muaddib77 napisał(a):Nie galopuje, nie od dziś wiadomo, że czyszczenia toksycznych aktywów w bankach było dokonywane przez spółki LC. ....
Zakładasz, że Abris gdy kupował to nie wiedział co kupuje i zrobił przegląd aktywów niedbale? Dał się skroić jak dziecko.
Żeby nie było, że bronię LC, ale trudno mi uwierzyć, że KK działał od samego początku po bandzie(wyprowadzał kasę) i trwało to kilka lat. Wcześniej pracował w innych instytucjach i miał dobrą opinię odważnego menedżera.
Padło gdzieś stwierdzenie, że gdy GB było pod LC to KK nie mógł wziąć długu >3mln bez wiedzy RN, potem pod Abrisem zrezygnowano z tego zabezpieczenia.
To, że LC wrzucił na początek swoje złe aktywa to chyba normalne, po co oddawać krukowi. Ile obligów ludziom sprzedał GB pod rządami LC? Potem to już inna firma, inny właściciel, inny nadzór, ale łatka jak widać zostaje. Klucz to powiązanie IDEA ze sprzedażą. Czy tam są dowody, że o dystrybucji wiedział LC czy, że była to prywatna inicjatywa Augustyniaka jak do tej pory twierdzi zarząd Idea.
Ocena subiektywna bo nie jestem poszkodowany przez LC, a nawet co nieco dzięki niemu zarobiłem kilka razy.