PARTNER SERWISU
ggviejkq
41 42 43 44 45

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

Marwick75
0
Wpisów: 61
Wysłane: 25 maja 2018 07:19:28
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
A dla osób rozważających czy swojego głosu nie zawierzyć p. Kąkolewskiemu informacja na temat negocjacji z PFR w sprawie rzekomego dofinansowania GetBack SA przez tą instytucję.
mediapfr.prowly.com/31905-komu...
Czytam i oczy przecieram ze zdumienia, bo zdaje się, że to firmy z Izraela miały zainwestować w GetBack a nie odwrotnie..
" 27.03.2018 Z inicjatywy prawnika firmy GetBack SA doszło do jego spotkania z przedstawicielem
PFR SA. Przedstawiciel GetBack SA złożył propozycję wspólnych inwestycji w Izraelu
oraz możliwości ich finansowania przez PFR SA. Przedstawiciel PFR SA jednoznacznie
poinformował, iż spółka nie planuje współpracy z firmą GetBack SA.

prowly-uploads.s3.amazonaws.co...

Nie jestem zwolennikiem KK i nie bronię go, ale należy pamiętać, że to wersja zdarzeń jednej ze stron. Wersja byłego prezesa pewnie jest inna. A gdzie leży prawda (?), może gdzieś po środku...

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 25 maja 2018 09:52:44
Rzeczywiście dzwoniłem do Pdm i okazało się że niektóre serie obligacji przedewszystkim te które były emitowane w 2018 roku są ewidencjonowania przez Idea Bank, i to oni takie zaświadczenie wystawiają. Najgorsze w tym wszystkim jest to że Pdm nie dał mi nawet znać,że takiego zaświadczenia mi nie wystawi, bo nie mają w ewidencji tej serii obligacji. Już zadzwoniłem do Idea Bank (specjalna infolinia poświęcona Herbacie 22 462 80 22) z prośbą o wydanie takiego zaświadczenian. Ból w tym, że mają 5 dni roboczych na wysłanie takiego zaswiadczenia. Jestem kolejny tydzień w plecy przez PDM. Dziś wyślę te zaświadczenie które już mam, a na te drugie miejmy nadzieję, że zdąży do mnie dojść i też wyślę szybko do kuratora z poparciem kandydatury Radka.

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 25 maja 2018 10:43:24
Marwick75 napisał(a):
A dla osób rozważających czy swojego głosu nie zawierzyć p. Kąkolewskiemu informacja na temat negocjacji z PFR w sprawie rzekomego dofinansowania GetBack SA przez tą instytucję.
mediapfr.prowly.com/31905-komu...
Czytam i oczy przecieram ze zdumienia, bo zdaje się, że to firmy z Izraela miały zainwestować w GetBack a nie odwrotnie..
" 27.03.2018 Z inicjatywy prawnika firmy GetBack SA doszło do jego spotkania z przedstawicielem
PFR SA. Przedstawiciel GetBack SA złożył propozycję wspólnych inwestycji w Izraelu
oraz możliwości ich finansowania przez PFR SA. Przedstawiciel PFR SA jednoznacznie
poinformował, iż spółka nie planuje współpracy z firmą GetBack SA.

prowly-uploads.s3.amazonaws.co...

Nie jestem zwolennikiem KK i nie bronię go, ale należy pamiętać, że to wersja zdarzeń jednej ze stron. Wersja byłego prezesa pewnie jest inna. A gdzie leży prawda (?), może gdzieś po środku...

A ja nie jestem zwolenniczką PFR czy innej instytucji państwowej, która lekką ręką rozdaje na prawo i lewo pieniądze z (także moich) podatków, ale od dnia sławetnego kwietniowego komunikatu (jednoznacznie wskazującego, że temat finansowania dla GBK jest co najmniej mocno zaawansowany) i jego błyskawicznego dementi zarówno przez PFR jak i PKO BP, p. Kąkolewski nie przedstawił opinii publicznej żadnych dowodów na popracie swojej tezy. A PFR właśnie wystąpił z odkrytą przyłbicą i ujawnił nie tylko kalendarium wzajemnych kontaktów ale i ich tematykę, która niezbyt do tezy p. Kąkolewskiego pasuje. Dodaj do tego dementi rzecznika Banku Leumi (który to bank był wymieniany w innym komunikacie jako potencjalnie zainteresowany inwestycją w GBK) i niestety wychodzi na to, że 'na Placu Czerwonym być może wcale nie rozdawali rowerów jak podawało Radio Erewań, ale je kradli'.

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 25 maja 2018 10:53:39
kris1986 napisał(a):
Rzeczywiście dzwoniłem do Pdm i okazało się że niektóre serie obligacji przedewszystkim te które były emitowane w 2018 roku są ewidencjonowania przez Idea Bank, i to oni takie zaświadczenie wystawiają. Najgorsze w tym wszystkim jest to że Pdm nie dał mi nawet znać,że takiego zaświadczenia mi nie wystawi, bo nie mają w ewidencji tej serii obligacji. Już zadzwoniłem do Idea Bank (specjalna infolinia poświęcona Herbacie 22 462 80 22) z prośbą o wydanie takiego zaświadczenian. Ból w tym, że mają 5 dni roboczych na wysłanie takiego zaswiadczenia. Jestem kolejny tydzień w plecy przez PDM. Dziś wyślę te zaświadczenie które już mam, a na te drugie miejmy nadzieję, że zdąży do mnie dojść i też wyślę szybko do kuratora z poparciem kandydatury Radka.

Zgłoszenia do RW muszą dotrzeć do p. Kuratora do 5 czerwca (dotrzeć a nie zostać wysłane). Moje zgłoszenie (p. Radek oczywiście) dotarło do adresata po 25ciu godzinach - wysyłałam z Warszawy poleconym priorytetem. Jakbyś wysyłał potem drugie zaświadczenie z Idea Banku to radzę dopisać, że to nie zdublowanie głosującego (żeby nie uznano, że głosujesz 2 razy) tylko dosłanie kolejnego dokumentu potwierdzającego Twoje prawo z obligacji.

Lukas81
0
Wpisów: 3
Wysłane: 25 maja 2018 11:32:29
A co z głosami osób, które na nikogo nie zagłosują? Przepadają czy pozostają w dyspozycji kuratora?

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 25 maja 2018 11:58:54
@Lukas81
Na razie mamy wybory do Rady Wierzycieli a nie głosowanie propozycji układowych. W wyborach do Rady Wierzycieli kurator nie oddaje głosu za obligatariuszy, którzy sami swojego głosu nie oddali. Spośród kandydatów mających w RW reprezentować obligatariuszy zostanie przez kuratora wyłonionych 4 za którymi opowiedziało się najwięcej 'kapitału' (liczy się nie ilość osób głosujących ale suma przynależnych im wierzytelności) a ich nominację do RW będzie musiał zatwierdzić sędzia komisarz. Inaczej sprawa wygląda przy głosowaniu propozycji układowych - tam, jeżeli ktoś nie wystąpił do sędziego komisarza o tzw dopuszczenie do postępowania (wtedy głosuje sam) to w jego imieniu głosuje kurator obligatariuszy.

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 25 maja 2018 13:11:58
I mamy nowy news dotyczący p. Kąkolewskiego - już nie tylko kandyduje do Rady Wierzycieli jako reprezentant obligatariuszy (chociaż sam obligatariuszem GetBack nie jest) ale i pragnie zasiąść jako ich reprezentant w Radzie Nadzorczej.
www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...
To, że p. Kąkolewski nie jest obligatariuszem potwierdziła reprezentująca go kancelaria prawna - wklejam wpis Sasky'ego z wątku akcyjnego GBK

Link do wpisu na forum akcji GetBack
Kod:
estetyczniej wygląda link do wpisu, nie trzeba przeklejać danych użytkownika forum

BTW, jeżeli KK kandyduje do RW to musi być wierzycielem z jakiegoś innego tytułu - członkami RW mogą być tylko tzw.wierzyciele osobiści dłużnika. Czy nie jest co najmniej dwuznaczne, że osoba, która sama nie zainwestowała w papiery zarządzanej przez siebie spółki do której inwestorzy ponoć walili drzwiami i oknami chce grać rolę obrońcy obligatariuszy? Potrzebuje 'żołnierzy' żeby toczyć swoją prywatną wojenkę z Abrisem?
Wpis ten dedykuję szczególnie wszystkim tym, którzy zarzucają p. Radkowi konflikt interesów.

Edytowany: 25 maja 2018 14:14

win1248
0
Wpisów: 529
Wysłane: 25 maja 2018 13:48:50
Moim zdaniem KK jest co najmniej niezrównoważony (zamierzony eufemizm), newsy dotyczące jego osoby są z gatunku śmieszno-strasznych Chęć reprezentowania obligatariuszy to ponury żart.

drax
0
Wpisów: 100
Wysłane: 25 maja 2018 15:17:42

BTW, jeżeli KK kandyduje do RW to musi być wierzycielem z jakiegoś innego tytułu - członkami RW mogą być tylko tzw.wierzyciele osobiści dłużnika.

Stawiam, że chodzi o jakieś rozrachunki z tytułu wynagrodzeń, premii itp. w takich sytuacjach spółki niechętnie dokonują wypłat z tego tytulu wyrzucanym czlonkom zarządu. Pewnie i takie coś spotkało KK

mareksus
0
Wpisów: 123
Wysłane: 25 maja 2018 15:22:26
I mamy nowy news dotyczący p. Kąkolewskiego - już nie tylko kandyduje do Rady Wierzycieli jako reprezentant obligatariuszy (chociaż sam obligatariuszem GetBack nie jest) ale i pragnie zasiąść jako ich reprezentant w Radzie Nadzorczej.
www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...
To, że p. Kąkolewski nie jest obligatariuszem potwierdziła reprezentująca go kancelaria prawna - wklejam wpis Sasky'ego z wątku akcyjnego GBK

Link do wpisu na forum akcji GetBack
Kod:
estetyczniej wygląda link do wpisu, nie trzeba przeklejać danych użytkownika forum

BTW, jeżeli KK kandyduje do RW to musi być wierzycielem z jakiegoś innego tytułu - członkami RW mogą być tylko tzw.wierzyciele osobiści dłużnika. Czy nie jest co najmniej dwuznaczne, że osoba, która sama nie zainwestowała w papiery zarządzanej przez siebie spółki do której inwestorzy ponoć walili drzwiami i oknami chce grać rolę obrońcy obligatariuszy? Potrzebuje 'żołnierzy' żeby toczyć swoją prywatną wojenkę z Abrisem?
Wpis ten dedykuję szczególnie wszystkim tym, którzy zarzucają p. Radkowi konflikt interesów.

To tylko pokazuje jak niedojrzałym rynkiem jesteśmy.
Oszuści nie tylko chodzą sobie bezkarnie po ulicy, ale też spokojnie mogą kandydować do władz spółki, którą wpędzili w kłopoty.
To świadczy też o ludziach, którzy umoczyli i nadal go popierają. Patologia w czystej postaci.

To, że KK przyjął taką taktykę obrony, aby uniknąć więzienia to rozumiem, Ale przecież ktoś go musi popierać....
Edytowany: 25 maja 2018 15:24

win1248
0
Wpisów: 529
Wysłane: 25 maja 2018 15:31:52
To przypomina sytuację, w której dwóch rabusiów zrobiło skok na bank, po czym się pokłócili i jeden z nich zapragnął reprezentować posiadaczy zrabowanych depozytów, jak również sam bank :)

El
El
0
Wpisów: 14
Wysłane: 25 maja 2018 15:44:21
W tym tygodniu byłam na spotkaniu z moim doradcą (dyr. oddziału!)
Zrobił rozeznanie w różnych grupach obligów i nie tylko. Sam poinformował mnie, że grupa Radka i Pawła jest godna uwagi, jest najbardziej merytoryczna!!!!! Brawo, Panowie!
Jego zdaniem propozycja getbacku jest nie do przyjęcia. Dla obligów odzysk w 100% po max 5 latach, można dyskutować odnośnie oprocentowania. Mówił, że trzeba zamknąć to wszystko w 3 mieś., bo potem będzie tylko gorzej. Uważa, że mój głos na Radka, to bardzo dobra decyzja.

Dzisiaj dostałam św. depozytowe z PDM. Już wysłałam na p. Radka!

kris1986
0
Wpisów: 184
Wysłane: 25 maja 2018 17:21:12
A brał może ktoś z Was zaświadczenie z Idea Banku? Pytam, gdyż chciałbym wiedzieć ile faktycznie od dnia złożenia wniosku do momentu otrzymania zaświadczenia minęło dni. Mnie poinformowali, że mają 5 dni roboczych na wysłanie + czas poczty ok 3 dni tj. szacuję że dostanę 5 czerwca:(. Gdybym dostał 4 czerwca to poczta polecony priorytet do 6 czerwca dojdzie do kuratora. Jak to było u Was? Można liczyć, że dojdzie do mnie na 4 czerwca?

AsGBK
0
Wpisów: 447
Wysłane: 25 maja 2018 18:43:33
@kris1986

Listy do kuratora powinny dotrzeć do 5 czerwca.

Jan Nowak
0
Wpisów: 181
Wysłane: 25 maja 2018 19:29:09
Informacja sędziego-komisarza z dnia 24.05.2018 r.

www.wroclaw-fabryczna.sr.gov.p...

ID
ID
0
Wpisów: 53
Wysłane: 26 maja 2018 09:13:50
Na Zaświadczeniach Depozytowych które otrzymałem z PDM jest tylko podana seria Obligacji ( np. NP ). Nie ma natomiast nr obligacji.
Takie Zaświadczenia wysłałem już do Kuratora z wnioskiem zgłaszającym p. Radka do RW.
Czy takie zaświadczenia będą uwzględnione przez Kuratora ?

Na stronie Kuratora podane są poniższe wymogi dotyczące Zaświadczeń Depozytowych:
1. Zaświadczenie musi wskazywać na serię i numery konkretnych obligacji (nie tylko liczbę)
2. Alternatywnie w przypadku braku na zaświadczeniu serii i konkretnego numeru powinno się załączyć dowód zdeponowania obligacji przy ich objęciu gdzie wskazane będą konkretne obligacje, a ich liczba będzie zgadzała się z zaświadczeniem

Proszę o wyjaśnienie jak rozumieć pkt.2 ?
Czy w tej sytuacji powinienem coś uzupełnić i dosłać Kuratora ?

Maupa_w_niebieskim
38
Wysłane: 26 maja 2018 13:13:17
@ID
Szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak rozumieć punkt 2 - może zapytaj się kuratora? A przede wszystkim upewnij się w PDM czy Ci przypadkiem niechcący nie pominęli na zaświadczeniu depozytowym informacji o numerach kolejnych obligacji? Jak sytuacja wygląda u innych osób mających serie ewidencjonowane przez PDM - odezwijcie się! Ja na szczęście nie mam do czynienia z PDM ( chyba sytuacja z masowym runem po zaświadczenia depozytowe ich przerosła) ale czy obejmując (kupując) te obligacje nie otrzymałeś takich dokumentów jak: 1/ potwierdzenie przydziału obligacji (to wystawia emitent) i tam powinny być Twoje dane osobowe, numer serii obligacji, ich ilość , numery kolejne i wartośc nominalna na sztukę? 2/ potwierdzenie przyjęcia objętych przez Ciebie obligacji do depozytu /ewidencji przez PDM?

sjanisz
0
Wpisów: 64
Wysłane: 26 maja 2018 14:55:15
@Maupa_w_niebieskim
Ja czekam na świadectwa z PDM i teraz obawiam się, że przyślą bez numerów.
Mam potwierdzenie przydziału, ale tam też tylko liczba papierów i dwa znaki serii.
Konkretnych numerów brak.

Przy okazji pozdrawiam

Obligatariusz kontakt
0
Wpisów: 582
Wysłane: 26 maja 2018 17:59:10
Cieszymy się, że p. Sebastian Buczek podobnie jak i nasze Porozumienie popiera m.in.:
1) skrócenie okresu spłaty układu (on pisze do 4 lat)
2) (o ile faktycznie będzie to konieczne) konwersję części obligacji na akcje po cenie 0.05 zł/ akcję

biznes.pap.pl/pl/news/listings...

GB54
0
Wpisów: 4
Wysłane: 26 maja 2018 18:29:43
Też z PDM otrzymałam świadectwo bez numerów tylko ilość obligacji i numer serii:(

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

41 42 43 44 45

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,510 sek.

iuuuurwq
gymhxoxr
xzafvdjs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vmwwhzqi
vquqvowd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat