GRAF78 napisał(a):1ketjoW napisał(a):, bo w styczniu mają wydać istotnego patcha i każdy dzień nas do tego przybliża.
...
Rysują się więc, co najmniej dwie-trzy pozytywne informacje w ciągu 1-3 miesięcy: dwa istotne patcha-e (tu spółka ma 100% kontroli) i przywrócenie do PlayStation Store (tu na dwoje babka wróżyła).
Nie bierzesz pod uwagę ze ów gorąco wyczekiwany (chyba bardziej przez inwestorow niż graczy) patch może być już w cenie CDR? wynoszącej dziś 25MLD PLN. Dopiero przywrócenie CP2077 do PS Store zapewne da implus do mocne odbicia na kursie ale to od poziomu sprzedaży gry będzie zależec cena akcji w srednim terminie.
Masz rację nie wiem czy rynek uwzględnia w cenie/wycenie patcha-e (śmiem twierdzić, że nikt tego nie wie).
Dzisiejsze info potwierdza natomiast terminy ich wydania. To operacyjnie pozytywna informacja. Wcześniej miałem wątpliwości, czy uda im się dotrzymać te terminy jakie podali, bo podali je według mnie za szybko. Myślę również, że to przybliża spółkę do powrotu do sklepu Sony. Tak to odczytuję tj. dzisiejszy news od prezesa potwierdzający termin wydania. Sporo osobiście ryzykuje w przypadku wtopy. Musi być pewny tego, co mówił w jego sytuacji.
Nigdy się nie dowiemy. Ciekawe czy to co wypuścili na konsole w grudniu to była ostateczna wersja jaką mieli. Z tego co czytam wyglądało to na jakąś wersję roboczą. Po drodze były święta. Wcześniej gonili ludzi do roboty bo premiera. Mija miesiąc i gra ma chodzić na wszystkich platformach. Czy powstaną jak Fenix z popiołów? Zobaczymy.