PARTNER SERWISU
ucoscdsi
99 100 101 102 103
xp32
0
Wpisów: 63
Wysłane: 21 lutego 2011 11:01:29 przy kursie: 17,90 zł
Tytan napisał(a):
Jestem skłonny stwierdzić że opóźnianie wyników,
jest świadomym działaniem KOV w celu korelacji
potwierdzonych wyników z nową emisją akcji.
W gruncie rzeczy może chodzić,
o skonsumowanie pozytywnych wyników przez KOV.
Domyślam się tego z powodu milczenia p.Korczaka
na zadane w tej sprawie pytania.
I to przeciąganie w nieskończoność wyników,
nie wygląda na przypadkoweShame on you
Woda jedynie była dobrym okolicznościowym pretekstem.

To się robi nudne
Wiadomo że będą nowe emisje - wcześniej czy później ale będą. Z czegoś musza finansować prace. Pytaniem pozostaje tylko kiedy i jaka będzie forma emisji.

Bez urazy Tytan ale zmieniłbyś trochę zakres wypowiedzi(co nie zmienia faktu że zwróciłeś uwagę na kilka istotnych rzeczy). Czasem mam wrażenie że używasz tylko kopiuj wklej.

Kapitalista
0
Wpisów: 14
Wysłane: 21 lutego 2011 16:30:51 przy kursie: 17,90 zł
I mamy znów nijaki artykuł na pudelku:
"Kulczyk Oil: obok wody, jest i gaz"

www.pb.pl/2/a/2011/02/21/Kulcz...

Mieszko
0
Wpisów: 431
Wysłane: 21 lutego 2011 18:08:18 przy kursie: 17,90 zł
Z tego co rozumiem, to PB właściwie napisał artykuł w oparciu o tekst z Energia News czyli z Rzepy:
www.rp.pl/artykul/533474,61580...
Co dobitnie świadczy o jakości takich publikacji: powtarzają tylko to, co napisała konkurencja, nawet nie usiłując dodać czegokolwiek więcej, choćby prosząc p. Korczaka o dodatkowe oceny.
Tymczasem chciałem wspomnieć o trzech sprawach. Po pierwsze: wiemy już (koledzy pytali o to wcześniej) dlaczego potrzeba dodatkowego sprzętu do badań - pojawiło się wieelkie ciśnienie (co chyba powinno nas napawać optymizmem, w końcu to nie jest ciśnienie dużych pokładów wody sodowej). W komunikacie AED nic na ten temat nie pisano *(albo ja znowu się zagapiłem).
Po drugie, przed nami okres dłuższego oczekiwania, bo pan Korczak powiedział w wywiadzie, że AED na razie przerwał prace i czeka na sprzęt. Myślę jednak, że AED poinformuje kiedy prace zostaną wznowione.
Po trzecie, jeden rzut oka na dzisiejszy wykres dzienny KOV i OIL pokazuje, że kursy są wciąż skorelowane niemal jak syjamskie bliźnięta.
Przypominam też sobie, że ktoś wyżej pytał co oznacza skrót PLT użyty wielokrotnie w komunikacie AED - jest to oczywiście Production Logging Tool
www.cbgcorp.com/media/cbg_pl_t...
Pozdrawiam!

sicc
0
Wpisów: 550
Wysłane: 21 lutego 2011 20:34:25 przy kursie: 17,90 zł
dlaczego posty Tytana są usuwane?

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 21 lutego 2011 20:45:18 przy kursie: 17,90 zł
Patrząc na to co się dzieje w Libanie można się zastanawiać czy do czasu wierceń w Syrii to państwo będzie jeszcze istniało.

kastalto
0
Wpisów: 434
Wysłane: 21 lutego 2011 21:07:32 przy kursie: 17,90 zł
Zmienię "trochę" temat - widzę że ktoś w czaise jak piszę post już wystartował taki wątek :).

Nie wiadomo co będzie z Syrią. Reakcja łańcuchowa się zaczęła i nie zdziwiłbym się gdyby np. Jordania była następna, chociaż to królestwo więc może władca ma jakiś lepszy rodzaj legitymacji. Co do Syrii, nie za bardzo się orientuję jakie są różnice polityczne między krajami Bliskiego Wschodu ale dyktatura Assada Jr-a wygląda analogicznie do tego co jest w Egipcie itp. Prawdopodobieństwo jakiegoś przewrotu albo przynajmniej jakiejś zawieruchy wydaje się obecnie niemałe. Nie wiadomo co byłoby potem, może jakiś nowy ludowo demokratyczny / islamski rząd np znacjonalizuje majątek zachodnich firm albo nastąpi jakiś inny nieprzewidziany ruch...

W związku z tym jako akcjonariusz mniejszościowy pytam się czy KOV mógłby przedstawić komentarz w sprawie działań w Syrii. Jestem pewien że kierownictwo i więksi akcjonariusze analizują sytuację. Plany znamy, ale może kwalifikowałyby się do odłożenia w czasie?!

Pytanie: ile do tej pory KOV zainwestował w Syrii? Jeśli ktoś ma tę informację pod ręką to proszę o podanie, jak nikt nie wie, to w wolnej chwili przeszukam prospekt. Z tego co widzę w tej chwili 3D kosztowało 6 mln USD. A ile wyłożono na koncesję? Na ile lat jest ważna?

Pozdrawiam,

k.

kuarek
3
Wpisów: 38
Wysłane: 21 lutego 2011 21:10:02 przy kursie: 17,90 zł
Fidelio77, co Ty z geografii miałeś? Według Ciebie to KOV też ropy chyba w Afryce szuka.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liban
http://pl.wikipedia.org/wiki/Libia
Edytowany: 21 lutego 2011 21:17

Spit
0
Wpisów: 19
Wysłane: 21 lutego 2011 21:15:10 przy kursie: 17,90 zł
sicc napisał(a):

Bo są bezwartościowe. Dodające teorie spiskowe do każdego przecinka który wyszedł z pod klawiatury p. Korczaka

kastalto
0
Wysłane: 21 lutego 2011 21:47:13 przy kursie: 17,90 zł
Jeszcze moje 3 grosze na temat tej nieszczęsnej wody, aczkolwiek pewnie częściowo powtórzę przemyślenia innych.

Wydaje mi się że sytuacja wymknęła się tutaj zarządowi trochę spod kontroli. Nie przedsięwzięto żadnej akcji uspokajającej/informacyjnej. Używając słowa "rozczarowanie" niepotrzebnie podgrzano nastrój. Nie mówię że jest to duży problem, zakładam że z perspektywy kilku miesięcy/lat wszyscy wzruszą ramionami.

Nie każdy wie że woda bardzo często sąsiaduje z ropą i gazem. Dodając krótki, odpowiadający prawdzie komentarz do przetłumaczonego komunikatu AED zawierający np: "podkreślamy że opisana trudność może być przejściowa i jest typowa w procesach poszukiwawczych" można uspokoić sytuację. A tak jest niepotrzebne zdenerwowanie i wahanie kursu w sytuacji gdzie powinien on być stabilny w oczekiwaniu na zakończenie testów i podsumowanie.

Trzeba pamiętać że działający na gpw inwestorzy, gracze, spekulanci, itd dopiero uczą się tej branży. To nie Londyn, Kanada czy Australia gdzie firm poszukiwawczych jest na pęczki. Nieszczęsna historia Petrola też nie ułatwia tego procesu.

Zadaniem zarządu jest rozumieć specyfikę gpw gdzie nie wszyscy są obznajomieni z działaniem firm typu KOV i adekwatnie do tego modyfikować/kształtować politykę informacyjną.

Podkreślam że nie chodzi mi o żadną manipulację, a jedynie naświetlenie zdarzeń w szerszej, obiektywnej perspektywie, mając na uwadze specyfikę gpw i spokój akcjonariuszy. Tego zabrakło. W imieniu drobnych jednak proponuję żeby powyżej naświetlone aspekty były w przyszłości uwzględniane.

Pozdrawiam,

k.

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 21 lutego 2011 21:56:21 przy kursie: 17,90 zł
sicc napisał(a):

Żadnych teorii spiskowych z mojej strony,
rozsądek, zdrowy rozum i intuicja,
wynikająca z dość długiej obserwacji i działań KOV.
Niestety nasz moderator jest raczej zwolennikiem radosnej twórczości
i wspierania towarzystwa wzajemnej adoracji KOV.
Jeżeli mnie intuicja nie myli,
nasz moderator pewnie jest w posiadaniu jakiegoś pakieciku akcji KOV.
O wiele ostrzejsze teksty i przypuszczenia forumowiczów przechodzą bez echa na innych spółkach.
Pozdrowienia dla moderatorawave

kereig
0
Wpisów: 198
Wysłane: 21 lutego 2011 22:27:41 przy kursie: 17,90 zł
kastalto napisał(a):
Jeszcze moje 3 grosze na temat tej nieszczęsnej wody, aczkolwiek pewnie częściowo powtórzę przemyślenia innych.

Wydaje mi się że sytuacja wymknęła się tutaj zarządowi trochę spod kontroli. Nie przedsięwzięto żadnej akcji uspokajającej/informacyjnej. Używając słowa "rozczarowanie" niepotrzebnie podgrzano nastrój. Nie mówię że jest to duży problem, zakładam że z perspektywy kilku miesięcy/lat wszyscy wzruszą ramionami.

Nie każdy wie że woda bardzo często sąsiaduje z ropą i gazem. Dodając krótki, odpowiadający prawdzie komentarz do przetłumaczonego komunikatu AED zawierający np: "podkreślamy że opisana trudność może być przejściowa i jest typowa w procesach poszukiwawczych" można uspokoić sytuację. A tak jest niepotrzebne zdenerwowanie i wahanie kursu w sytuacji gdzie powinien on być stabilny w oczekiwaniu na zakończenie testów i podsumowanie.

Trzeba pamiętać że działający na gpw inwestorzy, gracze, spekulanci, itd dopiero uczą się tej branży. To nie Londyn, Kanada czy Australia gdzie firm poszukiwawczych jest na pęczki. Nieszczęsna historia Petrola też nie ułatwia tego procesu.

Zadaniem zarządu jest rozumieć specyfikę gpw gdzie nie wszyscy są obznajomieni z działaniem firm typu KOV i adekwatnie do tego modyfikować/kształtować politykę informacyjną.

Podkreślam że nie chodzi mi o żadną manipulację, a jedynie naświetlenie zdarzeń w szerszej, obiektywnej perspektywie, mając na uwadze specyfikę gpw i spokój akcjonariuszy. Tego zabrakło. W imieniu drobnych jednak proponuję żeby powyżej naświetlone aspekty były w przyszłości uwzględniane.

Pozdrawiam,

Jak czytam podobne wpisy to zastanawiam się po co i dla kogo jest to forum? Jakieś mądre uwagi do kierownictwa KOV jakby byli uczniakami i nie wiedzieli co robią. Z drugiej strony ciągle przewijające się przez to forum napominanie o merytoryczność jakby miała to być strona dla profesjonalistów czy coś w tym rodzaju i uznaniowe usuwanie przez moderatora wpisów jak np. Tytana. Taki trochę groch z kapustą, wróbelek udający orła to forum...

k.

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 21 lutego 2011 22:41:55 przy kursie: 17,90 zł
kuarek napisał(a):
Fidelio77, co Ty z geografii miałeś? Według Ciebie to KOV też ropy chyba w Afryce szuka.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liban
http://pl.wikipedia.org/wiki/Libia

Błędne wnioskowanie.

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 21 lutego 2011 22:45:43 przy kursie: 17,90 zł
Tytan napisał(a):
Żadnych teorii spiskowych...
......
Niestety nasz moderator jest raczej zwolennikiem ....
Jeżeli mnie intuicja nie myli, nasz moderator pewnie jest w posiadaniu ....
......

Tytan nie dziw się moderatorowi, twoje wywody nadają się na KOZETKĘ.
Pamiętam Twoje wypowiedzi, gdy były obiektywne i optymistyczne.
Krytyka konstruktywna jest OK ale jeżeli masz zastrzeżenia do polityki informacyjnej KOV zmień papier lub zaakceptuj obecny porządek.
Czytam to forum regularnie ze względu na kilku zapaleńców geologów i R..F..., nie przykładaj ręki do obniżenia poziomu.
Albo czas albo pieniądz. ...

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 21 lutego 2011 22:46:45 przy kursie: 17,90 zł
sicc napisał(a):

@Tytan

Osobiście z uwagę czytam Twoje wpisy ale myślę, że tutaj kwestia dotyczy czegoś innego a mianowicie, że zbyt często poruszasz ten sam temat ubierając go za każdym razem nieco inaczej w słowa. Twoje krytyczne spojrzenie na spółkę (w moim mniemaniu) uważam za zdrowe dla toku dyskusji tutaj na forum, jednak poruszanie po raz kolejny tego samego tematu może być w pewien sposób źle odbierane. Mam nadzieję, że przyjmiesz to jako krytykę konstruktywną, bo cenię sobie Twoją obecność wśród nas :) Już kiedyś podkreślałem, że niestety niektóre Twoje trudne pytania pozostaną siłą rzeczy tutaj bez odpowiedzi, gdyż dotyczą kwestii, które nie mogą być w żaden sposób wyjaśnione na forum tylko a wyłącznie poprzez oficjalne komunikaty spółki przedstawione w odpowiednim czasie. Szkoda, bo sam bym chętnie usłyszał tu i teraz na nie odpowiedź ale jestem świadom, że to sa tylko moje życzenia i na wszystko trzeba cierpliwie poczekać.

Pozdrawiam.
Edytowany: 21 lutego 2011 22:48

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 22 lutego 2011 00:07:59 przy kursie: 17,90 zł
BigLot napisał(a):
Tytan napisał(a):
Żadnych teorii spiskowych...
......
Niestety nasz moderator jest raczej zwolennikiem ....
Jeżeli mnie intuicja nie myli, nasz moderator pewnie jest w posiadaniu ....
......

Tytan nie dziw się moderatorowi, twoje wywody nadają się na KOZETKĘ.
Pamiętam Twoje wypowiedzi, gdy były obiektywne i optymistyczne.
Krytyka konstruktywna jest OK ale jeżeli masz zastrzeżenia do polityki informacyjnej KOV zmień papier lub zaakceptuj obecny porządek.
Czytam to forum regularnie ze względu na kilku zapaleńców geologów i R..F..., nie przykładaj ręki do obniżenia poziomu.

Zastanów się co Ty teraz robisz ze swoim poziomem?
Pouczasz innych.
To forum nie jest tylko dla geologów i ekonomistów, choć są mile widziani.
Jest to dyskusja i przemyślenia o KOV z naszej strony.
Wymiana poglądów o KOV, Twoich moich, innych uczestników.
Ja nikomu nic nie zabraniam i proszę mi nie dyktować co mogę napisać lub nie i jaki to poziom.
Piszę co mnie interesuje jako akcjonariusza i być może innych również.
A to, że się czasem powtarzam i jestem kontrowersyjny,
to chyba lepiej dla naszego forum?
Również często moje pytania pozostają bez odpowiedzi,
a są zasadnicze i choć Redface nie głaszczę po czuprynie, zbywał je milczeniem.
W pewnych przypadkach nie były to odpowiedzi nacechowane wielką wyrozumiałością.

I proszę pamiętać panie Korczak że traktujemy się jak partnerzy,
którzy od siebie czegoś oczekują wzajemnie,
nie tylko wywoływania dobrego nastroju.
Z całym szacunkiem, Pan posiada wiedzę,
której my nie znamy i dlatego powinien być Pan bardziej wyrozumiałym
dla naszych pytań i uwag.
Byłbym niesprawiedliwy gdybym nie powiedział,
że pewne oczekiwania są spełnione.
Podkreślę jeszcze raz, że przedłużanie i odsuwanie wyników badań wygląda na cel zamierzony.
Obym się mylił czego sobie i wszystkim inwestorom życzęAngel

BigLot
1
Wpisów: 371
Wysłane: 22 lutego 2011 00:52:00 przy kursie: 17,90 zł
Tytan, w pewnym momencie zauważysz że przestano odnosić się do Twoich "kontrowersji", będzie to znak że adwersarze zamiast odpowiadać - korzystają z mechanizmu ignorowania wpisów użytkownika.
Bez odbiorusalute
Albo czas albo pieniądz. ...

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 22 lutego 2011 07:08:16 przy kursie: 17,90 zł
proponuje obejrzeć filmik oczywiscie na temat i na pokrzepienie i cierpliwoscthumbright www.osageexploration.com/s/Hom...

kastalto
0
Wysłane: 22 lutego 2011 07:31:39 przy kursie: 17,90 zł
kereig napisał(a):
kastalto napisał(a):

[...]

Jak czytam podobne wpisy to zastanawiam się po co i dla kogo jest to forum? Jakieś mądre uwagi do kierownictwa KOV jakby byli uczniakami i nie wiedzieli co robią. Z drugiej strony ciągle przewijające się przez to forum napominanie o merytoryczność jakby miała to być strona dla profesjonalistów czy coś w tym rodzaju i uznaniowe usuwanie przez moderatora wpisów jak np. Tytana. Taki trochę groch z kapustą, wróbelek udający orła to forum...

k.

Ten post jest świadectwem choroby która dopadła internet. Nieumiejętność sklecenia kilku zdań z sensem w jednym akapicie żeby napisać o co chodzi, za to totalna krytyka. Napisz mistrzu czego byś chciał. Zadałem sobie trud przejrzenia wpisów kol. kereig i nie powaliły mnie głębią przemyśleń czy jakąś wartością dodaną. Tak więc nie zamierzam się do tych uwag ustosunkowywać.

Jak ktoś nie ma nic do napisania to po co się odzywa?

Żeby nie było że bije się tylko w cudze piersi to przy okazji chciałbym posypać głowę popiołem - chodzi o moją niewybredną krytykę pod adresem Tytana. Dla mnie jego tematyka jest hm "nieco" męcząca co mnie kiedyś wyprowadziło z równowagi. Tytan - przepraszam! Jesteś potrzebny na tym forum tak jak inni którzy mają coś do powiedzenia/napisania. Bez tego zostaną tylko goście którzy będą obrzucać się błotem za pomocą równoważników zdań.

Pozdrawiam,

k.

kefirkiller
0
Wpisów: 47
Wysłane: 22 lutego 2011 07:52:50 przy kursie: 17,90 zł
a czy mozecie sie juz opanowac!!! Bo to chore sie robi!! Załóżcie sobie wątek o Tytanie i reszcie bo zamiast pisac o KOV-ie to tylko jakies głupawki wypisujecie!!!!!Troche powagi panowiepuke_l

del-20111116
0
Wpisów: 155
Wysłane: 22 lutego 2011 09:44:06 przy kursie: 17,90 zł
kefirkiller napisał(a):
proponuje obejrzeć filmik oczywiscie na temat i na pokrzepienie i cierpliwoscthumbright www.osageexploration.com/s/Hom...

Uważam, że m.on. po to jest to forum. Ten film daje tyle informacji, że zacząłem inaczej potrzeć na spółki poszukiwawczo-wydobywcze jak KOPV. Dzięki quote.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

99 100 101 102 103

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,203 sek.

ejbmyzyf
wfhqppzx
gwlvijpb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dviomoqf
etsenbfr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat