PARTNER SERWISU
milxktaf
69 70 71 72 73

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 14 czerwca 2018 19:12:34
__Tomasz__ napisał(a):
www.parkiet.com/Firmy/30614981...

Odnośnie listu nowego Prezesa GB:

My się zgodzimy na konwersję długu na akcje... ale po 0,05 PLN. Jak dla mnie może być nawet więcej niż 35 %.
Abris powinien mieć wybór: albo dokapitalizować spółkę obejmując nowe akcje w takiej samej cenie aby utrzymać swój udział albo odejść tracąc zainwestowany kapitał. Żeby było już zupełnie sprawiedliwie dla akcjonariuszy mniejszościowych to nowa emisja powinna być z PP. Wtedy nawet inwestorzy mniejszościowi będą mieli szansę się nie rozwodnić i dołożyć kapitał do firmy GB. Postawimy spółkę na nogi w ciągu 3 miesięcy. Nowe akcje od razu będą miały wartość bo spółka zostanie z małym długiem i niejako z biegu będzie gotowa do pełnego dzałania operacyjnego.

Jest to rozwiązanie bardzo sprawiedliwe i oczywiste... dziwne że Abris tego nie zaproponował. Jedyny powód który przychodzi mi do głowy to to że Abris próbuje okraść wierzycieli w biały dzień.
Jeżeli Abris by jednak nie zdcydował się objąć nowych akcji wg. powyższego schematu potwierdziłby że była to tylko piramida finansowa i GB tak czy inaczej jest bezwartościowy.

@ Radek proszę o komentarz czy powyższa propozycja nie byłaby sprawiedliwa dla wszystkich stron (wiem że część z obligatariuszy nie chce akcji ale ciężkie czasy wymagają poświęceń, dodatkowo akcje spółki "postawionej na nogi" będą wartościowe i będzie możliwość aby akcje sprzedać bez straty... oczywiście nie wszyscy na raz).

Pozdrawiam,
Tomasz

Tomek, emisja z PP to trochę wyjęcie problemu z szerszego kontekstu. Samo w sobie brzmi OK, ale to trochę bardziej skomplikowane.
Nam nie powinno zależeć, aby gwarancja spłaty np. 65% pozostałej kwoty obligacji trafiło w przypadkowe ręce.
Jeżeli Abris by chciał to by emisje na 70 mln akcji objął sam po 0.05 zł, nieprawda? Z jakichś powodów tego nie robi.
Nie chciałbym na forum ujawniać planu działania, ale będzie on dynamiczny.

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 14 czerwca 2018 19:29:14
Kto? Co? Do kogo napisał? Trzeba było publikacji w prasie (przedtem dziennik Gazeta Prawna, dzisiaj Wyborcza) aby to czego nie moża było ponoć ujawnić bo to korespondencja prywatna (!) nagle już taką nie było. Kancelaria Premiera zdecydowała się ujawnić treść wszystkich 3 (o tylu na razie wiadomo ) pism/listów KK (a także p. Paczuskiej) do PMM
www.premier.gov.pl/wydarzenia/...
Jak łatwo zauważyć, treść żadnego z 3 ujawnionych przez KPRM listów nie jest identyczna z tym co opublikowała dziś Wyborcza (i z tym co około miesiąc temu omówiła Dziennik Gazeta Prawna).
Teraz to już nie tylko Abris zły ale i wredna konkurencja w postaci KRUK SA i równie wredna opozycja polityczna. A tak w ogóle to spółka ma się świetnie, inwestorzy czekają w kolejce tylko ci pazerni obligatariusze zaczęli domagać się swoich pieniędzy..
Ręce i biust opadają. Lekarza! Czy jest na sali lekarz?

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 14 czerwca 2018 20:14:43
Panie i Panowie, Drodzy członkowie porozumienia obligatariuszy, uważam, że nie powinniśmy tu na forum pytać się o strategię działania Panów Pawła i Radka. Myślę, że nasz kandydat do RW wraz jak myślę z sojusznikami (kandydatem porozumienia z FACEBOOKA i DOMU MAKLERSKIEGO MS), zapewne kontaktują się ze sobą w naszej wspólnej sprawie, mają już obrane pole działania, jedna ze względu na fakt, iż kontaktujemy się, na publicznym forum, nie możemy tych działań ujawniać. Ludzie po drugiej stronie barykady , tak jak i my czytają te forum, i wyciągają z tego swoje wnioski, i ustalają swoją strategię. Każdy z NAS jest podenerwowany niewiedzą, co się może wydarzyć, ale myślę, że do czasu powołania RW , spotkania członków nie powinniśmy tu ujawniać naszych działań. Radek napisał, że nasze działania będą dynamiczne, więc mu ufajmy. Wiem, każdy ma prawo wypowiedzieć się co do działania, każdy może wrzucać swoje propozycje, ale nie prośmy o ustosunkowanie się do nich tu na forum. Radek podał swojego prywatnego maila, tam wrzucajmy nasze propozycje układowe, bo wiadomo nikt nie jest alfą i omegą, i my możemy coś fajnego zaproponować na co nie wpadli Paweł z Radkiem. Trzymam kciuki za to abyśmy stworzyli sojusz w RW z innymi członkami i zaproponowali taki układ, który będzie realny i da nam szansę odzyskania Naszych pieniędzy.

leonek7
0
Wpisów: 541
Wysłane: 14 czerwca 2018 20:45:43
Dokładnie też tak uważam .Po lekturze dzisiejszego listu nijakiego pana Dąbrowskiego jedno musimy sobie uświadomić.Mamy wojnę z bezwzględnymi,cynicznymi złodziejami.Oni nie tylko nie mają nam zamiaru oddać pożyczonych pieniędzy ale jeszcze uważają nas delikatnie mówiąc za frajerów ,że zamiast pożyczyć innej spółce wybraliśmy właśnie ich bandycką firmę! Teraz muszą nas ukarać za frajerstwo i głupotę bo wg nich nam się to po prostu należy.

PinkTool
0
Wpisów: 26
Wysłane: 14 czerwca 2018 21:18:13
a ja się jeszcze łudzę,że Abris jest rozsądny,bo czy nie będzie tak ,że jak położy spółkę GetBack i straty poniosą mniejszościowi akcjonariusze i obligatariusze to ich inne biznesy czyli Velvet,Diverse ,Graal mogą ponieść większą stratę?

leonek7
0
Wysłane: 14 czerwca 2018 21:21:32
A tak jeszcze wracając do listu p Dąbrowskiego to jak tam zwrot 3mln zł od Kennetha Maynarda? Trafił złodziej na złodzieja. Może zamiast szastać cudzymi pieniędzmi niech spółka skupi się na oddaniu ich ludziom.

leonek7
0
Wysłane: 14 czerwca 2018 21:24:20
PinkTool napisał(a):
a ja się jeszcze łudzę,że Abris jest rozsądny,bo czy nie będzie tak ,że jak położy spółkę GetBack i straty poniosą mniejszościowi akcjonariusze i obligatariusze to ich inne biznesy czyli Velvet,Diverse ,Graal mogą ponieść większą stratę?
Ja nie mam żadnych złudzeń.To są cyniczni,bezwzględni złodzieje.Ich dewizą jest ,,po trupach do celu''.Póki co ,,poległych widzą ''tylko po naszej stronie.

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 14 czerwca 2018 21:48:19
kris1986 napisał(a):
Panie i Panowie, Drodzy członkowie porozumienia obligatariuszy, uważam, że nie powinniśmy tu na forum pytać się o strategię działania Panów Pawła i Radka. Myślę, że nasz kandydat do RW wraz jak myślę z sojusznikami (kandydatem porozumienia z FACEBOOKA i DOMU MAKLERSKIEGO MS), zapewne kontaktują się ze sobą w naszej wspólnej sprawie, mają już obrane pole działania, jedna ze względu na fakt, iż kontaktujemy się, na publicznym forum, nie możemy tych działań ujawniać. Ludzie po drugiej stronie barykady , tak jak i my czytają te forum, i wyciągają z tego swoje wnioski, i ustalają swoją strategię. Każdy z NAS jest podenerwowany niewiedzą, co się może wydarzyć, ale myślę, że do czasu powołania RW , spotkania członków nie powinniśmy tu ujawniać naszych działań. Radek napisał, że nasze działania będą dynamiczne, więc mu ufajmy. Wiem, każdy ma prawo wypowiedzieć się co do działania, każdy może wrzucać swoje propozycje, ale nie prośmy o ustosunkowanie się do nich tu na forum. Radek podał swojego prywatnego maila, tam wrzucajmy nasze propozycje układowe, bo wiadomo nikt nie jest alfą i omegą, i my możemy coś fajnego zaproponować na co nie wpadli Paweł z Radkiem. Trzymam kciuki za to abyśmy stworzyli sojusz w RW z innymi członkami i zaproponowali taki układ, który będzie realny i da nam szansę odzyskania Naszych pieniędzy.

1. Dzisiaj prześlemy na maila update
2. Możecie śmiało pisać na kontakt@pogetback.pl
3. Jeżeli sąd powoła RW z 4 osobami wskazanymi przez kuratora to współdziałać będzie co najmniej 3 z 5 członków RW

adashi2
0
Wpisów: 127
Wysłane: 14 czerwca 2018 22:06:14
PinkTool napisał(a):

Nie ma żadnych szans na sensowne dogadanie się z ludźmi z Abrisu. Wiem co piszę. Ten nowy zarząd także wzbudza moje poważne wątpliwości, ale tutaj to już tylko i wyłącznie przeczucia.

007
007
PREMIUM
131
Wpisów: 578
Wysłane: 14 czerwca 2018 22:36:18
Nowy pan prezes chyba zapomniał o tym, że najprostszym sposobem na ograniczenie kosztów jest likwidacja spółki.

krisek
0
Wpisów: 48
Wysłane: 14 czerwca 2018 22:50:42
Mam wrażenie, że nowy Pan Prezes też zapomniał kto tu komu winien jest przeprosiny.
To MY pożyczyliśmy GBK kasę a GBK ją roztrwoniło i to GBK powinno nas łaskawie prosić o poczekanie chwilkę na zwrot!!!! To GBK jest tu w pozycji petenta. Takie są realia moralne. Finansowe, w tym państwie bezprawia, gdzie złodziej jest górą nad poszkodowanym, są jakie są.
Pnie Prezesie i cały Zarządzie: dużo więcej pokory!!!!!
Jeśli tego nie widać to całe to przedsięwzięcie, które nazywa się GBK i PPU - do piachu i likwiadacja. Nawet ze strata dla obligatariuszy.
Ale pozycja petenta i pokrzywdzonego musi być wyraźnie zaznaczona!!!!

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 14 czerwca 2018 22:52:55
Czy była, w historii polskiej giełdy, spółka w podobnej sytuacji, gdzie też tak dużą ilość obligacji posiadały instytucje?

leonek7
0
Wysłane: 14 czerwca 2018 22:53:55
007 napisał(a):
Nowy pan prezes chyba zapomniał o tym, że najprostszym sposobem na ograniczenie kosztów jest likwidacja spółki.
Dokładnie.

leonek7
0
Wysłane: 14 czerwca 2018 22:56:37
krisek napisał(a):
Mam wrażenie, że nowy Pan Prezes też zapomniał kto tu komu winien jest przeprosiny.
To MY pożyczyliśmy GBK kasę a GBK ją roztrwoniło i to GBK powinno nas łaskawie prosić o poczekanie chwilkę na zwrot!!!! To GBK jest tu w pozycji petenta. Takie są realia moralne. Finansowe, w tym państwie bezprawia, gdzie złodziej jest górą nad poszkodowanym, są jakie są.
Pnie Prezesie i cały Zarządzie: dużo więcej pokory!!!!!
Jeśli tego nie widać to całe to przedsięwzięcie, które nazywa się GBK i PPU - do piachu i likwiadacja. Nawet ze strata dla obligatariuszy.
Ale pozycja petenta i pokrzywdzonego musi być wyraźnie zaznaczona!!!!
Tak jak wcześniej pisałem to jest wojna.Tu nie ma miejsca na żadne przeprosiny ze strony Abris -złodzieja o pokorze nawet nie wspomnę.Oni nas informują publicznie,że zamierzają nas okraść i jeszcze ,że to jest nasza wina!

PinkTool
0
Wpisów: 26
Wysłane: 14 czerwca 2018 23:09:37
hmmm..czy w ramach negocjacji nie powinno się zaznaczyć ,że w każdej chwili może powstać grupa bojkotująca ich inwestycje w Velvet,Diverse,Graal,AAAauto?

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 15 czerwca 2018 00:42:40
PinkTool napisał:
Cytat:
hmmm..czy w ramach negocjacji nie powinno się zaznaczyć ,że w każdej chwili może powstać grupa bojkotująca ich inwestycje w Velvet,Diverse,Graal,AAAauto?
.

Ja myślę, że nie ma na co czekać i zacząć wspólnymi siłami wywierać presję na Abris/ jego "imperium".
Czy ktoś ma pomysł, jak do tego zabrać się w sposób zorganizowany?

alder74
0
Wpisów: 301
Wysłane: 15 czerwca 2018 00:54:55
http://www.biurosyndyka.pl
Cytat:
3. Jak mogę sprawdzić czy moje obligacje są w spisie?
Jak spis zostanie sporządzony to część dotycząca obligacji zostanie upubliczniona przez kuratora na stronie www. Przewidywany termin to 15 czerwca 2018 r.
.
To dzisiaj. Trzymamy kuratora za...

analityk2
0
Wpisów: 79
Wysłane: 15 czerwca 2018 06:55:05
Mam pytanie do osób które tak bardzo lobbują konwersję za 5g? Jaki macie plan po zatwierdzeniu takiego układu??

Mając na uwadze, że:
- Abris wycofa zabezpieczone pożyczki
- Położy na inwestycji kreskę i zabierze swoich ludzi?

Co wtedy przyszli akcjonariusze?

Mam wrażenie że tą konwersją chcecie ukarać Abris (na złość mamie odmrożę sobie uszy), a prawda jest taka, że tylko działając z nimi możemy uratować swoją kasę albo przynajmniej sporą część.
Po co mi akcje za 5g wartę za chwilę 1g i nie sprzedawalne tym bardziej, że realny scenariusz w tym wypadku zakłada i tak likwidację i odzyskanie marnych procentów po kilku długich latach.

Wolę mieć akcje na których wysokim kursie zależy Abris bo wtedy jest szansa, że odzyskam cześć ze spłat obligacji a część ze sprzedaży akcji za jakiś czas.
Edytowany: 15 czerwca 2018 06:55

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 15 czerwca 2018 07:33:01
Czy ktoś mi może powiedzieć kiedy był ostatni update na maila od naszych liderów,gdyż nie wiem czy czasem źle pocztą mi nie działa? Z góry dzięki

Obligatariusz kontakt
0
Wysłane: 15 czerwca 2018 07:53:08
Dzisiaj będzie - jeszcze ustalamy treść:)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

69 70 71 72 73

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,409 sek.

fyidirqf
gobunclr
myfkxqqi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qzpshlaf
qyqpnrfc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat