0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
4 listopada 2011 17:20:12
Wczoraj rynki rosły, kiedy Pap. zapowiedział podanie się do dymisji :) Bo dymisja = brak referendum. Tzn. rosły USA, a za nimi reszta świata. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
4 listopada 2011 17:25:24
Tyle,że Pap. już się z referendum wycofał, a jak się okaże że stracił większość to wybory będą niezbędne...
|
|
93 Dołączył: 2010-11-28 Wpisów: 1 574
Wysłane:
4 listopada 2011 17:29:51
WALDI1988 napisał(a):Przez pare ($%^&&**((&%$# ) z tego forum, nie kupiłem KGHMu w okoliach 120 zl. Bo wielu z was ekspertow widzialu juz tam 80 zl a kazdy sobie moze popatrzec gdzies dzis jest KGH, zniwelowal cala fale spadkowa, powinniscie przyznac sie do bledu i juz wiecej nic nie pisac wprowadzacie tylko szum i popłoch zly temat do czytania sobie wybrales - wiekszosc wpisow dziala tak za ma sie ochote sprzedac wszystko i zalozyc lokate ps: ja ustalilem belke na kghm na 100 ale troche braklo
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-08-31 Wpisów: 269
Wysłane:
4 listopada 2011 17:32:04
Ja osobiście uważam, że zrobi wszystko zeby zostać u władzy. W następnym tygodniu wyniki KGHMu co ma napędzać Wig20 jeśli sektor finansowy stanowi "duże ryzyko". Zaciemniony ten obraz.
|
|
Wysłane:
4 listopada 2011 17:35:41
On nie chce zostać u władzy, bo nie chce wziąć odpowiedzialności za cięcia socjalne. Stąd był pomysł referendum, które pozwoliłoby na umycie rąk w tej sprawie. Nie ma referendum, to Pap. odejdzie. Na KGHM jest książkowy klin:  kliknij, aby powiększyćThe recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
4 listopada 2011 17:41:44
mathu robił ktoś kiedyś jakieś badania w ilu % przypadkow sprawdza się AT??
|
|
Wysłane:
4 listopada 2011 17:48:09
Rozumiem że chcesz żebym napisał, że ten klin nie zadziała, a KGHM poleci do nieba? Graj pod co chcesz, co mi do tego. Ja widzę na wykresie nadchodzący spadek. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2010-11-25 Wpisów: 63
Wysłane:
4 listopada 2011 17:54:47
tez widzę wybicie dołem z klinu ,wyniki już są w cenie. kupuj plotki ,sprzedawaj fakty ,wszędzie już trąbią o dobrych wynikach KGHMu i prawdopodobnej sporej dywidendzie
|
|
0 Dołączył: 2009-04-18 Wpisów: 200
Wysłane:
4 listopada 2011 18:11:45
Coś tam im się jednak udało dogadać Szykują się już do najgorszego ... www.pb.pl/2513881,40319,29-ban...Cytat:Na szczycie G20 w Cannes postanowiono, że 29 "istotnych dla systemu" banków ma tak zabezpieczyć swe operacje, aby plajta któregoś z nich nie powodowała konsekwencji finansowych dla podatników.
Za istotne dla systemu uważane są banki, których upadek mógłby spowodować załamanie się globalnego systemu finansowego.
Na liście znalazły się:
Bank of America (USA),
Bank of China (Chiny),
Bank of New York Mellon (USA),
Banque Populaire CdE (Francja),
Barclays (Wielka Brytania),
BNP Paribas (Francja),
Citigroup (USA),
Commerzbank (Niemcy),
Credit Suisse (Szwajcaria),
Deutsche Bank (Niemcy),
Dexia (Francja/Belgia/Luksemburg),
Goldman Sachs (USA),
Group Credit Agricole (Francja),
HSBC (Wielka Brytania),
ING Bank (Holandia),
JP Morgan Chase (USA),
Lloyds Banking Group (Wielka Brytania),
Mitsubishi UFJ FG (Japonia),
Mizuho FG (Japonia),
Morgan Stanley (USA),
Nordea (Szwecja),
Royal Bank of Scotland (Wielka Brytania),
Santander (Hiszpania),
Societe Générale (Francja),
State Street (USA),
Sumitomo Mitsui FG (Japonia),
UBS (Szwajcaria),
Unicredit Group (Włochy)
Wells Fargo (USA)
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
4 listopada 2011 18:36:38
doncarlos napisał(a):Zalozenia struktury odbicia od 5000 sprawdzaja sie w 100% z jednym ale.. tempo tych zmian jest zaskakakujace.. wspomniany poziom 63xx padl.. bylo 6400 z hakiem i na tym wyczerpal sie potencjal zwyzki i teoretycznie mamy korekte..??? teoretycznie, bo korekta ta powinna sie zatrzymac na wspomnianym wczesniej poziomie 5800-5700 ktory dzisiaj zostal wlasnie prawie zaliczony, ale tempo znizki i jej pretekst sugeruje, ze to niekoniecznie koniec wyprzedazy.. tylko, ze obecnie plus minus kilka %%% na tym poziomie nie gra juz zadnego znaczenia, bo ruch powrotny do wczesniejszych wsparc zostal wykonany.. Co bedzie dalej.. zalezy jak biezace wiadomosci beda rysowaly wykres!!!..  generalnie jak wyzej wspomnialem glowny ruch korekcyjny biezacej bessy zostal zrealizowany w 100% z dokladnoscia prawie co do punktu i obecna korekta tego impulsu powinna zatrzymac sie gdzies na poziomie 5700.. pytanie czy rynki beda korygowac dzisiejsza grecka tragedie - zamkniecie luki do 6100??? czy automaty wykosza cala fale wykorzystujac "nowa" stara panike..;) Luka zamknięta.. z czysto technicznego punktu widzenia kurs wykonał to co musiał, czyli zamknął lukę z aptekarską dokładnością.. i sytuacja się nieco komplikuje, bo przedział wahań jest 5700-6200.. i wahania w tym zakresie są neutralne dla dalszego rozwoju sytuacji, przy czym ja preferuję raczej stronę podażową, ale po kolejnym wzroście do dzisiejszych maksimów.. tj. Grecy udzielają votum zaufania rządowi + przyszły tydzień to wysyp raportów kwartalnych spółek(raczej dobre) = pozytywne nastroje i podbicie pod górę bandy a nawet wyżej..  zobaczymy.. na razie raj dla traderów.. taka sytuacja pozwala nieźle zarobić na wahaniach kursów.. Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
Edytowany: 4 listopada 2011 18:40
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
4 listopada 2011 20:57:02
Na poprzedniej stronie ktoś pytał o skuteczność klina. Najprawdopodobniej jest to prowokacja loży szyderców, ale odpowiem  Bulkowski robił testy dla amerykańskiego rynku akcji, tutaj są szczegóły dla formacji: thepatternsite.com/risewedge.h...W 69% kurs wychodzi z takiej formacji dołem, ale wg. jego rankingu jest to jedna z mniej opłacalnych formacji. Co nie zmienia faktu, że jest to typowa formacja korekcyjna w trendach spadkowych. Mathu, ukradłeś mi tego klina, ale może się nie sprawdzi, to będą jeździć po Tobie a nie po mnie EDIT: Co do ostatnich danych opublikowanych dzisiaj. Co prawda zrewidowali bezrobocie w USA, ale jest to wskaźnik opóźniony i jest już historią, a zmiany zatrudnienia były poniżej konsensusu. W tym tygodniu wszystkie opublikowane PMI były poniżej konsensusu i to często wyraźnie poniżej. Wyjątkiem było tylko polskie PMI dla przemysłu, co jest bez znaczenia oraz analogiczne niemieckie (nieznacznie powyżej). Rynek póki co nie zawraca sobie tym głowy, bo jest zapatrzony na polityczną szopkę. Chocholi taniec trwa EDIT2: Chodziło mi oczywiście o bezrobocie nie PKB w USA. Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 4 listopada 2011 21:26
|
|
Wysłane:
4 listopada 2011 21:00:15
Od kiedy jestem opętany, nie boję się nikogo. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2010-06-02 Wpisów: 469
Wysłane:
4 listopada 2011 21:09:22
Ja widzę cel tych spadków na poziomie 2220, ale nie wiem co dalej
|
|
Wysłane:
4 listopada 2011 21:37:44
Nie można tu edytowac... www.xtb.pl/media/pl/market-new..." title="Powiększenie obrazka" target='_blank'>  www.xtb.pl/media/pl/market-new..."/> kliknij, aby powiększyć
|
|
0 Dołączył: 2009-04-18 Wpisów: 200
Wysłane:
4 listopada 2011 21:44:52
Dawno już nie było obniżki ratingu, a więc ... Moody's obniża rating Cypru. wyborcza.biz/biznes/1,100896,1...Cytat:Agencja Moody's obniżyła rating Cypru z BAA1 do BAA3. Obniżka jest wywołana sytuacją w Grecji.
Agencja tłumaczy swoją decyzję dużym prawdopodobieństwem, że sytuacja w Grecji uderzy w cypryjskie banki. Te zaś wtedy będą zmuszone prosić rząd o pomoc. Moody's nie wyklucza dalszych obniżek.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-09 Wpisów: 237
Wysłane:
4 listopada 2011 22:06:28
mathu napisał(a):Od kiedy jestem opętany, nie boję się nikogo. Piękne słowa nie zawsze są prawdziwe, a prawdziwe nie zawsze są piękne...
|
|
|
|
Wysłane:
5 listopada 2011 12:16:25
mathu napisał(a):Rozumiem że chcesz żebym napisał, że ten klin nie zadziała, a KGHM poleci do nieba? Graj pod co chcesz, co mi do tego. Ja widzę na wykresie nadchodzący spadek. właśnie ja nie gram czasem próbuje to sprzeczne jednak z moja natura trzymam akcje dlugo pytałem się z ciekawości bo wiele osób wierzy w AT a nie wiem czy sprawdzają się te prognozy
Edytowany: 5 listopada 2011 12:30
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
5 listopada 2011 12:57:38
GRAF78 napisał(a):...wiele osób wierzy w AT... wiara polega na recepcji istnienia czegoś bez żadnego dowodu potwierdzającego ów fakt, proszę zatem nie obrażać techników
|
|
0 Dołączył: 2009-02-06 Wpisów: 925
Wysłane:
5 listopada 2011 13:30:07
Im wiecej osob wierzy w AT, tym bardziej technika AT sie sprawdza.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.