0 Dołączył: 2010-06-07 Wpisów: 4
Wysłane:
15 czerwca 2010 18:20:01
przy kursie: 7,25 zł
Proszę, proszę :))) KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 21 / 2010 Data sporządzenia: 2010-06-15 Skrócona nazwa emitenta GETIN Temat ZAWARCIE UMÓW NABYCIA AKCJI Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Treść raportu: Getin Holding S.A. (dalej: Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym zawarł z akcjonariuszami spółki M.W. Trade S.A. z siedzibą we Wrocławiu (dalej: "MW Trade"): Panią Alicją Szulc, Panią Bogumiłą Szulc, Panem Rafałem Wasilewskim oraz Panem Marcinem Mańdziakiem (dalej: "Akcjonariusze MW Trade") umowy zobowiązujące do nabycia akcji zwykłych na okaziciela MW Trade o wartości nominalnej 0,10 zł każda, dopuszczonych do obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. (łącznie i każda z osobna zwane dalej jako "Akcje MW Trade"). Wyżej wymienione umowy dotyczą nabycia 2 500 000 Akcji MW Trade posiadanych przez Pana Marcina Mańdziaka, uprawniających do wykonywania 30,53% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu MW Trade, 671.300 Akcji MW Trade posiadanych przez Panią Alicję Szulc, uprawniających do wykonywania 8,20% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu MW Trade, 39.200 Akcji MW Trade, posiadanych wspólnie przez Panią Alicję Szulc i Panią Bogumiłę Szulc, uprawniających do wykonywania 0,48% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu MW Trade oraz nie więcej niż 1.087.801 Akcji MW Trade posiadanych przez Pana Rafała Wasilewskiego, uprawniających do wykonywania 13,28% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu MW Trade. Na mocy zawartych umów, Emitent zobowiązał się ogłosić wezwanie do zapisywania się na sprzedaż Akcji MW Trade w liczbie zapewniającej osiągnięcie 66% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu MW Trade (dalej: "Wezwanie"), tj. zgodnie art. 73 ust. 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, natomiast Akcjonariusze MW Trade zobowiązali się sprzedać Emitentowi Akcje MW Trade w wyżej określonych liczbach, zapisując się na ich sprzedaż w odpowiedzi na Wezwanie. Emitent zobowiązał się nabyć Akcje MW Trade od Akcjonariuszy MW Trade, w ramach Wezwania za cenę 6,25 zł za jedną Akcję MW Trade, na warunkach określonych w Wezwaniu oraz w wyżej powołanych umowach, z tym że minimalna liczba Akcji MW Trade objętych zapisami, po osiągnięciu której Emitent zobowiązuje się nabyć te akcje wynosi 4.298.301 Akcji MW Trade uprawniających do wykonywania 52,49% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu MW Trade. Cena Akcji MW Trade nabywanych w Wezwaniu będzie jednolita dla wszystkich akcjonariuszy. Emitent zobowiązał się do niezmieniania ceny w Wezwaniu. Emitent podejmie starania, aby Wezwanie zostało ogłoszone w terminie 10 dni roboczych od dnia zawarcia wyżej wymienionych umów. W umowie zawartej z Panem Rafałem Wasilewskim uzgodniono, że po nabyciu w Wezwaniu Akcji MW Trade przez Emitenta, Pan Rafał Wasilewski nadal będzie sprawować funkcję Prezesa Zarządu MW Trade przez okres, co do zasady, nie krótszy niż 3 lata od dnia powołania nowej Rady Nadzorczej MW Trade. Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 r. (Dz.U. Nr 184, poz. 1539). never-underestimate-the-heart-of-a-champion
|
|
0 Dołączył: 2009-10-09 Wpisów: 387
Wysłane:
15 czerwca 2010 18:51:02
O_O
Czyli wiadomo kim jest tajemniczy zbieracz. Pod skrzydłem Pana Leszka spółka dopiero się rozwinie. Liczę tylko na to, że kurs nie spadnie na wieść o cenie wezwania. A może cena specjalnie taka, aby zebrać jeszcze więcej z rynku... Przyszłość ewidentnie w kolorach różowych, chociaż może nie ta najbliższa.
|
|
PREMIUM
78 Dołączył: 2009-12-10 Wpisów: 1 835
Wysłane:
15 czerwca 2010 19:43:01
raczej sypania na GPW nie będzie... akcje przejdą od obecnych właścicieli do GETIN pakietami... zmieni się zupełnie akcjonariat, kontrolę nad spółką bedzie miała duza instytucja - dostrzegła ten duży tort o którym tu nieraz Addison pisał i ona pewnie da spory zastrzyk gotówki na dalszy rozwój byznesu co ważne i pozytywne - Prezes zostaje ten sam - zna biznes, ma kontakty...
długoterminowo to świetne info..
wg mnie realizuje się to co pisali w ostatnich raportach:
"Spółka prowadzi także negocjacje w zakresie rozpoczęcia współpracy strategicznej z instytucjami finansowymi zarówno z Polski jak i z zagranicy. Ich pozytywne zakończenie moze istotnie wpłynąć na wyniki osiągnięte w przyszłości."
tylko w troche innej formie niż się spodziewaliśmy..
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-08 Wpisów: 317
Wysłane:
15 czerwca 2010 21:08:37
"Ten raport jest tak bełkotliwie napisany, że ciężko w ogóle zrozumieć o co chodzi. Nie wiem, czy to celowe działanie, czy po prostu piszące go gamonie nie potrafią sklecić kilku zdań po polsku. Spróbujmy to jednak zrozumieć: 1. Getin (emitent), wystawia wezwanie do zapisywania się na sprzedaż (czyli chce kupić) akcji MWTrade w ilości 66% (na sztuki tej ilości nie podali). 2. Emitent kupi te akcje tylko wtedy gdy do sprzedania będzie co najmniej 4.298.301, czyli 52,49% 3. Kilku chętnych do zbycia akcji już jest: - Marcin Mańdziak: 2.500.000 - Alicja Szulc: 671.300 - Alicja Szulc wraz z Bogumiłą Szulc: 39.200 - Rafał Wasilewski: 1.087.801 4. Suma chętnych do sprzedaży: 4.298.301, czyli Getin ma już minimalną ilość, którą chciał kupić i więcej dokupywać nie musi, ale może aż do 66%! (jak znajdzie frajera za 6.25).
To ja tak to zrozumiałem... Generalnie info oceniam pozytywnie, bo oznacza wejście większego kapitału i jeszcze bardziej stabilną sytuację spółki."
prztocze slowa kolegi z innego forum
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
16 czerwca 2010 10:43:15
przy kursie: 6,90 zł
Podana cena 6,25 jest nie tyle psychologiczną barierą, co po prostu ustaleniem wartości godziwej dla tych papierów na obecny okres. Jasne, że Getin nie kupuje żeby stracić. Ale o ile się orientuję, to z wyjątkiem optymalizacji podatkowej, nikt nie kupuje żeby stracić. Dla akcjonariuszy MWT zmienia się bardzo dużo, m.in. otoczenie spółki, finansowanie, ład korporacyjny. Zostaje "tylko" biznes, który jest zdrowy, a jego wzrost przyspieszy. Spróbowałem zebrać to, co widzę w tej sytuacji na dzień dzisiejszy.
Fakty, których nie zmienia wezwanie - dobra spółka w dobrej branży - cały czas nieduża - aktualnie przewartościowana wskaźnikowo: kurs dyskontuje dalszy szybki wzrost biznesu
Co oznacza wezwanie: przypuszczenia i niewiadome - Getin da jej duże możliwości szybszego wzrostu oraz tańszy kapitał - zapewne nie wycofa jej z obrotu tylko zostawi sobie pakiet, żeby mieć w aktywach wartość godziwą po wskaźnikach rynkowych, a nie księgowo - najpewniej Getin dołoży jej większe niż dotychczas overhead'y, wtedy koszty wzrosną i rentowność spadnie - Getin może chcieć stopniowo przenieść biznes do swoich struktur i zostawić MWT odłogiem, albo ją przebranżowić - założyciele, którzy sprzedali akcje, na razie są związani ze spółką, ale stali się bogatymi ludźmi, którzy mogą nie odnaleźć się w korporacji i po jakimś czasie pójdą znów "na swoje" (casus Zielona Budka i Grycan, Chłopskie Jadło i Kościuszko)
Ciekaw jestem Waszych obserwacji.
|
|
190 Dołączył: 2009-01-06 Wpisów: 3 286
Wysłane:
16 czerwca 2010 10:59:55
Wczorajsze info zaparło mi dech...
Próbuję sobie wyobrazić, gdzie za rok będzie MW Trade po tych przekształceniach. Swoją analizę zamieszczę oczywiście na forum SW, ale dopiero po faktach, niech się wydarzy :-)
To będzie nowe otwarcie dla spółki i mój termin wyjścia z akcji w sierpniu tego roku po bilansie za I półrocze jest już nieaktualny. Ba w tym roku nie ma szans abym coś z tego sprzedał.
Pozdr dla cierpliwych
A i jeszcze jedno, ciekawy jestem o czym dzisiaj się mówi w Magellanie i Electusie hehe
edit: ktoś mi kiedyś zarzucił tutaj, że pisuję głównie na mwt z zapytaniem o polecenie innej dobrej fundamentalnie firmy. Odpisałem wtedy, że daleko szukać nie trzeba, 2km dalej(za mapy.google) jest TU Europa ze świetnymi wynikami. Obie te firmy łączy poza tą samą ulicą także Pan Malik, który wcześniej pracował w Europie(z komunikatu MWT) i przeszedł do MW Trade. Teraz obie te firmy będą należały do Getin Holding.
A rynek medyczny jest potężny.
Edytowany: 16 czerwca 2010 11:18
|
|
0 Dołączył: 2009-10-09 Wpisów: 387
Wysłane:
16 czerwca 2010 12:52:02
danek197 napisał(a):"(...) 4. Suma chętnych do sprzedaży: 4.298.301, czyli Getin ma już minimalną ilość, którą chciał kupić i więcej dokupywać nie musi, ale może aż do 66%! (jak znajdzie frajera za 6.25). (...)" Daleko nie musieli szukać: pb.pl napisał(a):Od 19 maja wśród akcjonariuszy MW Trade znajduje się Portfel PB. Papiery kupowaliśmy płacąc 6,47 zł za sztukę. Po ogłoszeniu wezwania nasz Komitet Inwestycyjny przeanalizuje propozycję Getinu.
|
|
PREMIUM
38 Dołączył: 2009-02-19 Wpisów: 2 393
Wysłane:
17 czerwca 2010 00:44:23
Kupili po 6,47 i będą analizować wezwanie po 6,25?! Fajny deal...:))
Edytowany: 17 czerwca 2010 00:44
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
17 czerwca 2010 02:54:38
Rosło niemiłosiernie bo Getin skupował. Zdaje się, że teraz - przynajmniej na jakiś czas - zakupy zostaną przez nich wstrzymane. A że "każdy" oprócz PB tutaj dobrze zarobi nawet po oferowanej cenie, kurs pewnie opadnie pod własnym ciężarem do poziomu wezwania.
Ja już bez tych swoich paru akcji. Było miło, matoł jestem, że nie wszedłem w to mocniej.
Edytowany: 17 czerwca 2010 03:01
|
|
0 Dołączył: 2009-01-25 Wpisów: 179
Wysłane:
17 czerwca 2010 06:07:02
Mam troche podobne odczucia jak WD - to ogromna zmiana, z miejsca sie robi zupelnie inna spolka. Ale czy to dobrze czy zle dla nas, wcale nie jest jasne. Dlatego ciekawym szerszej analizy addisona (chyba najlepiej na forum rozumiejacego biznes), ktory zdaje sie ma jednoznaczna opinie na plus.
Kilka luznych mysli:
1. Kogoś trzymającego w tej chwili akcje o cenie rynkowej 6,90 musi niepokoić ze zarzad wysprzedał sie "do zera" poniżej tej ceny. Gdyby wierzyli w potencjal rozwoju, powinnibyć bardziej zainteresowani dealem w stylu wejście IDM w INC i zostawić sobie jakis pakiet. Może Getin żądał od razu pełnej kontroli? Może zarzad wynegocjował nadzyczajne premie od zyskow w przyszlych latach? W kazdym razie gola informacja "wychodzimy po 6 z hakiem" nie jest dobra.
2. "Getin nie kupuje żeby stracić" - niestety nie oznacza ze kurs bedzie rosl. Getin moze teraz wyciagac wartosc z MWT na sto innych sposobow niz pozostali akcjonariusze, ktorych interesuje tylko wzrost kursu lub dywidenda. Getinu przy obecnej strukturze wlasnosciowej w ogole nie interesuje dywidenda w MWT - z kazdej zlotowki maja tylko 0.51; bardziej oplaca im sie operacyjnie przenosic zyski do GTN (np. przez wspomniane przez WD obciazanie kosztami). Nie da sie wyceniac "nowego" MWT bez kwestii zaufania do zarzadu GTN. Ja o Czarneckim kojarze tylko tyle ze chcial kiedys leciec na ksiezyc... :)
3. Re: casus Grycana. w tym biznesie chyba nie do zastapienia jest kapital ludzki: znajomosc prawa/doswiadczenie/osobiste kontakty/reputacja. Swiadczy o tym chocby fakt ze Getin wchodzi na rynek wchodzac w MWT (a nie po prostu dodajac do oferty produkt pt. "lichwa dla szpitali"). W tym sensie ew. odejscie zalozycieli byloby tu duzo wiekszym ciosem dla spolki (tam przynajmniej zostaly budki i receptury).
4. No i najwazniejsze pytania, nazwijmy to, operacyjne: czy wiecej kapitalu oznacza wiecej pozyczek czy wieksze pozyczki? Jak sie ma w tym biznesie rentownosc do wielkosci pozyczki? Czy Electus i Magellan mają podobną rentownosc {zysk operacyjny do calosci aktywow} jak MWT? Jesli tak, to w sumie nawet przy wszystkich pozostalych wątpliwościach, wejście Getinu to dobra wiadomość.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-01-25 Wpisów: 179
Wysłane:
17 czerwca 2010 06:39:44
nocnygracz napisał(a):Rosło niemiłosiernie bo Getin skupował. Zdaje się, że teraz - przynajmniej na jakiś czas - zakupy zostaną przez nich wstrzymane. A że "każdy" oprócz PB tutaj dobrze zarobi nawet po oferowanej cenie, kurs pewnie opadnie pod własnym ciężarem do poziomu wezwania.
Ja już bez tych swoich paru akcji. Było miło, matoł jestem, że nie wszedłem w to mocniej.
Nie no, dlaczego matoł? Spolka przestała byc okazja gdzies przy 4-5zl. Potem było widac tylko tyle ze jakis grubas wsysa, niewiadomo po co i niewiadomo do jakiego poziomu bo kurs juz i tak byl bezsensowny. Granie "pod grubasa" to tak jak stawiac na to ze KRLD strzeli Brazylii gola. Spekulacja, nie inwestycja.
|
|
0 Dołączył: 2008-10-04 Wpisów: 572
Wysłane:
17 czerwca 2010 10:37:06
przy kursie: 6,80 zł
Mnie jako inwestorowi nie podoba się, że zarząd wyprzedaje swoje akcje. Wiadomo, że ktoś kupi, ale psychologiczna siła spółki spada. Może tego nie pojmuję. P.S. Męcząca jest ta strona. Nie wiem czy tylko u mnie taka zamulona. Aż się nie chce wchodzić. Co cię nie zabije, to cię udziwni
[**usunięto zakazaną treść**]
|
|
0 Dołączył: 2010-05-12 Wpisów: 7
Wysłane:
17 czerwca 2010 20:54:42
przy kursie: 6,80 zł
Getin Holding ogłosił wezwanie na 5.404.476 akcji MW Trade po 6,25 zł za papier 17.06. Warszawa (PAP) - Getin Holding ogłosił wezwanie na 5.404.476 akcji MW Trade, uprawniających do wykonywania do 66 proc. ogólnej liczby głosów w tej spółce, po cenie 6,25 zł za papier - poinformował Getin Holding w komunikacie. Zapisy potrwają od 7 do 26 lipca 2010 roku. Minimalna liczba akcji, po osiągnięciu której wzywający zobowiązuje się je kupić to 4.298.301 akcji, co stanowi 52,49 proc. ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu spółki. Getin Holding obecnie nie posiada żadnych akcji spółki. "Ogłoszenie wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji spółki wpisuje się w strategię rozwoju Grupy Kapitałowej Getin Holding (...). Spółka uzupełnia aktywność Grupy o nowy obszar działalności finansowej, w zakresie którego Grupa planuje dynamiczny rozwój, między innymi dzięki wykorzystaniu efektu synergii między Spółką a pozostałymi spółkami Grupy" - napisano w wezwaniu. "Nabycie akcji spółki objętych wezwaniem przez wzywającego spowoduje, iż Spółka pozyska stabilnego partnera finansowego, posiadającego w strukturze grupy bank, co umożliwi spółce uzyskanie dostępu do finansowania na poziomie pozwalającym zająć pozycję lidera na rynku finansowania służby zdrowia" - podano w wezwaniu. Getin Holding informował w ostatni wtorek o zawarciu umów z akcjonariuszami MW Trade, w ramach których nabędzie 2.500.000 akcji MW Trade od Marcina Mańdziaka, uprawniających do wykonywania 30,53 proc. głosów na WZA, 671.300 akcji od Alicji Szulc (8,20 proc. głosów), 39.200 akcji od Alicji Szulc i Bogumiły Szulc (0,48 proc. głosów) oraz nie więcej niż 1.087.801 akcji MW Trade od Rafała Wasilewskiego (13,28 proc. głosów). Na mocy zawartych umów zobowiązał się ogłosić wezwanie do zapisywania się na sprzedaż akcji MW Trade w liczbie zapewniającej osiągnięcie 66 proc. ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu MW Trade. MW Trade to instytucja finansowa świadcząca usługi na rzecz samodzielnych publicznych zakładów opieki zdrowotnej. (PAP) morb/ asa/ To prawda czy robią sobie żarty?
|
|
0 Dołączył: 2009-05-07 Wpisów: 7
Wysłane:
18 czerwca 2010 10:50:16
przy kursie: 6,55 zł
4malina napisał(a):Getin Holding ogłosił wezwanie na 5.404.476 akcji MW Trade po 6,25 zł za papier Minimalna liczba akcji, po osiągnięciu której wzywający zobowiązuje się je kupić to 4.298.301 akcji, co stanowi 52,49 proc. ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu spółki. Getin Holding obecnie nie posiada żadnych akcji spółki. morb/ asa/ To prawda czy robią sobie żarty? Nie, no dlaczego? Getin ma ponad 30% "przyrzeczone" i właśnie dlatego "Na mocy zawartych umów zobowiązał się ogłosić wezwanie (...)" Ergo, za niedawnym zasysaniem niekoniecznie stał Getin (ale już może podmiot powiązany?)
Edytowany: 18 czerwca 2010 10:52
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
18 czerwca 2010 11:28:14
Jeśli powiązany to też musieliby podać taką informację, bo go konsolidują
|
|
PREMIUM
Wysłane:
18 czerwca 2010 14:36:22
To ja jeszcze dorzucę swoje przemyślenia: 1. Getin musi głosić wezwanie na 66%, bo takie jest prawo. Wcale nie oznacza to, że chce. Cena w wezwaniu sugeruje, że niekoniecznie. 2. 52% stawia Getin w komfortowej sytuacji posiadania kontroli nad spółką (czyli korzystania z profitów bardziej, niż pozostali) przy jednoczesnym dzieleniu się ryzykiem i ewentualnymi stratami pół na pół (= cudowna asymetria risk/benefit). Nie oni pierwsi to wymyślili. 3. Co do "grubasa" - wobec powyższego nie widzę powodu, dlaczego Getin miałby skupować wcześniej papiery z rynku podbijając cenę, ale dowiemy się po rozliczeniu wezwania. Podadzą, ile kupili i ile mają total. 3. Zakładając, że kupili po cenie godziwej (za WD), to kupili drogo. A więc będą mogli chcieć odzyskać wartość - czyli będą szukać synergii. 4. Synergy of scale to tu jest raczej malutka. Jest za to synergy of scope. Komplementarne zasoby, to w tym przypadku kapitał finansujący. 5. Wobec tego dla Getinu to integracja pionowa. Kupują (już nie) potencjalnego, dochodowego klienta. Wszystko fajnie. Mogą nawet sprzedawać te kredyty drożej, niż na rynku. Hospital Fund jest bardzo dochodowy (moje wyliczenia gdzieś powyżej na tym forum), więc ROE będzie rosło i wszyscy będą zadowoleni. Przegiąć z oprocentowaniem nie mogą, bo się zrobi zadyma w kwestii corporate governance, a przede wszystkim podatkowa. Mogą się pojawić zarzuty o niegospodarność zarządu itp. itd. Po co to komu? 6. Kłopot zacznie się, gdy będą chcieli subtelniej odzyskać wartość, której nie udało im się ugrać na niedoszacowaniu ceny zakupu. Nie będę tutaj się nad tym rozwodził. Po co pomagać? Powiem tylko, że takie malutkie logo w stylu "Grupa Getin" też kosztuje. A pewnie się pojawi na papierze firmowym. 7. Dla Getinu pozostali akcjonariusze MWT, to non-controlling interest, z którym można grać, jak z podmiotem zewnętrznym. A Leszek do sentymentalnych nie należy. Może być tak, że Getin będzie konsumował same zalety tego mariażu, a reszta same wady.
Obym się mylił. Budujący jest optymizm Addisona.
|
|
PREMIUM
78 Dołączył: 2009-12-10 Wpisów: 1 835
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:33:27
przy kursie: 6,57 zł
nowa duża umowa dziś... ponad 6 mln produktu Hospital Fund na 1,5 roku.
niewiele tak duzych umów było w MWT dotychczas...
czyzbysmy juz mieli jakieś ruchy w spółce pod niedaleki zastrzyk kapitału z getinu??
|
|
0 Dołączył: 2010-05-18 Wpisów: 58
Wysłane:
24 czerwca 2010 17:53:54
GETIN HOLDING SA zmiana podmiotu zobowiązanego do sprzedaży akcji M.W. TRADE SA
24.06. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 22/2010
Getin Holding S.A. (dalej: Emitent) informuje, iż w dniu 23 czerwca 2010 r. otrzymał od Pana Marcina Mańdziaka informację, że Pan Marcin Mańdziak przeniósł w dniu 22 czerwca 2010 r. posiadane przez siebie akcje M.W. Trade S.A. z siedzibą we Wrocławiu w liczbie 2.500.000 na spółkę Ataraxia Holdings Limited z siedzibą w Larnace, Cypr, będącą podmiotem od niego zależnym. W związku z powyższym podmiotem zobowiązanym do zbycia tych akcji w ramach ogłoszonego przez Emitenta wezwania jest Ataraxia Holdings Limited, a Pan Marcin Mańdziak w trybie art. 391 Kodeksu cywilnego gwarantuje, że Ataraxia Holdings Limited to zobowiązanie wykona. Podstawa prawna: art. 56 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 r. (Dz.U. Nr 184, poz. 1539).
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
24 czerwca 2010 20:20:51
Podatku się nie chce w kraju zapłacić...
Edytowany: 24 czerwca 2010 21:23
|
|
PREMIUM
Wysłane:
24 czerwca 2010 20:42:31
To by był konflikt interesów! W końcu facet zarabia na niewydolności polskich finansów publicznych. Nie może więc tu płacić podatków, bo by sobie piłował gałąź. ;)
|
|