26 Dołączył: 2008-08-30 Wpisów: 1 968
Wysłane:
13 września 2011 16:04:08
mathu napisał(a): Czuję się jak na NC, gdzie po dowolnym info kurs leciał w górę na +10%, a na koniec sesji kończył na minusie. A ja wręcz przeciwnie, mimo że w akcjach mam tylko mniejszą część kapitału myślę że możemy liczyć na trwalsze odbicie niż 1-2 sesje. W20 obronił poprzedni dołek w dodatku test tego dołka odbył się na małym obrocie co jest oznaką słabości dominującego trendu. Dodatkowo zmiennośc jest często oznaką odwrócenia, a ostatnio indeksy chodzą od bandy do bandy. Dax też te ostatnie dołki z coraz mniejszym przekonaniem robi..
Edytowany: 13 września 2011 16:07
|
|
0 Dołączył: 2008-11-28 Wpisów: 1 308
Wysłane:
13 września 2011 16:05:23
Co do powolnego odbierania akcji to może być kapitał zagraniczny. Złoty się powoli umacnia, a akcje rosną.
Bardziej niż fakt obronienia dołka z początku sierpnia (faktycznie do niego nie doszliśmy) i obrotów przemawia za tym fakt dojścia na WIG20 do poziomu 670, skąd się dość dynamicznie odbiło (suma rynku akcji i waluty). Ale to tylko może spowodować, że gra na większą skalę na naszej giełdzie się zaczyna i może kiedyś trzeba kupić amunicję pod 3 wiedźmy ?
Edytowany: 13 września 2011 16:09
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
13 września 2011 16:06:15
usdpln idealnie wykonał zasięg z klina :) EEX
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
13 września 2011 16:11:17
Ach, a więc tym razem poszła plota, że euroobligacje będzie skupować Rosja :))) Zauważcie, jak w ciągu kilku tygodni całkowicie zniknęły ze sceny problemy USA, pod które spadaliśmy w sierpniu :))) Po prostu - nie ma problemu! A jak Merkel i przyjaciele będą dorzucać codziennie nowe infa do pieca, to może uda się dopchać DAX na poziomie 5300 do końca przyszłego tygodnia i nie będą musieli ratować rynków. A potem Benek i jazda!!! Tylko giełda w Grecji będzie robić codziennie nowe minima, ale o nich przypomnimy sobie przy kolejnej zwale za miesiąc. Hehe: Cytat:Next rumour - Greece will bail out Italy!!! The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 13 września 2011 16:22
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
13 września 2011 16:21:18
A ja myślę, że jakby większość miała rację to byłaby milionerami. To tak nie działa. Już wiele razy widziałem jak różne rzeczy działy się na przekór rynkowi. Wcale się nie zdziwię jeśli Benek zaaplikuje nam odbicie które spowoduje zmianę trendu. Co z tego, że to farsa. Tutaj decyduje rynek a nie rozsądek i to rynek ma zawsze rację.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
13 września 2011 16:28:24
@onochinie zawsze, ten czas się kończy. Amerykanom styknęło 10 lat takiedo podejścia (do dojścia z deficytem do 100%). Dalej juz nie bardzo się da. Zostały ostatnie miesiące (może rok) takiej polityki. Potem albo wróci twardy kapitalizm albo krach kompletny :). Koniec drogi. USA już nie moga sobie po 10-20% podnosic deficytu rocznie, nie będzie z czego wyciągnac kolejnych bilionów dolarów, więc polityka "najważniejsze żeby rosły giełdy a banki były zadowolone" już się kończy. Teraz realna gospodarka albo GTFO :D edit: ahahaha przeczytałem komentarz na zerohedge, o tej plotce o tym że Rosja skupuje obligacje Włoch (dzięki którym mamy te wzrosty na giełdach), już zaprzeczony ale sentyment poprawił ;p ..pytanie co dalej .. "after all who else is out there? Zimbabwe? Japan? Argentina? Iceland? " ahahaha * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 września 2011 16:42
|
|
Wysłane:
13 września 2011 16:42:43
Dobra, wziąłem L na wszystko, możecie puścić plotkę do PAP-u Cytat:mathu jest zainteresowany skupem włoskich obligacji - podają chcące zachować anonimowość kręgi inwestorów A jutro puścimy info, że Patro wchodzi w greckie bondy. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 13 września 2011 16:42
|
|
Wysłane:
13 września 2011 16:48:54
Don Patro uratowałby WIG20 spokojnie.. zrobiłby resplitt akcji KGHM, transakcje krzyżowe z Orlenem i resztą WIG20, split, ponowny resplit, parenaście fajnych emisji bez praw poboru, potem ogłoszenie planów przejęcia giełd CME, NYMEX i banku GoldmanSachs, od razu pod to przeszacowanie aktywów z którego okazało się że jestesmy warci 20 razy więcej i spokojnie opchnięcie 90% GPW leszczom ze wschodu czy zachodu ;p ... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 września 2011 16:50
|
|
Wysłane:
13 września 2011 16:53:15
Właśnie opisałeś aktualny stan światowych finansów :D The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
13 września 2011 17:14:57
własnie opublikowano fajny raport ilość Amerykanów żyjących w USA w ubóstwie (popatrzcie jaka różnica między epoką Clintona i trendem spadkowym i rządami Busha a potem Obamy.. Ci goście .. normalnie brak słów)  kliknij, aby powiększyćale nic to - ważne jest QE3 i żeby nam giełdy rosły * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 września 2011 17:16
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
13 września 2011 17:19:15
A wziąłeś straszący kolego pod uwagę fakt, iż liczba ludności w USA rośnie? Z tymi manipulacjami to niedaleko zajedziesz... jak tam certyfikat na spadki DAX? Tylko nie pisz, że zdążyłeś zamknąć przed tym odpałem :) Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
|
|
Wysłane:
13 września 2011 17:19:54
@mankomaniakno żartujesz! dokupiłem! btw: znowu masz fantastyczną okazję kupowania KGHM za 15x złotych, te zakupy sprzed paru dni za 170,- zł wydają się dzisiaj jednak ekhm.. przedwczesne * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 września 2011 17:22
|
|
Wysłane:
13 września 2011 17:22:52
20 w te czy wewte co za różnica jak Ci sprzedam za 230. Co cię nie zabije, to cię udziwni
|
|
Wysłane:
13 września 2011 17:25:13
mi?  ahaha, dobre no nic - masz sporo dobrego samopoczucia (w sumie się przyda).... mi tam DAX zachowuje się dokładnie jak myślałem - po fake-positive info wraca do kierunku. btw: manko co mi tu wyjeżdzasz z manipulacją? Przez ostatnie 6 lat populacja wzrosła o .. 5%. Kiedy poziom ludzi w ubóstwie wzrósł w USA o prawie 50%. Ignorancja w brzydkim wydaniu... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 września 2011 17:44
|
|
Wysłane:
13 września 2011 17:40:38
Moderator mógłby wreszcie zadziałać. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
13 września 2011 17:47:39
Scarry napisał(a):mi?  ahaha, dobre no nic - masz sporo dobrego samopoczucia (w sumie się przyda).... mi tam DAX zachowuje się dokładnie jak myślałem - po fake-positive info wraca do kierunku. btw: manko co mi tu wyjeżdzasz z populacją USA? Przez ostatnie 6 lat wzrosła o .. 5%. Kiedy poziom ludzi w ubóstwie wzrósł w USA o... 50%. Ignorancja w brzydkim wydaniu... Co z tego, pokaż stopę ubóstwa, a nie liczbę ludności ubogiej. Tutaj mamy dane: www.census.gov/prod/2011pubs/p...Str. 14. Stopa w 2010 wynosi 15,1%, tyle co w latach 80 i 90, więc nic niezwykłego - ot normalny cykl. Jak widac to była maksymalna wartość, od której zaczęła się poprawa, czemu towarzyszyła nowa era hossy. Tak kolego, właśnie jesteśmy na szczycie ubóstwa. Strasz dalej. Co cię nie zabije, to cię udziwni
Edytowany: 13 września 2011 17:48
|
|
43 Dołączył: 2009-04-14 Wpisów: 603
Wysłane:
13 września 2011 17:55:02
Scarry napisał(a):własnie opublikowano fajny raport ilość Amerykanów żyjących w USA w ubóstwie (popatrzcie jaka różnica między epoką Clintona i trendem spadkowym i rządami Busha a potem Obamy.. Ci goście .. normalnie brak słów)  kliknij, aby powiększyćale nic to - ważne jest QE3 i żeby nam giełdy rosły jak jest definiowane ubóstwo w USA?
|
|
Wysłane:
13 września 2011 17:56:21
@mankomaniakehehe przed chwila kompletnie nie trafiłes z argumentem o wzroście liczbie ludności to na szybko szukasz wskaźników żeby trwać przy swoim, no pięknie, aby tylko nie przyznać się do błednego argumentu. ja nie musze straszyć - świat robi to lepiej za mnie. @berniepytasz w sensie czy zmienia się definicja w rozumieniu statystycznym ? Szczerze to akurat nie mam pojęcia czy zmienili sposób wyliczania przez te lata. Choć podejrzewam że jeśli już to raczej na pro-rządowy niż na anty-. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 września 2011 18:08
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
13 września 2011 17:58:35
mathu napisał(a):...tym razem poszła plota, że euroobligacje będzie skupować Rosja ... minister finansów FR rzekł, że rozpatrują jedynie możliwość udzielenia pomocy dla Cypru. to akurat rozumiem, nie pozwolą wpaść w kłopoty swojej "skarpecie". natomiast ten sam minister w towarzystwie kolegów z BRIC (lub BRICS, nie pamiętam, ale mniejsza o Afrykańczyków) 22 września podejmą decyzję, czy wyruszą wspólnie na shopping euroobligacji. Rosja i Chiny zaprzeczają we własnym imieniu, ale nie w imieniu organizacji.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-28 Wpisów: 143
Wysłane:
13 września 2011 18:30:16
@krewa Tylko czy BRIC jest w stanie pomóc w rozwiązaniu problemów strukturalnych w Eurolandzie (szczególnie tych ubogich kuzynów z południa)? Pieniądze mają, mogą kupować bondy bo byłoby im to na ręke w krótkim terminie. Mam jednak wątpliwości czy zmotywowałoby to Włochy, Portugalię, Hiszpanię do rzeczywistych reform. Nie odkryję Ameryki jak powiem, że pomoc BRIC-u dla Unii będzie decyzją polityczną. Chiny stoją teraz w "rozkroku". Chcą pomóc Europie aby nie ucierpiał zbytnio eksport, ale wiedzą, że taka pomoc wywinduje jeszcze bardziej ceny surowców. Władza opiera się w Chinach na posiadaniu "twarzy". Wysokie ceny surowców to wysoka inflacja a to oznacza rozruchy w Chinach. BRIC to Chiny i reszta organizacji więc wszystko w rękach Chińczyków. (no i oczywiście Bena  ) I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air They fly so high, nearly reach the sky Then like my dreams they fade and die Fortune's always hiding, I've looked everywhere I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.