Utnapisztim napisał(a):Cytat:Nikogo jakiś tam stary zatopiony okręt podwodny nie obchodzi, bo mało kto nawet o nim słyszał
Mylisz się, swego czasu we wszystkich serwisach informacyjnych był to temat Nr1. I słabej grze nawet bardzo medialny temat nie pomógł w sprzedaży. Nie sądzę żeby inaczej było i tym razem. Zwłaszcza że sporo covidowego szrotu ma na dniach debiuty na steam:
....
Do tych szrotów z linków COVID od Jujubee to jednak dzieli galaktyka jakości (nie mówię że gra jest jakaś wyjątkowa czy dopracowana, bo to przerobiony mod do Realpolitics, ale bez jaj .... ). W pewnym sensie jest to pierwsza prawdziwa gra o koronawirusie a nie scam jak tamte linki.
Nie uważam że porównanie do Kurska jest właściwe bo o Kursku było głośno ale tak naprawdę nie było jasne dla kogo jest to gra, była fatalnie pozycjonowana.... właściwie dla miłośników jakiego stylu gameplay była?, Wyszło że to po prostu interaktywna pogadanka o historii i ZSRR, jeszcze pełna glitchów i bugów na początku, a i do tego rzuciła się grupka psycho-fanów ZSRR i obsypała grę negatywami za poruszanie ich świętości..... no i nikt nie chciał kupować. Tu jest jednak inaczej. Jak wygląda gameplay widać i jest on skierowany do konkretnej grupy ludzi - grupy graczy lubiących strategie planszowe, od Plaque INC po Realpolitics.
Co do sukcesu nie chce mi się dyskutować, bo może masz rację, może nie masz, i tak wszystko będzie jasne do poniedziałku. Gra na pewno nie porwie milionów ludzi, do tego jest trochę taką przymiarką przed dwoma większymi produktami (dla których sam tu jestem, a nie dla tej gry). Ja bym jednak tak sceptyczny nie był ....
negatywnego community na wzór tego z Kurska tu się nie spodziewam - 20% na walkę z wirusem skutecznie rozwaliło takie zapędy, a wręcz możliwe jest stworzenie fajnej otoczki PR-owej programistów oddających zarobek na walkę z wirusem.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD