@sasky
napisałeś:"skoro twoja wiedza jest taka duża to kupuj obligi Religi i Ganta!"
Fakt mam dużą wiedzę w tym zakresie i wiem doskonale, że w przypadku ogłoszenia upadłości dłużnika wszelki pozwy sądowe "ladują" w koszy a postępowania komornicze są zawieszanie. Dlatego mój drogi przyjacielu nigdy nie będę składał oferty na sprzedaż oblig upadłej lub upadającej "paści"
Odnoście wykupu obligacji ( nie wypłaty kasy) przez Milmex. Fakt jest następujący: spółka wciska ciemnotę obligatariuszom "sierpniowym" o trudnościach z otrzymaniem dotacji z UE. Ale nie chce wskazać nazwy podmiotu odpowiedzialnego za tą wypłatę. O ile spółka chciałaby uwiarygodnić się przed obligatariuszami to podając nazwę podmiotu finasującego powiedziałaby " to oni zrobili nam brzydkie kuku i drodzy obligatariusze nie mamy środków pieniężnych aby was zaspokoić"
A tak mamy pytanie: dlaczego nie ma środków z dofinansowania UE i co faktyczne leży u podstawy braku tychże?
No cóż skoro czytanie między wierszami należy sobie wsadzić w

to nadal nie będą wiedzieli mili koledzy z wątku Rodan Systems jak postępować z innymi emitentami w przypadku braku wykupu obligacj. Ale to chyba ich problem.