0 Dołączył: 2010-02-16 Wpisów: 506
Wysłane:
14 czerwca 2011 13:57:35
przy kursie: 1,90 zł
Kolego źle podałeś linka, poniżej jest właściwy: www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?p...Teraz UKE ma powtórzyć przetarg dopuszczając ofertę PTC ale i tak to nic nie zmieni bo częstotliwości zostaną u Midasa:-)
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 522
Wysłane:
14 czerwca 2011 14:04:15
link poprawny www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?p...jak tak dalej pójdzie to dojdziemy do 1,24 :) "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 14 czerwca 2011 14:08
|
|
Wysłane:
14 czerwca 2011 14:09:18
Włączam kompa z notowaniami dziś po południu i mówiąc szczerze dziwi mnie nadal ten duży dyskont miedzy starymi akcjami i PDA. 18-19 gr!!! Jak jeszcze trochę spadnie PDA to zaczynam dokupywanie. Choć nie wiem czy dziś nie jest ostatni dzień spadków bo widać to po malejących obrotach, że ci którzy chcieli z zyskiem (mniejszym bądź większym) sprzedać już to uczynili i coraz mniej chętnych będzie do oddawania na niższych poziomach:-)
A co do P4 i ich obiekcji, że Solorz zdominuje połowę częstotliwości to oznacza to że Solorz ma coraz większe szanse na przejęcie Polkomtela bo jeśli Telenor się również wycofał to został fundusz Apax, który też na w posiadaniu P4. A to oznacza że próbują już różnych chwytów, niekoniecznie czystych, aby zdyskredytować swojego przeciwnika w walce o Polkomtel. Jeśli nie jest jak twierdzi Taurus, że Vodafon coś wykombinował (w co jednak wątpię bo jest jednak mniejszościowym akcjonariuszem Polomtela) to sadzę, że Solorz jest brdzo blisko swojej życiowej transakcji. Poczekamy to zobaczymy. Podobno w tym tygodniu mają kogoś zaprosić do ostatecznych negocjacji.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-11-03 Wpisów: 155
Wysłane:
14 czerwca 2011 14:13:49
broker_ns napisał(a):
Teraz UKE ma powtórzyć przetarg dopuszczając ofertę PTC ale i tak to nic nie zmieni bo częstotliwości zostaną u Midasa:-)
Czy tak ma być, bo to by było fajnie,czy tak będzie, bo ... ? No właśnie , dlaczego?
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
14 czerwca 2011 14:19:27
Tak będzie bo ... analizowano już te wszystkie oferty jeden raz i wynik był taki, że Mobyland dostał częstotliwości a jedyne zastrzeżenie PTC dotyczyło faktu, że na jednej ze stron ich dokumentu brakowało podpisu, zastrzeżenie uwzględniono, podpisali kartkę i zostali dopuszczeni do przetargu. Jednak kryteria przetargu wykluczały z miejsca wszystkich z wielkiej czwórki. Nie mają możliwości zmiany ceny z przetargu, a olali ten przetarg i dali za mało. Mobyland wygrał i wygra po ponownym rozpatrzeniu, co Pani Streżyńska zdążyła w kilku artykułach już bezpośrednio zasugerować jakiś czas temu. Solorz po prostu jako jedyny zaryzykował i wziął rynek, który miał się dopiero narodzić. Teraz nie mogą zmienić decyzji bez konsekwencji finansowych dla państwa polskiego a jaka jest sytuacja budżetu wszyscy wiemy, dodatkowo zaraz wybory. Nikt nie narazi skarbu państwa na straty kilkuset milionów zł w formie odszkodowania na skutek zmiany jakiejś decyzji administracyjnej kilka lat po jej powzięciu ;-). PTC kopie Solorza z sobie tylko znanych powodów. Tyle, że leży na łopatkach i kopie w akcie rozpaczy po kostkach draba stojącego nad sobą i większego od siebie co najmniej 3 razy (jeśli zerkniemy na same oferty to tak jest) ... nie sądzę aby coś zdziałało ;-). Tak barwnie postanowiłem to ująć. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 14 czerwca 2011 14:23
|
|
0 Dołączył: 2010-04-27 Wpisów: 12
Wysłane:
14 czerwca 2011 14:34:26
Jak myślicie? Czy teraz operatorzy będą mogli składać nowe oferty czy zostają przy stole ze starymi?
|
|
0 Dołączył: 2010-04-02 Wpisów: 235
Wysłane:
14 czerwca 2011 14:35:55
Chyba będą mogli skłądać nowe oferty. ale nie jestem pewien bo nie siedze w temacie
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
14 czerwca 2011 14:44:05
Widac jak ludzie przykladaja sie do inwestycji :) powiem wam szczerze ze zycze sobie aby spadlo 50% najlepiej w jedna sesje  ale bym byl uradowany, efektem tego zapewne byloby bozbycie sie leni.
|
|
0 Dołączył: 2011-02-04 Wpisów: 32
Wysłane:
14 czerwca 2011 15:04:58
Taurus, lepiej nie kracz... ;) Szukam logicznego uzasadnienia spadków, ale nie mogę znaleźć. Chyba dziś daruję sobie obserwację notowań. Włączę komputer w poniedziałek.
Brakuje mi już patentów na tą spółkę. Czekam na wynik batalii o Plusa.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-03 Wpisów: 223
Wysłane:
14 czerwca 2011 18:08:06
www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?p...Decyzja dotycząca przetargu rezerwacji częstotliwości z zakresu 1710–1730 MHz i 1805–1825 MHz. W dniu 13 czerwca 2011 r., Prezes UKE wydał decyzję, którą unieważnił przetarg na dwie rezerwacje częstotliwości, z których każda obejmuje 49 dupleksowych kanałów radiowych z odstępem dupleksowym 95 MHz, z zakresu 1710–1730 MHz i 1805–1825 MHz, na obszarze całego kraju, do wykorzystywania w publicznej sieci telekomunikacyjnej, na okres do dnia 31 grudnia 2022 r., w zakresie dotyczącym oceny oferty Polskiej Telefonii Cyfrowej sp. z o.o. Wyniki unieważnionego przetargu były ogłoszone 2 października 2007 r. Decyzja unieważniająca została wydana na podstawie art. 118d ust. 1 ustawy Prawo telekomunikacyjne, w związku z wyrokiem Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego z dnia 21 lipca 2009 r., sygn. akt VI SA/Wa 2335/08 (utrzymanym w mocy wyrokiem Naczelnego Sądu Administracyjnego z dnia 3 lutego 2011 r., sygn. akt II GSK 88/10) uchylającym decyzję Prezesa UKE z dnia 29 sierpnia 2008 r. nr DZC-WAP-5174-9/07(182), którą Prezes UKE utrzymał w mocy decyzję z dnia 28 listopada 2007 r., nr DZC-WAP-5174-9/07(37), odmawiającą unieważnienia przetargu. Uchylona decyzja odmowna była wydana po rozpatrzeniu wniosków o unieważnienie tego przetargu złożonych przez Inquam Broadband GmbH, Polską Telefonię Komórkową Centertel sp. z o.o. oraz Polską Telefonię Cyfrową sp. z o.o. Decyzji nadano rygor natychmiastowej wykonalności.Wiec ja to widze w tej chwili tak :D. Z wczesniejszej wypowiedzi Pani Anny Streżyńskiej wynika, ze dopuszcza PTC i przetarg bedzie powtorzony od 2giego etapu. broker_ns na poczatku maja pisal do UKE i w odpowiedzi uzyskał, iż nie moga powtorzyć przetargu ze wzgledu na inny wyrok sadowy, ale Pani odpowiadajac mu, powiedziala iż do konca maja powinno sie wszystko wyjasnic :). Nastepnie broker_ns dzwonil do WSA i podzielil sie z nami nastepujacymi wiadomosciami :): "Zapomnijcie o tym, że wyrok w NSA szybko zapadnie. Raczej na pewno nie w tym roku. Dzwoniłem ostatnio do WSA i otrzymałem wiadomość, że WSA przesłała skargi kasacyjne stron do NSA dopiero 31 maja b.r. a średnia oczekiwania w NSA na wyznaczenie rozprawy i wyrok wynosi ok 1 rok !!" Ja wnioskuje z tego,ze UKE czekało na wiadomosci o tych skargach kasacyjnych ( zlozenie skargi nie pozwala na uprawomocnienie sie wyroku). Pytel mowil w jednym z wywiadow, ze maja pozwolenie na xxx anten( nie pamietam ile) i nie moga dostac kolejnych pozwolen ( za pewne ze wzgledu, na to iż mial byc powtorzony przetarg, a przepisy w takim wypadku nie pozwlalaja na rozwoj infrastruktury). Teraz jesli przetarg zostanie powtorzony i wynik bedzie na korzysc Mobylandu i Centernetu( jak sugerowala Pani Prezes) to myśle, ze firmy wystapia o koejne pozwolenia na budowe anten :). Teraz prosba do Taurus80 - pisales, ze czytasz na forum o testach LTE , nie pamietam do kiedy one mialy trwac, jesli sie nie myle to do konca czerwca;-). Moglbys wkleic link z forum, o ktorym pisaleś ? Chcialbym wiedziec czy wylaczyli anteny :)? Teraz pytanie czy Midas oficjalnym komunikatem jest zoobowiazany do poinformowania o tym, iz spolce zaleznej odebrano czestotliwosc ? Jesli tak to tutaj bedzie zwala nie z tej ziemi i nawet wiadomosci o przejeciu plusa jej nie powstrzymaja :D. Na tej spolce fajne kwiatki wychodza :D i jakos dziwnie sie to wszystko w czasie zbiega :D.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-03-28 Wpisów: 49
Wysłane:
14 czerwca 2011 20:01:54
www.telix.pl/artykul/play-kryt..."....Gdy UOKiK, badając sprawę akwizycji Polkomtela pod kątem wpływu na konkurencję na rynku, zapyta nas o zdanie, wyjaśnimy dlaczego nie możemy dopuścić, by połowa częstotliwości komórkowych znalazła się w rękach jednego podmiotu, w sytuacji gdy nie wiadomo kiedy i na jakich warunkach będą uwalniane w Polsce nowe częstotliwości — mówi Jacek Niewęgłowski, członek P4...." Pobudki są jasne jak słońce. Nie chcą aby konkurencja wystartowała z technologia która zostawiłaby wszystkie telekomy 100 lat świetlnych w tyle. Ktoś taki jak Pan Niewęgłowski mający 14-letnie doświadczenie w branży wie doskonale. To typowe rzucanie kłód pod nogi i gra na czas bo nie od dziś wiadomo, że polscy wojskowi niechętni są do uwalniania kolejnych częstotliwości.
Edytowany: 14 czerwca 2011 20:05
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
14 czerwca 2011 20:37:57
bucik prosisz i masz :) Pierwszy link z brzegu na infostrefie zapewne znajdziesz oficjalne info z CP Cytat: Pod koniec maja informowaliśmy Was, że najmłodszy produkt Cyfrowego Polsatu – Internet w technologii LTE przyspieszy do 100 Mb/s. Dziś operator potwierdził, że zakończył się proces przełączania sieci radiowej do wyższego pasma (20 MHz), a przy okazji poinformował o przedłużeniu testów konsumenckich Internetu LTE do 31 sierpnia. www.lanpolis.pl/2011/06/08/cyf...
|
|
0 Dołączył: 2010-04-03 Wpisów: 65
Wysłane:
14 czerwca 2011 21:56:03
mnie osobiście zdziwił fakt że informacja o unieważnieniu przetargu wypłynęła dziś na jakimś śmiesznym portalu (telepolis) ,a dopiero po kilku godzinach na stronie UKE.
Skoro decyzja została podjęta wczoraj to już wczoraj powinno być podwieszone info na stronie UKE ,a tym bardziej spółka powinna o tym poinformować na swoich stronach.
Relacje inwestorskie to jedna wielka porażka w tej firmie.
|
|
0 Dołączył: 2011-02-24 Wpisów: 89
Wysłane:
14 czerwca 2011 22:06:18
Powinna być jakaś zasada informowania klientów. Np firma zamieszcza info na swojej własnej stronie, albo jest jakaś ogólna strona giełdowa gdzie informacje są zamieszczane w pierwszej kolejności. To by stworzyło pewną równość w dostępie do informacji, pewną bo oczywiście grupa ludzi wie wcześniej.
|
|
Wysłane:
14 czerwca 2011 22:26:18
bucik1986 napisał(a): Wiec ja to widze w tej chwili tak :D.
Z wczesniejszej wypowiedzi Pani Anny Streżyńskiej wynika, ze dopuszcza PTC i przetarg bedzie powtorzony od 2giego etapu.
broker_ns na poczatku maja pisal do UKE i w odpowiedzi uzyskał, iż nie moga powtorzyć przetargu ze wzgledu na inny wyrok sadowy, ale Pani odpowiadajac mu, powiedziala iż do konca maja powinno sie wszystko wyjasnic :). Nastepnie broker_ns dzwonil do WSA i podzielil sie z nami nastepujacymi wiadomosciami :):
"Zapomnijcie o tym, że wyrok w NSA szybko zapadnie. Raczej na pewno nie w tym roku. Dzwoniłem ostatnio do WSA i otrzymałem wiadomość, że WSA przesłała skargi kasacyjne stron do NSA dopiero 31 maja b.r. a średnia oczekiwania w NSA na wyznaczenie rozprawy i wyrok wynosi ok 1 rok !!"
Ja wnioskuje z tego,ze UKE czekało na wiadomosci o tych skargach kasacyjnych ( zlozenie skargi nie pozwala na uprawomocnienie sie wyroku).
Teraz pytanie czy Midas oficjalnym komunikatem jest zoobowiazany do poinformowania o tym, iz spolce zaleznej odebrano czestotliwosc ? Jesli tak to tutaj bedzie zwala nie z tej ziemi i nawet wiadomosci o przejeciu plusa jej nie powstrzymaja :D.
Na tej spolce fajne kwiatki wychodza :D i jakos dziwnie sie to wszystko w czasie zbiega :D.
Bucik chyba jednak trochę zapędziłeś się w swoich dociekaniach. Kolejna teoria spiskowa, którą trzeba zdławić w zarodku :-))Ale po kolei! Pisałem do UKE odnośnie wyroku NSA z dnia 3 lutego 2011 aby dowiedzieć na jaki etapie są działania związane z unieważnieniem i ponownym przeprowadzeniem przetargu (czyli 2 etapy). Jeszce raz dla przejrzystości cytuje w całości odpowiedź Pani z UKE z dnia 11 maja 2011: "na dzień dzisiejszy nie jest możliwe udzielenie wyczerpującej odpowiedzi na Pana pytanie dotyczące powtórzenia przetargu. W chwili obecnej, w związku z wyrokiem NSA II GSK 88/10 toczy się postępowanie o unieważnienie przetargu na dwie rezerwacje częstotliwości z pasma 1800, wstępny termin zakończenia tego postępowania przewidziano na ostatni dzień maja. Dalsze działania tj. ocena oferty i postępowanie w sprawie rezerwacji mogą zostać podjęte dopiero po wydaniu decyzji o unieważnieniu przetargu. Co do rezerwacji posiadanej przez Mobyland oraz CenterNet pragnę wyjaśnić, iż rezerwacja ta nadal obowiązuje, jednakże przed NSA toczy się postępowanie także w tej sprawie"Więc nie wiem na jakiej podstawie wnioskujesz, że: "nie mogą powtórzyć przetargu ze względu na inny wyrok sadowy". To co Pani napisała zgadza się z obecnym stanem rzeczywistym tj. wykonując wyrok NSA zakończyli pierwszy etap wydając decyzją unieważniającą przetarg. A teraz przystąpią do 2-ego etapu jakim jest powtórzenie przetargu na podstawie starych ofert, włączając doń jedynie dodatkowo ofertę PTC (operator Era). Pani jedynie zasugerowała, że przed sądem toczy się również inny proces sądowy związany z rezerwacją o czy wiemy i o czym też ostatnio pisałem że wyrok zapewne też nie zapadnie w tym roku skoro na wyznaczenie rozprawy czeka się przeciętnie ok 1 roku. Reasumując dla mnie sprawa się wyjaśnia a nie bardziej komplikuje. UKE powtórzy przetarg, na 99% ponownie wygrają go Centernet i Mobyland. Prognozuje, że powtórzenie tego przetargu powinno nastąpić dość szybko i do miesiąca powinniśmy mieć kolejny komunikat UKE. Wiec przynajmniej temat jednego procesu sądowego zostanie wyjaśniony i zostanie nam jeszce czekać na wyrok NSA w sprawie rezerwacji częstotliwości ale w tej sprawie też jestem optymistycznie nastawiony do pozytywnego rozstrzygnięcia. P.S. Musze sprostować jedną rzecz bo błędnie napisałem że operator Playa spółka P4 należy do funduszu Apax, ktory to został w boju o Polkomtel wraz z Solorzem. Jest to oczywiście nieprawda więc przepraszam za wprowadzenie forumowiczów w błąd  . Źle zasugerowałem się jedną z prasówek Parkietu: Cytat:Gdzie Apax widzi korzyści Od pewnego czasu mówiło się, że globalny fundusz Apax może mieć powody, aby oferować wysoką cenę dzięki synergiom z połączenia Polkomtelu z P4 (Play). O tym, że sprzedaż operatora sieci Play może stać się częścią planu przejęcia sieci Plus, pisaliśmy także na łamach „Parkietu”. – Ważne, co będzie dalej. Kto dostanie wyłączność – wskazała w piątek osoba zbliżona do jednej ze stron. Decyzja w tej sprawie jest spodziewana w przyszłym tygodniu. A co do kursu to dzisiaj mamy ładne wybronienie wsparcia na 1,8 na "starych Midaskach"
Edytowany: 14 czerwca 2011 22:33
|
|
0 Dołączył: 2008-09-13 Wpisów: 197
Wysłane:
14 czerwca 2011 22:58:29
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...no nie wiem czy po tych info wybroni 1,80. Moja rzeczywistość subiektywna - to wszystko to, co istnieje. Rzeczywistość obiektywna to twór syntetyczny dotyczący hipotetycznej uniwersalizacji licznych rzeczywistości subiektywnych. Philip Dick.
|
|
Wysłane:
14 czerwca 2011 23:28:35
@krzem78 Powiedz mi szczerze kolego - a zadałeś chociaż sobie trud przeczytania tych komunikatów. Bo ja przynajmniej ten pierwszy odbieram pozytywnie, o czym już wcześniej pisałem obszernie. Cytat:Zdaniem Zarządów CenterNet i Mobyland opisane powyżej rozstrzygnięcie Prezesa UKE oznacza, że nieważnością są dotknięte i w konsekwencji muszą być powtórzone jedynie tylko te czynności procedury przetargowej, które dotyczyły oferty złożonej przez PTC Sp. z o.o., natomiast pozostają ważne wszystkie inne czynności przetargowe, w tym w szczególności pozostają ważne czynności związane z oceną ofert złożonych przez innych oferentów niż PTC Sp. z o.o. . Upoważnia to, zdaniem Zarządów CenterNet i Mobyland, do stwierdzenia, że: - po pierwsze – aktualnie pozostają nadal w mocy czynności dotyczące ustalenia przez Prezesa UKE listy określającej wyniki Przetargu, na której to liście spółki CenterNet S.A oraz Mobyland Sp. z o.o. zajmują dwie pierwsze pozycje upoważniające do nadania tym spółkom statusu podmiotów wyłonionych – tzn. uprawnionych - do uzyskania rezerwacji częstotliwości objętych Przetargiem, - po drugie – lista, o której mowa powyżej, ulegnie wprawdzie w przyszłości korekcie związanej z koniecznością uwzględnienia w jej finalnej wersji wyników powtórzonej oceny oferty PTC Sp. z o.o., jednakże korekta ta może spowodować niekorzystną zmianę pozycji zajmowanych przez spółki CenterNet S.A. i Mobyland Sp. z o.o. jedynie wtedy, gdyby wyniki oceny merytorycznej oferty PTC Sp. z o.o. okazały się lepsze niż wyniki oceny merytorycznej ofert złożonych przez spółki CenterNet i Mobyland, a ponadto nawet w tym ostatnim wypadku ewentualna korekta ustaleń listy nie może pozbawić przynajmniej jednej z ww. spółek uprawnień podmiotu wyłonionego do uzyskania rezerwacji częstotliwości będących przedmiotem Przetargu. W opinii Zarządów CenterNet i Mobyland, Decyzja stanowi pierwszy etap działań, skutkujących uchyleniem czynności kwestionowanych wyrokiem NSA, w konsekwencji czego możliwe będzie uniknięcie dochodzenia przez CenterNet i Mobyland ewentualnych roszczeń odszkodowawczych. Błagam Was, czytajcie najpierw dokładnie komunikaty a potem je opiniujcie!!
Edytowany: 14 czerwca 2011 23:28
|
|
0 Dołączył: 2011-03-18 Wpisów: 17
Wysłane:
15 czerwca 2011 00:09:42
Rozumiem lukch. Sytuacja nie była by pewnie tak nerwowa gdybyśmy mieli wzrosty. Przesądny nie jestem dlatego spadków nie możecie wywołać. Wiele osób tu zagląda bo widzą, że forum jest najlepsze. Chyba widziałeś jaki poziom ma forum "Parkietu". Kompletne dno. Masz bardzo dużą wiedzę i chciałbyś na swoim poziomie prowadzić dyskusję. Dla Ciebie pytania są beznadziejne ale pytający liczą na pomoc. Co jakiś czas odpowiedź na "dziwne" pytania jest taka: przeczytaj 20 stron wątku wstecz - i niech tak będzie, albo z tego skorzysta albo nie.
Giełda - wiele osób chce spróbować z czym to się je. Słyszałeś w tamtym tygodniu hasło - "Akcjonariat obywatelski". Media wręcz namawiają do inwestowania w akcje. GPW, Tauron, teraz JSW. Jeżeli na początku są zyski, to zaczyna wciągać i następują inwestycje w bardziej ryzykowne spółki o czym kupujący nie wie. Gdy pojawiają się straty zaczyna się rozpaczliwe szukanie pomocy i zadawanie pytań wszelkiej maści. Moja prośba - bądź tolerancyjny dla nowicjuszy, a nowicjusze muszą być przygotowani, że dostaną nieraz ochrzan (szczególnie gdy są spadki). Pozdrawiam
|
|
0 Dołączył: 2009-01-27 Wpisów: 854
Wysłane:
15 czerwca 2011 01:01:52
Wujaszek Wania napisał(a):Moja prośba - bądź tolerancyjny dla nowicjuszy, a nowicjusze muszą być przygotowani, że dostaną nieraz ochrzan (szczególnie gdy są spadki). Czy są spadki czy wzrosty to nie ma żadnej różnicy. Tak samo trzeba wiedzieć kiedy wyjść jak kiedy wejść. Każdy niech pilnuje swojego targetu i swojej strefy czasowej inwestycji. Nie możesz kupić pod projekt, który będzie budowany 2 lata i drżeć bo wysoce spekulacyjny walor obsunął się 15% czy 20%. I tak uważam, że trzymający akcje wygrają na sam koniec. Taurus pewnie też trzyma i wygra wg. mnie więcej w ciągu 3 lat niż daytrader trzepiący się między pozycjami codziennie przez te 1095 dni. Tutaj mamy już wrzask, że spółka nie informowała. Poinformowała po otrzymaniu decyzji. Nie spółki wina, że przed nadaniem pisma do jej siedziby już prasa wie co w nim jest. Taki urok Midasa. Jednocześnie zobacz, że jeden artykuł o sprawie, która była wiadoma zbija kurs ;-) pod artykuł grają "rozgrywający" (żaden fundusz nie dotknie Midasa), widzą strach to wykorzystują, zobaczą nadzieję to też wykorzystają, traderzy łapią emocje, nie fakty. Teraz spółka puszcza komunikat w temacie unieważnienia przetargu w tej części, że dopuszczą PTC co jest dokładnie tym samym co w artykule w ciągu dnia i już ktoś wyskakuje, że 1,80 nie utrzyma po tym walor, bo to zabójcze "info". Sorry ... zabójcze info wiadome od rana. Midas jest najgorszym obecnie walorem dla początkujących! Boicie się słowa kontrakt terminowy a Midas czy Petroinvest są wg. mnie bardziej ryzykowne niż kontrakty. Trzeba wiedzieć jak albo być zdecydowanym przeczekać. Nie możesz kupić spółki, na której w ciągu 24m możesz potencjalnie dostać 300% i bać się 30% obsuwy. Od tego masz stopa. Wywali stopa, poczekaj i dokup jeśli argumenty za wejściem są nadal aktualne. Midas jest jak greckie obligacje. Też możesz skupić ich dług obstawiając, że spłacą bez redukcji co do grosza i też pewnie 200% wyciągnąć się da jeśli dobrze pójdzie. Jest różnica między inwestycją, spekulacją a hazardem. Na giełdzie dzieli te trzy pojęcia bardzo wątła i cienka linia. Trzeba mieć duże doświadczenie i silny charakter. To tyle. Tego nie wyczytasz z książki. Musisz swoje przeżyć. Po 10 latach na rynku po masakrze na kursie Twojego waloru będziesz spał jak dziecko. Bo to w ogóle nie ma i nie powinno mieć nic wspólnego z emocjami. PS Reakcja na info była, była silna. Fakty się sprzedaje (w tym wypadku kupuje) bo reakcja wcześniejsza polegała na korekcie wzrostu. Masz tak historię z pamięci: 1,30 --> 2,70 --> 1,80. Pytanie: Korekta czy trend spadkowy? Odpowiedź: Tutaj każdy robi to za siebie. Pozdrawiam. PS2 Akcjonariat Obywatelski to ściema niesłychana. Próba ubrania ludzi w BGŻ po 90 zł wywołała pewnie spore wybuchy śmiechu w wielu działach analiz. Podobnie jak limity po 10k na osobę. Później biura po prywatyzacjach jedną zmianą taryfy dobiją na ten milion rachunków 100 zł rocznie i 75% ludzi zauważy, że martwy rachunek kosztuje dopiero po roku, dwóch albo trzech. W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl
Edytowany: 15 czerwca 2011 01:10
|
|
0 Dołączył: 2010-09-03 Wpisów: 223
Wysłane:
15 czerwca 2011 05:36:10
broker_ns napisał(a):bucik1986 napisał(a): Wiec ja to widze w tej chwili tak :D.
Z wczesniejszej wypowiedzi Pani Anny Streżyńskiej wynika, ze dopuszcza PTC i przetarg bedzie powtorzony od 2giego etapu.
broker_ns na poczatku maja pisal do UKE i w odpowiedzi uzyskał, iż nie moga powtorzyć przetargu ze wzgledu na inny wyrok sadowy, ale Pani odpowiadajac mu, powiedziala iż do konca maja powinno sie wszystko wyjasnic :). Nastepnie broker_ns dzwonil do WSA i podzielil sie z nami nastepujacymi wiadomosciami :):
"Zapomnijcie o tym, że wyrok w NSA szybko zapadnie. Raczej na pewno nie w tym roku. Dzwoniłem ostatnio do WSA i otrzymałem wiadomość, że WSA przesłała skargi kasacyjne stron do NSA dopiero 31 maja b.r. a średnia oczekiwania w NSA na wyznaczenie rozprawy i wyrok wynosi ok 1 rok !!"
Ja wnioskuje z tego,ze UKE czekało na wiadomosci o tych skargach kasacyjnych ( zlozenie skargi nie pozwala na uprawomocnienie sie wyroku).
Teraz pytanie czy Midas oficjalnym komunikatem jest zoobowiazany do poinformowania o tym, iz spolce zaleznej odebrano czestotliwosc ? Jesli tak to tutaj bedzie zwala nie z tej ziemi i nawet wiadomosci o przejeciu plusa jej nie powstrzymaja :D.
Na tej spolce fajne kwiatki wychodza :D i jakos dziwnie sie to wszystko w czasie zbiega :D.
Bucik chyba jednak trochę zapędziłeś się w swoich dociekaniach. Kolejna teoria spiskowa, którą trzeba zdławić w zarodku :-))Ale po kolei! Pisałem do UKE odnośnie wyroku NSA z dnia 3 lutego 2011 aby dowiedzieć na jaki etapie są działania związane z unieważnieniem i ponownym przeprowadzeniem przetargu (czyli 2 etapy). Chyba zle mnie zrozumiales badz, ja sie zle wyrazilem :). No wiec tak, ja zrozumialem z tego wszystkiego to w ten sposob: UKE nie moglo powtorzyc przetargu ( od drugiego etapu) bo czekalo na uprawomocnienie sie wyroku z 11 lutego 2011, gdyby wyrok sie uprawomocnil musieliby powtorzyc przetarg zupelnie od nowa ;-)ale Mobyland i Centernet zlozyly skargi ( UKE podalo, ze sie nie odwolywalo od wyroku) . Skad daty, o ktorych wspomniala Ci Pani z UKE nie mam pojecia, byc moze zbieg okolicznosci, a moze takie sa procedury, ja sie na tym nie znam :).
|
|