0 Dołączył: 2010-04-13 Wpisów: 15
Wysłane:
20 maja 2011 21:58:13
przy kursie: 3,04 zł
City Interactive idzie do sądu z podwykonawcą City Interactive na wojennej ścieżce z The Farm 51 Premiera „Alien Fear” po raz kolejny przesuwa się. Tym razem na IV kwartał. Giełdowy producent gier komputerowych twierdzi, że firma The Farm 51 nie oddała mu sprzętu i technologii udostępnionej na potrzeby produkcji gry „Alien Fear”. Gliwickie studio The Farm 51 było podwykonawcą City Interactive w produkcji gry komputerowej „Alien Fear” (gra akcji utrzymana w klimatach science-fiction zrealizowana w konwencji horroru). Pod koniec lutego giełdowa spółka w trybie natychmiastowym rozwiązała umowę (obowiązywała od zeszłorocznych wakacji) tłumacząc, że nie jest zadowolone z jakości prac realizowanych przez The Farm 51. Przedstawiciele studia odpierali zarzuty twierdząc, że to City Interactive nie wywiązywało się z niektórych zobowiązań, jak np. dostaw technologii i sprzętu niezbędnego żeby stworzyć wersję gry na konsolę, co uniemożliwiało pracę zgodnie z harmonogramem. Przez kolejne tygodnie prawnicy obu stron negocjowali zapisy ugody. Miała być podpisana w czwartek 19 maja. Dokumenty nie zostały jednak parafowane. – The Farm 51 do tej pory, mimo naszych próśb, nie zwróciło nam urządzeń i technologii, którą użyczyliśmy im na potrzeby produkcji „Alien Fear” – wyjaśnia Marek Tymiński, prezes City Interactive. Szacuje wartość tych aktywów na kilkadziesiąt tysięcy euro. Sygnalizuje, że City Interactive rozważa złożenie doniesienia na policję o przywłaszczeniu mienia. – Poważnie nosimy się też ze skierowaniem sprawy do sądu – oznajmia Tymiński. Twierdzi, że ugoda nie wiązała się z żadnymi płatnościami ze strony kierowanej przez niego firmy. Przyznaje, że brak urządzeń użyczonych The Farm 51 komplikuje nieco prace nad „Alien Fear”. Premiera planowana początkowo na II kwartał, już w lutym została przesunięta na III kwartał. Tymiński sugeruje, że i ten termin nie zostanie dotrzymany. – Chcemy, żeby „Alien Fear” trafił do sprzedaży w tym roku – oświadcza. Budżet produkcji szacowany jest na 1-2 mln zł. City Interactive chce sprzedać co najmniej 300 tys. kopii gry. Ukaże się jednocześnie w wersji na komputery PC i konsole Xbox 360 i PS 3. parkiet.com Kod:[mod: proszę o podawanie linków do źródła, w takiej formie wipsy są niedopuszczalne]
Edytowany: 23 maja 2011 20:53
|
|
0 Dołączył: 2010-07-16 Wpisów: 245
Wysłane:
21 maja 2011 21:16:05
przy kursie: 3,04 zł
to dość nieprzyjemna wiadomość na plus że miała być już ugoda i chcieli się dogadać... więc jednak sie coś tam dzieje pomimo ciszy na ten temat. Kurcze a AT takie optymistyczne mi wyszło i teraz pod znakiem zapytania tylko czy aby na pewno nie będzie smrodu z tym Aliean Fear ?...  kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 21 maja 2011 21:16
|
|
0 Dołączył: 2011-05-10 Wpisów: 48
Wysłane:
23 maja 2011 10:16:56
przy kursie: 2,96 zł
|
|
|
|
2 Dołączył: 2009-03-16 Wpisów: 226
Wysłane:
24 maja 2011 16:43:08
przy kursie: 2,94 zł
volky napisał(a):to dość nieprzyjemna wiadomość na plus że miała być już ugoda i chcieli się dogadać... więc jednak sie coś tam dzieje pomimo ciszy na ten temat. Kurcze a AT takie optymistyczne mi wyszło i teraz pod znakiem zapytania tylko czy aby na pewno nie będzie smrodu z tym Aliean Fear ?...  kliknij, aby powiększyć Ciekawe jakie będą wyniki sprzedaży. AT zawsze może wyjść optymistycznie, zależy jak ustawisz wskaźniki  . Mi również wychodzi "kontynuacja trendu" i gdybym miał pobawić się hazardzistę, to stawiałbym 1/3 kapitału na wzrost w okolice 36. Osobiście posiadam pewien pakiet od 30.40zł sprzed kilku tygodni. volky-> made in volky? a nie "by" ? (tak jakoś dziwne mam skojarzenia z tym "in"  ) Ulubione cytaty :::
- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett - „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump - „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”
|
|
0 Dołączył: 2011-05-10 Wpisów: 48
Wysłane:
24 maja 2011 16:57:09
Witam Państwa,
Z przyjemnością pragnę poinformować, że w dniu wczorajszym firma City Interactive otrzymała nagrodę Mistrza Biznesu. Poniżej zamieszczam treść informacji prasowej.
=-=-=-
CITY INTERACTIVE MISTRZEM BIZNESU
Mamy przyjemność poinformować, że w dniu wczorajszym firma City Interactive odebrała kolejną prestiżową nagrodę biznesową. Mistrz Biznesu, to nagroda przyznawana przez specjalnie powołaną kapitułę, na zlecenie magazynu Businessman.pl. City Interactive przyznano wyróżnienie w kategorii „Telekomunikacja i IT”.
Nagrodę w imieniu firmy odebrał Michał Sokolski, Director of Developement w City Interactive.
„Jesteśmy z tej nagrody naprawdę dumni. To kolejny dowód, że podejmujemy dobre decyzje, które przekładają się na rozwój biznesowy.” – powiedział Michał Sokolski – „Marek Tymiński jest doskonałym biznesmenem, który ma dużo wyczucia jeśli chodzi o rynek gier, a sukces City Interactive to w dużej mierze jego intuicja i trafne decyzje. Jedną z najważniejszych przyczyn naszego rozwoju jest też doświadczony zespół ludzi tworzących gry, na których zawsze możemy liczyć.”
Nagrody Mistrz Biznesu zostały przyznane po raz drugi, ich wręczenie odbywa się co rok. Wyboru zwycięzców w poszczególnych kategoriach dokonuje specjalnie powołana kapituła ekspertów biznesu, w której skład weszli m.in.: Adam Szejnfeld, Janusz Steinhoff i Marek Zdrojewski.
|
|
0 Dołączył: 2011-01-25 Wpisów: 26
Wysłane:
24 maja 2011 18:23:53
Z całym szacunkiem ale czy tego typu nagród to po prostu firma sobie nie kupuje ? Tak było z godłem Teraz Polska . Taka niby nagroda ale sponsorowana. A Ci Panowie w kapitule to raczej żaden powód do dumy a raczej w drugą stronę - mają powody żeby się wstydzić za swoje czyny .
|
|
0 Dołączył: 2009-10-09 Wpisów: 387
Wysłane:
24 maja 2011 21:03:32
Cytat:Działając na podstawie art. 395 §2 pkt. 2 k.s.h. Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy City Interactive S.A. w związku z osiągnięciem przez Spółkę w roku obrotowym 2010 zysku netto w wysokości 25.823.050,62 PLN, postanawia całość zysku netto w wysokości 25.823.050,62 PLN przeznaczyć na fundusz dywidendowy Spółki. źródło Czy dobrze rozumiem, że w projekcie uchwały na WZA dn. 20.06. spółka chce cały zysk z 2010 wypłacic akcjonariuszom w formie dywidendy?
Edytowany: 25 maja 2011 11:40
|
|
0 Grupa: Emitent
Wysłane:
25 maja 2011 10:47:07
przy kursie: 3,06 zł
adamparker napisał(a):Z całym szacunkiem ale czy tego typu nagród to po prostu firma sobie nie kupuje ? Tak było z godłem Teraz Polska . Taka niby nagroda ale sponsorowana.
Nic mi o tym nie wiadomo. Informację o przyznaniu nagrody odebrałem osobiście od Pana Łukasza Komudy , zastępcy redaktora naczelnego Businessman.pl. Ze względu na wcześniejsze nie dotarcie maila z informacją, news o przyznaniu wyróżnienia otrzymaliśmy telefonicznie w ostatniej chwili, tuż przed galą przyznania nagród. Prawdę mówiąc byliśmy tak zaskoczeni, że mieliśmy problem z szybkim wytypowaniem osoby, która ma nagrodę odebrać:). Nie wiem jaka była sytuacja z godłem Teraz Polska, ale w tym przypadku nie ma mowy o żadnych ustawionych działaniach.
Edytowany: 25 maja 2011 10:47
|
|
0 Dołączył: 2011-04-22 Wpisów: 8
Wysłane:
25 maja 2011 14:09:13
Ja powtorze sie jescze raz i spytam sie kiedy mozemy sie spodziewac szacunkowych wynikow sprzedazy ? Oraz prosze o odpowiedz na pytanie tOfi.
Pozdrawiam!:)
|
|
Wysłane:
29 maja 2011 22:17:36
przy kursie: 3,05 zł
Do wypłaty dywidendy raczej miałbym negatywne podejście ... chyba że części zysku, która spółce nie jest potrzebna załóżmy że 5 -10 mln. Z AT coraz lepiej  kliknij, aby powiększyćPS. TomekP teraz dobrze z tym "in" :P ? Wiesz ...myśl twórcza powstała w Volkym więc "in Volky" ....ale zawsze można upgrade zrobić :)
Edytowany: 29 maja 2011 22:18
|
|
|
|
Wysłane:
30 maja 2011 20:48:58
przy kursie: 3,02 zł
Po 3 tygodniach sprzedaży Snipera w Europie wyniosła 54 494 według gamrreview.vgchartz.com/sales/...i to jest wynik bez Ameryki i Japonii. Japonii bym nie liczył ale w USA to będzie ostro szło. 300 tys sztuk obiecane przez prezesa myślę że spokojnie będzie po miesiącu sprzedaży (czyli do końca lipca) Trzeba pamiętać że nie są to pełne dane.... i raczej wybrakowane ;). Gamrreview zaniża więc te wyniki będą lepszePojęcia jakieś jednak daje o tej sprzedaży. PS3 - w 2011 w Europie (tygodniowo) 1 15,455 2 23,780 3 16,230 dla porównania XBOX -w 2010 w Europie (tygodniowo) 1 28,865 2 18,675 3 15,440 Po 3 tygodniach sprzedaży w Europie widać .... że większej różnicy w tych liczbach nie ma !!!!! A trzeba pamiętać że na samego XBOXa dotychczas sprzedali 738 tys sztuk - dotychczas a 340tys było po 10 tygodniach .
Edytowany: 30 maja 2011 20:54
|
|
0 Dołączył: 2009-07-05 Wpisów: 48
Wysłane:
31 maja 2011 18:44:01
Bacznie obserwuję spółkę i zastanawiam się nad ewentualnym wejściem więc podzielę się informacją, która nie została nigdzie poruszona a jest intrygująca. Dwa miesiące temu nowym członkiem zarządu został Pan W.Kutak (wcześniej pracował 13 lat w innej firmie w controllingu) nagle w tym miesiącu odszedł z pobudek osobistych. Na pracuj.pl znalazłem informację, że poszukiwany jest nowy kontroler finansowy oraz analityk finansowy. Wygląda to tak jakby, cały dział controllingu został "wykoszony". Oczywiście wszystko może być zbiegiem okoliczności ale zawsze lepiej być czujnym :). Informację do przemyślenia zostawiam innym forumowiczom:)
|
|
2 Dołączył: 2010-10-07 Wpisów: 115
Wysłane:
1 czerwca 2011 14:17:02
Na Parkiecie jest info o utworzeniu spółki zależnej, która ma się zająć grami online i na smartphone'y.
Edytowany: 1 czerwca 2011 14:23
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
1 czerwca 2011 15:45:40
Cytat:Bussines Area Sp. z o.o. Ktoś ma kłopoty z angielskim, czy to ja nie rozumiem gry słów? EDIT: w KRSie spółka nazywa się jak trzeba Cytat:BUSINESS AREA SP. Z O.O. Adres 03-821 WARSZAWA ŻUPNICZA 17/ Województwo: MAZOWIECKIE KRS 0000357851 www.infoveriti.pl/firma/357851...
Edytowany: 1 czerwca 2011 15:46
|
|
0 Dołączył: 2011-04-22 Wpisów: 8
Wysłane:
1 czerwca 2011 16:22:16
Na twitterze Marka Tymińskiego nowe wpisy http://twitter.com/#!/marektyminskiCytat:marektyminski Marek Tyminski City się rozwija, ciekawe informacje powinny nastąpić w przeciągu kilku tygodni. 17 hours ago Cytat:marektyminski Marek Tyminski Jeśli Sniper PS3 przejdzie ostatni test w Sony USA, o czym wiadomo będzie w najbliższych dniach, to Q2 11 może być dużo lepszy niż Q1 10. 17 hours ago Cytat:marektyminski Marek Tyminski błąd;-) Q2 11 lepszy niż Q2 10. 17 hours ago
|
|
0 Dołączył: 2010-11-12 Wpisów: 103
Wysłane:
1 czerwca 2011 20:14:17
Czy cityinter przewidział dywidendę? Jeżeli tak to kiedy i w jakiej kwocie?
Edytowany: 1 czerwca 2011 20:14
|
|
0 Dołączył: 2010-11-24 Wpisów: 4
Wysłane:
1 czerwca 2011 21:10:58
Kwestia dywidendy dalej pozostaje nierozstrzygnieta.
|
|
Wysłane:
1 czerwca 2011 23:55:31
Przygodówki Point'n'Click jeszcze nie umarły Black Mirror 3 trafiło na pułki sklepowe. Osobiście nie grałem, ale gra na screenach wygląda przyjaźnie. Chociaż kto teraz gra w przygodówki? Z ciekawości aż demo ściągnę - demo. Swoją drogą ciekawe czy i ew. kiedy CIA otworzy własny sklep z grami online. Gry nie są wysoko budżetowe, więc mogliby spokojnie bez DRM-a je wydawać.
|
|
0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
3 czerwca 2011 23:56:28
przy kursie: 2,95 zł
Jak zapewne wszyscy pamiętają przewidywałem wzrost kursu, co się nie spełniło. W rzeczywistości się spełniło, tylko w krótkim terminie. Mianowicie warto zauważyć, że kurs zaczął spadać dokładnie od momentu gdy zadałem pytanie Panom z CIA, na które z premedytacją nie odpowiedzieli (bo widziałem, że widzieli to pytanie). Przypominam: Cytat:Wysłane: 4 maja 2011 12:42:29 przy kursie: 31,30 zł Pytanie do Cityinsidera i Pana Łukasza Macha. BZWBK prognozuje zysk netto zaledwie na poziomie 19 mln. Rozumiem, że ich szacunki są za niskie? Po to przecież CIA nie wypłaciło dywidendy, aby inwestować we wzrost zysku w 2011 i dalej. No chyba że chodzi o wzrost zysku w najbliższych latach, np. aby Sniper 2 był na najwyższym poziomie i oceniony w końcu średnio na 9/10 pkt. Niemniej inwestorzy będą nerwowo reagować, jeśli zysk nie wyniesie przynajmniej 30 mln w 2011 (wzrost o ok. 15%). Od tego dnia, jak możecie zobaczyć na wykresie, kurs się stopniowo i konsekwentnie obsuwa i zalicza kolejny dołek. Czy można przejść obojętnie od tego, że w owym dniu zadałem pytanie przedstawicielom spółki, na które nie raczyli odpowiedzieć? Bardzo mi się to nie spodobało, więc sam za taką ignorancję sprzedałem akcje. Rynek jest bardzo wrażliwy, a niejednokrotnie inwestorzy źle skończyli na ignorowaniu słów mankomaniaka (nie jest to megalomania, lecz zwykłe fakty statystyczne). Obecnie mam duże obawy co do trendu wzrostowego, liczę raczej na horyzont lub nawet trend spadkowy (ale nie mam jakiejś pewności). Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
|
|
Wysłane:
4 czerwca 2011 00:00:06
przy kursie: 2,95 zł
Ja myślę, że w bardzo krótkim okresie warto wziąć pod uwagę kilka czynników:
1) S2 oraz inne gry będą prezentowane na E3 w przyszłym tygodniu (+) 2) duży sukces W2 może nakręcić kurs (+) 3) wydanie S2 w Ameryce Północnej (+) 4) pogłębiający się kryzys w Europie (-) 5) kolejne problemy Sony (-)
Więcej plusów niż minusów. ;)
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.