PARTNER SERWISU
tigeozzf
47 48 49 50 51

Kiedy szczyt hossy?

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:32:51
mathu napisał(a):
Na 1200 jest powyższa linia i jeszcze bardzo silne wsparcie wynikające z poprzednich walk o ten poziom - jeśli to padnie bez walki, to w dwie sesje zrobią 1000 punktów. Ale jeśli kupować, to właśnie teraz.

Spadnie na 1170-przynajmniej intraday i (w życzeniowym wariancie) byłaby wówczas "pułapka na niedźwiedzie",ale boję się,że to tylko marzenia...angry3

sebastian_1972
0
Wpisów: 60
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:37:27
frog uspokoję Cie.
te cyferki w nicku to data urodzenia.
W 1991 byłem pełnoletni i mogłem miec rachunek malkerski. Więc miałem.
Pamietam krach po banku ślaskim - trzy dni zawieszonych notowan i po -10 % (bo więcej się nie dało).
Ale jak ktoś już zauważył to obsuwa jest zbyt bezobjawowa.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:43:36
Jak bezobjawowa juz miesiac temu sugerowalem ze cos nie gra!!Trzeba obserwowac.
Ciekawe co sie stanie jak spelni sie najgorszy wariant ktory biore pod uwage?
Mowie o PKB na- juz w 3Q w USA blackeye
Na moje jezeli tak bedzie to jeszcze w tym roku zobaczymy pobite poprzednie dolki.

Ale dzisiaj jest czas na odbicie bo tak wyprzedany rynek dawno nie byl i to na calym swiecie.
Jednak nie spodziewam sie powrotu do rekordow a zwyklego odbicia (zdechly kot)

Dla mnie bylo duzo sygnalow ze jest zle i baaardzo zle dzisiaj przyszla tego weryfikacja.
Edytowany: 4 sierpnia 2011 22:44

fidelio77
0
Wpisów: 745
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:51:10
@taurus
"Dla mnie bylo duzo sygnalow ze jest zle i baaardzo zle dzisiaj przyszla tego weryfikacja."

Spoko, ale sygnały były od dawna i od dawna było źle, a armageddon jest akurat teraz, ciekawe dlaczego?

Teoria z gatunku spiskowych: banksterzy chcą pokazac Benowi, że przydałby sie QE3.

marhabal
0
Wpisów: 116
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:53:18
Taurus jak się to sprawdzi co piszesz i stany wejdą w recesję to naprawdę jestem ciekawy co wymyślą. Stóp procentowych już się nie da obniżyć rząd federalny już nie dopłaci do nowych fordów bo limit jest nie wielki a Q3 to już obecnie chyba politowanie wzbudzi. Czyli wychodzi na to że cykl koiunkturalny będzie musiał byc domknięty po 3 latach przerwy na sterydy.

Taurus80
0
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:55:02
Jaaassne juz dawno mowilem ze te QE to se w d... moga wlozyc jezeli zrobia 3 QE na tych samych zasadach co poprzednie to dopiero bedzie jazda bo tylko glupiec uwierzy w te brednie.

Mariusz8510
0
Wpisów: 7
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:56:44
bezobjawowa to była ostatnia mini hossa. Teraz ciężko znaleźć jakiekolwiek powody do jej kontynuowania.

Taurus80
0
Wysłane: 4 sierpnia 2011 22:57:41
marhabal napisał(a):
Taurus jak się to sprawdzi co piszesz i stany wejdą w recesję to naprawdę jestem ciekawy co wymyślą. Stóp procentowych już się nie da obniżyć rząd federalny już nie dopłaci do nowych fordów bo limit jest nie wielki a Q3 to już obecnie chyba politowanie wzbudzi. Czyli wychodzi na to że cykl koiunkturalny będzie musiał byc domknięty po 3 latach przerwy na sterydy.

Dawno o tym mowie na dodatek jezeli zrobia 3 QE to skoncy sie to stagflacja :) czyli bedzie powtorka z wielkiego kryzysu.

Mam nadzieje ze jestem w poterznym bledie i bedzie zupelnie inaczej bo w przeciwnym wypadku obojetne mi jest czy mam akcje czy gotowke i to i to bedzie gowno warte.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 4 sierpnia 2011 23:01:50
Jest jeszcze jedno ale...!
Pamiętacie jak było w poprzedniej bessie...?
W pewnym momencie zbierał się sztab kryzysowy i zaczęło się tajne debatowanie jak pomoc rynkom akcji...
Wtedy gwałtownie obniżano stopy,teraz się nie da,ale... założę się o wszystko,że zaraz wymyślą coś nowego,a wtedy faktycznie może dojść do odbicia,i to powinno być wówczas b.mocne odbicie,wręcz na wyścigi.
Ale póki co najpierw niech się taki sztab znowu zbierze i niech główkuje co z tym fantem zrobić...salute

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 4 sierpnia 2011 23:12:57
Vox napisał(a):
szczepionka jest - QE3.
W przyszłym tygodniu posiedzenie FED.

jest albo będzie
Cytat:
Trzecia runda ilościowego luzowania polityki pieniężnej Fed ruszy w USA jeszcze w tym miesiącu, twierdzi Bill Gross, szef Pimco, największego na świecie funduszu obligacji

www.pb.pl/2/a/2011/08/03/QE3_r...

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 4 sierpnia 2011 23:14:48
Taurus80 napisał(a):
... bo w przeciwnym wypadku obojetne mi jest czy mam akcje czy gotowke i to i to bedzie gowno warte.

Hehe. Też kiedyś wychodziłem z takiego założenia. Było to niedługo przed dnem bessy 2007-2009. Fragment 1-go wpisu z mojego wątku:

Frog napisał(a):
Pamiętam jak (...) zapytano mnie po cholerę trzymam akcje, skoro świat finansowy wisi na krawędzi załamania (upadające banki, kraje itp.).
Odpowiedziałem, że jeżeli finanse światowe jednak się nie załamią - zarobią krocie na tych akcjach. Jeżeli się załamią to stracę wszystko, ale jakie to będzie miało znaczenie skoro pieniądz będzie nic nie warty?

Tylko że wtedy spadało już ponad rok. A tu póki co spada tak porządnie kilka dni.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Taurus80
0
Wysłane: 4 sierpnia 2011 23:16:19
A moze zrobia ujemne stopy king tak aby mozna zarabiac na rynku podwojnie biorac pozyczke i zarabiajac na akcjach Angel ahh ta wyobraznia nie ma granic.

Frogu nie chce cie martwic ale banki centralne juz nie maja za duzo pola manewru i na dzien dzisiejszy wiecej zalezy od spekulantow jak od bankow centranych :)
Tez o tym mowilem jakies 2 lata temu ze powinni zmienic prawo na rynkach finansowych a tak dupa zbita Eh?

Jedyne wyjscie z tej sytuacji to aby spekulanci odpuscili surowce i pakowali w rynki akcji mialoby to wielkie znaczenie przedeszystkim dla gospodarek mniejsza inflacja, a i oszczednosci by wzrosly pomijajac fakt ze dodatkowo pare osob z plotek giedowych by zarobilo :) Nawet wtedy moglbym logicznie wytlumaczyc obecne spadki i twierdzenie mnkomaniaka bym zrozumial szykajac analogi do 2006r
Najwazniejszy aspekt takich czynow to mozliwosc poprawy w gospodarkach poprzez zmniejszenie inflacji.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 4 sierpnia 2011 23:19:16
Taurus, ja się nie martwię. I nie chcę żadnej interwencji, a już na pewno nie żadnego QE3.

Jeżeli zgodzimy się na analogię, że QE1 i QE2 to były dawki narkotyku dla narkomana na głodzie, to QE3 może okazać się "złotym strzałem". I tym razem nie chodzi mi o udaną inwestycję, ale o bardziej powszechne znaczenie tego określenia.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 4 sierpnia 2011 23:22:53
owner napisał(a):
końcówka jutrzejszej sesji to okazja do zakupów

dzisiaj TVN CNBC pan Obara również stwierdził, iż jutrzejsza końcówka sesji może upłynąć pod znakiem zakupów

lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 5 sierpnia 2011 00:24:58
Teraz rządzi znowu psychologia. Jak na początku po upadku LB.

Wtedy też spadło potężnie, dzień odbicia i 3 dni potopu. To teraz wszyscy przewidują lekkie przesunięcie czasowe. No i część tzw analityków ( tzw bo jak pracują w różnych fundach czy bankach to wypowiadając się w szklanym okienu starają się, choćby podświadomie, wpływać na zachowania ludzi. Np by nie umarzali jednostek funduszy. Inny z wypowiadających się w tym programie stwierdził, że umorzenia w lipcu w Stanach były potężne. Ludzie uciekają do gotówki. W Polsce pewnie po infach o spadkach w Stanach i u nas też wystąpi drobna panika. Choć z pewnością nie taka jak w pażdzierniku, listopadzie 2008.
Znowu analogia z sytuacją po upadku LB - kto ma kasę ten rządzi.
Spadają ceny surowców. Zaczną znowu nieruchomości. Pojawi się lęk o wypłacalność kontrahentów i kredytobiorców.
Dlatego QE3 jest nieunikniony. Tym bardziej, że znowu bardziej zagraża nam deflacja niż inflacja. Przynajmniej na pozór.

Czy będzie "złotym strzałem" ? Nie wiem. Nie sądzę. Ale samo QE3 nie wystarczy.
Co będzie trzeba zrobić pisaliśmy w końcu bessy.

Póki co widzę dalsze spadki, ale nawet nie do poziomu z czerwca 2010. Nie zdążymy.

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 5 sierpnia 2011 00:42:21
Ciekawe, że przy panice na świecie, Nikkei w ogóle nie zdążył zareagować. Zobaczymy, jak to będzie dzisiejszej nocy. Zresztą u nich nawet po potężnych spadkach po trzęsieniu ziemi nastąpił błyskawiczny powrót do konsolidacji. Czemu WIG tak nie może? Liar
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 5 sierpnia 2011 00:42

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 5 sierpnia 2011 00:46:25

w mojej opinii jutro na GPW będą jeszcze spadki, a w poniedziałek odbicie. Nie wiem tylko czy to odbicie nie będzie jedynie krótką przerwą w korekcie spadkowej. tak czy owak trzeba będzie to jakoś wykorzystać.

a jak będzie naprawdę czas pokaże.

Californian
0
Wpisów: 100
Wysłane: 5 sierpnia 2011 00:49:24
Może mnie wytną ale napiszę.

Kiedy przyjdzie prawdziwa hossa?

Będzie na pewno jak ktoś:

- zabije (lub pozbawi prawa głosu) miliony (znaczne) socjalistów i różnej maści komuchów na świecie
[to gorsza zaraza od faszystów, których nasi dziadkowie zabijali i otrzymywali za to medale]

- skończy z rozdawnictwem i wszelkiego rodzaju chorym socjalem począwszy od nierobów a skończywszy na jednostkach nieefektywnych w pracy
- zniesie płacę minimalną
- obniży podatki bo tylko to trwale poprawi ożywienie
- zniesie większość bezsensownych regulacji i przepisów utworzonych przez socjalistów u władz
+ wprowadzi szereg innych, mniej istotnych zmian ...

W tym wypadku chyba należałoby poddać pod wątpliwość ideologię demokracji, gdzie większość wpływa na najważniejsze kierunki rozwoju (poprzez demokratyczne głosowania - przynajmniej pośrednio) a niestety nie ma o tym pojęcia i ideologia ta jest skazana (moim skromnym zdaniem) na upadek w dłuższej skali czasu. Niestety.

Powyższe oczywiście to teoretyczne marzenia. W rzeczywistości to wszystko i tak się wydarzy tylko w brutalnym wykonaniu innej rasy (nie jestem rasistą) i dokończy to przykrą, schyłkową wegetację cywilizacji białego człowieka blackeye

Żyjemy w ciekawych czasach Eh?
Wielu jak to przeczyta pomyśli - świr ... ok - demokracja i wolność słowa gwarantują mi ... bla bla bla ...

ale czy na pewno świr? blackeye
to pokaże historia w ciągu najbliższych 10-25 lat ...
Trzymam kciuki za ... nazwijmy to zachodnią cywilizację, za naszych Angel

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 5 sierpnia 2011 00:53:04
Frog napisał(a):
I myślisz że skup obligacji pomoże gospodarkom?
To by była kolejna dawka naroktyku dla narkomana na głodzie. Zdrowe wzrosty na giełdach wrócą, jak system się wyleczy. Nie mam nic przeciwko wzrostom, wręcz przeciwnie - jakoś mi z nimi po drodze. Ale spójrzmy na fakty. Gospodarka siada. Stymulusy dadzą kapitał bankom na dalsze spekulacje na towarach, ale państwa długów dzięki temu nie spłacą.

Trochę Frogu chyba przeinterpretowałeś sytuację na surowcach... Kasa z QE1 i QE2 nie poszła na rynek, a z pewnością nie w dużym stopniu. Jaka była wielkość? Coś chyba około 1,2 miliarda (po amerykańsku biliona). Zerknij jak skoczyła gotówka w bankach:

kliknij, aby powiększyć

Przyczyn tego co się stało z surowcami trzeba szukać chyba gdzie indziej.

lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 5 sierpnia 2011 00:59:57
@Anty_Teresa,

Pozwolę sobie się z Tobą niezgodzić. To, że kasa bezpośrednio nie poszła w surowce nie znaczy, że jej wypływ na rynek nie miał na nie wpływu.

Na czym zarobiły banki oddając kasę do budżetu ? Tylko z normalnych kredytów czy jednak także ze spekulacji ?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

47 48 49 50 51

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,537 sek.

wrvownif
hxefyorb
twqbserg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bqprhokl
ueiygnek
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat