0 Dołączył: 2009-05-08 Wpisów: 192
Wysłane:
8 września 2009 11:03:06
przy kursie: 24,01 zł
slabo to wyglada...
hmmm a potencjał niby taki ogromny
zastanawiam sie nad kupnem ale gdzie sie tu ustawic...
|
|
0 Dołączył: 2008-11-16 Wpisów: 268
Wysłane:
8 września 2009 13:15:15
W obecność "drobnych" na tym papierze to ja nie wierzę.. Większość "za burtę" wyrzuciła wielotygodniowa konsola i spadki z 30 do 18zł.. Zresztą w temacie Ganta jest cicho na wszystkich forach..
Zobaczymy, czy uda się Gantowi wyrwać z tego marazmu - wiem jedno, jak się wyrwie, to zapewne znowu bedzie liderem wzrostów - bo zaraz się pod nie "podłączą" tłumy drobnych.
A może o to komuś tu właśnie chodzi ? Wymęczyć, przegonić ostatnich drobnych konsolidacją/spadkami - potem dynamiczne i mocne wybicie -> dystrybucja papierów drobnym i .. potem znowu powtórka.
|
|
127 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 2 050
Wysłane:
8 września 2009 13:18:33
Zahary napisał(a):W obecność "drobnych" na tym papierze to ja nie wierzę.. Większość "za burtę" wyrzuciła wielotygodniowa konsola i spadki z 30 do 18zł.. Zresztą w temacie Ganta jest cicho na wszystkich forach..
Zobaczymy, czy uda się Gantowi wyrwać z tego marazmu - wiem jedno, jak się wyrwie, to zapewne znowu bedzie liderem wzrostów - bo zaraz się pod nie "podłączą" tłumy drobnych.
A może o to komuś tu właśnie chodzi ? Wymęczyć, przegonić ostatnich drobnych konsolidacją/spadkami - potem dynamiczne i mocne wybicie -> dystrybucja papierów drobnym i .. potem znowu powtórka.
Wspominałeś o swoich obawach co do szerokiego, więc na taki scenariusz czasu co raz mniej Po vol widać że w ostatnich tygodniach ktoś się skrócił z 3-4% akcji. Kurs niemal w miejscu więc dobrze rokuję na przyszłość, bo ktoś to odebrał. Ale to tylko moje przypuszczenia. Pzdr
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-11-16 Wpisów: 268
Wysłane:
8 września 2009 13:39:08
Joker napisał(a):Zahary napisał(a):W obecność "drobnych" na tym papierze to ja nie wierzę.. Większość "za burtę" wyrzuciła wielotygodniowa konsola i spadki z 30 do 18zł.. Zresztą w temacie Ganta jest cicho na wszystkich forach..
Wspominałeś o swoich obawach co do szerokiego, więc na taki scenariusz czasu co raz mniej Po vol widać że w ostatnich tygodniach ktoś się skrócił z 3-4% akcji. Kurs niemal w miejscu więc dobrze rokuję na przyszłość, bo ktoś to odebrał. Ale to tylko moje przypuszczenia. Pzdr Ta, oby zdążył. Co do "ktosia" - obstawiam, że Niebrzydowski sypał, Ty chyba nawet znalazłeś coś ostatnio na poparcie tej tezy(?) Zakładając, że wysypał "pod jakiś nowy interes" - to zapewne chciałby wrócić do Ganta, ale najlepiej chciałby to zrobić po niższej cenie. Po takim zniechęceniu walorem, ciężko będzie tu nagonić drobnych - więc jeżeli ktoś większy nie postanowi tu wejść, to będzie ciężko ze wzrostami. Najbardziej w tej całej sytuacji zastanawia mnie bierna postawa Pioneer'a..
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
8 września 2009 13:50:20
Panowie,zarówno Gant jak i Zremb-to są dosyć dobre spółki,pytanie jedynie kiedy je brać.Gant dużo bardziej reaguje na spadki DAX-a,moim zdaniem to stąd głównie bierze się obecna słabość papieru-ludzie nauczeni doświadczeniem w korelacji,już dziś próbują uprzedzić ruchy DAX-a w najbl.przyszłości,a wiemy,że trudno będzie Niemcom utrzymać tak wys.poziom bez mocniejszej korekty...
|
|
Wysłane:
8 września 2009 14:06:36
pop napisał(a):Panowie,zarówno Gant jak i Zremb-to są dosyć dobre spółki,pytanie jedynie kiedy je brać.Gant dużo bardziej reaguje na spadki DAX-a,moim zdaniem to stąd głównie bierze się obecna słabość papieru-ludzie nauczeni doświadczeniem w korelacji,już dziś próbują uprzedzić ruchy DAX-a w najbl.przyszłości,a wiemy,że trudno będzie Niemcom utrzymać tak wys.poziom bez mocniejszej korekty... Z całym szacunkiem.. Gant reaguje na DAX? DAX rośnie to drobni uprzedzają ewentualną korektę DAX spada to Gant spada ?? Nie kombinuj ;) Dzisiaj cały mwig i swig słaby.
|
|
Wysłane:
8 września 2009 14:30:12
Joker napisał(a):pop napisał(a):Panowie,zarówno Gant jak i Zremb-to są dosyć dobre spółki,pytanie jedynie kiedy je brać.Gant dużo bardziej reaguje na spadki DAX-a,moim zdaniem to stąd głównie bierze się obecna słabość papieru-ludzie nauczeni doświadczeniem w korelacji,już dziś próbują uprzedzić ruchy DAX-a w najbl.przyszłości,a wiemy,że trudno będzie Niemcom utrzymać tak wys.poziom bez mocniejszej korekty... Z całym szacunkiem.. Gant reaguje na DAX? DAX rośnie to drobni uprzedzają ewentualną korektę DAX spada to Gant spada ?? Nie kombinuj ;) Dzisiaj cały mwig i swig słaby. No nie mów mi,że nie zauważyłeś tej ścisłej korelacji,aż trudno znależć tak czuły papier na jakieś silniejsze wahnięcia DAX-a intraday..., .Czemu od razu"nie kombinuj",zresztą-włącz sobie podgląd w ciągu dnia,to sam zobaczysz
|
|
Wysłane:
8 września 2009 15:00:42
pop napisał(a):Joker napisał(a):pop napisał(a):Panowie,zarówno Gant jak i Zremb-to są dosyć dobre spółki,pytanie jedynie kiedy je brać.Gant dużo bardziej reaguje na spadki DAX-a,moim zdaniem to stąd głównie bierze się obecna słabość papieru-ludzie nauczeni doświadczeniem w korelacji,już dziś próbują uprzedzić ruchy DAX-a w najbl.przyszłości,a wiemy,że trudno będzie Niemcom utrzymać tak wys.poziom bez mocniejszej korekty... Z całym szacunkiem.. Gant reaguje na DAX? DAX rośnie to drobni uprzedzają ewentualną korektę DAX spada to Gant spada ?? Nie kombinuj ;) Dzisiaj cały mwig i swig słaby. No nie mów mi,że nie zauważyłeś tej ścisłej korelacji,aż trudno znależć tak czuły papier na jakieś silniejsze wahnięcia DAX-a intraday..., .Czemu od razu"nie kombinuj",zresztą-włącz sobie podgląd w ciągu dnia,to sam zobaczysz A dlaczego za granicą szukasz korelacji, FW20 nie pasuję? I kiedy ten Gant ma rosnąć, skoro jak DAX rosnie to Gant wyprzedza ewentualną korektę? ;) Niech każdy robi jak uważa, ale zakręcicie się w tych teoriach
Edytowany: 8 września 2009 15:02
|
|
0 Dołączył: 2009-05-08 Wpisów: 192
Wysłane:
8 września 2009 15:04:02
ukryte na K po 24...
duży wór
|
|
0 Dołączył: 2008-11-17 Wpisów: 637
Wysłane:
9 września 2009 01:03:10
Obawiam się, że nasza teoria na temat chorągiewki powoli zaczyna się sypać. Obroty się całkowicie nie zgadzają. Klin chorągiewki już się zamknął, mocno wierzyłem że ten 6% wzrost w ostatnich dniach był wybiciem, a tu niestety rynek nie pozwolił bo mieliśmy dwa dni spadków. Teraz wykres wygląda trochę jakby się ta chorągiewka pruła, ale myślę że nie ma powodów do paniki póki oscylujemy wokół 24 zł, bo tu właśnie widzę oś chorągiewki. Zostać czy uciekać? W najczarniejszych wizjach widzę walkę o 20 zł. Natomiast jeśli chorągiewka miałaby odpalić, to wzrosty będą równe wzrostom masztu chorągiewki czyli minimalny zasięg wybicia to jakieś pi razy drzwi w skali logarytmicznej 42zł. Maksymalnego nie wymieniam bo by mnie tu wyśmiano  . Potencjalny zysk jest nieproporcjonalnie duży względem ryzyka. Aktualnie: MRB(100%)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-04-18 Wpisów: 338
Wysłane:
9 września 2009 08:29:56
Jak na razie to jest duzy klopot z wyjsciem powyzej 25zl  Po tak "swietnych" wynikach powinnismy przebic ten opor bez problemu... Mysle,ze znowu trzeba bedzie wziasc rozbieg i cofniemy sie jeszcze przynajmniej pod 21.50-22zl. Tam ustawiam pierwszy koszyczek "Privatize the gains,socialize the losses"
Edytowany: 9 września 2009 08:33
|
|
0 Dołączył: 2009-06-24 Wpisów: 268
Wysłane:
9 września 2009 23:40:59
przy kursie: 23,25 zł
adamos napisał(a):Jak na razie to jest duzy klopot z wyjsciem powyzej 25zl  Po tak "swietnych" wynikach powinnismy przebic ten opor bez problemu... Mysle,ze znowu trzeba bedzie wziasc rozbieg i cofniemy sie jeszcze przynajmniej pod 21.50-22zl. Tam ustawiam pierwszy koszyczek i wszystko wskazuje na to że znów w najbliższych dniach te ceny zobaczymy....  mimo pozytywnego zakończenia USA
|
|
0 Dołączył: 2009-02-18 Wpisów: 57
Wysłane:
10 września 2009 10:05:36
przy kursie: 22,31 zł
obserwuję GANT już od jakiegoś czasu i moge stwierdzić, że faktycznie papier jest niedoceniany przez rynek. Dla tego warto go trzymać, ponieważ rynek co jakiś czas weryfikuje wartość papieru :]
|
|
Wysłane:
10 września 2009 10:17:48
Boniek napisał(a):obserwuję GANT już od jakiegoś czasu i moge stwierdzić, że faktycznie papier jest niedoceniany przez rynek. Dla tego warto go trzymać, ponieważ rynek co jakiś czas weryfikuje wartość papieru :] Boniek,a jak oceniłbyś wczorajszą grę naszej kadry narodowej? Kogo powołał byś na trenera po zmianie Benhackera? Olej Ganta,piłka ważniejsza
|
|
Wysłane:
10 września 2009 13:28:02
A dzisiaj Joker witam na pokładzie Ganta.To już jest kurs,który mnie interesuje...
|
|
0 Dołączył: 2009-03-02 Wpisów: 69
Wysłane:
10 września 2009 14:01:35
od małych budek kantorowych do giGANTA tak się robi biznes
|
|
0 Dołączył: 2009-02-18 Wpisów: 57
Wysłane:
10 września 2009 15:31:06
pop napisał(a):Boniek,a jak oceniłbyś wczorajszą grę naszej kadry narodowej? Kogo powołał byś na trenera po zmianie Benhackera? Olej Ganta,piłka ważniejsza Na piłce nożnej się nie znam i szczerze mówiąc to nawet nie lubię. Jak byłem mały, cieszyłem się piłką, głównie biegając za nią lub czasami oglądając mecz ;] teraz gry zespołowe kompletnie mnie nie interesują, wolę się zająć GANTem ;]
|
|
Wysłane:
10 września 2009 16:11:35
Boniek napisał(a):pop napisał(a):Boniek,a jak oceniłbyś wczorajszą grę naszej kadry narodowej? Kogo powołał byś na trenera po zmianie Benhackera? Olej Ganta,piłka ważniejsza Na piłce nożnej się nie znam i szczerze mówiąc to nawet nie lubię. Jak byłem mały, cieszyłem się piłką, głównie biegając za nią lub czasami oglądając mecz ;] teraz gry zespołowe kompletnie mnie nie interesują, wolę się zająć GANTem ;] No tak to jak,to...?Byłeś trenerem kadry,a mówisz,że na piłce się nie znasz...???Może za kilka lat Benhacker powie to samo na jakimś gieldowym forum...
|
|
0 Dołączył: 2009-08-08 Wpisów: 126
Wysłane:
11 września 2009 10:33:13
przy kursie: 22,20 zł
Melduje sie na pokladzie :)
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
11 września 2009 10:38:02
przy kursie: 22,20 zł
paweupl napisał(a):Melduje sie na pokladzie :) tym razem poszło Tobie lepiej z momentem wejścia aniżeli w przypadku Jupitera chociaż i tu w niesprzyjających okolicznościach do 19,80 można zjechać. ale spokojnie, pobujasz się 22-25
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.