Gdy 2-3 lata temu podważałem możliwość sprzedaży CP w historycznie rekordowych ilościach to zewsząd obrywałem ..... nie chcę mówić a nie mów ....
Wcale nie cieszy mnie dramat naszego championa .... cho cudnie było patrzeć jak bije potentatów światowych ...
Nie ciesz mnie po dwakroć bo także moje inwestycje obrywają przez drastyczne osłabienie sentymentu.
Miło by było patrzeć na hiper sukces CP i rosnące dalej kursy innych spółek z branży.
Jednak nie ma co przesadzać, że 80% gra skeszowana .... NIE.
Nie sądzę aby to był koniec gry.
Tu idzie walka o zbyt dużą stawkę. Spółka mocno oberwała i słusznie. Moim zdaniem Zarząd powinien ponieść poważne konsekwencje tak tragicznych decyzji - brak pensji może utrata stanowisk - nie mi to osądzać tylko akcjonariuszom ....
Zarząd ma jednak wystarczająco doświadczenia aby "pocerować" grę.
Z tą wersją gry niewiele się da zrobić bo jest zbyt miałka ....
Spółka może jednak pójść mocno do przodu i sądzę, że tak zrobią.
Należy odpuścić sobie CP w tej wersji. Zrobić poprawki aby gra się jakoś sprzedawała i zapewniła jakieś źródło finansowania.
Spółka ogłosi lub powinna ogłosić przesunięcie premiery wersji multi na 2023 rok i obiecać, że wersja będzie dużo lepsza od wersji aktualnej. Być może rozsądne by było aby gracze którzy kupili grę do końca marca mogli otrzymać wersję multi ..... za darmo.
To na pewno podniosłoby oceny prestiżu spółki.
Poza tym spółka powinna ogłosić rozpoczęcie prac nad W4.
Po tych informacjach byłyby szanse na powolne wstawanie spółki ..... z kolan ...
Jest szansa na to, że nawet sprzedaż mogłaby nieco wzrosnąć.
Sądzę, że CP reaktywacja bardzo możliwa. Za dużo mieliby do stracenia. Choć nie można wykluczyć, że nie będzie kontynuacji CO i spółka odetnie się od tego brandu i ogłosi, że od jakiegoś czasu już pracuje nad W4 i kończy etap koncepcyjny.
Co wybierze spółka zobaczymy niebawem.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)