 10 metrów przed złożem wiertło się zepsuło i wydobycie surowca jest niemożliwe - zaznacza Cymcyk. - Dlatego dzisiaj bardzo bym uważał i ostrożnie podejmował decyzję - dodaje.

Jego zdaniem informacja o ropie byłaby o wiele bardziej wiarygodna, gdyby ukazała się jako oficjalny komunikat w ESPI. - Gazecie mogą też powiedzieć, że dokopali się do starożytnej cywilizacji marsjańskiej. Oficjalny komunikat miałby jakieś umocowanie prawne.

Wszyscy się zastanawiają, czy podanie takiej informacji do publicznej wiadomości było manipulacją kursem giełdowym czy nie.
- Jeśli to nie była manipulacja, to ja nie wiem, co jest manipulacją. Nie wierzę w to, że KNF nałoży karę na Petrolinvest. Kary indywidualne mogą być, ale nie sądzę, żeby prezesa to zabolało - mówi analityk.

Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej"..
Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii..
„All animals are equal but some animals are more equal than others“

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 2 lutego 2011 11:41:39 przy kursie: 8,16 zł
Cytat:
Równie dobrze mogą za jakiś czas powiedzieć, że 10 metrów przed złożem wiertło się zepsuło i wydobycie surowca jest niemożliwe - zaznacza Cymcyk.

Wczoraj widziałem podobny tekst na którymś z forów... Tak więc nas czytają :)

Pozdrawiamy analityków odwiedziających ten wątek wave
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

wachar
2
Wpisów: 124
Wysłane: 2 lutego 2011 12:05:52 przy kursie: 8,16 zł
Przyglądam się temu co się dzieje na OIL bardziej z powodów poznawczych niż inwestycyjnych, omijam spółki o tak słabej kondycji (rating D).
Ciekawa była sytuacja gdy kurs poszybował w okolice 13 zł tj ponad 30% w plusie, po programie w CNBC trwała uporczywa obrona kursu przed spadkiem - tak interpretuję zlecenia PKC po 1 szt, obroty znacznie większe niż na KGHM. Cóż zapewne paru inwestorów zarobiło ale też i ile polało się łez.
Wypowiedź Prezesa ukazała cała mizerię obecnej sytuacji - ma być , mamy mieć a puki co na kontynuacje prac potrzeba jeszcze wielu milionów usd, do założenia "plomb" upłynie co najmniej kilka miesięcy itd .

DeTomaso-IS
0
Wpisów: 139
Wysłane: 2 lutego 2011 12:17:14 przy kursie: 8,16 zł
1) A co ma prezes wspólnego z kursem akcji, żeby sie wypowiadać po każdym ruchu?
2) Prezes i właściciel wcale nie muszą być Polakami i nie musza mówić po polsku, mogą być przeziębieni i do studia mogą przychodzić w dziurawych gaciach...
3) Kurs wzrósł o 100%? czy spadł o 99% i tylko delikatnie odbił?
4) Już się nie wypowiadam, następne rozdanie za tzy miesiące tak?;)

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 2 lutego 2011 12:21:04 przy kursie: 8,16 zł
DeTomaso-IS napisał(a):
1) A co ma prezes wspólnego z kursem akcji, żeby sie wypowiadać po każdym ruchu?

Tu akurat chodziło o plotki o znalezieniu ropy - czyli o dotarciu do celu dla którego spółka powstała. Wypowiedź prezesa na ten temat powinna mieć więc miejsce jak najbardziej.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

life
0
Wpisów: 155
Wysłane: 2 lutego 2011 12:35:29 przy kursie: 8,16 zł
Tak jak pisałem wczoraj na ten moment poziom 14 był istotny. Okazał sie na tym etapie nie do przejścia. Zgodnie z tym co pisałem mam nadzieje że inwestorzy mieli przygotowane strategie obronne. Obecnie sie przygladam i bedę szukał ponownie miejsca do wejścia.
Co do ewentualnej kary. Naszła mnie taka myśl że byc może to info w PB było na zamówienie. Kto może najbardziej skorzystać na dużej zmienności???
Ano GEM i być może to ewentualna kara bedzie pokryta właśnie przez nich :)
Do marca prawdopodobnie bedzie nas Petrol męczył nadal . Po tym terminie powinno sie cos wykrystalizować myslę.
Jeszcze takie rozwiniecie. Prezes mówił ze sie na obecnym etapie nie martwi o finansowanie i jesli Gem jako firma finansująca wykorzystał grę w odpowiednim zakresie w obie strony to z pewnością środki sie znajdą
Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...
Edytowany: 2 lutego 2011 12:52

kereig
0
Wysłane: 2 lutego 2011 13:20:05 przy kursie: 8,16 zł
life napisał(a):
Tak jak pisałem wczoraj na ten moment poziom 14 był istotny. Okazał sie na tym etapie nie do przejścia. Zgodnie z tym co pisałem mam nadzieje że inwestorzy mieli przygotowane strategie obronne. Obecnie sie przygladam i bedę szukał ponownie miejsca do wejścia.
Co do ewentualnej kary. Naszła mnie taka myśl że byc może to info w PB było na zamówienie. Kto może najbardziej skorzystać na dużej zmienności???
Ano GEM i być może to ewentualna kara bedzie pokryta właśnie przez nich :)
Do marca prawdopodobnie bedzie nas Petrol męczył nadal . Po tym terminie powinno sie cos wykrystalizować myslę.
Jeszcze takie rozwiniecie. Prezes mówił ze sie na obecnym etapie nie martwi o finansowanie i jesli Gem jako firma finansująca wykorzystał grę w odpowiednim zakresie w obie strony to z pewnością środki sie znajdą

Przepraszam, ale jakiej okazji do wejścia szukasz? To nie jest spółka, która straciła na wartości przez jakieś złe info czy coś i jej wartość jest zaniżona. Teraz to tylko będzie lecieć w dół bo ludzie się sparzyli boleśnie. Byle jakie teraz info jak to ostatnie do gazety nie spowoduje wybicia, chyba że to się stanie dziś czy jutro kiedy nadzieje jeszcze do końca nie wygasły, po tygodniu nie ma już szans. Jedyną możliwością wzrostu w najbliższym czasie jest potwierdzone znalezienie ropy ale to oznacza, że trzeba trzymać cały czas paluszek na spuście, bo jak kupisz teraz to cały czas będziesz tracił. Kolejny taki spektakl po wywiadzie prasowym możliwy będzie po roku może dwóch...

life
0
Wpisów: 155
Wysłane: 2 lutego 2011 13:32:40 przy kursie: 8,16 zł
Z jakiego powodu??
ano z takiego samego z jakiego kupuje sie wszelki inne spółki czy instrumenty finansowe.
Dla pieniedzy oczywiście. Ja jak pisałem chyba kilka m-cy temu mam nieco inne podejście do OIl niż wiekszość Graczy. Ja obserwuje w ciekawych momentach spółke na niższym interwale niż dzienny. Czasem 1H a czasem nawet 15min. Spółka jest bardzo płynna i można na niej grać jak na korkach. Z tym że tutaj tylko odkupujesz L. Oczywiście pomijam juz fakt że w przeciwieństwie do wiekszości licze na to iż w pewnym momencie udana pozycja stanie sie " pozycja emerytalną " ale to szczegół. Będzie dla mnie kolejna okazja na kilka, kilkanaście czy wiecej procent to wejde ponownie bez zbednych ceregieli. Oczywiście nie polecam mojego podejścia. Każdy powinien mieć indywidualne własne!!!

kliknij, aby powiększyć

Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...
Edytowany: 2 lutego 2011 13:50

kereig
0
Wysłane: 2 lutego 2011 13:39:42 przy kursie: 8,16 zł
Mnie podejście się podoba, też o tym trochę myślałem. Tyle tylko, że wymaga refleksu i duuużo zdrowego rozsądku.thumbright

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 2 lutego 2011 14:18:13 przy kursie: 8,16 zł
honza napisał(a):
Nie rozśmieszajcie mnie że to ulica kupuje, rzucali tu po 200k, to który lub która z was ma ponad milion złotych że by w jednym zleceniu rzucić kurs na widły????. Wiedzą że taka okazja może się już bardzo długo nie pojawić na giełdzie, możliwość zysku w ciągu roku lub półtora to 1000% lub 2000%, podajcie mi przynajmniej jedną spółkę z GPW na której będzie można tyle zarobić w ciągu nawet 2 lat.director

Jak to na tym Petrolu nastroje się szybko zmieniają...Rano przez pierwsza godzinę sesji zapełnione zostały chyba 2 strony forum a teraz ucichło troche. Nigdy nie posiadałem akcji OIL'a ale szczerze kibicowałem wszystkim teraz, chciałem żeby choć raz większość zarobiła na tym a nie tylko Rychu.

Ta spółka nie jest po prostu wiarygodna. Były już wielokrotnie podobne rewelacje(bo ciężko to informacją nawet nazwać) np. Total. Bioton i Petrol to papiery od których zawsze trzymałem sie z daleka.

Może i masz rację że kurs urośnie nawet i te 1000%...tylko zastanówmy się czy to będzie super wzrost i ekstra wyskok czy powrót kursu spółki w okolice w których zabawa z Petrolem się zaczynała?Think

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 2 lutego 2011 14:25:00 przy kursie: 8,16 zł
Honza, jesteś przekomiczny. Czy myślisz że po raz pierwszy widzimy taki wystrzał? Gdzie tu widzisz okazję? Dowolna spółka Patrowicza ma podobne szanse na jazdy po 300% w górę, nie pamiętasz np. Izolacji w 2009? Dałeś się nabrać i ponieść euforii, a teraz przechodzisz do standardowej fazy "zaniżanie przed odpałem", "to nie ulica zbiera", "ktoś sprzedaje, ale i ktoś kupuje". To już było tysiąc razy.

Wczoraj mi pisałeś, że będę kupować po 20-30 zł, a ja się śmiałem. Teraz mogę kupić po 8 zł, ale wiesz co? Nie kupię, bo ta spółka nigdy nie da zarobić przez rozwadnianie kapitału. Nawet za 1 zł nie kupię, bo za parę miesięcy akcja będzie warta już tylko 50 gr, mimo że wycena spółki nie spadnie.

Mam nadzieję, że zdołałeś uratować chociaż część zysku i wyciągniesz wnioski z tych dwóch dni.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 2 lutego 2011 14:26

HertyK
0
Wpisów: 45
Wysłane: 2 lutego 2011 14:28:12 przy kursie: 8,16 zł
Nie rozumiem dlaczego ludzie się tak żalą. Ryzyko było znane od początku a zachowanie psychologiczne tłumu podpowiadało duże zyski. Ja nie kupiłem czuje mały dyskomfort ale nie żale się jaki to biznesmen Krauze jest zły. Może właśnie te zamieszanie pozwoliło niezauważalnie kupić bardzo dużo akcji co niektórym a prawdziwe rewelacje nas dopiero czekają. Może to też być kolejna zagrywka spekulacyjna ,która pozwoliła wyrzucić akcje. Nadzieja i strach nie opuszczają inwestorów a to uczucia na których łatwo zagrać, już nie wspomnę o podnieceniu jakie było wyczuwalne na forum.

Po opadnięciu tego kurzu po bitwie zastanawiam się czy nie załadować jakiegoś drobnego pakietu akcji inwestując w oczekiwania- znalezienie ropy. Taka mysl naszła mnie podczas porannego joggingu Whistle

Jedna inwestycja jest praktycznie pewna, to edukacja. W dobie internetu nie trzeba nawet w nią dużo inwestować. Po dopiero rocznej przygodzie z giełda zmieniłem całkowicie nastawienie. Skupiam się na tym aby transakcja kończyła się na zielono(netto) nie patrząc na stopę zwrotu. Udane wybory dają równie duzo pozytywnych emocji, a przyjdzie czas że zamieni się to konkretne pieniądze.
Edytowany: 2 lutego 2011 14:36

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

84 85 86 87 88

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,640 sek.

ispglwvx
gdoifvvr
jwplaffj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tpmdygpv
bvglkjiz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat