PARTNER SERWISU
nmgjunad
5 6 7 8 9
marcueus
0
Wpisów: 85
Wysłane: 3 grudnia 2015 16:04:09 przy kursie: 14,44 zł
Mój błąd. Piszesz Krewa, że o podwójnym dnie możemy mówić po przebiciu linii szyi. Nie wspominasz nic o kupnie.Czyli to ma być czysto "akademicka" dyskusja nie związana z zarządzaniem kapitałem? Whistle

Jeśli tak to ja się z niej wycofuję, bo wiedza teoretyka a praktyka to dwie różne dziedziny. Bardzo mało ze sobą związane Shame on you

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 3 grudnia 2015 20:37:54 przy kursie: 14,44 zł

kliknij, aby powiększyć

Utrzymując dyskusję w narzuconym przez kolegę stylu należałoby napisać coś na kształt "pozdro dla kumatych".
Ok, za stanem na chwile obecną ja nie kupowałbym tego jutrzejszego wybicia, tylko zaczekałbym na ostateczne rozstrzygnięcia. Owszem, jest ryzyko przegapienia ruchu do 17,20 zł, ale wolę stracić okazję niż krwawicę. Sęk w tym, że wskaźniki wyprzedzające nie zachęcają do angażowania się w walory na obecnym etapie, dla nich to "jutrzejsze" wybicie wcale nie jest oczywiste.
Edytowany: 3 grudnia 2015 21:24

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 3 grudnia 2015 22:19:11 przy kursie: 14,44 zł
marcueus napisał(a):
Dystrybucja przez leszczynkę przed wybiciem, które powinno nastąpić jutro Boo hoo!

Ciekawe macie przemyślenia. Jeśli już to kurs został podbity przed dodrukiem Akcji.

Ile firma wyciągnęła z emisji 40 000 000 zł ? Akcje były sprzedawane po 19,00 zł.

Cena Akcji spadła bo mało jest kupujących, ludzie już kupili po 19,00 z i czekają tyle w temacie.

Bawicie się w krótkoterminową spekulacje na startupie w oparciu o AT ? - powodzenia życzę mam nadzieję, że się wam uda - ja nie potrafię tego robić - bo nie można krótkoterminowo zarobić.d'oh!

Albo się wierzy w produkt i się kupuje, albo się nie wierzy i się nie dotyka Akcji. Tutaj nie ma innej opcji.thumbright

bobart
0
Wpisów: 12
Wysłane: 3 grudnia 2015 23:07:03 przy kursie: 14,44 zł
te wpisy "leszczynka" " brasterek" itp. sa tak samo infantylne jak AT w tym przypadku i wlasnie ta leszczynka ktora do dzisiaj czeka na osiagniecie ceny kupna z IPO po 40% stratach I kto jest tu leszczynka? smiechu warte.Strzezcie sie takich od siedmiu bolesci analitykow.
to tak jakby oglosili komunikat ,ze blache i farbe juz na karoserie maja ,tylko jeszcze brak silnika ale to pecha ,bo jagieloka wymyslila( wymyslila tez takiego jednego dra.,ktorego sie teraz wstydzi) teraz juz wzor na sprawdzanie pracy silnika, ktorego jeszcze nie ma ale co tam no mamy zamiar samochod nawet w usa sprzedac, tylko nie wiemy czy go przez granice przepuszcza..no ale co tam pogadamy z jakims GM i juz sie zachwyca, no ale zeby bylo na przejazd to dodrukujemy troche papiera, no i wyplacimy sobie bonusy za ciezka robote,bo leszczynka sypnela pieniadzem i osiagnelismy dumna kapitalizacje, a za to sie nalezy...Produkt doskonaly perpetuum mobile do robienia forsy na frajerach..komunikat..wyplata,komunikat wyplata ,a co to bedzie gdy pokaza jakies kolorowe zdjecie. matrycy ..wyplata.

lesgs
38
Wpisów: 907
Wysłane: 3 grudnia 2015 23:07:36 przy kursie: 14,44 zł
Drogi @ChiefMike

Kiedy przeczytałem twój wpis, uznałem w pierwszej chwili za znakomite twoje twierdzenie „Bawicie się w krótkoterminową spekulacje na startupie w oparciu o AT ? - powodzenia życzę mam nadzieję, że się wam uda” za znakomite, ale nie umniejszając jego przekazu, nagle nabrałem wątpliwości.

Przecież AT to jednak jest odbicie emocji tłumu. To nie jest narzędzie analizy fundamentalnej. Każdy, kto chce zarobić na AT – robi to w jakiś sposób żerując na emocjach inwestorów rynkowych. Jednak, powinni oni starać się zarobić na takiej spekulacji. Inna sprawa, to kwestia tego, czy im się to uda. Tutaj ich szanse są niewielkie, bo walczą z całym rynkiem i wieloma inwestorami w danej chwili myślącymi podobnie. Wtedy właśnie wszelkie analizy nabierają charakteru samospełniającego się, i nagle oczekiwane zyski ulatują. Każda zabawa na startupie to wielka niewiadoma. Braster, Boruta, Biomax, Biomedlublin i kto to wie, ile jeszcze. Szczególnie na NC (kiedyś też Braster). Przykłady takie jak Platige tylko rozbujają wyobraźnię.

Takie stwierdzenia jak „Dystrybucja przez leszczynę” (@marcueus) to jedynie potwierdzenie emocji panujących w tym segmencie rynku, bardziej rodem z forum Bankiera niż z jakiejkolwiek rozumnej analizy. Niech mądrość będzie z nim (to cytat z XXIV odcinka Gwiezdnych Wojen).

ChiefMike
0
Wysłane: 3 grudnia 2015 23:31:14 przy kursie: 14,44 zł
bobart napisał(a):
te wpisy "leszczynka" " brasterek" itp. sa tak samo infantylne jak AT w tym przypadku i wlasnie ta leszczynka ktora do dzisiaj czeka na osiagniecie ceny kupna z IPO po 40% stratach I kto jest tu leszczynka? smiechu warte.Strzezcie sie takich od siedmiu bolesci analitykow.
to tak jakby oglosili komunikat ,ze blache i farbe juz na karoserie maja ,tylko jeszcze brak silnika ale to pecha ,bo jagieloka wymyslila( wymyslila tez takiego jednego dra.,ktorego sie teraz wstydzi) teraz juz wzor na sprawdzanie pracy silnika, ktorego jeszcze nie ma ale co tam no mamy zamiar samochod nawet w usa sprzedac, tylko nie wiemy czy go przez granice przepuszcza..no ale co tam pogadamy z jakims GM i juz sie zachwyca, no ale zeby bylo na przejazd to dodrukujemy troche papiera, no i wyplacimy sobie bonusy za ciezka robote,bo leszczynka sypnela pieniadzem i osiagnelismy dumna kapitalizacje, a za to sie nalezy...Produkt doskonaly perpetuum mobile do robienia forsy na frajerach..komunikat..wyplata,komunikat wyplata ,a co to bedzie gdy pokaza jakies kolorowe zdjecie. matrycy ..wyplata.

Kolego kupili Ci którzy wierzyli w firmę i produkt. Uwierz mi, że te osoby nie zadowolą się zyskiem 100%, strata 40% tak na razie na papierze a większość kupowała licząc się ze 100% stratą.
Więc w czym problem ? Czy to kupowali leszcze ? - czas pokaże. Dużo osób kupiło Akcje po 4 zł. Zrealizowali zysk 300-400% wiec kurs spadł z 19 zł.

Wśród tych leszczy są miedzy innymi:
Tadeusz Wesołowski 6,47% 5,24 mln zł
DM BOŚ SA 5,82% 4,72 mln zł
Ipopema TFI SA (wraz z TOTAL FIZ) 5,71% 4,63 mln zł
mWealth Management SA 5,00% 4,05 mln zł

Mi się spółka i pomysł bardzo podoba produkt nie bo go nie ma !!!
Poczytaj moje wcześniejsze posty pisałem o tym, że powinni już dawno mieć obudowę wykonaną na chwilę obecną uruchamiają produkcje matryc a obudowy dale nie mieli zaprojektowanej to jest jakiś absurd - nie chcą sprzedawać ? czy nikt tam nie myśli ? 7 lat (?) poszło na robienie patentów ?

Tutaj mi się włącza w głowie wielka czerwona lampka. Z drugiej strony czy osoby które odkryły tą technologie, banki, duzi inwestorzy nie rozłożyli tej technologii na czynniki pierwsze ?
Myślę, że tak. Powinno być dobrze myślę ,że Ci ludzie (twórcy i inwestorzy) nie są obłąkani.
A może macie inne opinie ?

PS. Popracuj nad ortografią.

marcueus
0
Wysłane: 4 grudnia 2015 00:06:05 przy kursie: 14,44 zł
Kod:
mod: usunięto niemerytoryczną część wpisu

Wracając jednak do Brastera, to pozwolę się zapytać czy ktokolwiek z was ma jakąkolwiek wiedzę medyczną? Czy widział urządzenie na własne oczy ? Pytam, bo ja mam taką wiedzę i widziałem "urządzenie" osobiście (i to w czasach kiedy były to jeszcze paletki) i tylko dlatego "naganiam" ludzi na tą spółkę. Jestem prawie lekarzem i jestem altruistą, stąd takie moje podejście do tematu.

Kod:
mod: usunięto informację o stanie posiadania Użytkownika jako niezgodną z regulaminem
Edytowany: 4 grudnia 2015 10:42

ChiefMike
0
Wysłane: 4 grudnia 2015 10:17:42 przy kursie: 14,12 zł
Kod:
mod: usunięto część wpisu nawiązującą do usuniętej części poprzedniego postu

Nic nie pozostaje tylko czekanie. Ja nie mam wiedzy medycznej dlatego bardzo długo się zastanawiałem nad tą Spółką wydawało mi się, że to HOAX.
Powiem szczerze że do dzisiaj jestem nie do końca przekonany na 100% - zobaczę uwierzę.
Bardzo mi się nie podobało to ,że od lat Spółka nie ma wyprodukowała gotowego urządzenia.
Czekamy.thumbright
Edytowany: 4 grudnia 2015 10:44

marcueus
0
Wysłane: 8 grudnia 2015 14:42:02 przy kursie: 14,05 zł
Jestem pozytywnie zaskoczony. Rynek robi historycznie wysoki obrót wybijając z trójkąta(być może mamy do czynienia z wielkim rocznym spodkiem) do góry bez żadnej informacji. Do tego szeroki rynek stanowczo nie pomaga :) W tym tygodniu ma być informacja kto stworzy komercjalny projekt urządzenia i przeprowadzi industrializację więc będzie ciekawie love4

P.S. Jutro dołek w stanach przed ostatnim w tym roku ruchu w górę :)

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 8 grudnia 2015 14:49:05 przy kursie: 14,05 zł
Marcueus,
a gdyby tak wykres z tym trójkątem dorzucić? Ewentualnie z całą zastawą. Wiesz, żeby teoretycy mogli sobie popatrzeć.

P.S. Prognozujesz jutrzejszy dołek w stanach na tej samej podstawie co piątkowe wybicie na BRA? coffee2

marcueus
0
Wysłane: 8 grudnia 2015 15:08:15 przy kursie: 14,05 zł
SPX jest łatwiejszy w określaniu ruchu :) Jeśli jutro będzie niżej niż dzisiaj to dołek jest na 100% pewny, tak samo jak to, że potem szczyt z tego dołka będzie 18 grudnia w okolicach 2120 pkt :) Potem ci nawet napiszę, że szczycik kolejny padnie 4 stycznia i będą spadki aż do 21 stycznia :) To taki prezent na Mikołaja dla czytających wątek.

A tutaj taki ułomny trójkąt:

kliknij, aby powiększyć

Edytowany: 8 grudnia 2015 15:16

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 14 grudnia 2015 20:34:12 przy kursie: 12,82 zł
Czy kolega Praktyk wciąż tu jest? Bo chciałbym reklamację złożyć - zarówno na zapowiadane wybicie BRA, które powinno było nastąpić 4 grudnia, jak i na na ten "na 100% pewny dołek" na SPX.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 14 grudnia 2015 20:38:57 przy kursie: 12,82 zł
Ale chciałeś ją złożyć tylko teoretycznie, czy praktycznie, bo nie wiem czy obserwować dalej wątek?

marcueus
0
Wysłane: 14 grudnia 2015 21:48:08 przy kursie: 12,82 zł
krewa napisał(a):
Czy kolega Praktyk wciąż tu jest? Bo chciałbym reklamację złożyć - zarówno na zapowiadane wybicie BRA, które powinno było nastąpić 4 grudnia, jak i na na ten "na 100% pewny dołek" na SPX.

Brastera komentował nie będę bo nie ma czego :) Najpewniej wielki spodek rysują stąd takie a nie inne ruchy

Co do SPX to dołek był i miałeś wybicie, 2 razy na 5 minutowym przeszło RSI 70 by w nastepnych świeczuszkach zanegować i wrócić poniżej 70. Ja na tym przyciąłem 130% na opcjach w mniej niż 24 godziny salute (o ile mogę podawać chociaż jak inwestuję). Nie moja wina, że rynek wyrysował na czwartkowej sesji "rising wedge" i na piątkowej sesji złamał zasięg 1 z rising wedge - zasięg był 2029 pkt.

Następny zasięg to 1902 pkt i tam najpewniej rynek dojdzie już w tą środę w ramach podwyżki stóp w USA. I ten poziom minimum do stycznia 2016 roku będzie dołkiem. Co do poziomu 1902 pkt któego jestem pewny jako dołka to niestety nie wiem kiedy można się go spodziewać (strzelam, że w tym tygodniu środa lub czwartek i najpewniej tylko na CFD i kontraktach zostanie osiągnięty)

Do szanownego Anty-Teresy nie podaję zdjęć do tego skąd mam te a nie inne poziomy, gdyż zrozumienie tego kosztowało mnie dużo wysiłku i pieniędzy d'oh! d'oh! d'oh! Poza tym komentarze kolegi Krewy, że prosi

P.S. Jeszcze apropo tego nieszcżesnego dołka w środę. Opcje call na 2100 punktów na SPX.I wwgasające 19 grudnia były po 4.0 pkt dokładnie, szczyt w czwartek ich wyceny to był 7.5 pkt przy odjęciu 0.1 pkt jako kosztu transakcyjnego to miałbyś zysk rzędu 85% w mniej niż 24 godziny. Tak więc uważam, że dałem dobrą wskazówkę - zapytasz się czemu nie pisałem tutaj. A no dlatego, że już jednego bana na 2 tygodnie dostałem od Wielce Szanownego Pana Modera. Jak mi zagwarantuję niebanowanie to powrzucam tutaj najbliższe punkty zwrotu i sam ocenisz co i jak Think

Kod:
mod: wątek spółki Braster nie jest miejscem na dyskutowanie czy testowanie systemu gry na kontraktach na indeks amerykański czy dowolny inny instrument - proszę przenieść dyskusję we właściwe miejsce. Ten wątek będzie posprzątany
Edytowany: 14 grudnia 2015 22:11

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 14 grudnia 2015 23:50:34 przy kursie: 12,82 zł
marcueus napisał(a):
SPX jest łatwiejszy w określaniu ruchu :) Jeśli jutro będzie niżej niż dzisiaj to dołek jest na 100% pewny, tak samo jak to, że potem szczyt z tego dołka będzie 18 grudnia w okolicach 2120 pkt :)

Cytat:
Co do SPX to dołek był i miałeś wybicie, 2 razy na 5 minutowym przeszło RSI 70 by w nastepnych świeczuszkach zanegować i wrócić poniżej 70

Ech, kolega ma poczucie humoru :) Przecież nikt nie zauważy, że się z interwału dziennego przenieśliśmy w rozdzielczość 15 minutową. Jestem fanem falek, więc też się pochwalę. Ja z całą mocą mogę stwierdzić, że jutro będzie na spx na 100 proc. dołek i na 100 proc. górka w danych sekundowych. Idziesz o zakład? Pozwolisz, że poziomy zdradzę konkretnie po sesji, bo zdobycie tej wiedzy kosztowało mnie sporo czasu i pieniędzy. Na szczęście już się odkułem robiąc 934 proc. w ciągu 17 sekund grając opcjami binarnymi na deltę opcji na przecznice.

WatchDog
50
Wpisów: 8 588
Wysłane: 15 grudnia 2015 01:04:51 przy kursie: 12,82 zł
marcueus napisał(a):
Co do SPX to dołek był i miałeś wybicie, 2 razy na 5 minutowym przeszło RSI 70 by w nastepnych świeczuszkach zanegować i wrócić poniżej 70.

Tak jak Ci Kolega wyżej napisał - tą metodą ciągle jest jakiś dołek czy górka i nic z tego nie wynika - a co robisz ze swoimi pieniędzmi to jest Twoja osobista sprawa, którą bądź łaskaw zachować dla siebie. Zapraszamy z powrotem jak będziesz miał coś merytorycznego powiedzieć na temat na przykład jakiejś spółki - tutaj konkretnie Braster - póki co Ci się to nie udało.

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 15 grudnia 2015 01:06:49 przy kursie: 12,82 zł
@anty_teresa @marcueus

Błagam nauczcie mnie tego wszystkiego! Mogę poświęcić na to dużo czasu i mało pieniędzy.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett

marcueus
0
Wysłane: 12 stycznia 2016 18:51:30 przy kursie: 12,35 zł
No i jest przyznana Brasterowi dotacja na 5,5 mln zł

http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:8423-2016:TEXT:PL:HTML&src=0

www.ncbir.pl/gfx/ncbir/userfil...

Teraz tylko czekać na oficjalną informację ze spółki. Wszystko idzie zgodnie z planem jak narazie salute

sasky
PREMIUM
49
Wpisów: 2 767
Wysłane: 22 lutego 2016 08:25:52 przy kursie: 14,51 zł
W fiszbinach trendu bocznego – analiza techniczna BRASTER w porannym Wykresie dnia.

kliknij, aby powiększyć

Szczegółowe omówienie sytuacji w serwisie Wiadomości SW:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/w...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą
Edytowany: 22 lutego 2016 08:26

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 23 lutego 2016 10:31:17 przy kursie: 14,19 zł
Technika techniką, ale w tym roku po raz pierwszy powinniśmy zobaczyć potencjalne fundamenty tej spółki. Produkt ma wejść na rynek w drugiej połowie roku. Czy wzrosty z ostatnich dni to był tylko szum, czy też rynek zaczyna grę pod komercjalizację.

To może być kolejny Blue Box Cormaya, albo Pocket ECG spółki MDG.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

5 6 7 8 9

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,108 sek.

peewgvib
dlukqesk
wjnqdxoz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qmkqxjha
quaoseqx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat