compaq100 napisał(a):anty_teresa napisał(a):A co być skreślił compaq? Jak znajdę więcej czasu to opublikuję dłuższą :)
na pewno kilka pozycji,nie będe wymieniał gdyz wymaga to komentarza?
Natomiast dłuższa lista uwag w.g.mnie dotyczy innych partii?
Dotyczy przede wszystkim partii rządzącej, na którą oddałem głos. W tych wyborach mam zamiar ją z tego rozliczyć. Wiązałem duże nadzieje i się srogo zawiodłem.
Według mnie żaden system władzy nie będzie działać jeśli nie ma we władzy krzty uczciwości. Państwem o ile dobrze ma działać powinni władać ludzie o nieskazitelnej opinii. Taką zdawała mi się mieć kiedyś PO. Niestety srodze się w tej materii rozczarowałem.
1. Beta Sawicka - Sprawa za przyjęcie korzyści majątkowej w zamian za ustawienie przetargu wraz z burmistrzem Helu.
2. Brak rozliczenia afery Hazardowej - czyli dostosowywanie prawa do własnych korzyści majątkowych
3. Brak rozliczenia sprawy Misiaka - czyli dostosowywanie prawa dla własnych korzyści majątkowych
4. Kupowanie głosów w Wałbrzychu.
Wiadomo, że korupcja jest wszędzie, ale tutaj mieliśmy do czynienia w najwyższych kręgach władzy!.
Jeśli do tego dodać mówienie nieprawdy, bez stanu wyższej konieczności:
1. Zmiana ustawy emerytalnej.Rząd twierdził, że to dla usprawnienia systemu. Ja twierdzę, że po to aby wykazywać wpływy do budżetu, czyli mniejsze zadłużenie. Po co ? Ano po to aby wygrać wybory...
2. Minister Zdrowia Ewa Kopacz Twierdziła, że miejsce katastrofy smoleńskiej zostało przeszukane na głębokości do 1m. Potem rodziny ofiar znajdowały szczątki.
3. Brak informacji dla opinii publicznej, że występują poważne zgrzyty we współpracy ze stroną rosyjską. A jak było to okazuje się teraz i można sobie przeczytać w polskich uwagach do raportu MAK.
Do tego można dodać poważne błędy, lub nieskuteczność w polityce zagranicznej.
1. Brak nacisków na Niemcy ws podejścia do portu szczecińskiego.
2. Embarga na warzywa dla polskiego eksportu do Rosji
3. Wizerunek Polski przy konferencji Anodiny. Nadal kontrowersyjny jest protokół jaki przyjęto.
Ty dyskwalifikuje tę partię w moich oczach. O ile błędy można zrozumieć, to już nieuczciwości i złodziejstwa nie.
Wysokie poparcie to efekt sprzyjających mediów. Wielu młodych ludzi nie interesuje się polityką, a prezencja i odbiór podoba mi się nadal. Tylko, że to nie wystarczy, aby być mężem stanu.