0 Dołączył: 2008-11-16 Wpisów: 262
Wysłane:
1 kwietnia 2009 13:45:54
przy kursie: 0,14 zł
Jak na laika/nowicjusza przystało, dostałem troche  na tej zabawie, ale że poprzedni tydzień był udany to tylko zysk zmniejszył mi się... o 3k (z 10k) - lekcje odebrałem, wiecej w ten sposób wydurniać sie nie będę
Edytowany: 1 kwietnia 2009 14:16
|
|
0 Dołączył: 2008-11-26 Wpisów: 120
Wysłane:
1 kwietnia 2009 19:41:09
oj kusilo dzis kiedy widzialem momentami -26% podczas sesji ........a trzeba bbylo brac z tego co widze teraz - ale tak jak wczesniej postanowilem nie brac zagrozonych spolek tak i zostalo nie wzialem - chyba pierwszy raz uszanowalem moje postanowienia  zwiazane z gielda pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2009-02-01 Wpisów: 157
Wysłane:
1 kwietnia 2009 20:04:46
Ja sprawdzam kurs takich spółek jak Krosno po sesji by nie kusiło. A sprawdzam z czystej ciekawości Stwierdziłem że więcej na nich straciłem niż zyskałem. Ktoś się dziś cieszy bo włożył niewiele i się udało następnym razem włoży dwa razy wiecej i wtopa. Człowiek uczy się na własnych błędach
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-11-26 Wpisów: 120
Wysłane:
4 kwietnia 2009 20:45:10
Zarząd GPW poinformował, że w wyniku korekty nadzwyczajnej po sesji 3 kwietnia akcje spółek Bipromet, Cashflow, Efekt, Eurofaktor, Fasing, Groclin, Karen, Krosno, Makarony Polskie, One2One, Sanwil, Trion, Variant, Wandalex, Warfama, Zastal i ZNTK Łapy zostaną wykreślone z listy uczestników indeksów WIG oraz WIG-PL.
co to oznacza ze w poniedzialek paniczna wyprzedaz??????????
|
|
0 Dołączył: 2009-01-09 Wpisów: 878
Wysłane:
11 kwietnia 2009 13:54:32
przy kursie: 0,27 zł
News o spolce: http://tinyurl.com/ddlhj6Cytat: Kobiety zatrudnione w Krośnieńskich Hutach Szkła, przebywające na urlopach wychowawczych, nie otrzymają wypowiedzeń z pracy - pisze "Nasz Dziennik". To nie jest jedyna dobra wiadomość. Zapotrzebowanie na wyroby huty jest coraz większe, co pozwoliło syndykowi wstrzymać zwolnienia całej, przeszło dwutysięcznej załogi, przynajmniej do maja. Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....
Edytowany: 11 kwietnia 2009 13:55
|
|
1 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 71
Wysłane:
11 kwietnia 2009 18:20:34
Czyżby we wtorek rajd w górę?
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
11 kwietnia 2009 19:42:02
Niewymownie. Na razie jednak wszystkiego rodzaju wyceny, jak by ich nie robić, wychodzą ujemne. Poprawa fundamentów musi być naprawdę solidna żeby uratować spółkę. Dopiero wtedy można będzie celować w jakiś kurs stabilizacji.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-08 Wpisów: 253
Wysłane:
11 kwietnia 2009 20:28:08
Retoryczne pytanie ale "Skoro jest tak dobrze to dla czego jest tak źle". Akcje są tyle warte na ile wyceni je rynek
股票是这么多的价值,市场将会尽可能多
|
|
0 Dołączył: 2009-02-25 Wpisów: 105
Wysłane:
11 kwietnia 2009 20:54:21
A moze jest ok... Jest tak jak ktos napisal: "firma była rentowna cały czas, upadłość pozwoliła uwolnić się od ciężaru kredytów i opcji walutowych. "
|
|
0 Dołączył: 2009-01-15 Wpisów: 468
Wysłane:
11 kwietnia 2009 21:32:13
sad zdecydowal o umieszczeniu przy slowie upadlosc przymiotnika "likwidacyjna". nie zapominajmy o tym
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-11 Wpisów: 5
Wysłane:
11 kwietnia 2009 21:55:20
Krosno: Syndyk wstrzymuje zwolnienia, napływają zamówienia z całego świata Kobiety zatrudnione w Krośnieńskich Hutach Szkła, przebywające na urlopach wychowawczych, nie otrzymają wypowiedzeń z pracy - pisze "Nasz Dziennik". To nie jest jedyna dobra wiadomość. Zapotrzebowanie na wyroby huty jest coraz większe, co pozwoliło syndykowi wstrzymać zwolnienia całej, przeszło dwutysięcznej załogi, przynajmniej do maja. - O tym, ile osób otrzyma wypowiedzenia z pracy, zadecyduje wielkość produkcji. Dla nas jest to okres bardzo intensywnej pracy, na razie załoga pracuje i realizuje zamówienia, które napływają z całego świata m.in. ze Stanów Zjednoczonych i Australii - wyjaśnia syndyk masy upadłościowej KHS, Marek Leszczak. gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,... Miłego na Święta zatem...
|
|
0 Dołączył: 2008-10-12 Wpisów: 533
Wysłane:
11 kwietnia 2009 22:11:59
Ludzie ocknijcie się to klasyczna dziennikarska podpucha. Cała Polska już wie ze trzeba kupic te papiery. To we wtorek proponuje wrzucic PKC do arkusza.
Spółka ma ponad 100 mln długu i jest bankrutem. Ile musieliby opchnac szklanek i kieliczków zeby to spłacić???
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
11 kwietnia 2009 22:14:40
JAG napisał(a): Spółka ma ponad 100 mln długu i jest bankrutem. Ile musieliby opchnac szklanek i kieliczków zeby to spłacić???
Heh, pewnie sporo  . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
0 Dołączył: 2009-01-06 Wpisów: 253
Wysłane:
12 kwietnia 2009 01:22:41
JAG napisał(a):Ludzie ocknijcie się to klasyczna dziennikarska podpucha. Cała Polska już wie ze trzeba kupic te papiery. To we wtorek proponuje wrzucic PKC do arkusza.
Spółka ma ponad 100 mln długu i jest bankrutem. Ile musieliby opchnac szklanek i kieliczków zeby to spłacić??? Niestety,ale to prawda,zadłuzenie jest potezne i sam wiele razy mówiłem ,ze nie wierze w upadłosc KROSNA ,mieszkam w poblizu i ta huta to cała historia pokolenia, krosna i okolic i pewno dlatego nadal jednak nie moge jeszcze uwierzyc ze marka HS KROSNO zniknie.Ale teraz tutaj w opini wielu osób blizej lub dalej zwiazanych z hutą słychac ,iż to jest napraawde koniec.A co do aktualnej wyceny akcji to moze ktos mi odpowie dlaczego 2 tygodnie temu Sawicki po wyroku sadu o upadłosci likwidacyjnej wywalił kolejne miliony akcji po 30 gr.,troche marny interes jezeli KROSNO ma "przetrwac",biorac pod uwage iz je kupował po 7 zł.
|
|
0 Dołączył: 2008-07-27 Wpisów: 2 112
Wysłane:
13 kwietnia 2009 02:19:21
HENRY napisał(a):.....A co do aktualnej wyceny akcji to moze ktos mi odpowie dlaczego 2 tygodnie temu Sawicki po wyroku sadu o upadłosci likwidacyjnej wywalił kolejne miliony akcji po 30 gr.,troche marny interes jezeli KROSNO ma "przetrwac",biorac pod uwage iz je kupował po 7 zł. Niestety,Krosno jest skończone.Opcje położyły spółkę,podają media.Proste wytłumaczenie,nie trzeba myśleć.A faktem jest,że dobra firma została zrujnowana przez ludzi.Bez pokazywania palcem.  . W obliczu takich a nie innych zdolności tego pana,(choćby ostatni artykuł w Parkiecie)sam Pinokio by się nabawił kompleksów.  . "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 13 kwietnia 2009 08:33
|
|
0 Dołączył: 2009-04-11 Wpisów: 7
Wysłane:
18 kwietnia 2009 10:13:15
przy kursie: 0,30 zł
Dziwna sprawa z tym Krosnem, z jednej strony upadłość likwidacyjna - to rozumiem bo pensje zwolnionym pracownikom wypłaci Fundusz , ale w takim razie dlaczego syndyk nie prowadzi likwidacji, czyli nie zwalnia kolejnych grup pracowników, nie wyprzedaje majatku aby chociaż częściowo spłacić wierzycieli? Teraz chwali się że napływają zamówienia, a ludzi nie będzie zwalniał. Ciekawe, co to ma znaczyć? Jakieś plany przetrwania - ale czy to jest w ogóle możliwe, może ktoś wie.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-18 Wpisów: 18
Wysłane:
18 kwietnia 2009 11:12:09
Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego witam wszystkich serdecznie!
Sprawa jest skomplikowana o tyle, iż wydaje mi sie że syndyk usilnie stara sie odratować spółke. Ja osobiście cały czas uważam, że w Krośnie drzemie duży potencjał. Zamówienia spływają i to wiem nie tylko z internetowych artykułów, ale także z mniej oficjalnych źródeł.
Jakiś czas temu (dokładnie 27 marca) Sąd Rejonowy w Krośnie wydał postanowienie o likwidacji, jednak zarząd (który nawiasame mówiąc został odwołany w tym tygodniu) 8 kwietnia złożył zażalenie na tą decyzje. Także należy czekać i obserwować.
Wszystko jest w rękach sądu. Jeśli decyzja będzie przychylna to wydaje mi się, że będzie można zarobić. Hutnicy mają pełne ręce roboty. Podobno syndyk podpisał umowe z Ikea i trwają rozmowy z Makro odnośnie dostaw szkła. W planach nie ma zwolnień, nawet kobiety na urlopach wychowawczych zachowają swoje umowy o prace. Gdzieś także wyczytałem, że syndyk dogadał się z gazownią co biorąc pod uwagę sektor w jakim działa spółka jest dużym krokiem do przódu.
To są moje odczucia na temat Krosna jeśli ktoś ma odmienną opinie zapraszam do podzialenia się nią.
Pozdrawiam tsc
EDIT: Właśnie znalazłem informacje, że jeden ze znaczących akcjonariuszy Pan Sawicki sprzedał wszystkie swoje akcje... czyżbym ucieczka z tonącego okrętu??
Edytowany: 18 kwietnia 2009 11:25
|
|
0 Dołączył: 2009-04-11 Wpisów: 7
Wysłane:
18 kwietnia 2009 11:51:29
Dzięki za info, sądzę że dla Krosna upadłość takiej fabryki to prawdziwa tragedia. Pomijając już kwestie kursu akcji, to dla władz tego miasta jest to poważny problem społeczny - może więc - wszelkimi sposobami będą szukać jakiś rozwiązań, a więc pozostaje nadzieja.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-14 Wpisów: 14
Wysłane:
18 kwietnia 2009 17:36:56
Także mój pierwszy post na forum a więc witam.
Może ktoś jasno i precyzyjnie powiedzieć jak jest z zobowiązaniami Krosna ? Bo czytałem, że są zbliżone do wyceny aktywów albo wręcz nawet i większe - jak w takim razie odnosić się do windowania kursu z, powiedzmy, ostatnich dwóch tygodni - od 15-16gr do 30gr za akcję...
Jeszcze P. Sawicki się wyprzedaje - próba opchnięcia gniota naiwnym ?
Jak Wy się na to zapatrujecie ?
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
18 kwietnia 2009 19:48:56
W tej chwili to co wiemy, a więc z danych na 31.XII.2008 r., wynika sytuacja wysoce niecodzienna: aktywa księgowe są praktycznie równe zobowiązaniom. Przewyższają je o zaledwie 5,5 mln zł, do jakich skurczyła się nagle WK spółki. (Tu przestroga dla wyznawców wskaźnika C/WK --> wartość księgowa nie jest wyryta w kamieniu). No ale nic nie zwiastowało opcji. Księgowo spółka jest zatem warta papierowe 15 gr na akcję, ale wycena likwidacyjna wychodzi mi silnie ujemna. No i największy problem w tym, ile naprawdę są warte aktywa. Idę o zakład, że mniej niż na bilansie. Zatem spółka naprawdę jest na krawędzi, choć jeśli naprawdę nagle wzrośnie sprzedaż, to będzie jak i po co ją ratować.
Ale w ogólnym kontekście płacenie odpraw komukolwiek jest dla mnie jawną kpiną z akcjonariuszy.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.