Zebrało się trochę "życzeń" więc wpis zdominowany przez nie:
Cytat:A jesli mozna dolaczyc sie do listy zyczen to moze KPX, IPX, VST, LBW? Na tych wymienionych doszukwalbym sie wyhamowania korekty i dalszy ruch w gore. Ale moze Ty zobaczysz cos czego ja nie widze.
Kopex - był nie tak dawno omawiany - generalnie bez większych zmian, szeroka konsolidacja.
KPX day

kliknij, aby powiększyćOdbicie oczywiście możliwe (można się pokusić o jakiegoś fibona np.) ale nawet na dziennym wykresie nie wygląda to dobrze. Kurs pod SMA 200 i 50 a wybicia kluczowego oporu czyli 12 zł ciągle nie ma.
IPX day

kliknij, aby powiększyćInteresujący krótkoterminowo temat. W długim terminie możliwe, że rodzi się nowy trend ale wielkość podaży historycznej jest ogromna i to będzie spory problem dla kursu. Krótkoterminowo ciągle możliwa koncepcja korekty abc. Podobały mi się obroty na wybiciu 2,68, na korekcie są znacznie mniejsze co świadczy raczej o braku realizacji zysków. Przebicie wsparcia ok 2,46 neguje wzrostowy układ.
VST week

kliknij, aby powiększyćKurs ciągle w konsolidacji. Był ruch we wrześniu na podwyższonych obrotach, nawet wybicie lokalnego oporu ale świeca utworzona (shooting star) niezbyt mi się podoba. W ten sposób nie wybija się oporów. Obecnie trwa korekta, można obserwować ale bez wzmocnienia i wybicia nowego high (np 1,96) bym tego nie ruszał.
LBW week

kliknij, aby powiększyćFifty-fifty w dwóch słowach. Możliwe jest utworzenie się ogromnego RGRa (duże formacje rzadko kiedy się sprawdzają ale ryzyko jest) jak i niezbyt dobrze wyglądają podażowe cienie świec z września w granicach oporu 1,45. Z pozytywów: kurs jednak ponad średnią i obecnie w korekcie (którą może kończyć) jak i obroty na wzrostach. Tak więc ryzykowny ale ciekawy temat.
BRA day

kliknij, aby powiększyćO BRA pisałem niedawno:
Cytat:Oznaczyłem opory, kluczowym na "pierwszy ogień" jest 5,8 a dalej są kolejne, każdy z nich może sprowokować podaż do aktywności i realizacji zysków. Od zasięgu korekty tego ruchu jak i obrotów na niej będzie można określić czy to trwalsze odbicie czy chwilowa podbitka. Na plus dla BRA jak i innych spółek z NC przemawia sytuacja techniczna na indeksie o której pisałem - możliwe odbicie od wsparć i korekta wzrostowa.
Obroty na korekcie były znacznie mniejsze co jest pozytywne (szybki kapitał uciekał 1.10), 7.10 na wzrostach znów trochę lepsze obroty niż dziś. Przed kursem oznaczony opór ok 7zł, dalsza podbitka możliwa nawet do ok 10 zł. Biorąc pod uwagę wielkość podaży z lewej strony wykresu jak i odległość od średniej wątpię by można już mówić o początku nowego trendu wzrostowego, ale od silnym odreagowaniu jak najbardziej.
Netia week

kliknij, aby powiększyćSpółka warta obserwacji. Krótkoterminowa konsolidacja pod oporem ok 5,85 może zwiastować atak na ów w niedalekiej przyszłości. Wyżej ok 6,27-6 kolejna strefa oporu. Warto również obserwować jak będzie zachowywał się indeks WIG_Telekom (na którym obecnie mamy korektę) i siłę NET względem niego (z tą niestety jest średnio).