PARTNER SERWISU
lvklsojw
77 78 79 80 81
wkm3
0
Wpisów: 468
Wysłane: 17 listopada 2009 10:51:33 przy kursie: 12,59 zł
Pink_Floyd napisał(a):
pop napisał(a):
White_Wolf napisał(a):
pop napisał(a):
Panowie,mam nowe wieści z branży IT(nie z Sygnity).Dotyczy to kilku spółek notowanych na GPW,ale są tak złe,że aż boję się pisać,by nie zdołować psychicznie posiadaczy akcji.Oprócz Sygnity jeszcze kilka spółek z GPW będzie przeżywać poważny dramat w II półroczu.

wal śmiało.

Pisałem,że nie było przetargów,ale ostatnią nadzieją było zdobycie czegokolwiek w IV kwartale.A tu NIE MA NIC i nie ma już ŻADNEJ nadzieji,że cokolwiek nagle się pojawi,bo i tak już jest za późno na realizację.Takich zwolnień w firmach NIE BYŁO NIGDY w IT!!!Ta branża zawsze sobie jakoś radziła,a teraz jest wielki strach,bo nawet najstarsi pracownicy dostają ostatnio wymówienia.O przeterminowane płatności nieunikniona jest zawzięta walka w sądach.Te firmy,które jeszcze jakoż sobie radziły,będą musiały tworzyć niespotykane dotąd rezerwy,które w przyszłości okażą się faktyczną stratą,a to dlatego,że kilka firm nie ma szans przetrwania,więc upadek jednej oznacza ogromne straty drugiej-a to dlatego,że wiele firm występowało w konsorcjach i były ze sobą powiązane współną realizacją wcześniejszych kontraktów...Dla niektorych firm-to koniec.
P.S.B.przepraszam akcjonariuszy Sygnity,że piszę negatywnie o branży IT,ale niestety piszę prawdę,przykro mi,że nie mam dobrych wieści...

Pop, branża IT wykazała najlepsze wyniki w tym kwartale. Co z Twoim info?

teraz tylko wybrać spółki IT które, przetrwają ten armagedon, SGN wyjdzie z tego.

cube007
0
Wpisów: 53
Wysłane: 17 listopada 2009 11:48:57 przy kursie: 12,59 zł
pop napisał(a):
Pisałem,że nie było przetargów,ale ostatnią nadzieją było zdobycie czegokolwiek w IV kwartale.A tu NIE MA NIC i nie ma już ŻADNEJ nadzieji,że cokolwiek nagle się pojawi,bo i tak już jest za późno na realizację.

Pink_Floyd napisał(a):
Pop, branża IT wykazała najlepsze wyniki w tym kwartale. Co z Twoim info?

Pink_Floyd - chcesz nam powiedziec ze branza pokazala juz wyniki za Q4?

Pink_Floyd
0
Wpisów: 135
Wysłane: 17 listopada 2009 11:54:04 przy kursie: 12,59 zł
Ale tutaj jest rozmowa o III kwartale. Czy Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
"Pisałem,że nie było przetargów,ale ostatnią nadzieją było zdobycie czegokolwiek w IV kwartale."
Rozumiem, że wg Ciebie zdanie "nie było przetargów" odnosi się do IV kw.? Moim zdaniem do wcześniejszych, konkretnie do III. A jeśli nie było przetargów, nie było NIC, to skąd takie wyniki?
Edytowany: 17 listopada 2009 11:54

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 17 listopada 2009 14:26:48 przy kursie: 12,59 zł
Pink_Floyd - pop bardziej pisał o tym, że nie było przetargów, które miały by wpływ na wyniki w IVQ. Przecież wdrożenie nie zajmuje tygodnia czy dwóch. Jak jest przetarg, to wykonanie i kasa jest za jakiś czas. Jeśli teraz nie było przetargów, to i kasy w IVQ z tego nie będzie.

Powoli do celu
Edytowany: 17 listopada 2009 14:28

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 20 listopada 2009 12:04:54 przy kursie: 12,13 zł
Albo mi się przywidziało albo ktoś dziś "wciągnął" 20 000 akcji po 12,40. Czyżby coś się pozytywnego miało wydarzyć o czym wiedzą tylko nieliczni? Sam wykres zaczyna zakręcać delikatnie do góry rysując coś na kształt delikatnego trendu wzrostowego - przynajmniej już można taką linię wykreślić. Oczywiście jest to takie wsparcie wykreślane troszkę na "na siłę" i będzie ono moim zdaniem często naruszane. Zobaczymy jak to będzie dalej.

kliknij, aby powiększyć

Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 20 listopada 2009 12:52:20 przy kursie: 12,13 zł
Pink_Floyd napisał(a):
Ale tutaj jest rozmowa o III kwartale. Czy Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?
"Pisałem,że nie było przetargów,ale ostatnią nadzieją było zdobycie czegokolwiek w IV kwartale."
Rozumiem, że wg Ciebie zdanie "nie było przetargów" odnosi się do IV kw.? Moim zdaniem do wcześniejszych, konkretnie do III. A jeśli nie było przetargów, nie było NIC, to skąd takie wyniki?

Dopiero dzisiaj zauważyłem pytanie.Pisalem nie raz,ale powtórzę raz jeszcze,skoro nie do końca zrozumiałeś.-Otóż pisząc o kryzysie w branży IT i braku przetargów,miałem na myśli głównie FIRMY IT ŻYJĄCE Z PRZETARGÓW PUBLICZNYCH z ministerstw,a do takich ze spółek giełd.zaliczają się np.Wasko,NTT,Sygnity,inne-jak np.Asseco,Comarch.Macrologic-mają dochody z innych źródeł-nie z budżetowych(tu budżetówka stanowi śladowy procent dzialalności).O ile w zeszłym roku było kilka przetargów o wartości 30-120 mln każdy, o tyle w tym roku nie słyszałem nawet o jednym takim.W listopadzie pojawiło się trochę małych o wartości kilku mln.Oprócz tego firmy te mają oczywiście drobne zlecenia,jest ich zapewne wiele,ale one nie zapewniają takich dochodów jak duże,rentowne przetargi.Z drobnicy generuje się chociaż obrót potrzebny do kredytowania działalności.W Tw.pytaniu dostrzegam zadowolenie z wyników,jeśli tak jest,to nie rozumiem co Ci się podoba w wynikach tychże firm-duże spadki przychodów,czy straty...???
Edytowany: 20 listopada 2009 21:41

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 24 listopada 2009 16:02:12 przy kursie: 12,72 zł
W końcu... Pray

Poszło ponad 100tyś akcji z ukrytego po 12.2zł.. na koniec niezłe info i szykuje się ciekawe zamknięcie...

gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...

Cytat:
Na podstawie § 5 ust. 1 pkt 3) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r. Nr 33, poz. 259 ze zm.), Zarząd Sygnity Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, informuje o zawarciu znaczącej umowy.

Zarząd Sygnity S.A. z siedzibą w Warszawie ("Sygnity") informuje, iż w dniu 24 listopada 2009 roku powziął informację o zawarciu w dniu 26 października 2009 roku Umowy pomiędzy Parlamentem Europejskim z siedzibą w Luksemburgu a konsorcjum utworzonym przez spółki Sygnity i European Dynamics S.A. z siedzibą w Grecji jako lidera konsorcjum ("Umowa", "Konsorcjum").

Umowa została zawarta w celu realizacji projektu ITS08– LOT 7 którego zakres obejmuje rozwój, wdrożenie i utrzymanie systemów informatycznych m.in. w takich obszarach, jak: zarządzanie dokumentami, web content management, rozwój oprogramowania Open Source a także utrzymanie i integrację wdrożonych systemów z istniejącymi aplikacjami. Umowa zawarta została na okres dwóch lat, z możliwością przedłużenia o dwa kolejne okresy roczne.

Szacowany całkowity budżet Parlamentu Europejskiego przeznaczony na realizację powyższych prac przez okres 4 lat wynosi 34,1 mln Euro, co stanowi równowartość w złotych polskich 142,3 mln wg średniego kursu ogłoszonego przez NBP, obowiązującego w dniu zawarcia Umowy. Szacowany udział Sygnity w pracach, w ramach Konsorcjum to 22% całości umowy, co wynosi ok. 7,5 mln Euro, co stanowi równowartość w złotych polskich 31,3 mln wg średniego kursu, ogłoszonego przez NBP, obowiązującego w dniu zawarcia Umowy.

Jest to już drugi projekt informatyczny w ciągu ostatnich kilku miesięcy, realizowany przez Sygnity dla instytucji Unii Europejskiej. We wrześniu 2009 Spółka w ramach konsorcjum podpisała kontrakt z Komisją Europejską (Raport Bieżący nr 54/2009).

Prawem właściwym dla Umowy jest prawo wspólnotowe oraz prawo krajowe Luksemburga.

Umowa zawiera postanowienia dotyczące kar umownych, których maksymalna wysokość nie może przekroczyć 30% wartości zafakturowanych usług za ostatnie 12 miesięcy. Całkowita odpowiedzialność kontraktowa z tytułu niewykonania bądź nienależytego wykonania Umowy została ograniczona do wartości realizowanych usług.

Kryterium uznania umowy za znaczącą: szacowana wartość Umowy przekracza 10% wartości kapitałów własnych Sygnity.

może w końcu trend się zmieni na dobre...
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Edytowany: 24 listopada 2009 16:06

Alexey
0
Wpisów: 489
Wysłane: 24 listopada 2009 16:25:07 przy kursie: 12,72 zł
iktorn napisał(a):
W końcu... Pray

może w końcu trend się zmieni na dobre...

sesja ladna, zwlaszcza to rozebranie 12.20 kolo 16.00. ale knocik nam wyszedl troche za dlugi, byki nie mialy sily nawet na 10 minut szarzy... linia trendu spadkowego jest gdzies w okolicach 13.50, i to tam rozstrzygnie sie walka. ja trzymam...
In the name of all that which does not suck!

honza
0
Wpisów: 170
Wysłane: 24 listopada 2009 16:58:57 przy kursie: 12,72 zł
Ja od dziś też trzymamhello1

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 24 listopada 2009 17:29:03 przy kursie: 12,72 zł
iktorn napisał(a):

Umowa została zawarta w celu realizacji projektu ITS08– LOT 7 którego zakres obejmuje rozwój, wdrożenie i utrzymanie systemów informatycznych m.in. w takich obszarach, jak: zarządzanie dokumentami, web content management, rozwój oprogramowania Open Source a także utrzymanie i integrację wdrożonych systemów z istniejącymi aplikacjami. Umowa zawarta została na okres dwóch lat, z możliwością przedłużenia o dwa kolejne okresy roczne.

Szacowany całkowity budżet Parlamentu Europejskiego przeznaczony na realizację powyższych prac przez okres 4 lat wynosi 34,1 mln Euro, co stanowi równowartość w złotych polskich 142,3 mln wg średniego kursu ogłoszonego przez NBP, obowiązującego w dniu zawarcia Umowy. Szacowany udział Sygnity w pracach, w ramach Konsorcjum to 22% całości umowy, co wynosi ok. 7,5 mln Euro, co stanowi równowartość w złotych polskich 31,3 mln wg średniego kursu, ogłoszonego przez NBP, obowiązującego w dniu zawarcia Umowy.

Sygnity ma udział w tym przedsięwzięciu 22%, więc spokojnie. Umowa też jest rościągnięta w czasie, więc jak te 31,3mln zł rozbije się na więcej lat, to żadna rewelacja z tego nie jest.

Powoli do celu

honza
0
Wysłane: 24 listopada 2009 20:38:08 przy kursie: 12,72 zł
Obligacje od nich kupują, czyli ni martwią się o przyszłe zyskiThink

honza
0
Wysłane: 24 listopada 2009 21:24:12 przy kursie: 12,72 zł
Nagrody dla Sygnity SA
Spółka została niekwestionowanym liderem wśród firm działających na potrzeby sektora publicznego, odbierając nagrodę za I miejsce. Sygnity odebrało również nagrodę za zajęcie III miejsca wśród firm obsługujących sektor bankowo-finansowy.
19 listopada 2009 roku podczas konferencji IT@Bank organizowanej przez Forum Technologii Bankowych Związku Banków Polskich oraz Miesięcznik Finansowy BANK wręczono nagrody dla zwycięzców rankingu firm informatycznych działających na potrzeby sektora finansowego i instytucji publicznych. Konkurs został przeprowadzony przez miesięcznik BANK.

Podobnie jak w roku ubiegłym tak i teraz, spółka została niekwestionowanym liderem wśród firm działających na potrzeby sektora publicznego, odbierając nagrodę za I miejsce. Sygnity odebrało również nagrodę za zajęcie III miejsca wśród firm obsługujących sektor bankowo-finansowy. W zestawieniu głównym przedstawiono wysokość przychodów spółek informatycznych, liczbę produktów oferowanych przez firmy, liczbę zatrudnionych specjalistów oraz rentowność działania.

Więcej informacji można znaleźć w raporcie specjalnym listopadowego wydania „Miesięcznika Finansowego BANK".
Whistle Whistle

lysyadam
0
Wpisów: 44
Wysłane: 25 listopada 2009 13:15:24 przy kursie: 12,56 zł
Cytat:
Informacja o otrzymaniu zawiadomienia o zmniejszeniu zaangażowania Nordea Otwarty Fundusz Emerytalny w ogólnej liczbie głosów w Sygnity S.A

Kliknij

Z tego co pamiętam to brali w przedziale 18 - 25 zł i to gdzieś rok temu. Pewien nie jestem, ale tak pamietam... niech mnie ktoś poprawi albo potwierdzi.

Chyba zmieniło sie spojrzenie w przyszłość spółki.

Chociaż patrząc na to co sie dzieje przez ostatnie dwa tygodnie (obroty i kurs) mam wrażenie, że ktoś to ładnie odbiera.Think

Alexey
0
Wpisów: 489
Wysłane: 27 listopada 2009 09:03:14 przy kursie: 12,68 zł
Spodziewam sie tu wybicia (gora ;) w najblizszych dniach. Potencjalna zwala na szerokim moze tu byc raczej sprzyjajaca nawet (odnosze wrazenie ze w takich momentach czesc kapitalu szuka zysku na takich spekulacyjnych spolkach).
Moja przeslanka jest dosc podobna sytuacja na TEXie chyba w koncu wakacji: wtedy wywalal Tempelton, i byki to odbieraly na rosnacym wolumenie, nie dopuszczajac do spadku kursu. Gdy Tempelton konczyl sie wysypywac, nastapilo wybicie o, o ile pamietam, kilkanascie procent. Tu sypie nordea, i popyt dotychczas sprawnie radzil sobie z odbieraniem. Wydaje mi sie ze byki czuja swoja sile.
Wiem ze ryzykuje publikujac to w takiej chwili Anxious ale takie mam poczucie. W najgorszym razie sie troche posmiejemy razem ;)
In the name of all that which does not suck!

andrzej72
0
Wpisów: 278
Wysłane: 27 listopada 2009 09:57:13 przy kursie: 12,68 zł
Wydaje mi się, że kurs zejdzie poniżej 12 zł i przez kilka dni będzie się odbijać między 11,50 a 12.

kliknij, aby powiększyć

Biała świeczka z przedwczoraj na dość wysokim obrocie ma niestety długi górny cień. Na wzrosty raczej bym nie liczył.
Kolejna wczorajsza już czarna na wyższym obrocie jak dla mnie prospadkowa - tu cieni nie widać; kurs można powiedzieć płynnie leciał w dół.
Wczorajsza również czarna z dłuższym górnym cieniem wg mnie również wróży spadki.
Troszkę optymizmu może dodawać to, że kolejne świeczki utrzymują się nad dość słabą linią wsparcia (można tu się doszukiwać lekkiego trendu wzrostowego). Całość jednak ciągle znajduje się pod krechą kilkumiesięcznego trendu spadkowego. Dobrym sygnałem do wzrostów byłoby trwałe przekucie poziomu 15 zł na co moim zdaniem w tym roku raczej się nie zanosi.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

joint
0
Wpisów: 98
Wysłane: 27 listopada 2009 11:31:48 przy kursie: 12,68 zł
Troszeczkę dane są nie aktualne. Free float się zmienił ostatnio i według money wynosi on już 66,27%.

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 30 listopada 2009 18:46:40 przy kursie: 12,25 zł
Maniek napisał(a):
Dołączyłem dzisiaj do szanownego grona akcjonariuszy, mam nadzieję że od jutra tylko do górythumbright , ale gdyby jednak NIE to jestem przygotowany na ostre uśrednianie.
W każdym bądź razie cena wydaje się mocno atrakcyjna, a i kreseczki cosik mi mówią że będzie odbicie.

Maniek ale wiesz czyją matką jest nadzieja i że zdycha ostatnia? Angel

mi kreseczki mówią że kurs nie może przebić średnioterminowej linii trendu spadkowego a żeby było śmieszniej dzisiaj kurs wylazł dołem z tej krótkiej linii wzrostowej jaką można było narysować od 22 października salute
EEX

pabla69
0
Wpisów: 104
Wysłane: 30 listopada 2009 19:55:21 przy kursie: 12,25 zł
www.gpw.pl/zrodla/gpw/spws/spw...

Chyba Maniek będziesz musiał uśredniać (życze Ci w górę).No i Nordea ma jeszcze trochę do wysypania i myślę, że kilka innych fund. tysz.

Osobiscie wchodze w tą spółkę tylko na dt. Najmniejsze dobre info powoduje skok do góry. Duuuuże ryzyko na dłużej.Szooler mocno w nią wierzył i gdzie jest kurs każdy widzi.
Dzisiaj niejaki Techmex się popisał.
Także takeiteasyAnxious

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 30 listopada 2009 19:59:17 przy kursie: 12,25 zł
owner napisał(a):

mi kreseczki mówią że kurs nie może przebić średnioterminowej linii trendu spadkowego a żeby było śmieszniej dzisiaj kurs wylazł dołem z tej krótkiej linii wzrostowej jaką można było narysować od 22 października salute

Podzielam lekki sceptycyzm... do tego dzisiaj poszła pakietówka po 7,65zł Eh?
Z drugiej strony nadal widze szanse w kolejnej obronie 12zł i w konsekwencji wybicu w tym bardziej optymistycznym kierunku
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

siwy
0
Wpisów: 130
Wysłane: 30 listopada 2009 20:29:19 przy kursie: 12,25 zł
Chyba komuś pilnie potrzebna była gotówka.
iktorn napisał(a):
owner napisał(a):

Podzielam lekki sceptycyzm... do tego dzisiaj poszła pakietówka po 7,65zł Eh?
Z drugiej strony nadal widze szanse w kolejnej obronie 12zł i w konsekwencji wybicu w tym bardziej optymistycznym kierunku

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SYGNITY

77 78 79 80 81

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,293 sek.

ubgdowcs
hbxarxti
vhuixbsb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bgnenlcf
tzgobrba
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat