krewa napisał(a):
Mówimy o PM uchwalonym w 2017 przez w/w Panów. Nawet kolega @baks, którego trudno zaliczyć do osób nieprzychylnych spółce, stwierdził, że ówczesne założenia były zbyt zachowawcze. A fundusze oddelegowali na ówczesne NWZA bodaj jednego przedstawiciela.
Nigdy nie kryłem, że nie wszystko mi się podoba a nawet można by sporo poprawić w spółce. Nie raz sugerowałem to i owo ... tak w spółce jak i na forum.
Jednak co innego zwykła krytyka bez uwzględniania specyfiki branży czy sytuacji w jakiej jest spółka.
Odbyłem także sporo godzin (5-10) na dyskusjach z członkami Zarządu.
Znam z grubsza ich filozofię biznesową i znam zarys planu rozwoju spółki ..... i mi to akurat wystarczy - bo wiem, że moje zainwestowane (wcale nie małe środki) są względnie bezpieczne.
Co więcej przynoszą całkiem satysfakcjonujący zwrot.
czy nie o to chodzi w inwestycjach ... ?
Ja już wyszedłem z etapu ciągłego ślęczenia nad notowaniami z palcem na Enterze kupno/sprzedaż.
Powtarzam poprawił bym to i owo a sam nieco agresywniej inwestował .... ale mam tyle akcji ile mam. Zabieram głos na WZA ale znam swoje miejsce (udział w głosach) a także słucham co się dzieje w spółce ..... o tym też mówią przy okazji zebrań i to sporo więcej niż na forach .... choć nie zawsze jest do tego okazja.
Trzeba mieć szczególnie złe intencja aby stwierdzić, że spółka się nie rozwija (choć mogłaby szybciej) ....
Nie da się też zaprzeczyć, że na przełomie 2021/2022 może wykonać kolejny skok w przychodach a także kapitalizacji.
Trudno porównywać spółki PLW, TSG i 11bit ze względu na model jaki przyjęto.
Każdy jest inny choć najbliżej jest TSG do 11bit. Rozwijanie pojedynczych gier. Róznica jest taka, że TSG szuka gier popularnych typu symulator podobnie jak PLW.
11bit buduje swoją markę na grach ambitnych. Chyba warto jednak zauważyć, że za jakiś czas może się to zmienić i 11bit mając uznaną markę może wyprodukować lub wydać co w kategorii zbliżonej do Wiedźmina czy Cyberpunka. Choć na razie Zarząd twierdzi co innego - nic nie stoi na przeszkodzie.
Kiedyś twierdzono, że TWOM na konsole nie będzie tak jak FP na mobilki .... a jednak.
Naturalną konsekwencją rozwoju będzie pójście w kierunku gier o większej popularności.
To tylko kwestia czasu. Aby zrobić grę kategorii AAA trzeba mieć w zespole więcej niż 100 osób na grę i w tym kierunku 11bit zmierza. Za 2 lata powinni mieć 250-300 pracowników. To pozwoliłoby tworzyć 2-3 gry zdecydowanie większe niż FP a gra 3-4 razy większa niż FP może być już typowana do kategorii AAA. Nie zdziwię się jak 11bit po 2023 roku przeznaczy na jakąś grę 60-80 mln lub więcej.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)