152 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 3 436
Wysłane:
18 grudnia 2014 21:18:54
przy kursie: 71,03 zł
To prawda jest lepiej niż pięknie. Istotny jest także wysoki poziom konsolidacji kursu i to, że gracze dojrzeli już i znają wartość papieru. Przez to spłaszczyła się sinusoida. Daje to szansę na kolejne dynamiczne poziomy. Nie mówię tu o tak ostrej jeździe jak dotychczas. Wydaje mi się, że kurs będzie teraz rósł nieco spokojniej. Większa część spekulantów już na razie nie ma co robić to też dobrze. Teraz spokojnie możemy obserwować rosnące nadal solidnie zyski. Co dzień wpada konkretna sumka do raportu. Chyba nikt z nas nie marzył o takim kursie jak się zapowiada po raporcie. Wszystko wskazuje, że znów będziesz musiał Scarry podnieść szacunki. Ale chyba Cię to nie zmartwi - mnie oczywiście także nie. Ciekawe co z dalszą strategią spółki - czy i kiedy będą kolejne rozszerzenia i jak dalej będą stymulować sprzedaż. Macie jakieś przemyślenia. Wygląda, że zaczęła się kolejna edycja Humble nie widziałem czy poprzednia dobiła do 70tyś - było blisko. Teraz sprzedaż też jest już zauważalna a zakończy się już właściwie w Święta - może być nawet wyższa sprzedaż niż poprzednio. Ciekawie to wygląda - kasiorka cieknie bystro szerokim strumieniem górskim. Już mi się arkusz grzeje. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 18 grudnia 2014 21:24
|
|
Wysłane:
18 grudnia 2014 22:17:35
Macie pomysł jaką kasę mogli wyciągnąć z tych Humble Bundle bo wygląda to bardzo ciekawie. 70tyś - trudno ocenić jaka cena wyszła średnio. Za dodatek w formie Anomaly Korea można było dostać za powyżej średniej. Na górze drabinki oferty były po 100$ a ostatnie pozycje w top po 50$. Orientuje się ktoś czy faktycznie Ci w góry płacą po 100$ ? Średnia chyba faktycznie może być z 10$ wtedy zysk byłby całkiem przyzwoity. Nawet przy 50% dla dev (choć sądzę, że jest więcej) dałoby około 1mln. Wydaje mi się, że pudełek mogło pójść spoko ze 200tyś co dałoby około 4-5 mln zł. Te 10 mln (z 330tyś które przyjęli wszyscy nawet malkontenci). Kolejny 1mln za drugą serię Humble Bundle i po 2mln ze sprzedaży na GR i GOG. W sumie najostrożniej wyszłoby co najmniej 20mln. Inaczej nie chce wyjść a wiemy wszyscy, że te 330tyś to patrząc na Stama wydaje się to śmiesznie mała ilość. Przy dalszym takim schodzeniu gier Nie od parady byłoby założenie prawdopodobieństwa osiągnięcia zysków w przedziale 25-30mln do końca roku. Przy założeniu tak kontrowensyjnego współczynnika C/Z 6 podanego przez Teresę (a kwestionowanego przez nas) wycena wychodzi już sporo powyżej 50zł a przy zysku powyżej 25mln prawie 70zł. Sukces sprzedażowy jaki się szykuje na 2015 dla samej wersji PC wygląda na to, że przekroczy tegoroczną sprzedaż. Dokładając do tego mobilne zysk powinien być co najmniej 2 krotnie wyższy. Już nawet pomijam ewentualny zysk z konsol i bardzo prawdopodobny zysk z pozostałych produktów. Są poważne podstawy do udanych kolejnych lat i podniesienia znacznie współczynnika wyceny dla spółki do co najmniej współczynnika C/Z 20. Jaką to daje wycenę akcji można już sobie samemu policzyć. Stąd nie może dziwić wysoki poziom konsolidacji cen akcji. Jest szansa na dość duże wybicie po ogłoszeniu raportu. Być może będą wcześniej jakieś wywiady co pozwoliłoby na spokojniejszy wzrost jeszcze przed raportem - bez gwałtownych reakcji. Nie zwróciłem wcześniej uwagi ale na stronie jest średnia cena pakietu co łatwo wyliczyć kasę za całą akcję ... fajnie. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 18 grudnia 2014 22:23
|
|
6 Dołączył: 2009-05-12 Wpisów: 97
Wysłane:
18 grudnia 2014 22:50:01
imponuje mi dotrzymywanie słowa przez spółkę TWOM na Mac App Store od dziś w sprzedaży link
|
|
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
19 grudnia 2014 00:01:25
to tak podsumowanie: * nowa wersja gry, oznaczona jako update 1.2 zdecydowanie zmienia atrakcyjność rozgrywki i dokłada wiele wariantów gry (plus poprawia AI NPCów, rozbudowała lokacje itd) - jest bardzo dobrze. * Steam zaczął ogromną falę przecen, nasza gra ma promocję -15%, dzięki której gra dała radę, póki co, utrzymać się przy morderczej konkurencji na bardzo dobrych pozycjach - obecnie jest to 21 miejsce. Super że się cenią! Co ciekawe... najnowszy COD, który ponoć sprzedaje się drastycznie lepiej niż wiele poprzednich gier, wypada zdecydowanie gorzej niż TWOM! * premiera w Mac Store, kolega podał link wyżej. Gra od razu dostała "Editors' Choice". I wygląda że w makowym świecie sprzeda się bardzo dobrze. * gra trzyma wciąż zaskakująco wysoką ilośc grających bieżąco graczy ... jest już miesiąc po premierze, a mimo to wg statystyk tej części która gra przez kody Steam, peak 24 godzinny to prawie 2700 graczy, i zatrzymała się tendencja spadkowa (updatey jednak poprawiają atrakcyjność towaru) dla porównania polskie gry singlowe: Ethan Carter - 24hour-peak: 110 (miesiąc po premierze miał 150, czyli w momencie w którym jesteśmy teraz) Lords of Fallen - 24hour peak: 429 (miesiąc po premierze miał 586) ... czekamy na więcej i wyznaczenie daty premiery mobilnej wersji.... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 19 grudnia 2014 00:15
|
|
0 Dołączył: 2014-12-16 Wpisów: 162
Wysłane:
19 grudnia 2014 11:53:17
przy kursie: 70,80 zł
@baks
Przy takiej ilości przecen 30-80% nie liczyłbym na top10, bez przesady, tak jak jest i tak jest dobrze. Zobacz jak szybko przybywa recenzji, już grubo powyżej 4tys. szkoda tylko, że pojawiają się takie idiotyczne, jak ta: NO NO NO NO, Game is complete crap do not buy this ive only played it for a bit but omfg! 1st off point and clickand 2nd you die near immedetly. I honestly have been trying to get a refund on this peice of crap!
No, ale cóż wszystkim nie dogodzisz.
|
|
Wysłane:
19 grudnia 2014 12:03:36
doskonałe... biedak umiera a nie respawnuje się, własnie doznał szoku ze nie jest nieśmiertelny w grze. Jaka ta wojna straszna.... Przecież to najlepsza reklama gry... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
19 grudnia 2014 12:16:24
Wyobraziłem sobie przez chwilę dyskusję akcjonariuszy Coliana: "Ej, byłem dzisiaj w GS-sie i na półce nie było wafelków o smaku śmietankowym. Ekspedientka powiedziała, że zostały sprzedane!!! Szok, niedowierzanie i szok!" "A u mnie w osiedlowym są śmietankowe i orzechowe, teraz są w promocji po 2,27"
Jakoś tak w dniach 5-15 grudnia na tym wątku pojawił się wpis, sugerujący, że obserwowana faza wzrostów ma spekulacyjny charakter, że to "ulica" rzuciła się na akcje, że obecnie kupowany jest tzw "los na loterii" za drobne, których nie szkoda stracić w razie czego (cytuję z pamięci). Po powrocie chciałem podyskutować z Autorem wpisu, gdyż dokonałem analizy średniej wartości transakcji i moje wnioski były zupełnie inne. niestety, w gąszczu "jesteśmy na 5, o nie! już na 4 miejscu" nie jestem w stanie tego odnaleźć. Wyłuskanie rzeczy istotnych w tej, za przeproszeniem, kupie postów jest awykonalne.
|
|
Wysłane:
19 grudnia 2014 12:25:40
@krewa bo od tych drobnych rzeczy zależą dziesiątki milionów PLN. Taki właśnie to dziwny jest rynek gamedeva. Tu nei masz stu ton miedzi do obróbki przez tysiąc chłopa, tylko wirtualną grę. Grę, której sukces składa się z setek detali. a dlaczego wątek nie miałby być bardzo nagłośniony jeśli pobił rekordy wzrostów na giełdzie, to nie mam pojęcia. A jaki niby miałby być? Tylko o spółkach które wtopiły minimum 50% rocznie wypada rozmawiać ? Tu rozmawiamy o tegorocznym rekordziście wzrostów na polskiej giełdzie. Jakby nie patrzeć - fenomenie, przy tak słabym polskim rynku jaki mamy. Cytat: byłem dzisiaj w GS-sie i wow, jeśli bywasz w GSach które w 4 lata rosną 3600% a w rok 700% to naprawdę gratuluję krewa lokalizacji! .... ale wydaje mi się że po prostu jesteś złośliwy i nic więcej. Przykro mi że info o technicznej analizie Ci zginęło ale na 11bit nigdy analiza techniczna nie działała i nie wierzę że ktoś tutaj na niej zarobił. chciałem tak na marginesie zauważyć że 11bit zostało zauważone i było doceniane tylko na Stockwatchu, na pozostałych forach spółka praktycznie nie istniała, albo co najwyżej pogadano sobie o jakims spekulacyjnym kółeczku. Tylko tutaj zauwazyliśmy potencjał firmy. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 19 grudnia 2014 12:37
|
|
PREMIUM
Wysłane:
19 grudnia 2014 12:43:35
Scarry napisał(a):ale wydaje mi się że po prostu jesteś złośliwy i nic więcej. Przykro mi że info o technicznej analizie Ci zginęło ale na 11bit nigdy analiza techniczna nie działała i nikt nią tutaj nie zarobił Tak, jestem złośliwy. Nie było mnie zaledwie 10 dni a nie jestem w stanie odnaleźć postu. Wyobraź sobie co będzie za pół roku, gdy ktoś zechce przestudiować rozwój wydarzeń na podstawie lektury wątku. Co dotyczy AT - niechaj każdy pozostanie przy swoim. Akurat analiza średniej wielkości transakcji dużo mówi o tym co się dzieje na walorze. Swojego czasu SW publikował raporty w oparciu o te liczby i, patrząc z dzisiejszej perspektywy, niezwykle trafnie obrazowały one sentyment uczestników rynku. I właśnie pod kątem analizy średniej wielkości transakcji 11B wygląda całkiem przyzwoicie, nie dając podstaw do posądzania o spekulację lub kupno losu na loterii. 4800 zł z ostatnich 5 dni i 4500 zł z ostatniego miesiąca. Dla porównania Serinus w tym samym okresie to odpowiednio 2300 zł i 2100 zł. Widać różnicę kalibru?
|
|
6 Dołączył: 2010-12-14 Wpisów: 132
Wysłane:
19 grudnia 2014 12:48:09
Scarry, obawiam się, że nie dokońca zrozumiałeś post Krewy i nie potrzebnie przyjmujesz negatywne stanowisko w stosunku do jego postu Krewa ma rację co do tego, że w związku z sukcesem TWOM spam pojawił się także na tym forum- to jest niezaprzeczalne. Ale wracając do tego co mi się spodobało w poście Krewy to to, że przeanalizował transakcje i wyszło jemu, że to nie "leszcz" kupował te akcje po parę sztuk Cytat:Jakoś tak w dniach 5-15 grudnia na tym wątku pojawił się wpis, sugerujący, że obserwowana faza wzrostów ma spekulacyjny charakter, że to "ulica" rzuciła się na akcje, że obecnie kupowany jest tzw "los na loterii" za drobne, których nie szkoda stracić w razie czego (cytuję z pamięci). Po powrocie chciałem podyskutować z Autorem wpisu, gdyż dokonałem analizy średniej wartości transakcji i moje wnioski były zupełnie inne Ja Krewa tego na pewno nie napisałem ale jestem wdzięczny za twoją analizę
Edytowany: 19 grudnia 2014 12:50
|
|
|
|
PREMIUM
38 Dołączył: 2009-02-19 Wpisów: 2 393
Wysłane:
19 grudnia 2014 13:54:59
krewa napisał(a):Jakoś tak w dniach 5-15 grudnia na tym wątku pojawił się wpis, sugerujący, że obserwowana faza wzrostów ma spekulacyjny charakter, że to "ulica" rzuciła się na akcje, że obecnie kupowany jest tzw "los na loterii" za drobne, których nie szkoda stracić w razie czego (cytuję z pamięci). Po powrocie chciałem podyskutować z Autorem wpisu, gdyż dokonałem analizy średniej wartości transakcji i moje wnioski były zupełnie inne. niestety, w gąszczu "jesteśmy na 5, o nie! już na 4 miejscu" nie jestem w stanie tego odnaleźć. Wyłuskanie rzeczy istotnych w tej, za przeproszeniem, kupie postów jest awykonalne. Pisałem w podobnym czasie i w podobnym tonie. No może niedokładnie takim samym, bo motyw był trochę inny. Mianowicie: rozważania o tym, jak ulica rzuci się z pretensjami do wszystkich, że to spadło. Gdy kiedyś mocniej spadnie. A drobnica też tu handluje. Sam przyrost stron na tym wątku jest znamienny. Żeby nie było, że tylko gaszę nastoje, żeby taniej kupić. Albo jeszcze lepiej - żeby po prostu spadło, bo mi żal, że zarabiacie: www.tagesspiegel.de/medien/die...Najpierw podtytuł: Cytat:Computer- und Videospiele gehören zu den beliebtesten digitalen Geschenken. Eine Auswahl der besten Games für PC und Konsole ,czyli: gry komputerowe należą do najlepszych podarunków świątecznych. Wybór najlepszych gier na PC i konsolę. A potem: Cytat:Die Auswahl an lohnenden PC-Spielen ist auch in diesem Jahr gewaltig. Ein außergewöhnliches Spiel ist „This War of Mine“ (USK 16/20 Euro): ,czyli: wybór satysfakcjonujących/wartościowych gier PC też jest w tym roku potężny. Wyjątkową grą jest TWoM. Na końcu jest info, że gra jest dostępna na PC, Mac, Linux. Publicity bez dwóch zdań bardzo przychylne.
Edytowany: 19 grudnia 2014 17:08
|
|
PREMIUM
Wysłane:
19 grudnia 2014 14:09:58
rafsty napisał(a):Pisałem w podobnym czasie i w podobnym tonie Rafsty, to z pewnością nie był Twój post. Kogo jak kogo, ale Ciebie skojarzyłbym z pewnością. Tamten użytkownik odnosił się właśnie do wielkości średniej transakcji, stąd było moje zdziwienie i chęć podjęcia dyskusji. A kwestia późniejszych pretensji to zupełnie inna para kaloszy i tutaj mam podobne zdanie. baks napisał(a):Panowie można sobie dyskutować o zaśmiecaniu lub nie - to moim zdanie trochę niegrzeczne i obraźliwe dla ludzi zaangażowanych w tą spółkę Wybacz, ale zaśmiecanie jest również niegrzeczne w stosunku do milczących dziesiątków tysięcy użytkowników i setek tysięcy czytelników tego forum. edit: a uwagi, że AT na tej spółce nie działa można włożyć na półkę, między pudełkiem Wiedźmina i Anomaly. Słyszałem wielokrotnie tego typu oświadczenia. Najczęściej od wyznawców.
Edytowany: 19 grudnia 2014 14:29
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
19 grudnia 2014 15:14:04
Problem w tym, że dla niektórych 11B to już religia... Każda spółka która w swoim czasie rośnie ma wyznawców. W zasadzie nie musi nawet rosnąć jak KOV :) Co do zaśmiecania, to wątek stał się niestety rezerwuarem do pozytywnych emocji. I co najlepsze ze szkodą nawet dla obecnych akcjonariuszy. Bo jak ktoś nowy może się dowiedzieć o spółce, jej wynikach, perspektywach? No chyba nie ze 100-krotnie powtarzanych marzycielskich wycen? Owszem, szacunki sprzedaży są ważne, szacunki na jakichś wiarygodnych danych. Mamy zarówno "naganiaczy" na spadki (150 tys. sprzedanych kopii w 2013), jak również na wzrosty: Cytat:Wydaje mi się, że pudełek mogło pójść spoko ze 200tyś co dałoby około 4-5 mln zł Okazuje się(przypomnę że po raz drugi) iż zdaniem Baksa sprzedaż pudełek jest tak samTo o, a nawet bardziej rentowna jak sprzedaż elektroniczna: Steam -24 zł zł netto Pudełko -25 zł netto To zupełnie nie istotne, że informacja o umowie wskazuje na bardzo duży udział, o ile nie wyłącznie stałą kwotę. Czy to jednak przeszkadza w czymś aby założyć 5 baniek dodatkowego zysku netto? Nie...
|
|
32 Dołączył: 2012-09-24 Wpisów: 590
Wysłane:
19 grudnia 2014 15:52:09
Sprzedaż pudełkowa na 100% jest mniej rentowna niż sprzedaż elektroniczna.
Kto w ogóle pisze takie bzdury, że jest odwrotnie?
|
|
0 Dołączył: 2014-12-11 Wpisów: 79
Wysłane:
19 grudnia 2014 16:01:00
@anty_teresa: Pisałem o 150 (145) tys. sprzedanych do dnia kiedy to pisałem. Do końca roku moim zdaniem na Steamie będzie ponad 200k. Stawiam na ok. 240tys., ale perturbacje wyprzedażowe mogą zaskoczyć w obie strony.
Poza Steamem zejdzie co najmniej 20%, a do tego dochodzi teraz jeszcze Mac App Store.
Edytowany: 19 grudnia 2014 16:01
|
|
Wysłane:
19 grudnia 2014 16:27:05
chimpo napisał(a):Sprzedaż pudełkowa na 100% jest mniej rentowna niż sprzedaż elektroniczna.
Kto w ogóle pisze takie bzdury, że jest odwrotnie? nie wiem ale chyba jeśli baks tak napisał to coś mu się na maxa pokićkało. Na ogół jest tak że ok. na każde sprzedane dwa pudełka i tak jedna sprzedana kopia cyfrowa wychodzi opłacalniej. IMHO - dla mnie to sprzedaż pudełkowa może być mała, tylko tyle żeby zapełnić lukę osób potrzebujących gry "na prezent" i jako reklama. Generalnie zdecydowanie lepiej sprzedawać grę cyfrowo. Z niej mamy 2 albo i 2.5 raza tyle kasy co z każdej kopii pudełkowej. 12 lutego będzie raport i skończy się pierwsza fala gdybania. @introverted
tylko dodaj że szacunek zrobiłes na podstawie forum dla relatywnie niewielkiej grupy zarejestrowanych dedykowanych graczy, co moim zdaniem jest tak z czapy wymyślone, że głowa mała. To typowe naganianie na spadek. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 19 grudnia 2014 16:33
|
|
Wysłane:
19 grudnia 2014 16:31:11
anty_teresa napisał(a):To zupełnie nie istotne, że informacja o umowie wskazuje na bardzo duży udział, o ile nie wyłącznie stałą kwotę. Czy to jednak przeszkadza w czymś aby założyć 5 baniek dodatkowego zysku netto? Nie... Raczej nie chodzi o religię na pewno nie w moim przypadku. To na forum ktoś informował, że zgodnie z zasadami na NC istotną umową jest przy ponad 20% wartości spółki. Przy wycenie spółki nieco ponad 20mln łatwo przeliczyć. Oczywiście ilość pudełek przyjąłem w sposób z sufitu i nie sprawdzałem rzeczywistej ceny w sklepach. Tym bardziej umowa z Koch Media (zysk) chyba z zasad NC jest raczej informacją przekonującą. Twoja wątpliwość świadczy tylko o wyższej sprzedaży pudełek. To chyba dobrze świadczy, jeśli są raczej niemożliwe do kupienia. Sam chętnie bym kupił ale nie znalazłem w kilku sklepach. Nie wiem dlaczego pretensje. Może dość entuzjastycznie podchodzę do niektórych info ale chyba są powody do tego. Nie ma dla mnie na razie znaczenia kurs - przynajmniej nie w najbliższym czasie. Dzielę się info z osobami o tych samych zainteresowaniach. Czy mamy się wynieść z forum - chyba nie o to chodzi. Przecież nie sugeruję ile powinny kosztować , bo każdy mający akcje jakiś czas sam już to ocenił. Czepiasz się szczegułów czyichś wypowiedzi ale szkoda , że nie został w raportach uwzględniona sprzedaż TWOM już w ubiegłym roku - chyba sprzedawali spod lady .. dla znajomych Nasze wypowiedzi są mało szczegułowe z braku wymiernych dowodów i opieramy się tylko na poszlakach i własnych przeczuciach. Są pewne niezbyt konkretne ślady dlatego nikt z nas nie wymaga podawania dokładnych ilości i kwot. Każdy to rozumie tak samo jak nierzeczowość Waszego uporu, że te poziomy sugerowane przez nas są mocno zawyżone. Wszyscy poruszamy się na razie we mgle. Mamy jednak dość dobre kompasy i znamy dość dobrze kierunek gdzie zmierzamy. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 19 grudnia 2014 16:42
|
|
0 Dołączył: 2014-11-28 Wpisów: 49
Wysłane:
19 grudnia 2014 16:39:47
Scarry napisał(a):
12 lutego będzie raport i skończy się pierwsza fala gdybania.
Byłem przekonany, że 13. Proszę wybacz mi (naprawdę od niedawna się giełdą zajmuję) poziom pytania, ale skąd wiadomo takie daty?
|
|
Wysłane:
19 grudnia 2014 16:43:31
Z komunikatów i stron firmowych nie trzeba dużo szukać i nie wymaga to wiedzy akademickiej. Podejmując dyskusję warto to wiedzieć. Spółka zazwyczaj publikowała 14-go lecz w związku z tym, że 14 to dzień wolny ustalono inny termin. Takie komunikaty podaje się przed lub po sesji . Ten komunikat może spowodować dużą zadymę na kursie w piątek nazajutrz po komunikacie. Wygląda na to, że będzie wieczorem po sesji 12-go. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 19 grudnia 2014 16:46
|
|
Wysłane:
19 grudnia 2014 16:57:41
Już kilka razy zarzucałeś mi brak wiedzy księgowej ale do sukcesów na giełdzie i prowadzeniu spółki nie było mi potrzebne szczegóły meandrów księgowania różnych pozycji. Zajmował się tym specjalista - ja robiłem tylko biznes szczegóły zlecając innym. Jakoś moje firmy przynosiły niezłe zyski. Jak widać przedsiębiorcy wielokroć większej skali (jak p.Kociński) niż ja także mają problemy z księgowością i kosztami - więc nie mam się czego wstydzić. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 19 grudnia 2014 17:01
|
|