PARTNER SERWISU
mutwonxq
1 2

Wybory 9 października - ankieta ostatnich dni

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 5 października 2011 22:14:28
Zapraszam do nowej sondy która pokaże nam jak sie dzielimy w sytuacji gdy juz mamy 3 dni do ciszy wyborczej.
Głosowanie wygasa w piatek wieczorek, za 2 dni.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 5 października 2011 22:28:24
Dla mnie super,bo...w poprzedniej się pomyliłem...angry3

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 6 października 2011 00:19:20
Ruch Janusza Palikota na pierwszym miejscu? No proszę, jednak zaskoczenie lekkie.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 października 2011 00:19

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 6 października 2011 01:16:57
Dla mnie też super, bo tym razem mogę zagłosować na PJN.

Cóż poradzić, ale mam taką niepohamowaną potrzebę stawania w obronie słabszych, no i ten wybór nie budzi tylu kontrowersji - jest partią zmarginalizowaną przez media, ale i nas samych, bo uczestnicząc w tej polsko-polskiej wojnie dokonujemy wyborów taktycznych, a nie merytorycznych, tj. znowu wyboru mniejszego zła, zamiast większego dobra. Wielu zakłada, że będzie to głos zmarnowany, bo chłopcy sobie nie porządzą. Być może, ale chciałabym, żeby jednak w Sejmie się znaleźli i byli aktywni, nawet jako rozsądna opozycja. Ich program uzyskał bardzo dobre noty (m.in.S.Gomułki), a fachowców kręcących się wokół nich też nie zabraknie - choć wiem, że Rybińskiego tu nie poważacie, ale zapewne znajdą się i inni, nie gorsi. Chłopcy raczej nie mają wstydliwych kart w życiorysie, rodzina jest dla nich wartością nadrzędną (tak w kategoriach mikro jaki makro), są spójni w tym co mówią i w tym co robią... a poza tym wszystkie Pawły to fajnie, solidne chłopaki.. pozdrawiam Pawłów z tego Forum ;)wav

Nie chcę głosować na piekielnie inteligentną nową gwiazdę naszej sceny politycznej, bo nie wiedzieć czemu, patrzę na niego i widzę Urbana, a to wystarczający powód, by mówić stanowczo NIE puke Zastanawia mnie też tak błyskawiczny sukces tej osoby - jeszcze miesiąc temu odwiedzał miasteczka i przemawiał do pustych krzeseł, a dziś 3 miejsce... To chyba najbardziej bystry polityk tych wyborów, tylko czy na inteligencji i mega ambicji można osiągnąć aż taki sukces w pojedynkę (na jego listach najwięcej nonames i przy urnach ludzie mogą mieć wątpliwość, czy aby na pewno chcą głosować na ludzi z księżyca).

Nie chcę głosować też na żadną z partii wodzowskich - bo nie stoją za nimi szlachetni ludzie, są to tani klakierzy notworthy , którzy nie mają innego patentu na zarabianie jakiejkolwiek kasy, albo spryciarze wiedzący, że przy korycie jest łatwy dostęp do łatwej i dużej gotówki 3some Wodzowie takich partii zwykle łatwo tracą kontakt z rzeczywistością, z normalnością, a to już wystarczający powód, by i im powiedzieć - NIE. Tylko to pozwoli im ponownie spojrzeć na rzeczywistość z właściwej perspektywy, perspektywy szarego Kowalskiego, dla którego przecież podejmują się misji rządzenia krajem.

Właściwie, to szkoda atramentu, bo i tak będzie jak zawsze - zagłosujemy negatywnie, bądź nie zagłosujemy wcale, chcąc w ten sposób zamanifestować nasz stosunek do zgnilizny polityki :(
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 6 października 2011 01:42:46
Panowie, Tylko Tylkowski Shame on you
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 6 października 2011 09:28:47
W tej ankiecie oddałem głos na PJN. No to już wiecie skąd tam 2 głosy :)

Programowo najbliżej mi do KNP, ale oni poza libaralnymi hasłami są nie przygotowani do wyborów, a co dopiero do rządzenia. Chyba sobie poczekam aż znajdzie się ktoś bardziej medialny niosący ideały wolności gospodarczej.

Co do PJN, to uosaboają to co było najlepsze w PIS. Liczę że po wyborach dołączy do nich Gowin i inni członkowie PO którzy nie będą akceptować koalicji z SLD i Palikotem.
Wprawdzie dali d... z populistycznymi hasłami, ale w ankietach z serii z kim masz zbieżne poglądy wypadali w moim przypadku całkiem nieźle.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

vanGaild
PREMIUM
0
Wpisów: 187
Wysłane: 6 października 2011 11:22:39
tez dodalem swoj glos ...

Generalnie - co do motywow wyboru moglbym sie podpisac pod argumentami / punktem widziena Froga z ta mala roznica, ze wybieram jednak Palikota. Chyba to moj najbardziej glos na lewo odkoad moge glosowac.

Ma swoje wady, moze nie wszystko sie mi podoba, przyznaje. Z mojej strony to wotum nieufnosci dla PO z 2giej glosowanie na kogos kto niesie pozytywna energie.

Poza tym, gdyby na lewej czesci sceny politycznej postkomunisci zostaliby wyparci przez postepowego Palkikota byloby calkiem ok.

Wg mnie ryzyko koalicji PO-PP-SLD jest podobne do PIS-PJN-SLD. Ale to temat na poniedzialek.
:-)

compaq100
0
Wpisów: 610
Wysłane: 6 października 2011 18:39:51
Swój głos oddałem na PO, zresztą również tak zagłosowałem w ankiecie Froga.
Odając swój głos na PO jestem pewny o zachowanie w Polsce stantardów demokratycznych,kultury politycznej,Polski Racji Stanu, kontynuowanie rozwoju gospodarczego oraz finansowego.
Oczywiscie w obecnej kadencji Gabinet Tuska nie ustrzegł się uchybień,które w sposób bardzo "wyostrzony" Państwo w swoich postach szczegółowo analizowali.Jestem przekonany,że po powierzeniu w dniu 09.10.2011 przez obywateli ponownego mandatu zaufania PO wraz z nowym Gabinetem Tuska dokona niezbędnych korekt/w zakresie gospodarki oraz finansów Państwa/- zresztą zawarte to jest w Programie Wyborczym PO.
Jezeli chodzi o PiS to dla Polski było by fatalnie gdyby do władzy wrócili Ziobro,Fotyga.Kaminski,Maciarewicz..!
PJN jest poztywnym"szczepem PiS-u ale w moim przkonaniu jest bez szans na przekrocenie progu wyborczego.
Ruch Palikota/RP/partia bez programu, bez zaplecza kadrowego,bez oblicza ideowego/populizm lewicowy oraz prawicowy/.Moim zdaniem Palikot nie jest w stanie "rządzić krajem" przy pomocy atrybutów jak -świński ryj czy penis!

Edytowany: 6 października 2011 18:40

kokospl
46
Wpisów: 1 795
Wysłane: 6 października 2011 20:49:37
Odając swój głos na PO jestem pewny o zachowanie w Polsce stantardów demokratycznych,kultury politycznej,Polski Racji Stanu, kontynuowanie rozwoju gospodarczego oraz finansowego.

Należysz do PO czy tylko jesteś jej fanatykiem? d'oh! d'oh!

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 6 października 2011 22:02:50
A może by tak zagłosować zgodnie ze starą, sprawdzoną zasadą: "RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY"

Tak dzieje się w rodzinach, firmach i partiach politycznych....dlatego moją ideą jest, by zagłosować na partię, na czele której stoją PRZYZWOICI ludzie, a nie wytrawni gracze polityczni. Chłopcy z PJNu nie zwiali jak szczury z tonącego okrętu (pewien pan 4lata temu przechrzcił się z PISu na PO gdzie dziś chodzi w glorii i chwale..d'oh!, ostatnio i Olechy wraca na łono...o Bartoszu czy Joasi nie zapominam, bo się nie da, tyle że szkoda słów dla tej moralnej nicości).

Wiem, że PJN jest za małe. Wiem, że szanse na zdobycie 5% są na granicy cudu, ale może by tak w ramach protestu zamiast zostawać w domu, to jednak wyjść i zagłosować na tych nie skażonych "wytrawną polityką", by wskazać właściwy kierunek dla reszty politycznych graczy. Szkoda by było, żeby ta grupa wartościowych ludzi przestała istnieć - bo jednak 4 lata, na idei i bez dofinansowania z zewnątrz pewnie nie pociągną. Taurus i inni zniechęceni, może jednak warto - tak w ramach pozytywnego protestu ;)

Ps. I żeby nie było tak, że nie widzę niczego pozytywnego u innych. Dla PO duży plus za przeciwstawienie się całemu światu (farmacji) w sprawie szczepionek! Jarkowi plus za rurę, a raczej walkę z płytką rurą. Palikotowi za odwagę w mówieniu/pisaniu o koleżkach. Tych plusów pozytywnych by się jeszcze znalazło i tu i tam, ale plusów negatywnych jest tyle, że już nie chce mi się tym całym bagienkiem więcej zajmować.

Chciałabym, żeby poza sferą merytoryczną, to jednak przyzwoitość była podstawowym kryterium decydującym o wyborze tych, którzy mają decydować o przyszłości naszej i naszych dzieci...
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 6 października 2011 22:16:16
PO - neverending lies.

No more!

mila
0
Wpisów: 716
Wysłane: 6 października 2011 22:34:16
Ja zdania nie zmieniam - jako, że prawdziwie wolny rynek z minimalną biurokracją może być jedynie za Korwin-Mikkego (przynajmniej patrząc na obecną scenę polityczną),to konsekwentnie mój głos wędruje na Kongres Nowej Prawicy (KNP).

Swoją drogą im bliżej wyborów tym ciekawsze wyniki oficjalnych sondażowni, tutaj KNP ma 4%:

wybory.wp.pl/title,Tego-nikt-s...

Edit: Ruch Palikota zbyt mocno eksponuje różnej maści homoseksualistów. Niech tam sobie żyją w domowych pieleszach, nie rozumiem tylko jaki jest sens takiej promocji homoseksualizmu?
Edytowany: 6 października 2011 22:47

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 6 października 2011 22:43:45
u mnie nie ma JKM i w związku z tym, (pomimo że nie jestem za PISem) jestem zmuszony zagłosować na PIS, tym bardziej że z PO idą łeb w łeb, a boje się o moja kieszeń..:)

oczywiście mam nadzieję że KNP będzie miał pow 5%
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 6 października 2011 22:54

mila
0
Wysłane: 6 października 2011 22:56:53
"jedna z kandydatek" a może raczej "jeden z kandydatów" na posła reprezentująca/cy Ruch Palikota:

www.homopedia.pl/wiki/Anna_Gro...

Edytowany: 6 października 2011 23:03

maobab
0
Wpisów: 221
Wysłane: 6 października 2011 23:11:25
Wiedziałem, że w tym ruchu najmniejszym złem jest palikot ale coś takiego to przesada.

mila
0
Wysłane: 6 października 2011 23:28:08
Niestety nie mogę już wyedytować swojego poprzedniego posta a chciałem jeszcze coś dopisać:

Pan/Pani Grodzka to kolejna (naiwna?) osoba wierząca, że dobrobyt ludzi bierze się z ustawy a nie pracy (vide jeden z jej postulatów - podniesienie płacy minimalnej).

Generalnie Ruch Palikota jest zorientowany dość mocno lewicowo więc tym badziej zastanawiające jest skąd na StockWatch wzieło się tylu chętnych na oddanie głosu na tą partię? Przecież nawet wyżej wspomniana regulacja o płacy minimalnej to czysty socjalizm...
Edytowany: 6 października 2011 23:30

federer
0
Wpisów: 263
Wysłane: 6 października 2011 23:35:14
postulaty Palikota

...jakos nie znalazlem watku o placy minimalnej

rzeklbym nawet, ze pomijajac kwestie swiatopogladowe, to reszta jest nawet podobna do KNP

to cale robienie show z ludzmi pokroju wymienionych wyzej to celowe zagranie na zebranie poparcia od tych chcacych pokazac czerwona kartke obecnym rzadom. Za tym kryje sie konkretny program i wydaje sie byc lepszy jak ten KNP...gdzie slaba organizacja razila juz w slabej formie tego 'dokumentu'.
nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło
jeśli lubisz miód, nie powinieneś bać się pszczół
Edytowany: 6 października 2011 23:39

mila
0
Wysłane: 6 października 2011 23:40:40
jednak pojawia się wątek płacy minimalnej i mówi to wyżej wspominana "jedynka" na krakowskiej liście Ruchu Poparcia Palikota, jakoś nie wydaje mi się aby mówiła to w żartach:

krakow.gazeta.pl/krakow/1,4442...
Edytowany: 6 października 2011 23:41

federer
0
Wysłane: 6 października 2011 23:48:57
wywiad z Palikotem

tu tez sie pojawia
Cytat:
Rynek pracy dramatycznie uderza w młodych. Ale to ponadpokoleniowy problem. Dziś w Polsce brakuje 7 mln miejsc pracy. Nie widzę innej możliwości stworzenia miejsc pracy niż rozkręcenie eksportu. Trzeba zachęcić do inwestowania tych, którzy już się dorobili. To wykreuje miejsca pracy. Dopiero potem przyjdzie czas na ustawowe i bardziej społeczne regulacje, np. podniesienie płacy minimalnej, zwiększenie kwoty wolnej od podatku.

federer
0
Wysłane: 6 października 2011 23:51:02
a najbardziej podoba mi sie ta czesc powyzszego wywiadu:
Cytat:
Ale z kim pan chce tę rewolucję przeprowadzać, skoro w pana partii nie ma doświadczonych polityków. Ruch Palikota to pan i może dwie znane twarze: działacz gejowski Robert Biedroń i feministka Wanda Nowicka.

- I dobrze, bo nie będę musiał im dawać ministerstw. To jest ruch obywatelski. A to właśnie taka polityka, gdzie partyjni funkcjonariusze są kandydatami na ministrów, prowadzi nas do katastrofy.

i to:
Cytat:
Na razie jednak ludzie kojarzą tylko Palikota. Uciągnie pan sam kampanię do wyborów?

- Jestem na to przygotowany. Zrzuciłem osiem kilogramów zrzuciłem, nie piję alkoholu, nie jem mięsa, ćwiczę codziennie jogę. Jeśli chodzi o parametry fizyczne, jestem absolutnie nie do zabicia.
Edytowany: 6 października 2011 23:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,538 sek.

tcjuguiy
nxniguen
lzbeotma
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
emeyiqvy
svkrjaqx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat